- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kipe84
csendes tag
Inkább olyan eszközt szeretnék venni ami egyben DAC és fejhallgató erősítő. Akkor már az SMSL V2-ről mit lehet tudni, mert az árba éppen az is belefér. Mi a baj a HD 598 vagy HD 599-ekkel? Akkor, bár van erre külön topic ha minden igaz, milyen nyitott fülest érdemesebb venni olyan max 70-ig? Mindenképpen olyat szeretnék venni aminek a szivacsai nem bőr borításúak, vagy emberi áron beszerezhető hozzá velúr borítás.
-
bkercso
nagyúr
Ja, igazán megírhatnád...
Megfogottabb, "fogósabb" és nyugodtabb lett a hangja amúgy az P3-nak és a kisDAC-C_card-nak is. De nekem nem hiszünk! Nagyobb felbontású OPÁ-val is adjuk ezentúl alapból: OPA1662-vel. Az első példányok hamarosan elkészülnek; kicsi időhiány van most.
Aztán vihető próbára is.
-
Sinesol
veterán
Bár valószínűleg ebben a hónapban még nem aktuális, azért gondolkodtam kicsit az erősítőn, mivel nem árt tudni, mire vadásszak ebayen.
Keretet egyelőre nem mondok, de jelenleg ezek vannak a fejemben:-Smsl Sap8
-Arcam rHead
-Myryad z40
-Schiit Asgard 2 vagy Magni2
-CompositeAmp /bár nem tudom Bkercso postaz-e külföldre/Ezek közül valamelyik elég a K712-höz?
-
SH4D0W2011
őstag
Affene, ezt benéztem. Nem életbevágóan fontos, hogy a DAC-ról állíthassam a hangerejét, de ha lehetne úgy, az csak jó lenne. Arról tudsz esetleg valamit mondani, hogy USB-ről müködnek-e ezek PS4-ről? Mert akkor bevállalnám az átdugdosást. Vagy esetleg van valami olyan, amin van optikai bemenet is?
-
zsuha
aktív tag
Alapvetően arra gondoltam, hogy mhelyen laptopról, vagy a telómról használnám. Csak ennyire kellene, hogy hordozható legyen. Annál többet nem szánnék rá, mint amennyibe a füles kerül (30-35k).
Szívesen veszek használt cuccot, talán a legfontosabb nekem a jó ár/érték arány.
Meglepett, hogy a Musiland 01-et nem ajánlanád, úgy tűnt, itt nagyon ajánlgatjátok mindenféléhez.
Te mivel használod? -
krichd1
addikt
268-006-000, 268-900-055. Bár előbbi inkább szimmetrikus "kezdőkábelnek" jó szerintem, de sokan használják aszimmetrikusnak, bár ahhoz szerintem jobb a 268-026-000 (ez nem felkapott
). 268-900-055 nagyobb felbontású valamivel, de fényesebb hangú fajta.
Persze a Classic XKE szériáknál, ha valaki nem fekete színűt akar, akkor van belőle másféle is, azoknak más a kódszáma, alapból a feketéket szoktam írni.
Vagy ott a külföldi fórumokon régóta felkapott Belden 8412, 8402, meg az örök vita, hogy melyik a jobb.Somogyinál mindenképpen előrelépésnek kellene lennie 268-011-000-nek is, ha nem valami gagyi RCA dugóval van szerelve.
-
-
Polllen
félisten
Nem, a mostani rendszerben van gond a távirányító hiányával. (És nem nekem, én megvagyok nélküle.)
M-DAC-hoz vettem a múltkor egy harmony-t, csak kell valami, amit vezérelhet.
Persze a cider ettől még megoldható, mindig kapom a segítséget!Illetve ez is off, de az a tapasztalatom, hogy az integrált erősítők általában azon a hangerőn, amin én szeretek zenét hallgatni, még nem adnak le olyan teljesítményt, hogy minden klappoljon. Csak ha feljebb tekerem, de ilyenkor meg máshol kell hangerőt csökkenteni. Az m-dac ilyen szempontból jó volt. Foobar-ban is elég jó eredményt ki lehet így hozni, de csak 5-8 dB-ig. Utána számomra is hallhatóan a minőség rovására megy.
A spotify saját hangerőszabályzójáról nem is beszélve.Lassan már mindent kipróbáltam, kivéve az előfok - végfok párost. (Persze az xda-1+JBL308 is valami ilyesmi volt, de azért mégsem.
) Talán ezzel meglelem ami kell. Vagy belátom, hogy ezen a hangerőn nem elérhető, amit szeretnék.
Meg krichd1 jriver + végfok párosát, de itt az összes nem zenehallgatáshoz kapcsolódó hangot windows mixerben kellene halkítani. Annyira nem szimpatikus, megint csak spotify miatt.
-
Polllen
félisten
Köszi!
Már letettem róla, hogy ne költsem a pénzt, de lehet újra előveszem az ötletet.
Most a nad 1050 hangja nagyon bejön. Az m-dac-ba 1-2 hét után minimálisan már bele tudtam kötni, hogy mi nem tetszik a magasaiban. Az Allo Boss-nál ehhez kellett 1-2 hét, a nad még kitart. Csak zenél.
Vele jó pár lenne? Nyilván a végfok még kérdés, de lehet meghagyom az amp4me-t hozzá. (bár most szemezek egy Capreolus előfok+Scrofa végfok párossal is)
-
zsocy
őstag
+1, csak én már nem akartam beszólni neki, nemrég épp betámadták szegényt
@Dorien, még egy alap kácsás is jobb lenne ennél. És ahogy te is írod, filléres tétel, tegyél egy próbát!
Az usb meg nem teljesen ugyanaz, ez analóg, az digitális, usb kábelhez azért kell egy kis hit is. -
Engineer086
Modder
Köszönöm az ajánlást! Kicsit szégyellem magam, mert közben rájöttem, hogy elég sűrűn kell Skype konferenciát tartanom (család/munkahely) amihez mikrofonos fejhallgatót használok, ezt kihagytam az igényekből. Sajnos a házamon nincs előlapi kivezetés, amit az alaplapra ráköthetnék, így a hangkártyámat kell használnom.
(Webkamerámon van mikrofon, de elég alacsony érzékenységű, ezért kell a különálló mikrofon)
Ha jól láttam, akkor az általad linkelt DAC-on van fejhallgató kimenet (kettő is), viszont mikrofon bemenet csak XLR(?), ami nekem nem megfelelő.
Szemezek egy Meridian director USB Dac-al használtan, de rájöttem, hogy így nem tudnám használni a mikrofon bemenetet.
Az működik-e, hogy Párhuzamosan az USB-s DAC-al, az alaplapra kötve (akár a hátlapi kivezetésen, akár valamilyen módon az alaplapi tüskesorra kötve) használom a mikrofon bemenetet?Köszönöm a választ előre is!
-
-
MASSlag
tag
Kösz a segítséget! Akkor csak valami BT-s lesz.
Még egy rövid kérdés.
Ezt az egész BT-s hangátvitelt úgy kell elképzeli, hogy van egy bizonyos részeltesség ami fölött limitál az elérhető sávszél? Mert akkor olyat keresek majd amit nem fog vissza a BT (még éppen nem szól jobban kábelről) -
Ribi
nagyúr
Aztán az eredetit meg szétszed, megjavít és máris van 2.
Általában a borda nincs rögzítve, csak a stab IC lába tartja, de az nem erre van kitalálva és törik.
Bár akkor jobban zörögne.(#57589) kammerer: Mármint mi alapján nem jelentenek előrelépést?
Mi volt az ami miatt jobb az általad említett? -
MASSlag
tag
Jónak néz ki (mondjuk kicsit nagy darab), de ennyit nem nagyon áldoznék egy hordozható cuccra, amit amúgy is zajos környezetben használnék. Kb.a fejhallgató ára az amit nagyon max ráköltenék, ha vezeték nélküli (~32k).
Van esetleg tapasztalatod, hogy mennyire használódik el a telefon USB-je az ilyen használattól? (zsebben hordás)
Nyilván kábelről mindennek jobb hangja van, ezért próbáltam egy olcsóbbat egy drágábbhoz hasonlítani, de sosem hallottam még ilyen BT-s cuccot. -
Sinesol
veterán
Mert egyszerűen nem találtam Logilinket külföldön értelmes helyen, ahol tudok kartyammal online fizetni.
Amúgy 32k volt, szóval még annyira nem is vészes a Logilink árakhoz képest. Habár még plusz a táp ára..na de mindegy most már.Azert tettem fel egyébként a kérdést, mivel ha jól emlékszem irtad a Logi bemutatásnál, hogy a Super Dac-hoz nem adnak tápkábelt és ebből gondoltam, hogy lehet akkor a nyákon be sem kötik.
-
-
NandorHUN
addikt
Bodz & HUNNIA1920
Köszönöm.Lapomról itt van audio teszt, én annyira nem értek hozzá, azt írják "Very Good". Megadott paramétereket milyennek találjátok? /Legalján van egy táblázatban összefoglalva.
01 US Mark 2 19e az oldalon, de elég masszív darab, nem tudom teló meghajtja e de ha igen, akkor is jó nagy, Dragonfly viszont tuti jó telefonhoz és nagyon mobilis, pici eszköz... 01 US Mark 2 mennyivel jobb mint egy Dragonfly Black? Hallható, érdemi különbség van?
-
HUNNIA1920
őstag
-
NandorHUN
addikt
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Olcsóbb szegmensben 10-20 ezer alatt vannak olyan DAC-ok amik telefonhoz is ajánlhatóak / meg PC-hez is?
AKG K545 alá keresek valamit. S7 Edge telefonom van. Legtöbbször telórol hallgatok zenét, PC-ről ritkábban.
PC-ben "Realtek ALC898 8 Channel Blu-ray Audio" -ről jön a hang. Ennél a meghajtásnál van értelme egyáltalán ilyen olcsóbb szegmensben DAC-nak? /No meg egy ilyen nem '100 ezres fülesnél ?Köszönöm
-
HUNNIA1920
őstag
Elégedett vagy vele, mert én anno a közel 100eFt-os új árával nem voltam elájulva a hangjától?
Igaz akkor még nagyon belépőszintű hangfalakkal próbáltam, de a fejhallgató részét gyakorlatilag egy sima (tuning mentes) Presenter 2 hozta, legalábbis én nem hallottam nagy különbséget. -
-
sirdond
őstag
(aki esetleg nem követi a témát, az számoljon vele,hogy mostanában az EU-n kívülről érkezett vámköteles küldemények vámkezelési megbízásának lebonyolítására a Postán minimum 3 hetet kell várni,ami jelentősen növeli a teljes szállítási időt. szóval csak óvatosan,vagy válasszatok másik szállítót.)
-
Tim82
félisten
Előkerestem, hogy annak idején (privátban) mit írtam róla .DLL-nek, amikor tavaly október elején megvettem bmakszim sokszor ajánlott, AVX-en hirdetett Audio-GD NFB-11.32-jét:
"Tegnap kora este hoztam el a tulajától, eddig úgy 3-4 órányi zenehallgatás történt vele, vegyesen a saját Via USB32 moduljáról, valamint a Hivox-patkolta CM6631A-alapú USB-SPDIF transzportról.
Egyértelműen az utóbbival jobb, a saját USB moduljával kevesebb részlet jön át és valahogy "fátyolosabb" a hang (főleg a mélyeket illetően). Eddig főleg planárral ment (Fostex T40RP MK I).Én főleg a Steinberg UR12 (DAC) + Digidesign Studio 882 (fejhallgatóerősítő) pároshoz, valamint Wolfson DAC/fejhallgatóerősítőkhöz/lejátszókhoz (bkercso-féle kisDAC-kártyás Presenter 2, Hivox Lupus S, Cowon D2) vagyok szokva, azokhoz képest az Audio-GD "könyörtelen". Mondhatni, azok inkább "zenélnek", ez meg inkább "megmutat", részleteket, hibákat is. Valamint hidegebb, analitikusabb előadása a korábbi DAC-okhoz/erősítőkhöz képest, de ezt nem feltétlenül érzem hátránynak - a Lupus S hangja pont azért nem tetszik annyira és adom el, mert az én ízlésemnek túl "meleg", túlzottan "bensőséges" az előadásmódja, azt hallgatva úgy érzem, hogy egy olyan koncepción átszűrve kapom a zenét, ami nem mindig jön be nekem.
Nem tudom, hogy mennyire vagyok a prekoncepciók áldozata, de valóban magasba húzónak érzem a Sabre DAC-ot, viszont tolerálható mértékben. Egy zenét teljesen tönkretett ez az előadásmód, eltűntek a finomságai, lágysága, ez az általad "fiúcsapatnak" nevezett Django Django. Más zenéknek viszont - és ezek jellemzően főleg akusztikus hangszerelésű dolgok: The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble albumai, Philip Glass filmzene, Bartók Béla - szerintem jót tesz az Audio-GD cucc, transzparensebb, több a tér. Persze ezek nüansznyi dolgok.
Egyébként elképzelhető, hogy tegnap este csak nagyon fáradt voltam már, amikor a Django Django-ra sor került, de kipróbáltam mind a saját USB modulról, mind a transzportról, valamint fejhallgatót is cseréltem (Fostex T40RP, vintage Beyer DT880). Még a legkevésbé akkor éreztem vészesnek, amikor rádugtam a Digidesign cuccot és a saját fejhallgatóerősítő-rész helyett azon hallgattam a DT880-nal.
Szóval egyelőre erősen véleményes, szoknom kell még. Érzékelem, hogy minőségi cucc, sok zene jól szól vele, de az sem feltétlenül jelent komoly ugrást. A Steinberg-Digidesign párossal szerintem kb. egy szinten van, de ha ízlésről van szó, egyelőre az jobban tetszik."
Ehhez képest annyit tennék hozzá, hogy a transzportról hallgatva nagyjából már egy-két nappal később sem érzékeltem ugyanezt a gondot, a VIA USB-ről meg továbbra is van, ami vagy harsány, vagy fátyolos hangzású. Messze nem hallgathatatlan, de a transzportról egyértelműen sokkal jobb a 11.32.
A transzportot meg továbbra is veri a Pi/Digi páros, mint forrás. Kb. azzal érzem úgy - főleg klasszikus zenével, valamint a nekem továbbra is nagy kedvenc darkjazz/doomjazz zenékkel (The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Dale Cooper Quartet & The Dictaphones albumai), hogy néha, némely alkalmakkor nem egyszerűen élvezetes, beleélhető, hanem már-már tökéletes az eredmény.
-
Tim82
félisten
A VIA USB-ről úgy mondanám, nagyobb a szórás, hogy mivel szól jól a 11.32, legyen akár zene, akár fejes. Amikor megvettem a 11.32-t, a VIA-val próbálva + a vintage DT880-nal pl. szörnyű volt, fals, harsány. Lehet ez persze pszichológiai hatás is.
Amúgy a legjobb eddig a Raspberry Pi 2 + Hifiberry Digi-ről etetve, Sennheiser HD265 Linear-rel, csak épp a Pi/Digi párost inkább a kis hangfalas rendszeremhez használom forrásnak.
(Légy szíves, hagyd meg olyan formában a hozzászólásaimat, ahogyan elküldtem őket. Köszönöm.)
-
krichd1
addikt
A rendes LCD3, nem az elcseszett rendetlen, nem tudom azt hogy hívják.
A 600 ohmos DT880-nak sem csak a tüske a probléma, az is összezavarodik összetett zenékkel és még szub-basszus hiányos is, meg furán torzít.
Amiket felsorolok, természetesen azok sem hibátlanok, hanem csak elérik a szerintem elfogadható szintet, tehát nem okoznak súlyos károkat a zenében, persze fejhallgatós szinten. Én is bele tudok kötni bármelyikbe. -
ATH-AD500x a fejhallgató. Árban rugalmas vagyok, elsőre olyan 30-60ezer között gondolkodtam, de hajlandó vagyok akár 100-ig is elmenni ha valami olyan cuccot ajánlatok ami megér annyit.
Pl. most néztem a JDS labs The Element-jét, de szállítással már a lélektani határ felett van jóval.
-
Igen, még az van, de erősen gondolkozom az AD900X-en vagy a DT 880-on, ahogy kivettem ezek kicsit testesebben szólnak mint az AD500X.
Most nagyon elégedett vagyok a korg - sense v1 - AD500X lánccal, érzésem szerint ez a dac/amp páros sokat már nem hagy a fejesben, ezért is töprengek a váltáson.De lehet kipróbálom az SAP-8 baráti áron mért hájendségét, a Sense V1-et pedig megtartom erőteljesebb zenékhez
-
Graveyard
kezdő
Canamp 100k nomono ba, annyit nem költök rá azért. Vissza olvastam a fórumot q701 - ről. Annak tényleg nincs értelme hogy egy igazán semleges fejes alá pakoljunk agyon színezett dacot és erősítőt, mert az úgy zeneibb lesz majd a hangja. Aztán mosottabb,sötétebb, meg minden ami ennek a hozama. Ezért váltok épp zárt fejesről,mert meguntam ezt a hangot.
-
laychi
veterán
Noname ismeretlen hangfalra nem költök ennyit,akkor már inkább rászánom azt az extra összeget egy ajánlottabb eszközre.
Köszönöm a segítséged és mindenkiét,akitől kaptam,majd számolok egyet és rendelek egyet,ha eldöntöttem.Aliexpresszen 105EURO-ért vehető,szerintetek merjem innen,vagy itteni shopot/webshopot keressek?
Akkor tuti nem tesz kárt a hangfalszettben és fordítva sem?
Ahogy nézem fejhallgatóra van tervezve,nem aktív erősítős hangfalra... -
törölt tag
A Xonar DG is toplistás ilyen téren
Vicces, de tényleg. A Gigabyte 970a-UD3P alaplapom integrált kártyája hozza ugyanazt, amit a Xonar DG. Sőt, a 770-nel igazából jobban is passzol az integrált, az eredmény zeneibb.
Gondolkodtam rajta, vajon én kezdem-e elveszíteni a hallásom, mert régen az integráltjaim tényleg nagyon vackok voltak. Főleg hangerőben, dinamikában voltak nagyon hiányosak. A Prodigy HD2-vel vetem össze, és nem mondanám, hogy a különbség ég és föld. Van különbség, különösen hosszabb ideig hallgatva, több szépséget ad a HD2, de tényleg nem eget rengető. Az én fülemmel legalábbis.
-
laychi
veterán
BT headsettel próbáltam, nem lehetett, ezért tértem vissza a DAC topikba, egyébként ment volna egy logitech bt adapter a hangfalra és problem solved.
Saturnba kérdeztem az eladótól, hogy működhet e, vagy mint DAC esetén a csatlakoztatott eszközön kell állítani a hangot, ugyan azt mondta, mint tapasztaltam..
(ez még az előtt volt, hogy kipróbáltam volna) -
Tim82
félisten
Kopizok, mert "felírtam" Logout blogbejegyzésbe: vintage Beyerdynamic DT770, DT880 és DT990 (600 Ohm-osak), Philips N6330 (az AKG K240 Sextett egyik változata), Fostex T20 ("v1", az 1978-1986 között gyártott változat) és T40 ("MKI"), Sennheiser HD265 Linear és HD530 (300 Ohm), Veho Z8, SoundMagic P21s és Maxell HP6000.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- EA Sports WRC '23
- Kempingezés és sátrazás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android szakmai topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Plazma TV topic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest