- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz
bkercso #87538 üzenetére
A D30-ban az LM317/337 gyárilag meg vannak döntve, különben hozzáérnének az alumínium házhoz. Ha mégis hozzáér, az okozhat ilyen gondot? (ASR-en is méregették emiatt a házat, bekapcsoló gombot.)
Sokszor szedtem szét, összerakásnál mindig figyeltem rá, hogy semmi ne érhessen a házhoz. -
Giot
addikt
válasz
bkercso #87528 üzenetére
Biztosan. Csak azt nem értem akkor, hogy a második IC mitől feküdt meg. Jó helyről rendeltük direkt a drágább beszerzéstől. De az is kipurcant. Tamásnál jobb szakembert nem ismerek. Bármit amivel megkerestem meg tudta csinálni ismerem vagy 20 éve. Szóval az ő munkájában megbízok.
Így marad a találgatás mi a baja a D30 nak. -
Giot
addikt
válasz
bkercso #87524 üzenetére
Nem tudom. Én azt tudom hogy 2x feküdt meg benne ez az IC. Nem értek hozzá ne haragudj. Nyilván agyaltam rajta én is lehet az abasco táp? Vagy valami tervezett avultatás? Most is rendberakattam volna, mert hozzászoktam a hangjához,ha kaptunk volna hozzá IC-t.
De nem. Lehet jobb is.Capt.Obvius: Én elengedtem. Pedig alapvetően szeretem a jó ár érték arányt. De amikor lassan ráköltöd az árát 2x akkor rájön az ember a drágább lett volna az olcsóbb
-
contaxg
veterán
válasz
bkercso #87524 üzenetére
Ezen agyalok egy ideje, és néha tök ellentmondásos dolgokat lehet olvasni ezekkel a márkákkal. Magamban úgy könyveltem el a dolgot (ismerve más kínai cuccokat), hogy olyan erős a gyári szórás, hogy van akinek tök jól szól és minden OK van akinek meg vagy szétesik vagy éppen közel hallgathatatlan.
-
:AMF:
senior tag
válasz
bkercso #87505 üzenetére
Giot: itt egy kis vizuális segítség az A-osztályusításhoz: [link]
Más: kb. másfél hete elkészült a második TMP tápom. Az Rpi-hez kértem, amin Moode fut. A változás nem annyira látványos, mint a dac esetében, viszont úgy érzem sokkal fontosabb a lánc egészének szempontjából. A mély tartomány olyan szinten kinyílt, hogy a vintage DT990-et levettem a fejemről és megnéztem jó fejes van-e rajtam.
Az energikus és részletes mélyekkel sokkal kiegyenlítettebbé vált a hangja. A Sextett-nél ugyanezt tapasztaltam.
Szerk: bkercso elnézést, nem Neked akartam válaszolni
-
Sinesol
veterán
-
nuke7
veterán
válasz
bkercso #87338 üzenetére
hmm, ezt még nem próbáltam...
𕔩szellem: a kábel csatlakozójának az elmozdulása a para ahogy észrevettem, nem elég passzentos a csatlakozás és ha a kábelt meglököm, akkor kicsit elmozdul és az már elég, hogy megszakadjon a kapcsolat...
esetleg nem tudok olyan kábelt aminek "passzentosabb" a csatija..?
-
Zoliee
senior tag
válasz
bkercso #87285 üzenetére
Tamásnak sem volt könnyű belőnie, mivel a próbára kapott készülék ugyanúgy gázos volt, mint ahogy a fenti fórumtárs panaszkodott az xduoo t30-ra. Alacsony impedanciás/nagyobb érzékenységű fejesekkel egyszerűen üvöltött, kis potméter mozdulatra is.
Most 24, 60, 70 és 300 ohm-os fejhallgatókat használva max elégedett vagyok.
Szerk: én pl azért sem tartanám meg azt a t30-at, mivel így soha nem lesz komfortos a használata érzékenyebb fejhallgatókkal. -
nLali
őstag
válasz
bkercso #87276 üzenetére
Off : "de ugye ki cserélje ki az órát... Igaz, hogy nyaggattalak már sok hülye kérdéssel, mert néha a páka melegebb felét se találom, de valahogy csak sikerült kicserélni a DAC-omban a 25, a 49.152 és a 45.1584 órákat. Egy Xmos panelt elszúrtam, de a második CM6631A panelomon már sikerült. Bőven megérte. Nem lett szép, de csúnya.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #87236 üzenetére
Nah, mondj egy korrekt ar értékű cuccot. Vegfok haggyama, 2psc streamer plus lejátszó haggyama, USB spdif oké, de felesleges, dac haggyama.
Anno elcibaltak a demó hangot meghallgatni. Majd egy év múlva. Ismerem őket. Személyesen utolsó hifishown messziről lehetett hallani a szobajukat, hol nyomják.Nekem streamer után mind nagyon pc. Engem zavar elmelyult zenehallgatasban az a fura torzítás, nyomulos hang, ami minden PC, így a core is. Melóban tok jó, de itt a vége.
Es amikor próbálják megmagyarazni h azért jó, mert 300millas cnc gépen csináltak, az amúgy ízléstelen házat. Hát köszi.
Nagy kamunak érzem a külföldre adnak el, ezért drága címet. Kinti ugyanakkoranesellyel palizhato be.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
bkercso #87115 üzenetére
Most a fő fejhallgatóm egy Philips Fidelio X2HR ami 30ohm 100dB és a max terhelhetősége pedig 500mW a gyártó szerint.
A DAC pedig ennyit tud:
PC-USB supports input sampling rate: 96K/24Bit
High and low sound adjustment range: ±6dB
Fiber/coaxial support input sampling rate: 192K/24Bit
Frequency response: 20Hz-20kHz (±3dBPC-USB support Distortion: 0.01%; SNR: ≥105dB
Amp output maximum power: 100mW 32Ω load
Headphone matching impedance: 16-200 Ohm
Working voltage: DC5V; RCA output level: 2.3VEz gondolom nem egy nagy durranás.
#87116 kromatika: köszi, akkor lehet teszek vele majd egy próbát
-
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
bkercso #86872 üzenetére
Ma kipróbáltam a Tápszűrő3-at és az S100A erősítőt. Én hallom a különbséget. Szerintem a szűrővel szélesebb és mélyebb a tér, jobbak a lecsengések. Azonnal hallani a különbséget, még ha nem is eget verő, de hallható.
Viszont a CompositeAmp+DAC nem szereti a szűrőt, a LED is pislákol , illetve a hangon se vettem észre javulást.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
bkercso #86870 üzenetére
Csak hallottam, és hasonló benyomást tett rám, mint az S100A kapcsolóüzemű táppal: informatív volt, de valahogy az a közvetlenség, hogy "benne vagyok" a zenei térben, szinte kézzel foghatók a hangszerek, és magával ragad a zene, hiányzott. Így most anélkül, hogy hallottam volna lineáris táppal, azt tippelem, hogy ez lehetett az ok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #86745 üzenetére
Ez erdekes, meselsz rola?
ui rendeltem egy cmd23at az nx4 helyett. Utobbi nagyon pozitiv meglepi volt a sonyval. Ami szinten meglepi. Ket lenezett cucc, es egyutt kategoriakkal jobbak, mint kinezned beloluk.
olcso lancban sztem oke az usb ma mar. Komolyabban viszont szvsz szuk keresztmetszet. Mindig lesz valami baj..
-
alphamooncam
őstag
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #86658 üzenetére
Nem tudom mivel oldanák meg akkor a bypasst és a hidegítést az előfok csőnél...végfok csőnél kiszedtem...ott kissé sterilebb (torzításmentesebb?) lett a hangkép, de visszatettem, mert élettelen lett minden...csőnek kellenek a kondik...meg a fojtó...meg a jó ellenállások...persze a jó táp se kutya
-
Z.É.T.
őstag
válasz
bkercso #86619 üzenetére
Köszi a javaslatot és geza844-nek a tippet, végül itt találtam 2.5-es csatisat, 24V 3.75A Meanwellt és a vártnál talán picivel jobban is szól ez a kínai vacak. Thx!
-
contaxg
veterán
válasz
bkercso #86618 üzenetére
A fülem alapján
Persze a Te megoldásodat nem hallottam, lehet hogy az jobb.
Eugene Roe
Szuper! Nekem is masszívnak tűnt. Létezik egy Gold sorzat is abból nem láttam megfelelő kábelt, meg az ára is a duplája volt.a hasonló Cromo sorozathoz képest.. Begyűjtök párat aztán próbálgatok -
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #86573 üzenetére
Darabra adják. Volt ilyenem, csak már eladtam. Nem csak külsőre, hanem hangra is jó vastag kábel.
Nem rossz értelemben, vastag és tiszta, ez jutott először eszembe az évek óta referenciaként használt Sommer Aqua Blue-hoz képest. Aztán nyilván azért elmaradt tőle, de nem is kerül annyiba.
Szerelhetsz mondjuk Galileot, készen ott a QED Profile, az is tök jó szerintem. -
NEXUS-6
tag
válasz
bkercso #86297 üzenetére
Óóóóó, köszi ezt a 20 KHz-et, szerintem jó ha 14 KHz megvan ma már.
Igen, egy jobb láncon megvan a csattanás, a rosszabbon, ahol nincs meg ott a master név alatt manipulált anyag egyfajta sebtapasz lehet.
Másrészt engem is zavar a master anyagok mélyeiben tapasztalt egyfajta feldúsultság, brummogás, döngés, zavarosság. De ez lehet, hogy csak az én rendszerem, a szoba akusztikájának a hibája, kiemelése. -
sepe14
újonc
válasz
bkercso #86263 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Ezt úgy érted, hogy egy jó minőségű usb - fali adapter kell a konverter jó működéshez?
A hangminőséget befolyásolja, vagy biztonsági okokból?
Meg azt is olvastam valahol, hogy sima micro usb - usb kábellel a a tévébe dugva is lehet árammal ellátni. Gondolom akkor ez nem lehet olyan jó ötlet.
Valami ilyesmire gondolsz? Mean Well GS05E-USB (meanwell-web.com) -
NEXUS-6
tag
válasz
bkercso #86264 üzenetére
Anyagi haszonra gondoltam. Tényfeltárni úgy hogy abból nincs anyagi haszna az embernek az akkor egy olyan hobbi, aminek egyik formája a trollkodás.
Azért az MQA egy létező formátum, amihez jelenleg egy hardveres kicsomagolás is tartozik, anélkül nem kapod meg a megfelelő minőségű hanganyagot.
A THX meg egy.... lenyúlás?Ha jó a füled kis melóval te is berendezhetsz gyak a THX akármilyen előírásának megfelelő helységet, mondjuk nem igazán publikus, hogy mik is a kritériumok. :D
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #86225 üzenetére
Épp ma tettem be 2 db nagy MKP-t (2x40 uF) egy orosz 0,33UF-val karöltve még a choke elé a tápba közvetlenül a Schottky híd után...és teszek a kimenő trafó elé is...állítólag jótékony hatással vannak az ESR-re és persze a hangra is...
Bár én még a tegnapi eufóriából nem támadtam fel...baromi jók ezek az orosz bypassok... -
Balázs Z.
tag
válasz
bkercso #86211 üzenetére
Szerintem 2209 van benne, én nem nyúltam hozzá, mióta megvan. (Róla van szó).
-
Mathiask
senior tag
válasz
bkercso #85981 üzenetére
"Vagy, ha tényleg ennyire sötét vagy - ami szerintem lehetetlen -, legalább hallgatnál."
Én tartok attól, hogy nem lehetetlen. Sok mindent megmagyarázna, ha keverné a felvételen lévő hangszer felharmonikusait(,amit nyilván nem "gyilkol ki" semelyik erősítő, mert neki az épp olyan hang, mint bármelyik másik), az erősítő által hozzáadott harmonikusokkal(, amik nem léteznek a felvételen, csak az erősítő ad hozzá).
(hátha olvassa és megérti hol téved, ha nem trollkodásról van tényleg szó) -
-
Gedeon 77
lelkes újonc
válasz
bkercso #85967 üzenetére
Nem találtam ilyen összehasonlítást, ez megint a szokásos marketingbullshit lehet a PRO chipeknél ezek szerint. Akkor mire fel jó a 8 csatorna?
Az AKM legjobb chipje még mindig jobb az ESS-énél hangminőségben (ha ugyanaz a jó minőségű körítés mellette)? Azaz az AK4499 jobb, mint az ES9038PRO? Kizárólag hangminőségre, torzítás-minimalizáltságra értem.
-
Gedeon 77
lelkes újonc
válasz
bkercso #85955 üzenetére
High-End rendszeren biztosan hallható némi különbség a sima és az ugyanazon típusú ESS SABRE PRO változata között, vagy másképpen a TOPPING D50s vs. TOPPING DX7 Pro között. Nem véletlen raknak a D50s-be a mérnökök mindjárt kettőt is. Így már csak 2 x 2 = 4, azaz dupla a különbség a 8 csatornás PRO-hoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest