Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vass17
tag
Sziasztok!
Sajnos ismét kényszert érzek, hogy megosszam a tapasztalatomat a Xears TD-III-al kapcsolatban. Korábban írtam róla, hogy elég nehezemre esik megszokni a behelyezést, hiszen nagyon érzékeny és nehéz megtalálni az ideális helyzetet.
A "driver flex" jelenség ugyan mindig zavart, de mivel sok helyen írták, hogy nincs hatással a fülhallgató élettartamára, ezért megpróbáltam nem észrevenni. Csak a jobb oldalival volt ilyen gond és egészen véletlenül múlt héten tönkre is ment ez az oldal: a jelenség pedig, hogy ha behelyezem, általában nincs hang, ugyan van amikor visszatér egy pillanatra, de alapvetően nem működik.
Mondhatnom sem kell, nem kicsit csalódtam, hogy sikerült megint egy problémát a nyakamba venni, főleg ahhoz képest, hogy 2 hónap alatt alig használtam.A kérdésem az lenne, hogy minden Td-nél előjön a driver flex jelenség? Ha igen, akkor valahogy meg kellene próbálnom garanciálisan kicseréltetni egy másik modellre, mert ezek rendszeresen tönkre fognak menni. Van olyan Xears, aminél kevésbé zavaró a jelenség?
-
vass17
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Xears TD-III-at és már nagyjából be is járattam. Amit észrevettem a korábbi CX-300-II-höz képest, hogy sokkal tisztább rajta a magas és a középtartomány, ami tetszik. Amit viszont nem értek, hogy a tesztekben mindenhol azt olvastam, hogy inkább basszuskedvelőknek ajánlják (mint pl. én), de egy kicsit csalódtam ezen a téren. Több, mint valószínű, hogy nem elég kifinomult a hallásom, de mindenképpen hiányolom az erősebb, robbanásszerű basszust, amiben a Sennheiser szerintem jó volt. Próbálkoztam EQ-val is, valamivel talán jobb, de még úgy sem az igazi számomra.A másik problémám pedig, hogy amikor bedugom a fülembe nagyon sokat kell igazítani, ha néhány mm-el mélyebbre sikerül, akkor vákuum keletkezik, ami elég kellemetlen, ha pedig kint, akkor nem szigetel rendesen. Esetleg tudjátok az okát a jelenségnek? (a CX300-II-vel egyáltalán nem volt ilyen probléma, nagyon egyszerű volt behelyezni, az elődjénél az alap CX300-nál viszont ugyanezt tapasztaltam).
-
vass17
tag
válasz
Gyuri16 #17670 üzenetére
Gyuri16: Nekem sikerült szétszedni az elromlott CX300-amat, nem lehetetlen, csak vigyázni kell. Egy késsel sikerült lehúzni a fém karikákat, ezután meg kell találni az a helyet, ahol a szilikon borítás csatlakozik a fülhallgatóházhoz. Csináltam néhány képet:
Itt vigyázni kell, nehogy megszakadjon vmelyik kábel:
1
2
3
És végül, a fém gyűrű összetartja az egészet:
4Ha még egyszer Cx300-at vennék, biztosan így takarítanám meg a szűrőt, mivel így jól hozzá lehet férni.
-
vass17
tag
válasz
Gyuri16 #17667 üzenetére
A benzin nem hiszem, hogy jó lenne. Alkoholt is ajánlanak 1-2 fórumon, de elvileg a h.peroxid (gyógyszertárban érdemes keresni) oldja a leghatékonyabban. Itt 60/40 hígitással ajánlják.
Egyébként nem feltétlenül fokozatos halkulás, de az tényleg gyanús, hogy egyáltalán nem ad ki hangot.
Esetleg erős fénynél próbáld meg összehasonlítani a két szűrőt, ha jól megnézed valószínűleg látod a különbséget, feltéve, hogy ez a gondja. -
vass17
tag
válasz
Gyuri16 #17662 üzenetére
Én mindenképpen megpróbálkoznék ezzel: Link, valószínűleg semmi gond nincs vele, csak ez.
Egy idő után szinte elkerülhetetlen, hogy a fém szűrő eltömítődjön, ami elzárja a hang útját is, illetve tompítja. Sok helyen javasolják a fül tisztítását, de akkor sem lehet elkerülni a problémát, mivel egy minimális szintű védőréteg mindig termelődik a fülben és az orvosok szerint is káros a túlzott tisztítás (persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is kell -
vass17
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó minőségű, hagyományos fülhallgatót, mivel a CX-ekkel elég kellemetlen tapasztalataim vannak.
Szóval a lényeg, hogy tartós legyen (és ne csak 2 hónapig!!!) és a hangminőség is jó legyen. Úgy gondolom, hogy az MX szériából megtenné vmelyik, szerintetek a három közül melyiket lenne érdemes választani (Mx 660 / 760 / 880)?
A 880-nál többet semmiképpen sem szeretnék kiadni, szerintetek ez hangminőségben és basszusban milyen lehet, illetve nem csak a hangerőszabályzóban különbözik a 760-tól?Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mini-ITX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest