- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
No és? Megéri az árát?
Az volna az az összeg amiért még elmennék kábel témában (~20k huf).
Kipróbálnom sajnos nem sikerült, ez lett volna a mai program.
Z40 mentő kísérletet végzek.
Kellene az a plusz amit ad, de az is amit elvesz, hátha egy jobb kábelezés beválik.
Eddigi olvasatok alapján konkrétan az Atlas Integra Metik jack to rca kábelt találtam befutónak. Konkrétan ezzel nem hinném hogy volna itt tapasztalat, azért az Elementre kérdeztem rá, mert a Metik az annak az adapter kábele. -
akkójóva
tag
Szia!
Na hát abból nem lett semmi, viszont el kezdtem levelezni a magnahifivel, mert nem írja az oldalon, hogy van-e készleten r2r11 (van egyébként) és odáig jutottam, hogy az r2r15 dacból tudnak engedni 15%-ot, úgyhogy most ~276€(+posta)-ért meg tudnám venni. A kérdés az lenne, hogy melyik a jobb vétel az r2r15 vagy az r2r11? Olvastam az értékeléseidet róluk, de nem tudok dönteni. Körülbelül 5 évre tervezem, addig inkább a fejhallgatókat szeretném gyűjtögetni, aztán majd jöhetnek a dacok/erősítők.
-
nubyy
aktív tag
Hi,
Ma jott meg a cucc, igy elso hallgatasra baromi sok reszlet nem jott at a Fioo-val, rengeteget hagyott a 650-ben
Nyilvan fog valtozni a hangja egy jopar ora hasznalat utan, de igy elsore eleg durva az ugras. Ter is nagyobb, hangszerek is jobban atjonnek es el is kulonulnek meginkabb. Probakepp meg atrakom majd a warmer settingre, kivancsi vagyok ugy milyen lehet. Ezt tenyleg nagyon eltalatad, koszi meg1x!
Vigyorgok eleg erosen -
Tim82
félisten
-
Sinesol
veterán
Gondolkodom ezen a Lake People G109s-en még továbbra is, esetleg tudnál róla mondani pár szót róla, van tapasztalatod vele? Vagy esetleg hasonló stílusú erősítő, esetleg olcsóbban?
Lehet igazad van és rosszabb lesz azzal, de akkor is tudnom kell, nem-e épp az kell nekem amit az tud?
Az rHead ahogy olvastam a szokásos "visszafogottabb" brit hangzás, szóval hasonló lehet a Myryadhoz, azzal nem lennék előbbre, ugyanabban a stílusban maradnék..azt hiszem.
Aztán persze ha lebeszélsz róla, akkor megspórolom magamnak a macerát a Myryad eladásával, az sem utolsó dolog, elég lusta vagyok postázgatni, meg hirdetni.
Na meg haza is kéne vigyem, ami ugyancsak kicsit problémás.
-
Sinesol
veterán
-
stickermajom
addikt
Szia!
Köszi a tippet, akkor ezt úgy veszem, hogy még egy ilyen "gagyibb" (értem ez alatt a nem sok százezer/darab árú) hangfalhoz is érdemes beszerezni DAC-ot.
Buta kérdés, mert nem olvastam utána még teljesen, de pl. ez a DAC lekezeli a manapság Blurayen elérhető hangformátumokat a TV optikai kimenetét használva? (DTS-HD.MA, Atmos.TrueHD7.1 amit hirtelen találtam a lemezek között.)
-
Sinesol
veterán
Komoly gondnak nem mondanám, mint mondtam ugy tetszik egészében, csak hangsúlyosabb középtartományt szeretnék, most így valahogy kicsit nekem háttérbe szorul a mélyek és a magasak mellett, nem azt mondom hogy kevés lenne, de jó lenne ha jobban előtérben lenne és kicsit részletgazdagabb lenne, pl a Shure 940 középtartományához hasonlóan.
-
Egyelőre az Oppo felé hajlok; bár a Teac csak fele annyi lenne, de hangban mindenki bőven fölé teszi az Oppo-t. A Dacportable lehet, hogy még ennél is jobb, de ha ránézek, egy PICkit2 jut róla az eszembe.
Ennyi pénzért már jobban odafigyelhettek volna a designra.
Egyébként mi számít értelmes árnak? Merrefelé lehet olyat találni?A sima HA-2 200, az SE 250 font most (+ posta). Kb. mennyiért lenne jó vétel?
-
SunMount3r
nagyúr
A BlasterX G1-et csak a fejhallgatóhoz írod, vagy kompletten az UR22 helyett? Mert ez utóbbi mindenképp kell majd a felvételekhez és gondoltam ez hangkártyaként is elég combos upgrade már. Fejhallgatózni nem fogok sokat, nem hiszem, hogy majd azt lecserélném, de amit tud, azt legalább tudjam is kihajtani belőle valamivel...
-
-
SunMount3r
nagyúr
Engem kérdezel?
Pioneer SE-MS5T és Genius SP-HF1250B. A hangfalra majd lesz update, valamelyik stúdió monitorra a PC hangfalas Topic-ból, de az későbbre van tervezve. Attól is függ, hogyan/mikor látom szükségét, hogy a Genius-ok kevesek lennének és, hogy hogyan szólna ezzel a DAC upgrade-el... Egyelőre egy notis, alaplapi Realtek-ről hajtom.
-
SunMount3r
nagyúr
Hát ez elég "lehangoló"... És egy jobb fajta max 20K körüli sima DAC/fejhallgató erősítőhöz-hoz hogy viszonyul? Pl. amiket ti szoktatok ajánlgatni, vagy a "szokásos" SoundBalster/Xonar külső hangkártyákhoz?!
(Gondolom azért egy alaplapi Realtek-hez képest ez is jobb azért, nem?!
)
Az a baj, hogy erről a Spartan-ról nincs sehol tapasztalat, hogy felvételhez mennyire lenne jó, abban az UR22 pedig már régóta bizonyított...
Vagy vegyek majd mellé egy külön max 20K körüli fejhallgatós DAC-ot is, ha az jobb?
Kérdésem második része: mint "sima" USB-s hangkártya, aktív hangfalakat hajtva mennyire jó hangú ez az UR22?!
Köszi!
-
Sinesol
veterán
Ez tényleg nem nagy különbség, ennél a 650 drágább a legtöbb helyen, a 660S-t meg valahol 174k-ért láttam beárazva.
Az árazás amugy tényleg vicces, a legtöbb helyen pl. az AKG K701/2-t, a Sennheiser HD600-at és a Beyer DT 880-at kb egy kategóriaként kezelik, árban mégis a Sennheiser duplázza a másik kettőt.
-
Nekem Korg Dac-100m van, még te ajánlottad, be is vált, még egyszer köszi!
Nagy a difi e között és az ufó Korg között?Fejesekből tényleg véletlen egybeesés, de csont ugyanezeket néztem ki (HD600,HD650 r70x, meze99)
A szívem az ATH r70x felé húz, mert a AD500X-et is nagyon szeretem.Hallgatózni ebben a kategóriában nem igen tudok (Pécs), de talán ezekkel a fejesekkel nagyon nem lövök mellé.
Tehát egy r70x mellé mi lenne a szükséges minimum és mi a legideállisabb megoldás a compositeamp-on túl?
Audio-gd R2R 15 v 11?
-
ribizly
veterán
És ezt a CompositeAmp-ot hol lehet beszerezni?Egyébként kétlem, hogy annyit és olyan zenét hallgatnék majd aminél ezeknek az eszközöknek a hangzásbeli különbözőségeire tudnék odafigyelni, de szerintem révbe érek ezekkel a cuccokkal és még bőven túllövöm az eredeti igényeimet (Hyperx cloud).
-
ribizly
veterán
-
Tin
veterán
nézd, valamikor évekkel ezelőtt belefutottam ebbe. ez pont olyan, mint amikor elmész eyg vezetéstechnikai órára, és rájössz, hogy nem tudsz vezetni. szóval a kábelégetés témában nem akarok megszólalni
-
akkójóva
tag
Köszi megint!
Jó lesz, csak annyi, hogy privátban kaptam egy ajánlatot, még nem tudom pontosan, hogy milyen típus, (majd ha megtudom leírom) te viszont lehet tudod, hogy minőségben hol helyezkedik el az általad említetthez képest, mert olcsóbb lenne, de én ezt az összeget most rászánom, úgyhogy ha azért messze elmarad, akkor maradnék annál, amit mondtál. -
Xbean
tag
Bejáratás után akartam írni egy kifejtősebbet.
Kezdetben amúgy nem volt meg a WOW hű meg há hatás, igaz csalódnóm sem kellett, a hangtér már az elején a többszörösére nőt a headstreamerhez képest, de most tippre 60 óra bejáratás után akár filmnézés közben akár zenehallgatás alatt bizony megvan a WOW hatás.
Egy élmény hallgatni, szó szerint zene füleimnek minden egyes hang. Ennél jobban nem is tudnám megfogalmazni, headstreamerhez képest másik dimenzió.
Zenét sokkal többet hallgatok azóta, mint régebben, szerintem ez is sokat elárul.
Nagyon kellemes, szerethető hangja van, abszólut megérte az árát. Különösen ajánlott plecsnit megkapta tőlem az R2R 11! -
bkercso
nagyúr
Ez jól néz ki. Csak nincs rajta USB, így egy alaplapi koax vagy optikai kijárat esetén jöhet szóba pl.
-
HUNNIA1920
őstag
Köszi, csak azért kérdeztem, mert még valami olcsóbb, 10eFt körülibe lehet beneveznék, de sokkal többet nem igazán érne meg nekem.
Polllen: nem a MomentDAC-hoz lenne, én is úgy tudom, hogy ahhoz sok értelme nem lenne.
bkercso: természetesen nem vettem másik DAC-ot, nem is látnám értelmét másikat venni, mert szerintem a tiétek jelenleg az a szint, amit nem biztos, hogy emberi áron túl lehetne lépni. Itt inkább arról van szó, hogy a jelenlegi média lejátszó koax kivezetését váltanám ki XMOS-al, hátha lenne különbség. Na most ez azért jött elő nálam (megint), mert van nálam egy (számomra) elég komoly integrált erősítő (Vincent Audio SV-500), amiben elég jó a beépített DAC (PCM5100-as Texas Instruments típus), legalábbis az erősítőhöz passzol. Egyelőre nincs szó cseréről, de ki tudja mit hoz még a jövő. Majd ha lesz rá annyi idő és lehetőség, akkor el akarom dönteni, hogy maradjon az integrált erősítő vagy inkább a Hivox amp4me + MomentDAC. Majd amelyik hangzása jobban tetszik, az marad.
-
Drexvel
csendes tag
bkercso, Bodz köszönöm a segítséget, felvilágosítást, még nagyon kezdő vagyok a témában. Akkor hanyagolom a kínai DIY megoldásokat és inkább felemelem a keretet 20-25K-ig. Hordozhatót nem szeretnék (van egy genius 1250b hangfalam és azt is rá szeretném kötni ha már kiadok ennyi pénzt). Aliexpressen most a Musiland MARK2 Monitor 02 78$ az már jó vétel lenne vagy inkább valami mást nézzek?
-
pelikan69
tag
Igazad van, átfogalmazom a kérdésemet.
Nem ismerem ezeket az USB-s tápokat, ezért az lenne nagy segítség számomra, hogy aki használ(t) ilyet, az elmondaná, hogy neki melyik vált be, illetve milyet érdemes megvenni.
Esetleg akinek van egy eladó USB-s tápja, az ne tartsa magában. -
-
TripleB
senior tag
Kikapcsolt pc-nél kap gondolom áramot az usb kábelen keresztül.
Az IO settings-ben az audio input in1 és 2 opcióknak bepipálva kell lennie.Viszont amióta a dac-ot rendszerbe állítottam, a win 8.1 nem akar elindulni. Ki kell hozzá kapcsolni a gépet és újra bekapcsolni. Hogy ez mi lehet...?
-
pelikan69
tag
Tényleg nagyon rendesek vagytok, hogy ennyit segítetek, de ma nekem semmi sem akar összejönni.
- Az Amazon Pay ikont lenyelte a böngészőm. Most Chrommal már megjelent.
- Most meg nem fogadja el nekem a 98822-t a Postal Code-hoz.
Ezt a címet kaptam: 98822 York House, Green Lane West, Preston, PR3 1PR
Másképpen kellene felbontanom? -
Tin
veterán
attól az egytől nem féltem, hogy kínja lesz a futárnak, tekintve, hogy a helyi arc fogja kivinni azt a dobozt, amit az elmúlt hónapokban pont ugyanonnan pont ugyanoda vitt
amúgy meg, ha gondja van, felhív, megdumálom én vele
mellesleg a tiédet is odavitte... két csomagot ugyanonnan ugyanoda csak meg tud oldani
(#59260) Bodz: na, most már értem, miről beszéltél priviben. én ott böktem a paypalre a kosár oldalon, a checkoutnál nem tudtam, hogy szintén lehet választani. így tiszta.
-
Dave™
nagyúr
Elsősorban kíváncsiság. A XEO hangja is kifejezetten jó (upgrade-del, a gyári NE5532-k nagyon lerontják/visszafogják), elsőre még a Myryad Z40-nel való összevetésnél is erősen fülelni kellett, hogy mi is változott (a kollégával hallgattuk meg, aki itt árulta a fórumon), aztán meglettek a különbségek, amik ugyan nem látványosak, de pont a kritikus pontokon javítanak. Mivel a DAC része jobb, mint a fejes erősítő, így nem tudom nyernék-e egyáltalán bármit, de talán érdemes lenne kipróbálni a Z20-at, meg tetszik a Myryad Link elgondolása. A XEO-ban viszont az a zseniális, hogy könnyen tudok váltani a karakterek között a 3 opampkészlettel, ha átmenetileg ráunok valamelyikre. A Myryad viszont jobban néz(ne) ki, főleg a két ezüst egység egymáson. Komoly dilemma
-
kromatika
veterán
Köszönöm szépen.A gyári táp helyett van egy komolyabb db is.Zaj szűrős es ogen nehèz is.Ponros tipust most nem tudok,de a gyári adatjai volt szám stb megy eggyezik a gyárival.Egy 50000ft os Logitech 2.1 hangfal hoz volt.Sokka jobb a gyárinál.Es amit meh nem mondtam bocsanat.Van egy Fiio E17K Alphenem is.De én az MX1 et jobbnak hallom.Jòl hallom?
-
Tin
veterán
ez a kép tökéletesen elárulja ezeknek a cuccoknak az értelmét
és elszomorító, hogy miért kell a telefonokról lespórolni a jack csatlakozót. épp ma jött ki az új mate 10 pro, azon sincs már.
na, most látom, kijött a Fiio Q1 MarkII, direkt iPhone-hoz reklámozva
amikor a butaság újabb butaságot szül. és itt most nem a DAC-ról beszélek, ez egész jónak tűnik.
-
pelikan69
tag
Köszönöm a segítséget!
Megrendeltem a Magic DAC-ot. Most már jöhet az erősítő.Honnan érdemes megrendelni az A30-at? Amazon, Ebay, AliExpress? Hogyan lehet inkább elkerülni a vámot és az áfát? Illetve mindegyik megbízható?
Egyébként Audiotechnika ATH-908-as fejest hallgatok a munkahelyemen, ahhoz veszem most a készülékeket. Otthon használom a Beyerdinamic DT 990-est. Azt nem merem bevinni az irodába, mert nyitott rendszerű, és kihallatszik valamennyire. Nem akarom zavarni a kollégákat. -
Tin
veterán
mondanál párat ami egyértelműen az e10k hangja felett áll, egyben dac+amp, és illik a dt770/80-ashoz? eltekinthetünk az extra igényeimtől is, legyen csak a hang és az ár-érték arány a szempont.
mondjuk új árát nézve 100e-ig, onnan már be tudom lőni, hogy mit érdemes venni.
tudom, hogy tökfej vagyok, de nem látok "egyben". nem ismerem az egész piacot, hogy mik azok, amikre van értelme költeni, és mikre nincs. azt abszolút értem, hogy árban a legjobb a sanskrit + egy jó fejes erősítő kombó, de saját magamat "nyírom ki", ha mindig a jobbat keresgélem. ti ismeritek ezeket, te meg főleg, a megrendeled-meghallgatod-eladod hobbid miatt (ami tök jó móka lehet), de én nem. már nekifutottam ennek a témának párszor, de a végén vagy vettem még egy fejest, vagy ezt a kis q1-et, "aztán majd meglátjuk" alapon.
akkor akarok továbblépni, ha van értelme. ha kapok egy kicsivel jobb hangzást kétszer annyiért, vagy egy ugyanolyat ugyanannyiért, akkor nincs értelme továbblépnem.
-
pelikan69
tag
Köszi! Még kérdeznék ezekkel kapcsolatban.
- Az ajánlott két DAC közül (Sanskrit, Magic) zeneileg (hangra) melyik a jobb? Vagyis hangszeres zenéhez te melyiket választanád? Hangzásban van lényeges különbség köztük? Win 10-hez van driverük? Olvastam, hogy a Magicet sokáig megtartottad.
- Gondolom, praktikusabb lehet két különálló készülék (DAC, AMP), de azért megkérdezem, hogy az Acoustic Research AR-UA1 hol áll az előbbiekhez képest? Megüti azt a szintet? A leírásod alapján nekem nagyon szimpatikusnak tűnik hangra is és megépítettségre is. -
Tin
veterán
-
pelikan69
tag
Köszi az infót!
Engem is megkeresett ugyanazzal az ajánlattal. Én még nem válaszoltam neki, mert elsőre nem tudtam hova tenni az általa ajánlott készülékeket, de így már nem is fogok.
Én USB-s DAC + fejhallgató erősítők keresek 50 környékén. Ebből a szempontból nem vagyok kísérletezős fajta. Inkább olyat vennék, amit ti már kipróbáltatok és ajánljátok. -
Tin
veterán
mind a kettő jónak tűnik, de egyik sem tud mindent ami kéne. szerintem rászánom egyszer az időt, visszanézem a topikot, és pár készülékről majd kérdezgetek, ami tud mindent.
mindenképp kell a külön bekapcsológomb, mert ez a végállású potival kikapcsolás jó dolog, de amikor már ezredszer tekered el, néha sistereg.
ez se tűnik rossznak, mondjuk egy csöves, ekkora már felesleges nekem.
-
ribizly
veterán
Akkor ezt tessék most nekem elmagyarázni.
Ezt megvettem tőle. Igaz nem volt egyszerű, meg személyesen kellett kimennem (Budapest külterület), de ott volt a cucc meghallgathattam és végül megvettem. Eddig gond sem volt vele, de azt aláírom, hogy a kommunikációja és a stílusa sem volt minden esetben tuti, de azt kaptam, amit megbeszéltünk (jó a garancialevél / számla nem került elő, de a dobozt meg a fejhallgatót megkaptam).
Ez hogyan illeszkedik a történetbe? -
Tin
veterán
nem kell, a mackie csak opcionális. egyértelműen a beyer 770/80-hoz keresek valamit, ami direkt hozzá illik.
és ennyire nem
valami bevált modellt keresek, azért is kérdeztem, mert utoljára 2 éve nézelődtem, hátha azóta kitermelt a kínai ipar valami újabb gyöngyszemet, ami most best buy.
-
YceBear
tag
(#59079) Bodz: Hasznaltan vettem valahogy igy tunt koltseg hatekonynak.
es a hangja is egesz kellemes Musi 04 -t adnam el es mondjuk az arat duplaznam igy kb 40e a keret Bar lehet fejecseret el kena halasztani es meg radobni meg ugy 10e -t.Hasznalt is szoba johet illetve optikai bemenet sem hatrany.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600 8GB, Ryzen 5 3600,16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (31)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-12400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (30)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900X, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (29)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SDD) Beszámítás! Posta ok! (28)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest