- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #10877 üzenetére
nezd, abbol kiindulva, h mikor Hivox eljott megnezni, meghallgatni, semmi kivetni valoja nem volt Pistinek, nyilvan most sem lesz.
ha epp olvasod, erositsd meg :-)
sot, jo otletnek tartana, errol beszelgettunk, ha a tapasztaltakat megirnank egy kormondatban. nem teszt, nem verseny, inkabb zenehallgatas. mivel nem en munkam, igy tartom korrektnek.
haverod megepitette annak az opampnak a diszkret valtozatat?
most egy olcso clock van benne, de adott a bovithetoseg. ha alul van, akkor nem latni...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #10874 üzenetére
ezt a ketes forrast fejtsd ki, nem ertem hol kerulhet be rossz minoseg, ha jo helyrol veszem.
kiteket amiket vettem csupa 1%os ellenallasbol, es markasabb kondikbol tettek ossze. az altaluk osszerakott feltetelezem ilyen. ez egy bevalt eladotol, hongkongbol jott.guppy vett sztem ketes eladotol, de vagy 100 ellenallasra ramertem, ugyanolyan, mint a hazai boltik.
-
imibogyo
veterán
válasz
bkercso #10850 üzenetére
Tudod jól, hogy nem ár alapján ítélek, ezért is vettem meg a Presentert, amit azóta is nagyon szeretek.
De tény, hogy hallgattam pár olcsóbb DAC-ot és közelébe sem értek az MS2+-nak. De még egyszer nem azt mondtam, hogy rossz, vagy hogy ne tetszhetne a hangja a tiédnek, csak szeretek reális elvárásokat felállítani és ha pozitívan csalódok annál nagyobb az öröm....
#10855: Ok. Majd meglátjuk. Nagyon kíváncsi vagyok.
-
imibogyo
veterán
válasz
bkercso #10844 üzenetére
Írásra nem vállalkozom, kevés vagyok én ahhoz nagyon.
De ha olyan minőséget képvisel a DAC-ok között, mint a Presenter az erősítők között, akkor nem lesz szégyenkezni valód.
Persze a helyén kell kezelni a dolgokat, nem lesz egy HRT (tudom elfogult vagyok
) vagy nem is tudom Bench (csak mondtam valamit), de simán lehet ár/érték arányban nagyszerű. A Presentertől is hallottam sokkal jobbat, csak éppen 10x-es áron, és ez az ami nem mindegy.
contaxg: (#10847) azért ez erős volt.
-
slfln
senior tag
válasz
bkercso #10767 üzenetére
Nem szabad?
A legtöbb normális DAC nem száll el a 0 dBFS jelnél. Mi lesz akkor a bitpontos lejátszással és a dinamikatartománnyal? Ha ilyen van, akkor ott valami komoly gríz lehet a gainnel...
Jobban megnézve a Toccata mérései a szerencsés pillanat ellenére annyira nem jók. Főleg az az 50Hz-es hálózati zümi néz ki elég furán ott alul, ami már egy érzékeny iemmel hatalmas búgás lenne.
-
slfln
senior tag
válasz
bkercso #10659 üzenetére
Én is legitim dolognak tartom a meghallgatást. Ha azonban jelentős különbségek lennének egy gyors A-B-val is ki kellene tudni szűrni, ha probléma van vagy szignifikáns különbségről van szó. Az olyan hibákat is mint a fázistorzítás, ami fáradékonyságot sok estben fejfájást okoz, valóban csak idővel lehet meghallani. Volt sajnos ilyenhez már szerencsém és eleinte nem értettem, hogy mitől érzem leterheltnek magamat és mitől fáj a fejem már fél óra után, ha azt hallgatom... pedig jól szólt.
Egyik eszközzel sem éreztem ilyet 3 nap után sem, így ezt ezzel kizártam.
Írtam is, hogy én ettől ezzel többet foglalkoztam, mint egyesek gondolják.A teszt nem 4 percig tartott, ahogy ez ki lett itt találva. Személyenként ~1-1.5 óráról van szó és ez csak az éles teszt. Előtte volt lehetőségük csak a számot betanulni és utána az egészet látva, majd nem látva próbálták megjegyezni, melyiknek 'milyen hangja' lehet.
Én két napig készültem rá.A jó mérések még nem biztos, hogy jól szólnak gondolatmenetedhez csak annyit fűzök hozzá, hogy a DAC1 kiválóan szerepelt minden mérésen. Az audiofilek pedig egybehangzóan áldják és dicsőítik azóta is a hangja miatt. Hozzáteszem, hogy ez az egyetlen normálisan dokumentált és mért eszköz, amit jelenleg ismerünk.
A vaktesztek pedig igenis legitim dolgok. Amíg az agyad a szemeddel párosulva ennyire befolyásolja a füledet, addig ez az egyetlen tisztességes módja annak, hogy valós eredményekkel szolgálj. A vakteszt önmagában nem objektív! "Az eljárástól lesz objektív" - de valóban, ez egy szerencsétlen elnevezése a dolgoknak. Valójában ugyanúgy a füledre hagyatkozol ilyenkor is, csak a többi manipulátort kicsukod.
A "hosszan kell hallgatni, és otthon"-ra visszatérve: Nem egy tanulmány szólt már arról, hogy azonos dobozban hazavitt különböző - normális!- termék hetek után sem szólt máshogy. A legnagyobb összesítés erről itt van.
Ha tudod mit hallgatsz hosszú távon, akkor az ugyanúgy hiteltelennek mondható, mint a vakteszt. Végül is akkor is ha nem tudod, de az egyikről mondjuk jobbakat olvastál, mint a másikról közben az erősen hat tudat alatt.
Példaként lásd a tegnapi Tiloson ment hifi vitában, amikor behülyítették a népet, és a mindenkinél rosszabbiknak ismert márkájú készüléknek volt jobb képe, amikor nem tudták melyiket nézik.
Ilyenkor már ugyanis a hangulataid, a környezeted, az hétköznapokon ért hatások is befolyásolják a megítélésed. Ha azon a héten amikor A-t hallgattad megdöglött a kutyád, befizettél 45 csekket, elromlott a kocsid akkor azt rosszabbnak fogod hallani, mint B-t a következő héten, amikor is megjött a fizetésed, 3-masod volt a lottón és sikerült venned egy rég áhított könyvet...Nem akartam megtéríteni, meggyőzni senkit. Csak arra akartam volna ösztönözni az olvasókat, hogy néha használják a fejüket és ne higgyenek el mindent, és mindenben, ami előtt nagy árcédula csücsül.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #10659 üzenetére
amennyire utánaolvastam,meg érdeklődtem jó fülű embereknél,(pár percig hallottam is, de igen szar kábelekkel, füleskimenetről kivezetve) az AD dacok mintha hullámoztatnák a hangot a közép tartományban.ez szigorúan véve rossz.ugyanakkor francért akarom a kipróbált,jó kiskinai wolfit lecserélni 2-3x annyiból kihozható AD1955re?a kiskinai árához képest steril középtartománnyal, wolfsonos térrel ugyanúgy bir,mint a nagyok, és saját mértékrendjén belül pontos is(12-15rugóért lehet kihozni doboz nélkül). igazából lehet hosszabb távon kipróbálok egy adag opampot, hátha valamelyikkel még jobb lesz,mint a JRCvel(utóbbi volt amúgy érdekes módon az az opamp, amivel 1 kategóriával jobb volt a hangja),de mivel a nagy dacom sztem a wolfsonból kihozható max körül járhat, érzem valami egészen más is kéne,nem csak stiluson belül jobb.
csak "izgalom"ra vágyok. a durva hibákat fülem kihallja,kisebb hibákat meg már nem hibának,hanem jellemzőnek gondolom.pláne dac ICk terén,ahol nincs olyan,hogy A legjobb.
van olyan jellemző, és zene,ahol a wolfsont még egy PCM is megveri,mégis fülemnek kedvesebb összességében a wolfik hangja. mérési eredményekről, torzitásokról fogalmam sincs,de ha Neked is, nekem is tetszik, akkor ha papiron rosszabb lenne, sem hiszem,h érdekelne,nemigaz? ez a jó a DIYben,hogy nem a marketingeseket kell etetni,hanem a cél,hogy minél jobban szóljon.
-
slfln
senior tag
válasz
bkercso #10621 üzenetére
Ne haragudj, de még mindig nem értem, miért nem jó.
Az RMS definíciójából ---> Pavg = Vrms^2/R és ebből számoltam a db SPL peaket. -
szakibá...
senior tag
válasz
bkercso #10595 üzenetére
Ma már nem hiszem, tranyós eszközökkel is kínálnak olyan stúdió cuccokat, amikben van lehetőség a csöves hangzás szimulálására (pl. Focusrite), vagy plugin-ként szoftverekben. A parasztvakítás stúdiós szinten is működik. A stúdiókban az egyik legfontosabb szempont a stabilitás és megbízhatóság. Egy csöves berendezés erre nemigen képes. Példaként a sok probléma közül csak a mikrofóniát hozom fel, vagyis a mechanikus hatások diretk bekerülhetnek a jelbe, akár akusztikus visszacsatolás is létrejöhet, mint régen a lemezjátszó mellé tett hangszórótól.
-
Jancsi
aktív tag
válasz
bkercso #10562 üzenetére
Feszkimenetű a DAC és monósít [link] 25. oldal 27. ábra.
Finomabbnak és részletesebbnek tűnt a jobboldal. A nagyobb teret úgy értem, hogy a baloldalt kényegében a fülem mellett szólt minden, a jobban kicsit távolibbnak hatottak a hangszerek elkülönülve egymástól.
Csak azért lett Evox PFR MKP, mert ez volt gyárilag a kimeneten, csak más helyen.
Az ejtés talán annyira nem is nagy probléma, inkább az elcsúszó fázisok.
-
Jancsi
aktív tag
válasz
bkercso #10537 üzenetére
Annak ellenére, hogy Debrecen elvileg nagyváros elég behatároltak a lehetőségek alkatrész vásárlás terén. Így szinte mindent rendelnem kellett, a feltüntetett árak tartalmazzák a postaköltséget is. Igyekeztem minőségibb alkatrészeket összeszedni. A tápba Nichicon FW kondik kerülnek, a kimenetre KZ-k. A fejhallgató csatlakozója Neutrik [link] az RCA csati valami névtelen, de elég jó minőségű, a csomagolás szerint 60g a pár. A hűtőborda és a ház azért kerül ennyibe, mert kb. 2,3-2,4kg alumíniumból fog állni. (lemezt csak táblára vagy raklapra lehet venni, így 100x5-ös lapos rúdból lesznek az oldallapok)
A deszkamodellel annyi a bajom, hogy a trafókat és a hűtőbordát nem tudom hová tenni. Végre szeretnék építeni valamit ami éveken át napi használatban lesz és nem söpröm le az asztalról egy nagy rendrakás alkalmával. Kicsit dacból is lett túlépítve a DAC, ő áll bosszút az eddig be nem dobozolt fiók mélyéről összepakolt erősítők és mindenféle más áramkörök helyett.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #10209 üzenetére
cm102S nek mennyi a jittere?nem találtam semmit róla,ha már ez van rajta. gyártó szerint jobb. no, nem mintha használnám, csak ha már felvetődött.
ugyan egy 2 kilós trafóról megy a kiskinai dac,a tápellátását nem lihegték túl. fedett(Baluka szavaival laidback) a hangja, meg a részletek sem az erőssége.a füles láncokhoz,ami többségünknek van,mondjuk bőven elég, de ebben az irányban lehetne fejleszteni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #10178 üzenetére
ez egyébként nem is az,amit mi vettünk.
Tonyoval mi készen,összerakva vettük egy ennél sokkal olcsóbbat,jelentősen primitivebb tápoldali kialakításút,és nem dualt,hanem szimplát.
ilyen áron nemigen vennék kinai dacot, amivel még dolog is van, amikor Pistié nagyságrendekkel jobban szól. -
foxx93
csendes tag
válasz
bkercso #9997 üzenetére
Hát az erősítő és a hangfal is 8ohm-os. a hangfal az 100watt-os. az Erősitőt azt nem tudom.
És tényleg nem volt olyan hangos, és torzulás se volt meg semmi.Megnéztem az erősítő az egy universum beta-2000. (http://archiwumallegro.pl/universum_beta_2000_z_gramofonem-474531966.html)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #9768 üzenetére
nálam pedig pont ezt csinálja a külső dac,mióta a kazán gyújtását kicseréltük szűrő nélküli változatra.nem jittert és nem zajt növel,hanem meg-meg akad.
a pisti féle külső dac pedig be van dobozolva,árnyékolva,annál nincs ilyen.nincs időm venni új gyújtás a kazánnak,csak összeférceltük, a kis kinai dacot meg be kéne dobozolni...
és tudok ezen kivül még 1-2 esetet,ahol ugyanezt történik.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
bkercso #9724 üzenetére
Az enyémben LME49860 vagy LM4562 lesz. Ezeknek jóval kisebb zajuk van mint a NE5532-nek. Most KIA4558-as van benne.
A presenter meg a Canamp csak abban különbözik, hogy a presenter asszimetrikus meg jobb műveleti erősítő van benne. De az LME49860 sokkal jobb mint ami az presenterben van. -
Terrayon
tag
válasz
bkercso #9551 üzenetére
bkercso: Köszi a segítséget az erősítővel kapcsolatban. Úgy néz ki megoldódott a probléma, már nem hallok zúgást, a csavarhúzogatás segített
Ettől függetlenül úgy érzem végleg átpártolok a fejhallgatózásra. Bár néhány év kísérletezés után végre sikerült egészen jól elhelyezni a hangfalakat a szobámban, valahogy mégis sokkal meggyőzőbb zenét hallgatni fejhallgatón. Arról nem beszélve, hogy így jóval olcsóbb egy komoly rendszert építeni.
Ezért lehet el is adom a CA A500 erősítőmet, ha valakit érdekel, privátban megkereshet.Szóval a lényeg, hogy egy teljesen új rendszert szeretnék összeállítani. Úgy gondolom 150 ezer pénzecske már elég lesz egy komolyabb lánchoz (DAC+AMP+fejhallgató), ha használtban gondolkodom. Márpedig abban gondolkodom. Időm az van, nem sietek sehova, ha fél év múlva sikerül összeválogatni ezt a triót, akkor fél év múlva veszem meg. (legalább lesz időm összegyűjteni rá a pénzt
) Csak PC-ről hallgatok zenét, amikor csak lehet, veszteségmentes formátumban. Van benne egy X-Fi XtremeMusic hangkártya. Ha azt ajánljátok cseréljem le mert van jobb alternatíva, akkor megfogadom a tanácsot. De mivel úgyis DAC-ot szeretnék venni, úgy gondolom nem érdemes hangkártyákkal vacakolni, hanem megtartom ezt és majd a digitális kimeneten fogom használni.
Elmentem meghallgatni néhány olyan fejhallgatót, amiről látatlanban és a fórumos tanácsok alapján azt gondoltam, hogy találkozni fog az igényeimmel. Ezek a következők: Legyen zárt, mert szeretem a mély hangokat. Viszonylag széles térrel is rendelkezzen (tudom, a széles teret nem épp a zárt fejhallgatóknál kell keresni, de a basszus most fontosabb nekem). Kedvenc akusztikus zenéimet Katie Melua énekli, de nagyon kedvelem még a Coldplayt és az ezekhez hasonló zenéket. Hallgatok még klasszikus rockot, metált is, ha épp rám jön
, de a populárisabb műfajoktól sem zárkózom el (Katie Perry, Jason Derulo, stb.). Sőt, most elsősorban inkább erre keresek fejhallgatót, mert néhány éve már van egy K501-em, bár már kicsit romos állapotban. Ezért ezt megtartom akusztikus zenére, most pedig egy olyat keresek, ami a pop/rock műfajokhoz illeszkedik.
Eddig az AKG K272HD és Beyerdynamic DT770 (32Ohm-os változat) hangkaraktere tetszett a legjobban, ezekben megtaláltam azt, amit keresek. A fejhallgatókat az orrom előtt bontották ki a dobozból, tehát nem voltak bejáratva. De legalább erősítővel sikerült meghallgatnom őket, így legalább van némi fogalmam arról, hogy szólnak. Tudom, hogy ebben nehéz tanácsot adni, mert szubjektív dolog, hogy kinek mi tetszik, de kíváncsi vagyok, hogy szerintetek mit érdemes még meghallgatni pop/rock műfajokhoz. Nyilván nem reális hogy kipakoltatom a készletet mert mindent meg akarok hallgatni
. Meg az is kellemetlen lenne ha hetente járnék meghallgatni valamit, előbb utóbb kitiltanának mindenhonnan
. Szemezgetek az Audio-Technika ATH-M50, -A500 (esetleg -A700) típusokkal, de még sehol nem találtam ilyeneket. Ezek hasonlítanak valamennyire a K272HD-re és DT770-re? Mit érdemes még meghallgatnom?
Érthető okból szeretném előbb megtalálni a megfelelő fejhallgatót, ami hosszútávon is kényelmes és hallgatható. És csak ezután szeretném beszerezni a további komponenseket (DAC+AMP), amik passzolnak a hangjához. Mert hiába van egy sokak által dicsért rendszerem, ha pl. nekem nem kényelmes az adott fejhallgató, és akkor kezdhetem az egészet az elejétől. Vagy nincs igazam?
Annyit már tudok, hogy a Heed CanAmp egy eléggé elismert erősítő és jó választás AKG-khez. Ennek van alternatívája? A fent említett Beyerhez és Audio-Technikákhoz mit ajánlotok? DAC témában pedig teljesen tanácstalan vagyok.
Tudom, hogy hosszúra sikeredett a történetem, de így legalább teljesebb képet kaptatok arról, hogy mik szeretnék
. Minden javaslatnak örülni fogok, és remélem ez még csak a kezdete egy hosszú útnak, amit bejárok majd az audiofil világban. Néhány hét olvasgatás alapján úgy látom, már egy szép baráti társaság alakult ki itt a fórumon, és hogy a szakmai színvonal is nagyon magas, sokat lehet tanulni tőletek
.
-
válasz
bkercso #9571 üzenetére
Ahogy nézem, ez egy mikrokontroller, így teljesen üresen kapod. Példaprogramokat C-ben kapsz hozzá, de az nem hinném, hogy elég az üdvösséghez.
A jó öreg Intel 8052 kompatibilis processzormagot tartalmazza. A testvérével a 8051-essel sokat dolgoztam már, de nem audiós felhasználásban.
contaxg: Biztosan nem egyszerű egy jó szoftvert írni egy DAC-hoz, de ez sok egyéb mikrokontrolleres műfajban is így van. Viszont a programozását meg lehet oldani, mivel megvan az utasításkészlete, van hozzá fordító, és a teljes manual az összes perifériával, regiszterrel, mint minden más kontrollernél Szerintem az említett cégnél rájöttek, hogy nincs meg a megfelelő fejlesztő csapat, és egy ilyen kompetenciát kiépíteni meg nem kevés idő és pénz. Így megvették készen az egészet. -
contaxg
veterán
válasz
bkercso #9571 üzenetére
Szerintem nincs, de igazából nem értek a gyengeáramhoz (viszont Paksra mehetnék a szakmámmal
).
De a lényeg: a HRT nem mond semmit, a Halide és mások egy zsák pénzt fizetettek a Wavelength-nek azért, hogy a TAS1020B egyedi szoftverét megkapják. Építgetős, fejlesztős cimboráim szerint ez a lelke ezeknek a cuccoknak. Állítólag az EMU is használja ezt az IC-t de közel sem szólnak olyan jól a cuccai mint ezeknek a cégeknek a termékei.
A gyári dokumentáció alapján nem lehet a programozást elvégezni, mert nincs róla semmilyen infó. Komoly hifis cégről tudom, hogy egy hét után kidobták az egész projektet mert rájöttek, hogy a fellelhető adatok alapján (net, stb) nem lehet a programozását megoldani! Vettek valahonnan egy kész OEM-t és azzal szállítják mostanság a termékeiket.
Saját bevallásuk szerint(!!!) ezek közel sem szólnak olyan jól mint pl. a Wavelength megoldása. -
contaxg
veterán
válasz
bkercso #9530 üzenetére
Van kimenet digitális kimenet iPhone-ra!
Alapból nem műkődik de egy spéci, Ápple-től liszenszelt technikával megoldható és többen használják is ezt a lehetőséget. Pl. az iStreamer is egy ilyen készülék.Nálunk a konyhában szól egy ilyen egy Ipod és egy Audioengine A2 dobozka között.
-
válasz
bkercso #9494 üzenetére
A Presenter nagyon csendes érzékeny fejessel is. (Kivéve, ha az irodánkban hallgatom, de az nem a táp hibája, hanem a rádióadásé, ami a bemeneten jön.)
A DACPortom USB-ről kapja a tápot, és próbáltam már IEM fülessel is, azzal is teljesen csendben volt. Ezzel dicsekednek is.
Szóval szakértelemmel sok mindent meg lehet oldani. -
imibogyo
veterán
válasz
bkercso #9483 üzenetére
Akkor végülis ki is mondtad, hogy megoldható. Nem?
Amúgy meg ezért emeltem ki az árnyékolást.De még a táp a legkisebb bajom, az a Presenternél sem zavar. De a többi biztosan megoldható házon belül. És akkor csak egy tápcsati, meg mondjuk egy USB, vagy Coax menne a dobozba és meg is vagyunk.
-
dudika10
veterán
válasz
bkercso #9371 üzenetére
Szerintem nem ugyan arról beszéltek. Az Audinst működik 230V-ról a táp segítségével, szerintem erre gondolt...
Audison: nézd ki-kinek válaszol. nem minden hozzászólás neked szól.
Én véleményem: a 668B nem sokat javul az erősítéstől, így egy jobb DAC fontosabb alá szerintem.
A Musiland megfelelő lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest