- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #98940 üzenetére
Vagy szimmetrikus kimenetű DAC kell neked, ami szabályozza a kiement hangerejét (vagyis előfokként is használható). Nem tudom, milyen forrásaid vannak. Ha csak USB, akkor talán a Scarlett Solo megfelelő, ha szabályozza a kimenetek hangerejét. Úgy rémlik, hogy igen, de olvass utána...
-
szuszu.f20
friss újonc
válasz
bkercso #98934 üzenetére
Köszönöm szépen!
Annyi update van a dologban, hogy bekerült a rendszerbe egy Onkyo TX-SR606 erősítő, aminek, ha jól tudom nincs szabályzott vonal kimenete, a két hangfal pedig Yamaha HS80M, aminek 6,3 vonalbemenete van, illetve XLR, ebből kellene valamit összehoznom.Esetleg ehhez, valami ötlet?
-
nLali
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98849 üzenetére
Anno az őskorban 2x1,5mm2-es tömör rézkábel volt a kedvencem - sima, fekete PVC szigetelésű drótpár, jó szorosan összecsavarva. Ősszel játszottam vele, de akkor nem jött be (konkrétan: erősen mélyhiányos volt). Lehet megint ki kellene próbálni, mert ez a dobozpár jóval mélyebbre megy (nem 13 centis a mélyhangszórója, hanem 20 centis - ráadásul hátul van a reflexnyílás, a "falra tolva" (így fér el) az is emeli a basszust rendesen). A "közösen" tervezett passzív EQ-t azt már kiiktattam, szerintem így jobb a középtartomány, és a mély sem tűnik kevésnek.
Drótot venni kell újat, mert azt elhasználtam más célra....
#98851bitrograde: A csöves izé az micsoda pontosan?
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #98761 üzenetére
Legutóbb egy olyan erősítőben próbálgattunk alkatrészeket, ami végtelenül stabil, pár kOhm vagy uF ide vagy oda nem számít neki a mérések szerint. Na ott az jött ki, hogy az ellenállás vagy kondi kivitele gyakran többet számít, mint az értéke. Ahol a mélynek csökkennie kellett volna az eltérő érték miatt, érezhetően tőbb lett a karbonról tantálra váltás miatt.
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #98761 üzenetére
Az az érdekes pl hogy vintage készülékbe behelyezel szuper low esr kondikat tápba és teljesen elcsúszik a hang....tehát azt mondanám, hogy az általad leírtak inkább új tervezésű készülékeknél lehet alapvetés, ha egy 30-40 éves cd játszót átkondizunk (33 uf helyett 5-8 uf-osak a kis kék philipsek) és nem lesz olyan a hang szinte soha többé....és sajnos nem előnyére változik meg...
Nehéz ügy ez, én speciel egyáltalán nem esküszöm ilyen esetekben a low esr kondikra, még ha oscon is az.... -
emiki6
veterán
válasz
bkercso #98744 üzenetére
Lehet igazad van. Igazából ami most van az is fain. Sejtem mi az a Sabre sajátosság, amit emlegetni szoktak, de valahogy nem zavar az se.
Nem adhatom el egyelőre ezt a dacot sem, de lehet nézek majd mellé egy másikat, hogy legyen tapasztalatom dacok tekintetében.fericske: Jogos ötlet volt, tegnap ráhallgattam, a teló jackjét kötöttem az ampra. A gain az biztos kisebb, de úgy sejtem, hogy a mély is kevesebb, magas se olyan sustorgós Sabre-s. Meg kéne nézzem, hogyha telót elétéve a genalex + EHX csőkombó a HD650-nel továbbra is zavaróan sok mélyet eredményezne e. Kéne...
Az Final E3000 amúgy telóról, megEQzva jobban bejön, mint spartanról EQ-val vagy anélkül, telót elétéve vagy pc-ről dacot. (Azokkal a zenékkel persze, amiket telón szoktam hallgatni, tehát főleg elektronikus. A PC-spartan lánc a fejeseimmel inkább akusztikus cuccokra jó, másra vállvonós.) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
bkercso #98695 üzenetére
Igaz olvastam már olyanokat is, hogy a Foobar-nak inkább "neutrálisabb", "laposabb" hangja van, míg a JRiver biztos "színezett" egy kicsit, mint sok másik lejátszóé is. Ezt én is alá tudom támasztani. De ez már az egyéni ízlés és preferencia kérdése, csak úgy, mint a DAC-ok esetén.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98669 üzenetére
Nálad a digit szabályozás a jobb?
Én fordítva tapasztalom: a - régi X6 DAC-cal ellentétben - az újnak a vonalszintű kimenete is szabályozott, méghozzá digitálisan. Nekem picit jobbnak tűnik, ha a DAC kimenete mindig csutkán van, és az erőlködőn szabályozom, mintha fordítva tenném. Nem nagy a különbség, afféle "mintha" szintű.... -
Polllen
félisten
válasz
bkercso #98656 üzenetére
Én többnyire ezt csináltam az analóg pótméteres cuccoknál. Egyedül a te erősítőidnél nem kellett ezzel vacakolni, mert kis hangerőn is megvolt az erő és az együtt futás.
A mostani dx3 pro+-ban digitális van, meg a HD650 is igényli a kraftot, így most nincs ilyen gondom.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98656 üzenetére
Én éppen ezért vettem ilyen "fokozatkapcsolókat" mind a végfokomba, mind pedig az előerősítőmbe: [link]
Nem lehet olyan finoman szabályozni mint egy potit (22 diszkrét lépcsőben szabályozható), viszont halálpontos az együttfutása. 1%-os fémréteg ellenállásokból van össze pakolva. Hátránya: elég nagy méretű, nem mindenben fér el sajnos. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #98624 üzenetére
"Persze, hogy nem jön át egy kis különbség egy annál jóval nagyobbat rontó rendszeren.
"
Nagy + erre is.
Én nem tudom ennyire frappánsan kifejezni magam.
Ha megengeded, annyit tennék hozzá, hogy kell még egy pár (nem orvosi értelemben)
"jól halló" fül is ahhoz, hogy a finomságok ne vesszenek az ismeretlenség homályába. És ezt semmilyen hátsó (rontó) szándék nélkül mondom. -
stellaz
veterán
válasz
bkercso #98606 üzenetére
Ezt nem értem. A vakteszten elsősorban magunkat teszteljük, hogy halljuk -e azt, amit öt perce még magabiztosan hallottunk (vagy éppenhogy nem). Pont az a jó benne, hogy ehhez tényleg nem kell semmi műszaki mérés, meg eredmények vizslatása, értelmezése.. Azt a kérdést teszi fel, hogy jobban szól-e a vizsgált eszköz vagy sem. Nincs jó vagy rossz eredmény, legfeljebb olyan van, hogy valaki más eredményt vár és ezért csalódott (vagy éppen nagyon elégedett).
Számítani annyiban számít, hogy ez ténylegesen azt mutatja meg, hogy tetszik -e adott módosítás vagy nem, esetleg nincs jelentősége, letisztítva a pteloncepcióktól, ami teljesen emberi. -
emiki6
veterán
válasz
bkercso #98591 üzenetére
Is, de itt hallható rész legaljára gondolok, ami furcsa egy dolog. Voltam már koncerten, ahol voltak szubládák, tudom az milyen, de van egy fej/fülhallgatós szub, ami egy külön világ. Szub, ami nem vág mellbe.
Lehet, hogy még nem vetted észre? A legtöbb fejesnél ugye van rolloff, hangdobozoknál meg kíséri egy testi érzet. -
s4tch
veterán
válasz
bkercso #98591 üzenetére
A netes "szakirodalom" többféle terminológiát alkalmaz a különböző tartományok leírására, és van olyan forrás, amelyik a hallható tartomány legalsó részét hívja szub-basszusnak. Nem vagyok szakember, fogalmam sincs, van-e általánosan elfogadott kifejezés a 20-50, 20-70Hz körüli tartományra.
-
válasz
bkercso #98560 üzenetére
"A különbség szokszor nem abban van, hogy meghallani-e valamit, hanem, hogy milyen érzés hallani a hangokat. Ez nem annyira vakteszt képes, mint inkább "egy idő után visszacseréled, és úgy már nem olyan" jellegű dolog..."
Igaz, van ilyen is, de a szóban forgó és kérdéses hifis tapasztalások jelentős része nem ilyen. Amikor valaki hazavisz egy új pl. tápkábelt, beteszi, és szinte azonnal konstatálja, hogy mennyivel szélesebb a színpad, a felső basszus felbontása megnőtt és lekerült egy függöny, és ezt rögtön fórumba is lelkendezi, akkor ez nagyon nem az a fajta érzelmi együttélés, amiről beszélsz. És igen jól vaktesztelhető!
"Hifiben nincs mit tudni, mert attól nagyon messze vagyunk."
Szimpatikus hatású mondat egy fórumon, mert azt biztosítja az ezt elfogadók számára, hogy olyan magas szintet képviselnek, ahol már kiderült, hogy mennyi mindent nem tudunk.
És persze mint minden közhely, ez is igaz részben, de nem teljesen. Nagyon sok mindent lehet tudni, mérni és objektív tesztelni, csak nincs rá kereslet egy bizonyos szubkultúrában, mert sokakat nem a valóság, hanem a buborék érdekel. És ez valid igény, el is tart egy iparágat.
-
-
válasz
bkercso #98529 üzenetére
Na, megint az lesz, hogy itt van liszi, és ismét a vaktesztről papol. De szinte soha nem én hozom fel a témát, pláne itt. Most IS btraven kezdte, csipetnyi provokálási szándékkal megfűszerezve.
Ha ilyeneket írkáltok, muszáj reagálni.
"A 10/10 amúgy annyira nem erős, inkább a 18..20/20"
Természetesen minél több a próba, annál biztosabb és megbízhatóbb statisztikailag az eredmény, de én már egy 10/10-el bőven megelégednék pl. tápkábel esetén, de sajnos, senki nem tudott még ilyet szállítani.
Még 8/8-at se.
"vakteszten nehlz teljesíteni, ha nem olyan tudati fókuszban szoktál zenét hallgatni"
Ez egy agyonismételt érv, de nem sok valóságalapja van megfelelő otthoni kivitelezés esetén. Simán lehet ugyanolyan "tudati fókuszban" is vaktesztelni, mint ahogy a sima "tesztet" végzi az ember. Még időbeli korlát sincs, bármeddig hallgatható, tesztelhető egy adott komponens pl. egy kábel anélkül, hogy tudnád, melyik van bent. Csak önfegyelem és némi ötletesség kérdése. Nem a vakteszttel van gond, az akarattal, az indokolatlan önbizalommal, és/vagy a kognitív disszonanciától való félelemmel van gond.
-
abéla
senior tag
válasz
bkercso #98520 üzenetére
Egyébként teljesen komolyan mondom: írj nekik, hátha építőleg hatna rájuk!
Szerintem lenne mit mondanotok egymásnak,
az esetleges egyéb előnyökről már nem is beszélve.
(mármint nem feltétlenül anyagi, de akár egy AN - V.A.Gyuri bácsishoz hasonló történetet szívesen látnék kibontakozni köztetek)
Bogyó bá': sajnos én is hasonlóan jártam el pár hónapja, kb mióta átment ebbe a műszakifasiszta hangulatúba az egész
-
abéla
senior tag
válasz
bkercso #98488 üzenetére
Sztem félreérted; arra gondoltam, hogy -mint írtad is korábban- neked is volt olyan tapasztalatod, hogy többször is rendelve
-elvileg- ugyanazt az alkatrészt, időnként még sem teljesen ugyanazt a minőséget kaptad (pl opá-knál, xmos vevőknél) és igaz, tucatnyi órát teszteltél, de ezen analógia alapján, ha valamelyik egy hibás "szériát" képviselne, az nem feltétlen derül(ne) ki.De egyébként valószínűbb, hogy csak szimplán fillértb*sznak
.
-
abéla
senior tag
válasz
bkercso #98456 üzenetére
Azért amit eddig olvasni, hallani, tapasztalni lehet róluk az nem az, hogy a költséghatékonyság ennyire kisszerű mivoltát vallják magukénak (persze egy (fél)konzumerpiacból élnek ők is, így akár elő is fordulhat, hogy most beleszaladtak).
Esetleg a sokat hangoztatott implementáció, netán az általad is tapasztalt beszerzési lánc/termék-anomáliák is magyarázhatják mindezt? (ergo: nem feltétlen ua. kapták/hallják ők, mint te/mi)
Mert ha tényleg kb ugyanannyi lenne, egy már hallhatóan minőségibb alkatrész, miért is hagynák ki ebből a közép/belépő új termékből?Egyébként szívesen vennék -sorainkból- is származó több Schiit tesztet, tapasztalatot; mert akad jó pár érdekes termék a palettájukon, de sajnos itthon leginkább csak azt látni, hogy nagy ritkán felbukkan 1-1 avx-en és kb aznap el is viszik, ámbár leírás/beszámoló csak elvétve akad (tisztelet a kivételnek).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98329 üzenetére
Biztosan nagy sikert aratott vele.
Más: Főnök ezt meg szabad venni? Táp-elkókra, táp-graetz hidak schottky diódáira ragasztanám az új DAC-ban hidegítés céljából, de Wimában ilyesmit nem találtam. Nagyobb meg nemigen fér el sehogysem.
-
válasz
bkercso #98286 üzenetére
"eBay-ről Rod Rain Audio nagyobb DAC+AMP-ja is állítólag jó"
Erre tudsz egy linket adni? Nekem valószínűleg a kisebb Rod Rain Audio van, szeretnék ránézni a nagyobbra.
Szerk.: Ja, közben továbbolvastam és Bogyó bánál találtam linket. Erre gondoltál? Hát igen, ez már 61k. Mi a lényeges különbség a kettő között, tudja valaki? -
s4tch
veterán
válasz
bkercso #98292 üzenetére
...illetve mai árfolyamon, szállítással inkább 80e az a 70e... Én sem támogatom az ilyen sommás kijelentéseket, főleg úgy, hogy sem az összehasonlítási alap nem adott, sem a termék minőségére nincs semmi garancia, sem arra, hogy azt kapja az ember, ami oda van írva, sem arra, hogy bármiféle garanciális szolgáltatásra igényt tarthat a leendő tulaj. Inkább úgy szólhat helyesebben az ajánlás, hogy ha valaki szeretne kockáztatni 80 rongyot, akkor lehet, hogy nem nyúl mellé az említett alis cuccal. Tele az EU piac követhető eredetű és minőségű elektronikákkal, én semmiképp nem az alin vadásznék pont ilyesmit.
#98293 fehér_ember: +1, azt a rendszert én is a doboznál kezdeném gatyába rázni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98292 üzenetére
Az enyém pont ugyanaz belül, mint az egyéves termékfotókon, illetve mint amit a Viktor szétbuherált a Youtube-on. Csak éppen az Amanero-t nekem kellett beletenni, és a picike OPA1612-k ülnek a foglalatban. (Azért nem én berheltem az IC-it, mert a dícsérő vélemények szinte mindegyike a "kínai" OPA1612-vel szerelt verziót dícséri, így nem kísérleteztem, nem mertem "melléfogni")
Az X-6 is mire igazán jól kezdett szólni, mindenestől 70 ezer körüli összegbe fájt, ez is pont annyi lenne - gyári állapotában, kompletten, és ez a jobb. Nem kicsit, hanem jól észrevehetően. Ráadásul BT-s, távvezérlős, és az égvilágon mindent lejátszik...
#98295bkercso: ez igaz, bocsánat.
Akkor helyesen: az árát mindenképpen megéri.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
bkercso #98260 üzenetére
Dehogynem, csak akkor már ott áll a hátam mögött, mint egy szellem és szuszog. Baromi ijesztő éjfél tájban, mikor érzel valamit a tarkódon bizseregni játék közben és előbb jön az infarktus, csak utána a "affene kislányom éjjel van, húzzál vissza aludni, ez a papa én-ideje
"
-
t.imi
addikt
válasz
bkercso #98251 üzenetére
Legalább ketten vagyunk már
Elkapott az 5 perc és ez lett belőle. Jelenlegi Acer mellett klasszikusok nagyot ugrottak hangminőségben, az 5 éves sony után mindenképpen.
Kényelem miatt kerestem mechanikus megoldást.Virtuál 7.1 nem nagy bumm, egy online játékban vagyok benne, ott legalább némi sejtésem van, hogy jobb v bal hátulról érkezik az égi áldás. Némi esély a túlélésre, semmi több.
Zene, film, marad sztereóban. -
t.imi
addikt
válasz
bkercso #98247 üzenetére
Annyit tudok, usb-c vagy 3.5-el használható. Utóbbival mint írtam, bukta néhány extra.
Valami hasonlóra gondoltam, hirtelen ezt találtam [link] jó eséllyel nem a top 50 tagja
Komolyabb darabok között ehhez hasonló kivitelezés nincs ezek szerint.
Usb-be menne a fejhallgató, tetszés szerint sztereó v 7.1, 3.5 kimenetre a 2.0.
Így már alaplap > usb > usb hangkártya > usb fejhallgató és hangfal.
Kicsit túl komplikált
Lehet marad a lejátszóeszközök bzizása, egyszerűbb módszernek tudtam volna örülni -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98188 üzenetére
Simán a Windows Media Playert használom - előtte valós idejűre állítva a prioritását. Na de a betyárul jól szóló Pawnshopot is ezzel hallgatom (16 bites CD-rip sajátkezűleg az eredeti lemezemről, EAC-cal elkövetve, sima wav formátumba), ugyanígy. Semmi nincs beállítva, mert lövésem sincs ezen kívül hozzá.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98185 üzenetére
Ez most nagyon OFF: tegnap este megszereztem az egyik kedvenc előadóm,Anouar Brahem pár nagyfelbontású (és brutális fáljméretű) albumát flac-ban, és tökugyanazon a számítógépen, tökugyanazon a láncon, ugyanakkora hangerővel nem hogy nem jobban, hanem kifejezetten rosszabbul szól mint az ingyenes Spotify-on tolt ugyanazon album.
Ami biztos hogy 16 bites, és erősen tömörített is lehet. Jó lenne az okát tudni, mert ez így aggasztó számomra... Valahogy vacakabb a tér, nincs meg a "wow" érzés.
Ha van Spotify-od, hallgass bele: The Astounding Eyes of Rita a szám címe, ahol ez a legfeltűnőbben átjön. Nem böngészőben, hanem a telepített Spotify alkalmazásban hallgatva.
#98186Tulku: ezzel én is így vagyok, általában másnapra megnyugszom.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98183 üzenetére
Na jó, de ha valaki tényleg csak "12-14-16 bitig hall", annak jellemzően nem a HiFI-zés a hobbija, hanem mondjuk a horgászat vagy a bélyeggyűjtés.
Egyébként meg szerintem nem veszek semmit: még egy "olcsó" kínait nem merek, egy tényleg jót / drágát (ami megadhatná a "révbe értem" érzését) nem tudok kifizetni. Sem most, sem később.
Az utolsó mondatoddal tényleg egyet kell értsek: öskövület analóg (orsós Nagra riportermagnó) magnós felvétel, 30 évvel ezelőtt - természetesen 16 bites - CD-re írva (pl. a sokat emlegetett Jazz at The Pawnshop legelső digitális kiadása - eredetiben) jobban szól, mint az esténként innen onnan begyűjtött 24 bites, százakárhány kilohertzes mai "csodák".
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98175 üzenetére
Mindenki a méregdrága R2R-re esküszik, meg a 30 éves Philips TDA1541/1543-ra..... Hááát, izé, na. NYÁK-lap van x@rásig az utóbbiakhoz, csak éppen eredeti IC nincs. A legelső Philips CD-150 playeremben volt ilyesmi IC.... Tényleg nem szólt rosszul, ha a kimeneti OPA-ket lecserélte az ember, meg az egész analóg filtert kiiktatta. Akkoriben össznépi sport volt ez felénk.
Megint egy filléres gyári kínai vackon rágódom (egyszer már szerintem szóba került a típus), de nincs még semmiféle vásárlási szándékom. [link] Ha feszültségkimenetes a DAC, akkor akár még jó is lehet. Bár valami drágább hazaiban is gondolkodom: SMSL-9 például. A sima, nem a 9N és nem a PRO. Csak az a nyomorult kapcsolóüzemű tápja ne volna - ráadásul a dobozon belül.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98153 üzenetére
Áhh, egyelőre csak mérgelődöm....
Annyira jól sikerült a csövi előfokom módosítása, hogy - gyanítom - a tuningolt FXAUDIO DAC lett a leggyengébb láncszemem. Kéne helyette valami (emberi áron persze, szóval kínai
), ami legalább egy, de inkább két osztállyal feljebb játszik. De azért tudjon az elsődleges USB-n kívül coaxot, optikát és BT-t is, ha már.... Nem most persze, csak úgy középtávon, fél éven belül. Mondjuk úgy 150 ezer forintig.
#98153bkercso: ezeket mind olvastam, többször is! -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98148 üzenetére
Akkor megyek a COFIDIS-hez és rendelek egy R2R DAC építőkészletet....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98134 üzenetére
Ja, az új kínai DAC-om az viszont teljes bukás: az új előfokkal még sokkal több a különbség, a ronggyá tuningolt FXAUDIO X-6 javára.... Ez van, minden nem sikerülhet.
Bakker, olyan jól szól ez a kis fos, hogy leikrázok a gyönyörűségtől! Ingyenes Spotify-ról Anouar Brahemet hallgatok már egy bő félórája.
Az pedig gondolom sima 16 bit, agyon tömörítve.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #98132 üzenetére
Katódáramban is éppen határon van (15mA), de anóddisszipációban még fölötte is vagyok pöppet.
(1,5W / csőfél a megengedett, nálam 1,8W körül járnak...) (De valami qrva jó hangja lett: eddig "steril, precíziós műszer" volt, mostantól meg "romantikus hangú csöves gép".
Fülessel meg megjött a "vér a pucájába". -
fericske
addikt
válasz
bkercso #98049 üzenetére
Mi a valóság?
Az érzékszerveink által beérkeztetett információk feldolgozásából kreálódik.
Az ilyen technológiai innovációk éljenzésével, mint a Chatgpt, elérjük, hogy végül a hoax hivés annyiban fog kimerülni, hogy melyik hitelkonstrukció előnyösebb, meg melyik ötödik gyógyszer fogja enyhiteni a másik négy mellékhatásait.
Egyszerűen azért mert csak olyan információhoz fogunk tudni hozzáférni, amikhez akarják, hogy hozzáférjünk, és nem lesz miből egy jó kis összeesküvés elméletet gyártani.A 2010-es foci vb-t Észak Korea nyerte meg.
Legalábbis ők igy tudták. Azon se lepődnék meg, ha közülük sokan még ma is igy tudnák, olyan hirzárlat van ott.
Ez felé tartunk, globális mértékben kiterjesztve az infokontrolt. -
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #97952 üzenetére
Nagyon komoly, modern BT-chip van benne:
Ez meg a komolyabb Rod Rain Audio DAC.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #97937 üzenetére
Igazad lenne, de: ebben a topikban dedikált DAC-ot, dedikált fejhallgató erősítőt, többnyire igen drága fejest használunk. Nem sajnáljuk a pénzt a nüansznyit jobb hangzású kábelekre, fülpárnákra, akármire. És pont a zenei forrás tárolására szolgáló SSD-n akarunk spórolni? Elfogadom, csak furcsán jön ki (pár éve még valóban számított, mert drága volt a jó tárhely, de manapság?)
-
fericske
addikt
válasz
bkercso #97920 üzenetére
Szerintem itt is rendszerben kellene gondolkodni.
A rendszer alkotóelemeinek kölcsönhatásai egymásra különböző feltételek mellett.
Biztos, hogy ezért van annyi vita a témában.
Adott kábel okoz egyféle változást adott rendszerben.
Ugyanaz a kábel okozhat másféle változást egy másik rendszerben, vagy netalán semmilyen változást nem okoz. -
-NoVa-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest