- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsMarc
tag
Mikor kábellel megy a füles nincs bekapcsolva az ANC, nem is lehet ilyenkor bekapcsolni azt igazából. Csak Bluetooth-al elérhető ez a funkció. Most veszek egy RCA-RCA kábelt, egy fém jack átalakítót, megnézem hogy fel lett-e telepítve rendesen a hangkártya és mondom a fejleményeket.
Köszi az eddigi segítségeket!
-
Hunyus
senior tag
Árban nem tudom,hogy mennyibe kerülnek a kábelek.De olyan közép kategóriára gondoltam.
Mondjuk még a dac megvétele is kérdéses,mert ez az ebay.es megrendelés annyira nem tetszik nekem.Sokat kell várni,másra lennék szorulva,mert rendelni se tudok én ebayről.Lehet itt apron kellene találnom valamit -
Hunyus
senior tag
Hát akkor már nem tudom,hogy mit vegyek és hol
Amiket feljebb linkeltél nézegettem őket.
De olyan sokat ajánlottál,hogy fogalmam sincs,hogy melyiket válasszam.
Illetve nem is igen tudom,hogy honnan rendeljem meg.
Ha egyet kellene ajánlanod,melyik lenne az,és honnan tudom megrendelni?
Na meg milyen kábelt ajánlanál hozzá összekötni a dolgokat? -
Sinesol
veterán
Shure srh 940 mellé gondoltam, szerintem annak jó baràtja lehetne.
Mobil Dac/amp-ok közül a legtöbb elég vilàgos hangú, szóval azok nem a legjobbak, külön Dac+Amp lenne gondolom a legjobb, de nem akarok ket plusz cuccot is cipelni külföldre es haza, na meg extra par kilo sem hianyzik a feladott poggyaszba, szóval ezert is gondoltam arra, hogy egy sima erősítő elég is lenne, az is sokat dobhatna a tableten. Mondjuk van itt egy CAL is, ami önmagàban is elvan tabbal, de azert a Shure simàn tabba dugva is jobb, csak kéne valami azért, hogy rendesen szoljon.Schiit Fulla2-re is gondoltam és bàr nem sok teszt van rola, de mintha arról is azt irtak volna hogy elég vilàgos karakter.
-
Hunyus
senior tag
Szia.
Te mit ajánlanál akkor,mit kellene vennem?
Tehát van egy pár yamaha ns777 hanfalam és egy pioneer 1131 erősítő hozzá.
Egy régebbi pc.re van kötve egy jack-rca kábellel.
De elég gyenge a minőség hangzás stb.
Hogyan tudnám javítani a dolgot,mit ajánlanál?
Nem értek hozzá nem tudom,hogy mit kellene vennem így nem tudom azt se,hogy milyen árba gondolkozzak.
De úgy nagyjából 40ezret szánnék rá. -
Akkor már csak egy hülye kérdésem maradt, előre is elnézést érte.
Az E17-et hogy lehet csak dac-ként használni a Sense előtt?
Mert, ha az E17 fejes kimenetére kötöm a Sense-t egy jack-rca-val akkor a fiio erősítőjére erősítek rá gondolom.
Honnan tudom ilyenkor hogy meddig E17 és mettől Sense amit hallok?Egyébként Sense jövő héten meglesz, Musiland-el várok kicsit, hátha aprón is feltűnik...
-
Akkor a Sense lesz, ez eldőlt.
Viszont a Musiland 01 Mark2-vel hadilábon állok, firmware, driver problémák stb. Működik ez már rendesen mostanság?
Aliról még soha nem rendeltem, ez jó lehet?
[link]Vagy 20-30k között van alternatívája? Pld Creative X-Fi HD? Ez 26k és itthon is kapható.
Esetleg más ötlet?Köszi
-
krichd1
addikt
Utóbbi időkben nagy üzlet lett az audio PC gyártás. Szerintem sincs semmi olyan csoda dolog ezekben, amit ne lehetne megvenni és magunknak összeállítani, mint egy sima PC-t. Igazából csak egy kis kutatás kérdése az egész. Amúgy sem látok ezekben a audio PC-kben sok saját tudást, csak mennek a fórumokon mások által megtapasztalt, kikísérletezett utak nyomán.
-
Ribi
nagyúr
Leadex gold tesztjeinél néztem, hogy a kábel végekre pakoltak kondikat.
Ez egy kicsit csalás, főleg bench teszt esetén. Normál esetben amibe bedugod a kábelt, van még kondi+ szűrés, viszont a bench terhelésnél már nincs. Így fel tudják javítani látszólagosan a táp zajszintjét.
Ettől persze még lehet jó táp.EQMontoya: Minden notebook akksi után úgyis kell kötni egy feszültség konvertálót, szoval semmivel sem jobb mint egy atx táp. Hacsak nem rosszabb.
(Ehh bkercso megelőzött bár ez nem látszik)
-
Dorian
félisten
Nyilván az aktuális integrált lappal fogja csinálni.... egyszer.
Az a leírás is vagy 1 éves.Na igen, a tápolás kivételével. Viszont pont ez a lényeg, ill ebben van a felár (külön-külön tápok a részegységeknek) Ferinél, Zolinál is, ill. Zoli beépített DAC-kal, analóg kimenettel adja, Feri meg USB kártyával, ami jobb, mint a PPv02.
-
dgyuri0123
nagyúr
Köszi, most megnyugtattál. Emiatt különben beszéltem a Totel szervizzel is és szerintük is kétesélyes. Elvileg nem gond, de el is füstölhet... mondták. Megjegyzem, nagyon halkan sípol, kb 1m-ről, éjszakai csendben sem hallani. Ja és egyáltalán nem melegszik, még többórás használat után is szinte hideg.
Akkor mi a fenét csináljak most?
Eddig csak a hanggal foglalkoztam, most meg "háztűznézőtől" kell tartanom?
-
bkercso
nagyúr
Ez nem tudom, mit jelent:
"Regulated or unregulated output options"
, de mindenképp a reguláltat kellene venni.dgyuri0123: ha hajlandó vagy elveszni a lelkivilágában és tudod is, kb. mit keress, akkor át.
Ha visszafejted a kapcsolást, segíthetek.
De ha sorba kötsz vele 4V/0,65V=6db 1A-es Si-diódát (pl. 1N4007), akkor is működhet, csak terheld elő mondjuk 20mA-re (1kohm 2W-os ellenállással), a soros diódák után.Ribi: igen, ez kapcsolóüzemű regulátor, de ha jól szól, ám legyen.
REIT: Biztos nincsenek halálra fizetve ezek a jó szántó-vetők. Mit várunk?
-
YceBear
tag
(#54458) Bodz
Koszonom. Beyert meg nem tudom meg kell hallgatnom rendes cuccal mert a 04 nagyon keves volt hozza, hiaba irjak hogy 250 ohmig jo. Presentert ettol fuggetlenul szerintem kiprobalom, mert erdekel.
xDuoo TA-01: Alis beszerzesre gondoltal? Csovesben nem gondolkodtam de erdekesnek tunik, bar nem tudom csocsere milyen arsavban mozog, de gondolom ennel a tipusnal nem tizezres nagysagrendu. -
dime27
őstag
Aqua-ba van ismerős és ott lenne lehetőségem az alábbi kábelek közül kis kedvezménnyel vásárolnom!
Tudsz esetleg tanácsot adni h pl rca-sok közül melyiket válasszam?!Ezek lennének:
tehát max ezek férnének bele a keretbe persze ha a legdrágább már szted felesleges egy Logilinkhez akkor érthetőnek fogom tartani!
Valamint szted ez jó lenne a Supra helyett usb-nek tutti jó a kisebbik usb fej ami rajta van a Logilinkhez?!
-
YceBear
tag
(#54437) Bodz
Meghallgattam par Beyert a 04 -el, de kisse sirlamas volt az eredmeny. Kicsit lapos unalmas ezert gonoldtam tennek 1 minosegi ugrast felefele. Tudom Beyerek kisyolgalasa nem egyszeru igy valoszinu 04 onmagaban keves is vot. Szoval probalnek minosegben elore lepni csak nem tudom merre. Jobb DAC vagy Musi melle mondjuk 1 presenter 3?
(#54439) Bukk900 Koszi a tippet. Denon es UD-301 meghallgatas tervbe van veve.
-
dime27
őstag
Igazad volt az RCA-n keresztül ezerszer szebben szól akkor optika ezentúl hanyagolva!
Kb egy fél órája hallgatok olyan zenéket amiket idáig sokat hallgattam az Audinst-al régebben, nem is tudom a két DAC közötti különbséget megfogalmazni...vhogy ezt a LogiLinket inkább "okosabb"nak érzem tehát pl kicsit visszafogottabbak a magas hangok ill sokkal nagyobb teret kap a közép és nincs túlerőltetve a magas ill a mély intelligensebb ezzel zenét hallgatni első blikkre tetszik!Kivi lennék h mik azok a kábelek amikkel még lehetne a hangzáson javítani?!Kb meddig érdemes árban elmenni egy ilyen árkategóriájú DAC-nál ha minőségibb usb-s ill RCA kábeleket szeretnék hozzá venni?!Jó lenne használtan is! -
YceBear
tag
Szia Bodz.
Feljebb lepnek Musiland 04 -rol valami normalisabb eszkozre. Az alatlad ajanlott nuprime feljebb lepes lenne? Illetve mit erdemes meghallgatni ugy 50K hatarig akar hasznaltan is? Fejes jelenleg egy AT AD500X, idovel keresek valami mast helyette ami melyben 1 kicsit erosebb.
-
Nova96
őstag
Fulla 2 +Fostex T50RP III, II
(Talos vagy egyéb mód)
Vagy a verziót kettő, hogy egyre többet hangfalról hallgatom a zenét és akkor fulla 2 marad , ha csak nincs jobb ötlet.Hangfal lesz az állandó, iemről meg akkor, ha nem akarom zavarni a párom.
Árba max. 70-90-re gondoltam, csak a probléma hangfal mert ott JBL 230/305-re gondoltam vagy még magasabb árkategóriára .
Szerk: még fejesbe amiben gondolkoztam az a DT770, de annyira tetszik amit a Fostex-ről írnak, hogy azt akarom fejesnek. Bár rábeszélhető vagyok bármire , kicsit nem tudom merre induljak.
Az biztos ,lefelé a lejtőn. -
no01ricsi
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy nagyon belépőszintű erősítővel rendelkezem (bc acoustique ex-202.1), aminek a dacját használom.
Amint lehetőségem lesz lecserélem (Puccini), de ehhez már kell majd külön vennem.Kérdésem annyi lenne, hogy jelen állásban fejlődést jelentene-e ha külsővel helyettesíteném az alábbi (szintén belépőszintű) szerkezetekkel.
- musiland monitor 01 us mark 2
- smsl sanskrit 6thRicsi
-
dime27
őstag
Hát egyáltalán örültem h kapok náluk is mert ma felhivtam őket és egyetlen egy darab volt a beszállítójuknál!Hát kíváncsi leszek milyen lesz de sajnos beüzemelni leghamarabb max péntek este fogom tudni!Azért köszi a sok segítséget és a leirásodban belinkelt driverrel fogom természetesen én is feltenni win10 alá!
-
dime27
őstag
A mostani Audinstommal az a "baj" h kicsit ugy érzem mintha sok lenne a magas és a mélyek nekem sok számnál nem elég vaskosak és jobb lenne ha a közép és a mély hangok kicsit jobban elkülönülnének egymástól!Amúgy még igy is köröket ver bármelyik eddigi hangkártyámra és tökéletesen működik driver nélkül win10 alatt is!
-
bkercso
nagyúr
Majd kiderül.
Más választásom egyelőre nincs; távol vagyok attól, hogy egy XMOS-t vagy Amanero-t kifejlesszek. Sokan csinálják ezt úgy, hogy közben a hang része középszerű marad. Meglátjuk, valami ezzel ellenkező dologra lesz-e igény.
Piackutatást annyira azért talán mégsem kell már csinálni, több évnyi hifistával/vevővel való kommunikáció után.Polllen: I2S sem lenne macera, de megint csak nagyon rétegigény. Egyéni rendeléssel már nem foglalkozom; együtt sose foglalkoztunk.
krichd1: Köszi!
Igazad van. A magyar piac azonban csak hobbi/tanulási lehetőség. Nem ebben látjuk a jövőt. Ilyen 100-150k körüli, aludobozos, ámde csúcs hangú cuccokban, amik otthoni zenélésre valók. Meg lesz 1-2 svájcibicska, mint a DACtron3.
A dobozzal egyetértek. Szép, gravírozott alu előlapokat tervezünk bevetni a Hammond dobozhoz. Józan paraszti ész-szerű stílusban, mint Meier, Graham Slee stb. Nekem ez a vonal jön be valahogy. Meg hát úgy nem lehet ennél szebb dobozt készíteni, hogy az ár/érték arány is fontos szempont. A hangminőségen kívül gyakorlatilag mindent alárendelek ennek: doboz (egy biz. pontig), szimmetrikus csatlakozó elhagyása, LCD kijelző, távirányíthatóság. Bár utóbbira előbb-utóbb szükség lesz szerintem.
A nagy, hajlított lemezes dobozok nem tetszenek. Azokba sokpaneles kábelezett elektronika való, én meg az egypaneles megoldásokat kedvelem, adapterről. -
bkercso
nagyúr
Mit lehet tenni?
Majd vesznek hozzá külső konvertert.
sheratan: Azt meg lehet tenni, hogy az egyik kimenet kap maga mögé egy ALPS Blue-t. Azt maxra tekerve olyan, mintha fix lenne. Nem tudom, erre relatíve mekkora igény van vagy ez mennyire rétegigény csupán.
krichd1: a kisDAC-ot többen optikai forráshoz keresték. Playstation, TV stb, mellé...
Az 1,25V max pedig csupán 6dB-lel kisebb a max kimeneti jelszintnél, vagyis egy kicsit kell csak lejjebb tekerni a potit, nem lényegesen. Viszont szimm. kimenet nélkül szerintem is nagyon kevés esetben vennék hasznát a hangerőszabályzónak..DLL: Igen, nekem is minden eszembe jutott, de a véges konkrétum attól szép, hogy létezik.
A hangerőszabályzón még vívódom, de szerintem az se lesz...
Valamint, milliókért is kapni csak RCA-s DAC-ot. Átalakítóadapterrel ez is mehet szimmetrikus bemenetű eszközre, azok általában belül szimmetrizálnak. Amelyik meg nem, annak 6dB-vel csökken a max. kivezérelhetősége, ennyi.
XMOS-szal nem akarunk kereskedni, és CE-t se tudnánk rá csináltatni. Fórumbohóckodásra jó; amúgy meg szerintem az cikibb, ha nem saját USB-vevő van benne, mintha nincs is. Audiofil körökben szerintem elmegy az a szöveg, hogy mindenki maga válassza a konvertert. És külső konverterrel nem kell szervíz sem a beszereléshez, plusz az eszköz is kicsi maradhat... A technika fejlődésével lecserélhető a konverter a szeretett DAC megtartás amellett, akár évenként is.
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm, mindenképp restanciában fogom tartani!
(#54134) dgyuri0123
Igazad van, de azért 1-2 szösszenetet hozzáfűznék:1. Megdöbbenve tapasztalom, hogy a hazai hifi piacon mennyire felkészületlenek a forgalmazók. Ezt értsd úgy, hogy soha semmiből nincs készleten semmi, soha nem lehet meghallgatni egymás mellett mondjuk 10 DAC-ot (de még 4-et sem). Elhiszem, hogy nem akarnak nagy készletet fenntartani, de így válogatni is nehéz.
2. Bevallom őszintén, nekem nincs kedvem olyan szinten végigjárni ezt a kábeltörténetet, mint a mozinál. Elég ott is, sőt. Sosem leszek és nem is szeretnék elvetemült sztereós lenni, de azért figyelem a topikot, olvasom a cikkeket, véleményeket egy-egy adott eszközzel, kiegészítővel kapcsolatosan és általánosan azért leszűrhető, hogy elég sokan szeretik ezt a Denon DAC-ot.
3. Az első pontból kifolyólag, ha nem fog tetszeni valami miatt a DAC, akkor úgy visszaküldöm 14 napon belül, ahogy elő van írva. Félreértés ne essék, nem ez a cél, de nem leszek szívbajos, ha úgy alakul.
-
Éreztem,hogy ki leszek filézve...
Szembe jött egy lehetőség,megvettem egy megbízható kollegátol ennyi.
A Focal Classic al átvertek. BF - on megrendeltem,de a bolt 2 hónapja nem szállított.
A RED -et amikor eladtam nem gondoltam,hogy lesz LCD- m egyhamar.
Biztos igénytelenség,de az FX audio dac x6+ presenter III-al nem olyan vészes.
A Fiio X7- em AM2-és modullal viszont eddigi próbák alapján nem alakított túl nagyot. Lehet ezt egy AM5- el kellene meghajtani az LCD-t.
Egyébként köszönöm az ajánlásokat,lehet,hogy DAC és amp csere is lesz,nem kizárt. -
Johnny194
aktív tag
Köszi, próbálkozom még
Viszont elgondolkozik az ember, hogy megérte-e ennyi pénzt kiadni ha napokig kell (nekem legalábbis) keresni a különbséget. Minőségben a hangfalakban nagyobb javulást találtam, remélem azért ez még változik.
(#53964) ferzoli: sajnos most nincs előttem a műszaki leírása, de ha jól látom már válaszoltak páran feljebb
-
bkercso
nagyúr
Nem hiszem. Aaddig tuningoltam a tápszűrését a CompositeAMp-nak, míg az én tuning tápom és egy olcsó kapcsüzemű adapter közt méár nem hallottam különbséget. 180dB szűrése van a teljes hangfrekis tartományban, plusz az OPA tápelnyomása (50dB 10kHz-en, alatta nagyobb).
Csak nem vettél egy Composite-ot?
-
bkercso
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Hyundai, Kia topik
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 8 64GB Fekete Jó állapotban
- Eladó Apple iPhone 15 Pro MagSafe fekete szilikon tok - több darab. (MT1A3ZM/A)
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest