- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
bkercso #91353 üzenetére
Állítólag igen. A fő különbség a két erősítő között, hogy az A90 teljesen szimmetrikus, az A30 Pro viszont nem, csak vannak ilyen ki- és bemenetei is. Ahogy én levettem, az A90 megosztóbb cucc, arra gyakran panaszkodnak, hogy "lelketlen", az A30 Pro több lélekkel/érzelemmel zenél. Nyilván lehet olyan fejhallgató, aminek jobban áll az A90, de számomra inkább az A30 Pro testesíti meg az arany középutat, neutralitást, ha a saját tapasztalatomból (ami A90-nel nincs) és a neten egyszerű emberektől olvasható véleményekből indulok ki.
-
btraven
őstag
válasz
bkercso #91318 üzenetére
Így van. Sajnos nincs egy egyszerű készülék amit az ember a fülére helyez és egyből tisztán hall mindent.
Például nekem már romlik a szemem és nem nagyon tudom elolvasni a boltban a csomagoláson a kisbetűs szövegeket. Mégse írom tele a fórumokat hogy kérem nincsenek is odaírva az összetevők csak egy homályos paca van.
Mert ugye felveszek egy szemüveget és rögtön látom hogy mi a helyzet. -
bajnokpityu
félisten
-
niof
veterán
válasz
bkercso #91309 üzenetére
Én sem, de végül is miért ne? Ha kap valami komplex védelmet egy elektronika, akár villogtathatná is, valami kódolás alapján. BIOS-ok esetén ez tök általános, nem hinném, hogy anyagilag ez irreálisan megdrágítaná az eszközt, és jó visszajelzés lenne a szerviznek. De valójában nem gondolom, hogy ilyen lehet benne...
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
bkercso #91308 üzenetére
Igen, mindenhogyan csak a kattogás van. Kipróbáltam több konnektorból, több táppal, de meg sem moccan. Ha csak áram alá van helyezve akkor meg ilyen coil whine hangja van.
Holnap, ha esetleg azt mondják, hogy cserélik és nem küldik vissza csájnába, akkor lehet elhozok helyette egy A90-et, ha belemennek. Későbbre jó lesz a powaaaa. -
btraven
őstag
válasz
bkercso #91220 üzenetére
Nem bírom ki hogy ne vegyek még egy ilyen kütyüt, ha már ilyen olcsó. Pedig már elborítanak mindent a fejhallgató erősítők a szekrényen.
[link] Mindenesetre nekem jobban tetszik a hangja mint a Schiit Heresy-nek. Vagy csak azért mert jól kimért erősítőnél minden jobban szól? -
törölt tag
válasz
bkercso #91160 üzenetére
Amikor még K701-em volt, nem volt igazán jó meghajtásom. lehet, hogy ez látszott meg a hangképen.
Az EQ nagyon ellenemre van. Kerülöm, mint az ördögöt, de... mint írtam a leírásomban, ennél a kombónál kiemelkedő minőséget csinált az iFi. Lehet, hogy nekem is le kellene vágnom legalább az egyik fülem, mint annál a bizonyos festőnél? Lehet. Pont ezért ajánlottam fel a meghallgatást, mert az én fülem már nem megbízató.
Az XBass, TrueBass susnyás, de itt erről szó nincs (mármint a HFM kapcsolónál).
A meze és HD6xx esetében nem tudok nyilatkozni, mivel nem hallottam, de a görbéket elnézve sajnos True-és Xbass kategóriába tartozhatnak. A HFM nem ebbe a kategóriába tartozik. Bátran ajánlom a Hifimanosoknak! -
btraven
őstag
válasz
bkercso #91164 üzenetére
EQ/DSP-vel lehet durva dolgokat korrigálni. De a high fidelity-től messze van mint Makó Jeruzsálemtől.
Ezek az oratory cuccok is. Kezdjük azzal hogy egy fejhallgatót a saját füleden kellene megmérni. Persze hogy? Mert ha berakod oda a mikrofont az már eleve befolyásolja a hangot.
Egy akármilyen műfejen megmérik aztán arra korrigálsz. Mi köze van annak a valósághoz? Amikor eleve a saját fejhallgatóját sok pozícióba tudja állítani az ember a fején és mind másképp szól. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
bkercso #91164 üzenetére
Bocs, új poszt akart lenni, nem válasz...
Bartimex-nél mennyire érdemes rendelni mondjuk egy ifi zen dac v2-t? Múlt héten még az árukereső is feldobott vagy 5 itthoni helyet, most meg már nincs sehol egy darab se.
Vagy inkább maradjak az Amazonnál? Ha gáz a kérdés, vagy az arra adandó válasz, priviben is megírhatjátok a tapasztalataitokat. -
Hyperion
senior tag
válasz
bkercso #91111 üzenetére
Köszi, hogy segítesz!
Apple. Szóval sok buherálást nem enged szerencsétlen usernek. Digitális, HDMI kimeneten nincs hangerőszabályzás. Teljes nyitott állapotot továbbít. Projin 2 lehetőség van optikai szabályozásra. PCM stereo, és sorrund. Nem vagyok elkényeztetve
Mind1, rendeltem egy hdmi separatort. Meglátjuk.
-
Hyperion
senior tag
válasz
bkercso #91109 üzenetére
Nagy dinamikájú basszusoknál, robbanásoknál, magas frekvenciás énekeknél jön elő. Korábban is hallottam, de a korábbi DAComat hibáztattam. Most lett egy profibb külső hangkártyám, optikai kapuval. Mivel részletezőbb a hangkártya, hatványozottabban hallom a hibákat. Szinkronjelet talál amúgy...
Applet TV 4K a forrás egyébként. Felmerült bennem, hogy esetleg a Spatial audio miatt valami extra dolgot is küld ami zavart okoz. De nincs erről infóm. PCM stereo egyébként a kiadott hang.
-
letoltobeze
aktív tag
-
IO.sys
őstag
válasz
bkercso #91061 üzenetére
A fülem viszket, egyértelmű. A mojo a ludas és a pc és a táp. Egész addig nem volt bajom, amíg egy olcsó chifi cucc, a Dx3Pro le nem lökte a trónról a Mojot. Azóta menni akarok felfelé, és mielőtt belebocsátkoznék egy egyedi ANT dac-ampba, szerintem megejtem a Toppingolást 0.1 ohmos kimeneti impedanciával, ahogy az álmoskönyvben vagyon.
#91062 CyberFriend: bkercsoval már régóta beszélgetünk, egyszer már olyan is előfordult, hogy nem értettünk egyet.
-
IO.sys
őstag
válasz
bkercso #91057 üzenetére
Értem, ezt a nyelvet én is értem.
Nálam részletesség, színpad és transzparencia a vizsgálati szempontok.
A fejhallgatón sok fog múlni, ha összejön egy hallgatás. Nem tudok sajnos odagurulni, pécsi vagyok, azzal meg vigyázni kell, hogy nehogy nagyon megtetsszen, mert akkor csúnya bajba kerül az audiofil - ez a fejhallgatóm és a Mojo megvételének története pár szóban.#91058 :AMF: eegen..
-
Zoliee
senior tag
válasz
bkercso #91026 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján ezek a komponensek kevesebb bejáratást igényelnek, mint a fejhallgatók. Illetve számomra kisebb változást produkáltak bizonyos használat után, mint a fejesek.
Persze jót tesz nekik, változnak is (mindig jó irányba), de az alap csapásirány marad, nem lesz ég és föld különbség. Szerintem. -
Sinesol
veterán
válasz
bkercso #91018 üzenetére
Ez ilyen, lassan átszoktam redditre, sbaf-ra, asr-re, inkabb oda irogatok gyakrabban. Redditet kiveve kulturaltabb, szinten tartom az angolomat is, plusz konkretan a legtöbb iparagi szereplö is jelen van ezeken a forumokon. Pl. egy Harman görbe kapcsan konkretan ott van aki benne van/volt a fejleszteseben, ra rudsz kerdezni teged erdeklo dolgokra, stb.
-
IO.sys
őstag
válasz
bkercso #90922 üzenetére
Jó lenne egy kicsit utánatanulnom ennek, mert ha UTP csomagoként képzelem el az USB async jelet, akkor se értem, hogy a sorrend hogy tud zajos lenni, amit egy órázó jó sorrendbe rak. Nyilván az a probléma itt, hogy fingom nincs az egészről. A jelszintek zajosságát nagyjából teljesen értem. Ilyesmi probléma van az időzítés zajnál is?
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
bkercso #90919 üzenetére
Csak kérdezem, nem okoskodásként, de megéri az az OEHLBACH XXL MASTER CLOCK a 40eFt-os árát? Meg ahhoz ugye kell még 2db normális USB kábel is, meg a lineáris táp és akkor még nincs is átórázva. Kérdés, hogy aki nem magának csinálja a tápot és az órát, annak megér-e ennyit, illetve hoz-e annyit hangban?
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #90890 üzenetére
Én szerettem azokat a csatlakozókat, amikor telefon/tablet javítással foglalkoztam. Az összes kínai tablet usb-je kiszakadt én meg kicseréltem. Elválalltam a munkát és utána jöttem rá, hogy meg kéne tanulni forrasztani. Hiába, okos ember más kárán tanul
Elég könnyű pénz volt. 5ezer/usb. -
-
Ear001
addikt
-
niof
veterán
válasz
bkercso #90763 üzenetére
Szerintem azért nem jönnek az eredmények e téren, mert nincsen rájuk valódi piaci igény, ami miatt megérné pénzelni efféle kutatásokat...
Így van. Van néhány olyan gondolkodó, mint te, aki tudja, hogy ezek - ha tetszik, ha nem - technikai/technológiai dolgok, de olyan kevés ezeknek az embereknek a száma, hogy érdemben nem támasztják alá, hogy foglalkozni kellene ezekkel bárkinek. A gyártók meg, akár kicsi, akár nagy, nyilván profitorientáltak. Van, aki úgy áll hozzá, mint a Topping, relatíve olcsón próbálnak elfogadható minőséget az emberek kezébe adni, és ahogy olvasom, azért elég nagy sikerrel (én is egy E30-at vettem, mikor a Spartan meghibásodott, és sokkal jobb, mint az volt). Vagy pl. a Schiit, aki bár a drágább szegmensben is jelen van, a belépő cuccaik is népszerűek. És igazából az emberek tették őket azzá, nem a mérések. A háj-end gyártók meg megpróbálnak mindenféle ezoterikus címkékkel dobálózni, hogy egyáltalán valakit érdekeljenek a vackaik, mert egy szint felett, véleményem szerint már nincs óriási különbség, csak apróságok. Továbbra is az a meglátásom, amit már évek óta mondok, hogy van egy ésszerű határvonal (mindenben, nem csak Hi-Fi-ben), ami már bőven a középszerű felett helyezkedik el, de még nem a valóságtól elrugaszkodott szint, ahol még egyértelműen megkapod a pénzedért az eredményt, ez fölé menni - persze mindenkinek szíve joga - de a legtöbb esetben nem értelmezhető. Tök jó analógia pl. az autó, amit itt valaki írt. Mi a fenének kell 100-120 lóerősnél nagyobb teljesítményűeket gyártani? Tök felesleges. A KRESZ nem engedi meg, hogy a legtöbb helyen 90-nél jobban menjen az ember, de a felső határ is 130, szóval nincs alapja, hogy ezeket gyártsák. A száguldozók meg csak veszélyeztetik a többi közlekedőt, és ráadásul ők szokták sajnos megúszni, ha baj van (bajt csinálnak). Várom már, hogy GPS vezérelt autók legyenek, ahol a számítógép határozza meg, hogy egy adott útszakaszon mennyivel lehet menni, és nem az a buta paraszt, aki a kormányt fogja.
De visszakanyarodva a Hi-Fi témakörhöz, az olyan gondolkodók, mint te, ha nem szerelemből csinálják, mint te, és elmennek egy audiotechnikai céghez dolgozni, a profitorientált gépezet úgyis bedarálja őket idővel, azt teszik, amit kér tőlük a vezetés és a marketing osztály. Tehát hiába tudják, amit te is itt már sokszor leírtál, nem tudnak/akarnak érvényesülni. Aztán vagy csinálják otthon, kicsiben, a saját szájuk íze szerint, pár ember számára, vagy csak sodródnak az árral a nagy cégben, névtelenül. A másik végletet meg nem is érdekli, hogy maradandót alkosson, elhelyezkedik tervezőmérnökként, aztán szorgosan azt teszi, amire kérik, egy homokszemmel többet nem tesz hozzá. -
Ear001
addikt
válasz
bkercso #90763 üzenetére
"A DIY audióval is kiderülnek dolgok, az egyik "felfedezésem" (mások után szabadon
), hogy ha az RF-rezonanciákat csillapítjuk, akkor megnyugszik a hang. Ezt méréssel nem sikerült tetten érnem, mert hangfrekvencián nem nagyon változnak a mérési eredmények. Az a sejtésem, hogy azért, mert átlagolunk a szinusz periódusra: tranziensjelenségeket nem veszünk figyelembe a THD és IMD méréseknél."
Hű, ilyeneket csak óvatosan, végén még kiderül, hogy mitől (is) van saját hangjuk a kábeleknek. -
Sinesol
veterán
válasz
bkercso #90763 üzenetére
Erösen tul van misztifikalva ez az egesz. Elég regota van, elég sokfele meres, azert nem jönnek különösebb eredmenyek, mert nincs igazan minek jönnie.
A velt, valos hallott különbsegekre számos magyarazat van, jelszintbeli, hangeröbeli különbsegek, confirmation bias, a hallgato pillanatnyi fizikai/mentalis allapota, stb, stb. -
Mathiask
senior tag
válasz
bkercso #90732 üzenetére
"A tudomány jelenleg kábelek hangzásbeli különbségére se tud mit mondani."
Gyakran elhangzik a hétköznapokban, hogy "a tudomány nem tudja megválaszolni." De igazából nem is foglalkozik vele. Lehet meg tudná, ha foglalkozna vele. De azzal tud csak foglalkozni, ami bizonyíthatóan, reprodukálhatóan van. Ezért mondtam, hogy első lépés a jelenség tudományos alapossággal való igazolása. Mindig. Mert teszem azt az, hogy én hallom a kábeleket, meg mások is ezt mondták az még azt se determinálja melyik tudományágnak kéne ezzel foglalkoznia. Ha azt szeretnénk, hogy a fizika, akkor ki kell zárni minden mást és úgy igazolni, pl kettős vakteszt. Ha azt szeretnénk, hogy a pszichológia akkor meg a fizikai különbséget kell kizárni. Ez a kijelentés, ahogy én látom, hogy a tudomány nem tud rá választ 99,99% ban hibás, vagy téves."kevesen hallanak jól, a többiek meg nem hisznek nekik."
És persze azok hallanak jól, akikkel megegyezik a véleményünk, vagy a tapasztalatunk, a többiek meg tévednek, süketek. Csakhogy a "többiek" is így vannak ezzel. Ez a gondolatmenet okozza a legtöbb vitát a hifi topicokban."miért ismétled magad ennyire értetlenül?"
Azért ismétlem magam, bár próbálom mindig többféleképpen elmondani, mert ha ilyen kérdést teszel fel, akkor még nem ment át, amit gondolok. -
chrisnagy13
senior tag
válasz
bkercso #90733 üzenetére
Miért nem lehet megérteni, hogy a SINAD nem a hallgathatóságról szól? Az fel sem merül benned, hogy van olyan lánc aminek mondjuk nem a puha, mosott gusztustalanul szóló erősítő áll jól?
Egészen hihetetlen, hogy nem tudjátok helyén kezelni ezt a dolgot. Ma már boldog-boldogtalan hifi cuccokat gyárt (khm-khm). Örülnének inkább, hogy van egy ilyen fajta megközelítése is a teszteknek.
-
Mathiask
senior tag
válasz
bkercso #90681 üzenetére
"Merthogy nem teszik."
Azért az lenne a biztos, ha ez tudományos módszerekkel is meg lenne erősítve. Mondjuk olyan különböző felépítésű készülékek vaktesztelésével, amelyek teljesítménye a jelenlegi összes mérés szerint meghaladják az emberi hallás hatérértékeit. Aztán ha mégis meg tudjuk különböztetni őket, akkor nem elegendőek ezek a mérések(vagy az emebri hallás küszöbértékei hibásak). Ha meg nem tudjuk, akkor a paramétereket szépen egyesével le kell rontani addig míg hallunk különbséget. -
niof
veterán
válasz
bkercso #90705 üzenetére
Aki 96dB-el hallgat tartósan zenét, annál két eset lehetséges. Vagy halláskárosult, vagy koncerten/fesztiválon van éppen. Még a 90 is elég hangos. Szerintem a szobai átlag hangerő megáll valahol 85dB környékén. Persze lehetnek nagyobb csúcsok, de az átlag fix, hogy nem több ennél.
-
Mathiask
senior tag
válasz
bkercso #90663 üzenetére
"Szóval a kettőt együtt kéne nézni"
Könnyen lehet. Ez valóban csak egy paraméter a sok közül. Aki részletesebb képet akar kapni annak meg kell nézni a többi mérési eredményt is, vagy más oldalak eredményeit. Lehet azt kéne, hogy a sok mérési eredményt 1 számba összesítsék.(mint mondjuk az autógumi teszteknél) De persze ez is problémákat vetne fel, mert akkor a súlyozás lenne kérdéses.
Mindenesetre én azt a tendenciát látom, hogy aminél amúgy nagyon alacsony a THD+N, ott a crosstalk se szokott rossz lenni és fordítva(már ahol van mindkét mérés). Többségében ha odafigyelnek a THD+N-re akkor a crosstalkra is. Persze kivételek vannak. -
niof
veterán
válasz
bkercso #90501 üzenetére
Azért azt te is tudod, hogy a szinuszos (meg négyszög, fűrész, stb. jelalakú, vagy különböző impulzusok, zajok) mérések nem megkerülhetők, nem helyettesíthetők. Nyilván ha van megfelelő műszerezettséged, el is végzed ezeket.
Más kérdés, hogy vannak egyesek, akik minduntalan a zenei jelekkel akarják ezeket összevetni, pedig nem lehet. A zenét hallgatni kell, ezekkel meg szabványos méréseket végezni. És itt a szabványos, megismételhető, reprodukálhatóság a lényeg, és hogy minden készülék azonos bemenő jelekre mit ad vissza a mérőeszközön. Válasszuk már ezt ketté, örökre. -
-
-
Archttila
veterán
válasz
bkercso #90148 üzenetére
fericske, bkercso paler, btraven
Köszönöm a segítséget, sikerült szépen beállítanom mindent. DAC hangszín középen, hangerő maxon, aktív hangfal hangszín középen, hangerő - napszaktól függően - többnyire negyed környékén.Ez elvileg egy totál semleges beállítás ahol sem a DAC, sem pedig a hangfal erősítője nem szól bele a végeredménybe DE! ebben az esetben is határozottan érezni a javulást! Sokkal határozottabban szólnak a hangfalak mint eddig, a mély, közép, illetve magas hangokon is határozottan érezni lehet a változást.
Ezt onnan tudom, hogy munka közben időnként felkaptam a fejem, hogy ez tuti a régi cuccom vagy hallucinálok.
Volt itthon még 1-1 pár Inakustik Premium USB és RCA kábelem amik megint csak adtak egy löketet a láncnak.Végül minimálisan emeltem a DAC mély szabályzóján (tényleg éppen csak egy leheletnyit) de még így sem torzul a hang, csak mély lett egy pindurit határozottabb.
Lenne még egy utolsó kérdésem: rendszerben a master volume értéke jó ha max, vagy ezt érdemesebb inkább olyan 80% környékén tartani? 100%-nál este már nehéz a hangfalon elérni a kitűzött minimum hangerőt.
-
niof
veterán
válasz
bkercso #90125 üzenetére
Eleve erősítőről volt szó, a hangszórót csak felhoztam, hogy történt velünk ilyen. Persze nem azonnal égettük le szerencsétlent, 6-8 óra kellett hozzá. Valamikor a buli végén tűnt fel, hogy az egyik láda nem szól. Olyan forró volt a kosár, hogy csak másnap tudtuk kiszerelni a dobozból. De amúgy mindegyikre jogos igény lenne, hogy a maximális folyamatos teljesítmény, akár leadás, akár terhelhetőség, fel legyen tűtetve. Erősítőben ha jól rémlik a Schiit megadja ezt különböző impedanciákra. Követendő példa kéne legyen!
-
Z.É.T.
őstag
válasz
bkercso #90119 üzenetére
Annyira nem iszom alkoholt, hogy nagyon max 38°C felett napi 1-2 pohár hideg sör, ha nincs hűvös ivóvíz
A psychedelic zene a drogom, na jó, a látvány még hozzá tud tenni, a fényekkel, szép és önfeledten táncoló emberekkel ❤️Testérzet: félember voltam társasházban, itt kertesben már jobb a helyzet, de ez is benne van, hogy vidéki nagyobbacska telket vadászom, idén majdnem összejött egy olyan, ahol a következő lakóház 350 méterre volt, közöttük erdő
-
niof
veterán
válasz
bkercso #90118 üzenetére
Én nem is ezt mondtam, csak annyit, hogy az a max érték, valószínűleg, amit az a fejes tud, és ezt valaki megmérte.
A szabvány meg nyilván azért van, hogy egy állandó szerepeljen a mérésben, és ehhez képest kapják meg az eredményt.
Közben megnéztem a 25-ös dobozát, és 1kHz/1V-on van megadva a 120dB. Eléggé szabvány értékek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest