- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
Egy jó RE-400-ra szerintem még Én is bármikor vevő vagyok
-
szentkuti11
addikt
válasz
Moleman #41586 üzenetére
Ezesetben érdemes lenne beruháznod egy Sony Ericsson MH1-be, a driver flexen kívül semmi baja annak a fülesnek. Metallicshoz képest ég és föld.
-
szentkuti11
addikt
Jó reggelt!
Volna valakinek egy Shure SE215-öse egy pár perces hallgatózásra Budapesten? Bp-n belül bárhova elmegyek.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Narakh #41456 üzenetére
Nagyon komoly különbség van az iPodok között. A Touch 1G és 3G széria (kétszer is elkövettem ugyanazt a hibát, igen
) például nagyon gyengén szólt. Én a nehézkes FLAC-sync miatt szakítottam végül az iPodokkal, bár utána 2 évig töretlenül iPhone felhasználó voltam.
Egyszer hallottam az utolsó még nem érintős Nano-t, az elég szépen szólt normál 320-as mp3-mal, bár viszonyítási alapom nem volt.
Az iPhone 4-4S-ben voltak elég jó hangchipek, azok bármikor hozzák a Wolfson szintjét. A korábbi szériáknak nyomulós, kicsit természetellenes hangjuk van. Az 5 tisztességesen szól, de az elődhöz képest érezhető a visszafejlődés.
-
szentkuti11
addikt
Én mindenképpen azt javasolnám neked, hogy a 20.000 forintos értékhatárt csökkentsd le a felére, a többit meg költsd el sörre. Nekem is volt Xperia S-em, a DAC sajnos nem tud benne annyit, hogy komoly különbséget érezz a két árkategória között.
Rap-hez és elektronikus zenéhez a SoundMAGIC E10-et tudom ajánlani, annak van mikrofonos és mikrofon nélküli változata is, 3000 Ft a differencia a két típus között.
-
szentkuti11
addikt
Nem tudom volt-e már, de akinek jó ez a lábkiosztás, annak mindenképpen ajánlott a SonyEricsson MH1 4000-ért. Amíg a készlet tart!.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Stauffenberg #41300 üzenetére
Elnézést, lejárt a szerkesztési idő:
Az S Advance gyári in-earjénél kevesebb, de minőségibb basszusa van.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Stauffenberg #41281 üzenetére
Az EX-50-ben tényleg elég kevés a basszus, de a hangok legtöbbjét nagyon szép tisztán visszaadja, nem dobozhangon erőlködik, mint a legtöbb IEM 5k-ig.
-
szentkuti11
addikt
Annak idején, mikor nekem volt S4-em, akkor eléggé pánikba estem a gumiharang elhagyásakor. A pótlást úgy próbáltam megoldani, hogy felmentem a Klipsch oldalára, és megkerestem a magyar forgalmazót/ viszonteladót, ami akkor (és szerintem most is) a Pixel Kft. volt. Írtam is nekik egy szépen megfogalmazott levelet, hogy sajnos elhagytam, lehet-e náluk kapni ilyesmit, vagy tudnak-e bármilyen megoldást a pótlására. 1 hét után sem kaptam választ, szóval írtam nekik még egy levelet, arra sem sikerült reagálniuk. Telefonos megkeresésemre pedig csak a lekoptatós szöveg jött. Na, akkor megutáltam az egészet, és mikor megjött az új szett gumiharang eBay-ről, akkor eladtam a fülhallgatót a francba.
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
SoundMAGIC tulajdonosok: Ti nem érzitek kicsit merevnek, pár óra után kellemetlennek a gyári gumiharangokat?
-
szentkuti11
addikt
A 16 Ohm semmiképp ne riasszon vissza semmitől. Az E30 valóban megfontolandó kialakítása miatt, bár elektronikus zenére másmilyen hangképű fülest választanék.
Szerk.: Milyen izolációra volna szükséged? Szereted ha marad valami hallható a külvilágból is vagy teljes elszigeteltség a cél?
-
szentkuti11
addikt
válasz
#71321344 #40946 üzenetére
Szia!
Ha nem vágysz a tolakodó mélyekre, hanem egy kiegyenlített hangzást vársz, akkor a SoundMAGIC E10-et egyből kizárhatjuk.
Kicsikét kevésbé tolakodó mélyekkel rendelkezik a SoundMAGIC E30, amennyiben nem probléma számodra a fül mögötti elvezetés. Esetleg még a Vsonic VSD1-et lehet érdemes megnézned, de ezt csak külföldről tudod megrendelni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Namelesske #40943 üzenetére
Az AKG K309-nek rettenetes dobozhangja van, kényelmetlen, semmit nem szigetel, összességében szörnyű hallgatni. Zárjuk ki.
A Sony MDR-EX10 elég kényelmes, egyik tartományban sem produkál nagyjából semmit, de azt egyenletesen. Dobozhang nagyjából mindenhol jelen van.
A Metallics-nak is van egy kis dobozhangja, jellemzően a kiemelt tartományban, tehát a mélyeknél. Viszont összességében erre mondanám, hogy a leginkább hallgatható. Ráadásul kényelmes, gyári fülesbogyókkal is tűrhető az izolációja.
Ha ennél jobb minőséget vársz, kicsit mélyebbre kell nyúlni abban a gatyazsebben.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Namelesske #40941 üzenetére
Sosem a gyártó neve határozza meg a fülhallgató minőségét.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Namelesske #40939 üzenetére
Akkor inkább vegyél egy Maxell Metallics-ot, ezeknél mindenképpen jobb vétel. A fenti kettő közül a Sony.
-
szentkuti11
addikt
Én ma egy kicsit megdőltem CX-300 téren. Egy CX-300II-t kaptam meg egy kicsit hosszabb kipróbálásra, és meglepett. A középtartomány valóban a 0-val egyenlő, de főleg elektronikus zenéhez egész jó hangképe van. A Sonyt simán elcserélném rá.
-
szentkuti11
addikt
válasz
arrrgggh #40768 üzenetére
Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor neked earbud kialakítású fülhallgató kéne. Nem igazán hallottam igazán jól szóló kiadást ilyesmi fülhallgatóból, talán még a legkevésbé borzasztó az Apple EarPods volt, ha van az ismerősi körödben iPhone 5/5S/5C tulajdonos, akkor mindenképpen kérd el pár percre a fülhallgatóját, hátha megtetszik. Ha nem zavar az in-ear kialakítás, akkor ott könnyebb egy dobozhangtól mentes példányt kifogni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
monti0222w #40766 üzenetére
VSD1-ből ráadásul nincs is mikrofonos változat, plusz a kábele is gyengébbnek tűnik. Az, hogy melyik szól jobban, az már ősi hitvita
-
szentkuti11
addikt
válasz
Jhonny06 #40587 üzenetére
Bár itt a fórumon nem nagyon szokták javasolni, de a J22 szerintem egészen jó fülhallgató, de a legtöbb boltban látott 20k-s ár még az i változatért is nevetséges. Ha 10 körül találsz, akkor megfontolandó. Esetleg SoundMAGIC E10 vagy Vsonic VSD1, ez utóbbi külföldről.
-
szentkuti11
addikt
válasz
leslie23 #40343 üzenetére
Nekem mindkettő van, hangzásban nagyon komoly különbség van minden tartományban, viszont komfortban nekem az EX-50 jobban megfelel. Én mindenképpen váltanék, de ha nem vág földhöz anyagilag, tartsd meg a Sony-t is.
Az E10 után az EX-50 kb. olyan érzésed van, mintha a hangok felét elvesztetted volna.
-
szentkuti11
addikt
Mikor lesz a következő fülestali?
-
szentkuti11
addikt
válasz
razorka777 #40127 üzenetére
Nekem van. 5k-ért nagyon jó vétel, de az MH750-et szerintem nem éri meg lecserélni. Ha érdemi előrelépést szeretnél, akkor inkább javasolnék egy Soundmagic E10-et.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Lovi24 #40119 üzenetére
Igen, az MH1C-t konkrétan egy iPhone-al próbáltam ki, ha jól emlékszem még a hangerőszabályzók is működtek, bár ebben már nem vagyok biztos. A Moto G nem tudom milyen szabványt használ. Az adapter, mint lehetőség természetesen adott, bár Én ezt inkább kerülném, csak még egy pont, ahol romolhat a hangminőség.
-
szentkuti11
addikt
Esetleg úgy lehetne összeállítani, hogy milyen zenestílusokhoz milyen fülhallgató ajánlható a különböző árkategóriákban. Az a baj, hogy ez nagyon szubjektív dolog.
-
szentkuti11
addikt
válasz
osztraksajt #39902 üzenetére
Nekem az MDR-EX50 tökéletes erre a célra, kényelmes, és marad is hallásom, igaz nem hallgatom túl hangosan.
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
n.andras74 #39773 üzenetére
Egyik ismerősöm rendelt egy ilyet eBayről novemberben, azóta is jön...
-
szentkuti11
addikt
Melyik volt a fülestalin az a nagyon basszusos piros kábeles füles?
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
x64emulator #39691 üzenetére
-
szentkuti11
addikt
válasz
krisztian922 #39689 üzenetére
Amit eddig próbáltam komolyabb basszussal, az már nagyon elnyomott minden más hangot. Természetesen az E10 sem tökéletes, főleg a középtartományok szorulnak néha nagyon háttérbe, de 10k-ért szerintem a legjobb választás. Esetleg a Vsonic GR07 vagy a SoundMagic E30 jöhet még szóba, de a kialakításuk nekem nagyon nem fekszik.
-
szentkuti11
addikt
válasz
x64emulator #39686 üzenetére
SoundMagic E10. Szerintem contaxg kollégánál kipróbálhatod vásárlás előtt, hiszen tudtommal Ő is E10-et használ (és árul).
-
szentkuti11
addikt
válasz
krisztian922 #39223 üzenetére
Az E30 mélyebbre megy, de az E10-en nagyobb hangsúly van a mélyhangokon.
-
szentkuti11
addikt
válasz
honfoglalo #38939 üzenetére
Igen. Hallgattam VSD1-et, de már teljesen elfelejtettem milyen volt. Csak az E10-ről tudok nyilatkozni.
Én M4-et hallgattam, de az szerintem botrányosan rosszul szól az E10-hez képest.
-
szentkuti11
addikt
válasz
honfoglalo #38937 üzenetére
Az új szériás E10-nek nem ilyen a kábele, hanem jóval vastagabb.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest