- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zinho
aktív tag
válasz
KeNTaGoN #9973 üzenetére
Az bizony lehet, én nem akartam vitába szállni veled, mert nem hallottam sem AKG-t sem Klipsch-t, ellenben rengeteget olvastam róluk külföldi fórumokon is, de az azért más
Szóval rengeteget számít a gumiharang. Én a PL50-et először utáltam, aztán kissé bejáratódott, de még kis Fiio erősítőt is használtam hozzá, mert nem volt mély, pedig nem vagyok oda a kiemelt basszusért (a cx300-nak is sokalltam már egy picit, hosszútávon nem volt jó hallgatni).
Aztán megvettem hozzá a Sony Hybridet, azóta a kis erősítő a fiókban pihen... a Soundmagic pedig qr***jól szólA másik témához: tényleg a zsugorcsővel lehet e legszebben dolgozni
-
Dave™
nagyúr
válasz
themebuilder #9559 üzenetére
Kiragadott példa, lehet van ahol olcsóbb a szállítás. Az Fiio kínai márka, gondolom a sajátjukat nem hamisítják, ellenben a fülhallgatókkal, amit meg erősen. Szóval szerintem pszt, mert még mindig nem válaszoltál a korábbi kérdésekre. Én továbbra is következetes vagyok.
-
Zinho
aktív tag
A cx300 megmurdált, nem tudom megint összehasoníltani, pedig tényleg jó lenne
Egyelőre bizony kevés a mélye, nem csak a cx300-hoz képest. Van itthon más referenciám is, csak azzal nem éppen fair az összehasonlítás: Rotel erősítő, B&W hangfalakkal, és persze cd-ről hallgatok zenét... Meg esténkét néha Sennheiser HD555-tel hallgatom. Szóval hála a jó égnek nem a cx300 volt az abszolút etalon.... ja és Sanza Fuze-om van.
Még lehet hogy a gumiharangot kicserélem, mert nem tűnik teljesen passzentosnak, a szilikon meg valamiért nem tetszett elsőre.
A Fiio egyelőre marad, de majd pár hét után kiveszem, aztán egy idegi anélkül használom, aztán vissza, és meglátjuk mi lesz. Kicsit tényleg színezi a hangot, de elsőre több a pozitív hatása. A bejáratódás miatt még képlékeny a dolog. -
devast
addikt
Szerintem nem gyenge annak a mélye. Egyszerűen mélyorientált fülhallgatókhoz szoktál hozzá. Hallgasd 2 hétig csak a pl50-et, utánna próbáld ki a cx300-at... sírva fogok kitépni a fejedből
Nem tudom miről hallgatod, de ha lehet egy javaslatom szerezz be hozzá egy clip+ -t. Először nem hittem el milyen jó ez a clip+. Mondjuk azért az asztali dac-om odaveri, de a telefonom/számítógépem kimeneténél nagyságrendekkel jobb. Fiio-t én nem használnám hozzá, de ez személyes vélemény
-
Zinho
aktív tag
No, pár óra hallgatás után a SoundMagic PL-50:
Előszöris, korábban mondtam, hogy véleményem szerint a bejáratódás nem számít annyit; ha elsőre nem tetszik a hangja, később sem fog. Na ez baromság, pár óra bejáratás is sokat számított...
Hang: (vs. cx300 és pár óra IE6 hallgatás)
Nagyjából azt kaptam amire számítottam - elsősorban Head-fi-s élménybeszámolók alapján. Mélye gyene, ezen sokat segít a Fiio E5; viszont a bass boost már sok neki, összecsapja a hangképet. Közepe nagyon jó, viszont a dinamika nem az igazi; valószínűleg emiatt is hallani gyengébbnek a mélyet; holott azok amúgy szépek, feszesek, csak elbújnak kicsit a közepek mögött. A magasak tiszták, nem túl hangsúlyosak, nem bántóak.
A FLAC-ot jobban meghálálja mint cx300, kevésbé mint az IE6, ami akkor sokkal dinamikusabban szól.
Összefoglalva: kiegyensúlyozott, természetes hangja van, kissé dinamikátlan, nem megy túl mélyre, mégis sokkal jobb hallgatni mint a cx300-at. Remélem később teresebb lesz, jobban kinyílik. EQ-val nem szeretek játszani, de lehet hogy muszáj lesz picit. Nem lesz szerelmes a hangjába az ember, de hosszútávon jó partner lesz szerintem
Kiegszítők, csomagolás:
Teljesen korrekt. A tok jó, olyasmi mint a szemüvegtokok, szövet, cipzáros, de merevítős, szóval biztonságban lesz benne a füles. Négy pár gumiharang, 3 pár "lukas" szilikondugasz jár hozzá. Még itthon hallgattam, majd kiderül mennyire szigeteli a bkv-t.
Kényelem, kialakítás:
Rohadt mód kényelmes. Nagyon pici, egy idő után észre sem veszed hogy ott van a füledben. Sztetoszkóp hatás kevésbé jellemző rá a "fülönkörbevezetős" kialakítás miatt (cx300-nál idegbajt kaptam néha, amikor hozzáért a dzsekim cipzárjához). Kábel tartósabbnak tűnik mint a cx300-é.Szummaszummárum: Valamivel több mint 13000 ft-ot húztak le a számlámról, egy hónap múlva "már" meg is jött Hongkongból egy Fiio E5-tel, ami olyan 3-4-5e ft körül szokott járni (a fülhallgató külön 50 dollár körül jár). Nagyon szívesen összehasonlítanám egy cx500-al meg mondjuk egy Klipsch S4-el, mert árban a kettő között jár (ha nem hivatalos forrásból szerezzük a Sennheisert). Nem volt sok pénzem, 15e ft alatt megúsztam, de továbblépés volt a korábbi füleshez képest. Elégdegett vagyok
-
Zinho
aktív tag
válasz
attika89 #8714 üzenetére
Mp4nation. Sok panasz van a lassú szállításra, meg hogy néha elfelejtik feladni postára, de ilyenkor a Paypal (!) visszaadja a pénzt! (Legalábbis több ilyenről is olvastam.)
Ellenben ott akciósan kb. 70 dollárért adták a fülhallgatót egy Fiio E5-tel, és ingyenes a posta biztosítással. Szóval kijöttem mindenestül 14e ft-ból.
Hiába na, a pénz nagyúr, az egyetem meg sok pénzt kér a bukott kreditékerét... -
celf
őstag
ha valakit erdekel: elado a kis FiiO E5 ful/fejhallgato erositom, egy custom made mini to mini kabellal.
sima, nem agybadugos fulhallgatokhoz, es minden erositetetlen fejhalgato hangzasan javit szerintem (nem belekotni!) es egyes IEM-eknek is jot tehet.
az E5 3500Ft most atszamolva a deal extreme-rol, a mini-to-mini kabelt is kb ennyiert vettem (usabol). egyben egy 5-osert megvalok toluk.udv!
es sorry a reklamert, de kozerdeku az info sztem
eleg ritka itthon a barmilyen fele fulhallgato erosito
-
vili13
őstag
válasz
Lazarus911 #7849 üzenetére
Szerintem a FiiO E5 (25$ körül) valószínűleg igen jó vétel, csak hát külföldről kell rendelni. Ha egyszerűbb beszerezni, állítólag a régebbi FiiO E3 sem rossz. Többet meg szvsz nem érdemes rászánni, hacsak nem veszel sokkal jobb fülest is.
Amúgy szerintem legjobb, ha azzal kezded, hogy első lépésben kihagyod az erősítőt, és meghallgatod a Fuze-t a cx530-nel, és ha tökéletesen elégedett vagy, nem bonyolítod a rendszert egy plusz erősítővel. Esetleg meg lehetne kérdezni pl. ponti_ak mestert, neki legalább Fuze, cx55, és FiiO E3 terén is vannak személyes tapasztalatai, szerintem érdemben tudna hozzászólni a kérdéshez!szerk.:
Ja, ha már megvetted és OK, akkor minden renden. Az erősítő nem kizárólag a hangerőn segít, hanem pl. jobb basszust, nagyobb dinamikát, kevesebb zajt jelenthet, de ha nem kell, akkor ez mindegy... -
vili13
őstag
válasz
Lazarus911 #7837 üzenetére
A cx350 szvsz teljesen jó fuze-hoz, az elődjét (cx55) feltehetőleg használták már vele páran a fórumról, és nem emlékszem, hogy panaszkodtak volna. Meghajtásilag persze valószínű, hogy az élmény külső erősítővel (pl. akár valamelyik olcsó fiio) tovább lenne fokozható.
-
Hát nehéz kérdést tettél fel. Igazából a jobb lejátszók közt szerintem elég minimális az eltérés, tehát alapvetően jók. Amit észrevettem u3-nál és egy-két lejátszót leszámítva (pl. a mérések alapján sansa clip/fuze) jelen van a többi dapnál is, hogy ha sok a mély, az ugye eléggé leterheli, mindezt a többi hang rovására, ilyenkor érzi az ember, hogy kifogy a szusszból (pl. Queen - Innuendo -nál jól megfigyelhető mikor van egy mély búgás és azalatt ütemes dob szól, a dob betompul szerintem elég rendesen). Igazából egy jobb erősítő nem színezi szerintem a hangot. A fiio e3 színezte pl. sok plusz mély, picivel több tér, de koszosabb hang és kevés alapsistergés. A pa2v2 acélosabbá teszi a hangot. Nem fullad ki mélyeknél, treble kicsit kopogósabb, ad teret a hangnak, az egésznek markánsabb a hangja, viszont nem zavaróan, tehát mintha a lejátszó hangját erősítené fel, tenné "magabiztosabbá". Amit még hallottam amp, az egy drágább fajta volt (rsa tomahawk). Erről írtam már, hogy rendesen meglepődtem. Sok mély, iszonyat kopogós treble, igazából mintha nekem már túl éles és túlzó lett volna ahhoz képest, amit megszoktam. Valószínűleg csak nekem volt ez sok, mert elég ismert az az amp. Mindenestre ie8 kifejezetten meghálálja az erősítést, míg pl. próbaképp egy cx300-zal elég rossz eredményt kaptam, ha erősítettem. A pa2v2 pedig maradéktalanul megéri az átszámolva kb 12-15ezer forintos árát (ha jól tudom).
Te milyen forrásról használod a fülhallgatókat és milyen fajtákkal van még tapasztalatod?
Gondolom felétek is csak rendelésre lehet beszerezni a Sennheiseren kívül minden komlyabb fülest és az összes erősítőt.
-
válasz
honfoglalo #7148 üzenetére
#7141 : Arra, hogy a treble-je túl harsány.
A pa2v2 több mint a fiio. A fiio (e3) sok mélyet ad, de a treblet kicsit elveszi plusz szerintem kicsit "koszos" hangú (érződik a sistergés és a folyamatos mély a zenén), pa2v2 ad mélyet, de közel sem olyan hangnyomásos "diszkómélyet", hanem kultúráltabban és treble terén (tehát közép) is hozzáad a hangképhez. "Brightabb" lesz a hangkép, ami nem biztos, hogy minden fülhallgatónak jót tesz, pl lehet, hogy ER-0-nak nem, mert eleve olyannak írják. Vedd meg a fülhallgatót először és próbáld ki fiioval és pa2v2-vel, ha nem vagy alapból elégedett a hangjával, valami hiányzik.
celf a westone-ról mondta, hogy nem szeretik szerintem -
honfoglalo
senior tag
Nem, de akkor miért ajánlod?...
Megérkeztek az S4ek, holnap kipróbálom.
Akkor talán az S4 meg az ER0 jöhet szóba.
Kérdés, hogy mennyire kevés a basszus a kínaiban.
Bár azt írtad, h a Klipsch-ben sem annyira jó. Azt mondják az Er0-ban van, csak nem hangsúlyos annyira. Egy fiio e5 tel szerintük a basszus is jó, akinek az kell.
Nem tudom, de egyébként egy pa2v2 jobban látná el a basszus kiemelést, vagy az másra van?
... -
válasz
honfoglalo #7128 üzenetére
Ebben a leírásban jobbnak tartja srác egyértelműen az re1-nél, gyengéjeként a nem elég mélyre menő mélyet és a kissé lapos, háttérbehúzódó közepet említi.
Az erősítőt ne erőltesd egyelőre, szerintem tetszeni fog a hangja így is. Elég a lejátszó bőven hozzá, mégis csak egy iem, nem fejhallgató. Ha úgy érzed, hogy valami még hiányzik a zenéből, akkor érdemes erősítőben gondolkodnod. Akkor kaphatsz még súlyosabb basszust, erőteljesebb hangot. Ez nem egyértelműen jobb, ha nem kiegyenlített, ld. szerintem pl fiio e3, sőt... -
maszekember
aktív tag
[OFF]Kicsit offos kérdés...bocs
FIIO E5-öt árulnak Magyarországon?[/OFF]
-
picur220
veterán
válasz
Chrassidis #6966 üzenetére
Hangerőszabályzósok nem nagyon vannak, legalábbis ritkák. De vannak jó, poti nélküli fülesek, amikkel tuti meg lennél elégedve, meg gyártanak külön hangerőpotit fülesekhet, meg headampokat. Jó fülesnek most ott van a CX300-II 7000 Ft-ért.Ehhez beszerzel egy headampot, vaterán biztos van Fiio E5, azon van hangerőpoti, aztán kész!
Konkrétan mihez is kellene a füles???
Megfelelne neked... talán. Ha vmi nem tetszik a hangba, akkor majd EQ-zol. -
Simi-San
tag
Sziasztok srácok!
Egy gyors kérdéssel fordulnék hozzátok:
Jelenleg egy Jays D-jays büszke tulajdonosa vagyok ám most szeretném magasabbra tenni a lécet.
versenyzők:Jays Q-Jays + FiiO E3 3.5mm Earphone Portaple Amplifier
Ultimate Ears Super.i 5 Pro
Shure SE310
Shure SCL4Mekkora előre lépés lenne a Q-jays, a D-jays-hez képest?
Előre is köszönöm!
Üdv.
Roland -
válasz
maszekember #6740 üzenetére
Miért bánná? Nem kötelező fülhallgatót venni. Ponti_ak jóvoltából volt szerencsém egy px100-t hallgatni és nem tűnt úgy hirtelen rosszabbnak mint az ie8, de utazás közben én élvezem a zenét az ie8-cal, mert kb. semmit sem hallok be moderált hangerőnél, namármost ezt px100-zal vagy a szintén nyitott porta pro-val nem tudod megcsinálni, és azt se, hogy berakod zsebbe olyan egyszerűen. Ha idáig elégedett voltál a portá-val, akkor nem biztos, hogy érdemes venned egy fülhallgatót csak a kirpóbálás kedvéért. Szóval benne van a pakliban, hogy csalódni fogsz és szidni fogod a fülhallgatókat, mindezt anyagi ráfordításért cserébe.
más: FiiO E5 biztos jó lehet, én - ismét csak köszönet ponti_ak-nak érte - egy E3-t használok kb egy hete az u3-mamhoz és ie8-amhoz és érzek javulást a mélyhangoknál (most egyesen van a fülhallgató) és a dinamikában, de most ez olyan dolog, hogy plusz egy eszköz, hozzágumizva az u3-hoz kicsit geekül néz ki, zsebbe szerintem be se férne rendesen, így a nyakamban lóg. -
celf
őstag
válasz
maszekember #6701 üzenetére
"megközelítőleg olyan hangminőséget"
sztem ezt gondold at meg parszor
add: egyebkent nem tudom leirtam-e ezt mar feljebb, vagy csak le akartam, de szerintem alapvetoen az emberekben nem a helyfogalalasssal van bajuk, hanem az araval ennek az egesznek. aztan konnyen rafogjak az egeszet a meretre...
bar szerintem egy FiiO E5 nem olcso. es bizonyos fulesekhez tenyleg hozzaad. pl a te nagy kedvenc porta prodhoz biztos adna.no mindegy. en csak azt szeretnem mondani, hogy tisztaban kene lenni, hogy a lejatszok onboard amppjai es dajai egy fabadkat sem ernek. iAudio, (uj) iRiverek ide vagy oda, mind hiaba.
-
Salvador20
őstag
Megjött a cx 550-II. Hát nem vagyok oda meg vissza tőle.....sokkal többre számítottam igazából. A basszusa kiviszi a fülemet, de még egy flacnál viszont alig lehet hallani a magasakat.....Mind1, 2 hét múlva megjön a fiio E5,remélem az javít minden hibát...
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #6431 üzenetére
na le is adtam a rendelést + vaterán találtam egy fiio E5-öt, úgyhogy remélem szerdára minden összejön.
maszekember:
Sejtettem, hogy az nem gond,hogy a 350-esemnek is 150ohm az impl.-ja -
celf
őstag
válasz
.Oldman. #6266 üzenetére
de akkor ez az expanium egy hagyomanyos fules, nem ?
ha hagyomanyosat akarsz akkor ahhoz...nem art kis fuleserosito, vagy egy olyan lejatszo amiben van szufla rendesen. a regi philips lejatszod (discman, vagy mp3 lejatszo volt?), illetve a lyra is eleg jo volt ilyen teren. mind2 volt nekem, es azota is keresek olyan mp3 lejatszot amiben van annyi gain, hogy kihajtson ugy fulhallgatot mint azok a regi gepek.
szoval ezzel a nokia telefonoddal nem jutsz majd nagyon messzire hangzasugyileg sztem. de ki tudja, ha veszel egy uj sennheiser vagy mas egyeb (panasonic-ot ajanlanam meg) hagyomanyos "earbud"-ot, amiket talan mar modositottak alacsony impedenciara... talan a nokiaddal is elersz majd jo eredmenyt, de oszinten szolva ezt ketlem.mas lehetoseg meg az earbud-okbol egy Yuin pk3. belepo szint.
head-direct.com-on megtalalod.de megegyszer, en egy minibox, ibasso t4-et, vagy headroom total bitheadet de minimum egy fiio E5-ot vennek hagyomanyos fulhallgatohoz. a kulonbseg eszreveheto lesz, kb barmivel ami nagyobb egy IEM-nel, illetve latod, meg az IEM-ek is szepen profitalnak egy kis amp-bol.
persze attol is fugg, hogy miyen jelet erositesz fel.
ha eleve jominosegu jelet kap a FiiO E5 akkor azt valoszinu csak lerontani fogja.
de gondolunk bele mit csinal akar csak egy MiniBox-F ha a FiiO mar ennyit javit a hangon.ja, egyebkent IEM-en nem gondolkodtal ?
-
33as
senior tag
-
celf
őstag
válasz
Atlantis #6040 üzenetére
ez melyik generacios iphone ?
tudom ez nem megodlas, mert gondolom fontos a portability, de vegyel egy FiiO E5-ot es egy custom made (maszek) LOD (line out dock) kabelt. sztem 50 dollarbol maximum kintvagy. igy megkerulod az iphone ugytunik eleg rossz headphone amp-jat. megegyszer, ez melyik generacios ?masik lehetoseg, hogy hamisitott cx300-ad van. de gondolom probaltad mas source-al is a fulest..
ha olyan fulest akarsz venni ami basszuseros, es nincsennek "hegyes" magasai akkor... nem tudok olcso IEM-elrol amik errol hiresek. amugy nemelyik denon, illetve a turbine-kent emlegetett fules ilyen. talan a koss-ok is olyanok, h tompa magas es eros basszus.
de en nem hiszem, hogy igy ki fogod tudni sakkozni ezt a problemat.
amugy az is kerdes, hogy te magad mennyire vagy audiofil. mert egy audiofil beallitottsagu embernek egy original cx300 valoban borzalmasan szolhat.. -
celf
őstag
nem tudom milyen a cx x5 de nekem ma jott meg a metro.fi 150 es az s-JAYS-t megeszi reggelire kb. es meg nincs is bejaratva a fules, most vettem ki a dobozbol kb. Sansa Clip+FiiO5+metro.fi 150 kiru
nem vagyok 100%ig elegedett a hanggal, de a Clip SQ-ja kezdi vegre megmutatni magat.a FiiO nem is kell igazabol. Eddig Clip kb egy szintet hoz iPod Classic-al (EQ: Treble reducer-re allitva)
a magasak kicsit meg mintha vekonyak lennenek, a kozep meg mintha picit hianyozna, de egyebkent jaó -
picur220
veterán
Érdekelne, hogy a fülhallgató erősítőket hol lehet beszerezni?? Gondolok itt a Fiio e3-e5-re.
Ha lenne egy iAudiom, akkor lehet, ohgy vennék hozzá egyet(persze csak ha értelmes áron van). Külföldi oldalakon 7 font körül láttam... -
celf
őstag
válasz
picur220 #5658 üzenetére
igen, allitolag fayák. amit hianyolnak rola az emberek az a strapa vaz, konnyebben karcolodik meg amortizalodik de ez termeszetes, csak nezz ra a kepekre es latszik. hat nem magnezium vagy aluminium kivulrol, dehat istenem. egyaltalan nem arrol van szo, hogy zsirkretabol van... farmerzsebben eleldegel szerintem eveket is, csak nem kell melle ongyujtot, kulcsot meg aprot rakni
fuleserosito: allitolag nagyon durvat javit a hangzason. ugye teljesen leveszi a terhelest az aksikrol is, tehat kitolja a futasi idot, persze nyilvanvaloan hangeron is dob.
viszont nem olcsoak.
illetve van egy jo es olcso cucc. fiio e3. vagy a dragabb kisoccse, a fiio e5 ami mar usb-rol kapja az aramot. az e3 akkor volt igazan olcso amikor piacrakerult, azota rajottek a gyartok, hogy eleg kemenyen trash-eli a nala dragabb vetelytarsait. nem biztos, hogy jobb nalluk. sot biztos nem az, de jobban viszik mert egyszeruen meg a felvitt ara is jo..
a fiio e3 nagyon pici es eleg egyszeru. persze a nagy fulhallgatoguruknak nem tetszik a hangja, allitolag eleg erosen boostolja a melyeket, ront a hangkepen, csokkenti a reszletesseget stb-stb...
a bassboost nemelyik fulesnek jol jon nemelyiknek nem. tehat itt is, kinek tetszik kinek nem. izlesen mulik. meg azon, hogy milyen lejatszo es fules koze rakja az ember..
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest