- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diniboy
aktív tag
válasz
bkercso #112478 üzenetére
Majd óvatosan a hangos zenével,értem .
Fiatalabb koromban nagyon kemény voltam. A motoros fűrésszel, meg a fűkaszával is, igazi férfinak nem kell fülvédő. Aztán amikor 1-2 napig alig hallottam mit kiabál asszony, akkor rájöttem lenne előnye is ha siket lennék. De azért mostanában inkább felrakom a fülvédőt.
Voltak játékban is kellemetlen élmények. Régebbi nagy kedvenc a RUST nevű, túlélős shooter. Nagyon fontos hogy mindent hallj, sokszor megment ha hamarabb hallod meg az ellenfelet mint ő téged. Csak aztán amikor mégis közvetlen közelről, lesből hátba lőnek sörétessel , kiugrik az ember székből isEgyből tekertem lefele a hangerőt
-
exciplite
tag
válasz
bkercso #112483 üzenetére
Ez csak teszting vót (basztikuli, eszembe se jutott, köszi!!!), hogy műxik e, műxik. Jön a felesleges alkatrészek eltávolítása majd, de viszketés van, lehet kipróbálom a red2-vel mit mutat, két kondit át kell fordítsak az aljára, mert valaki olyan fura méretbe csinálta azt az opát...
-
Neck
veterán
válasz
bkercso #112399 üzenetére
Ez igaz, azonban abban a vitában, hogy xy kábel okoz-e bármilyen észlelhető változást, Stellaz érvelése jogos - elvileg mérhető, ha bármi különbség van. Az, hogy jobb lett-e, már szubjektív, de maga az eltérés mérhetőnek kell legyen. Ha nem mérhető - egyforma a két kábel, akkor hallani se fogjuk.
Legalábbis a teszt rendszer esetében. -
válasz
bkercso #112372 üzenetére
"trollkodik, pofátlanul"
Ha ez így lenne, akkor javaslom a modkert. De nem így van, szóval nincs rá esély. Azt meg természetesen megszoktuk, és kifejezett itteni hozzáállás, hogy aki nem ért egyet, az nyilvánvalóan tapasztalatlan, és/vagy troll, és húzzon innen.Sajátságos hozzáállásotok van, merőben eltérő, mint a számotokra hírhedt "másik" topikban, ahol ilyet sohasem tapasztaltam, pedig oda is betéved "másként gondolkodó".
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #112276 üzenetére
És ez a tápszűrő, vagy amit lapalapa linkelt, jobb mint a tiéd? Képzeld még mindig megvan amit tőled vettem.
Betettem az ADI-2-höz, aztán úgy van évek óta. Azt hiszem talán tápszűrő 3.
-
Beri
addikt
válasz
bkercso #112343 üzenetére
Én a 6k-s és a 16k-s réz kábel közt ég és föld diffit hallok.
Amint bárki megméri valamivel az ég és föld különbséget hangban, elhiszem.Ha már kábelt vesz, vegyen jót, 20k-t szerintem el lehet tapsolni erre, az nem vészes összeg
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Egy szép kábelt is szívesebben használ az ember.Persze 150k-s fejes sem indokolt, amikor 10k-ért már BT-sat kapni, zajszűrővel
Ott mindenki hallja a különbséget, anyám is. Két tisztességes kábel között csak a hívők.vicces, hogy két fiio közt ezt kihallod
Micsodát? Két fiio? -
chubii
senior tag
válasz
bkercso #112254 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ és a javító tippeket!
Ez a Yun R2R is jól néz ki a maga módján, biztos nem rossz, ha ennyit dicséritek. Az R2R frontot egyelőre DAP oldalról támadom meg én (csak érne már ide), addig nem gondolkozok tovább ilyen eszközökbenTuco78: Jó zenehallgatást az új rendszerhez!
-
-
lapalapa
senior tag
válasz
bkercso #112276 üzenetére
Tápszűrőből nekem ilyen van, drága, de csoda cucc szerintem.
-
lapalapa
senior tag
válasz
bkercso #112259 üzenetére
Nekem egy muses meg egy köszörült opa volt benne eredetileg (eladó szerint továbbfejlesztés) Nem volt rossz, kicsit forszírozta a felső basszt.
A sparkossal sokkal komolyabb a hang. Jobb a tér, magas, közép,érzésre nem színez (úgy mint a muses-köszörült kombo), jobb a bassz felbontás, mélyebbre megy, száraz, ahogy szeretem. Olyan könnyedén zenélősebb, átlátszó, és lenyűgözőbb érzés. -
Tuco78
aktív tag
válasz
Basszus mintha kínaiul beszélnêl!
Hétvégén nyugodt körülmények között kipróbálom a composite amp & hd800 duót és kiderül tetszik-e amit hallok.
Az onkyo tx-sr608 házimozierősítő & hd555 duót kell felülmúlnia. Ha azt megugorja és tetszik amit hallok akkor esetleg jöhet a fejlesztés. -
bkercso
nagyúr
válasz
De ezek nem a HD800 szintje, így attól még, hogy bejátszol egy jó láncot vele, amit kellemes hallgatni, sok tartalék marad abban a fejesben.
Ha véges időn belül nem sikerül bejátszani a jó láncot vele (válogatós ugye a drága), eladnám és vennék egy jó láncot, kb. fele részben az elektronikára költve. Drágábban is eladhatod, mint amennyiért vetted, ha jó vétel volt - ha megveszik... -
Beri
addikt
válasz
bkercso #112201 üzenetére
A fejesek bő 80%-ának szerintem elég a 0,3W a felhasználók talán >80%-a szerint
Most akkor szerinted, vagy a felhasználók szerint? Itt a topicban biztosan nincsenek ilyen felhasználók, hisz semmihez soha nem elég semmi. Fejeshez dongli? Q15 is csak iem-hez maxÉhes fejeseket nem 20ezres fiio-ról kéne hajtani; ennyi.
A szóban forgó dongli 100k. Mi számít éhesnek? -
Beri
addikt
válasz
bkercso #112199 üzenetére
Teljesítményből sosem elég. Jobb, ha van és nem használod, mint ha nincs, de kéne. Az zavar igazán, hogy minden ott van a kezedben, de ha nem adsz neki egy usb betápot, akkor nem hajlandó odapakolni a diszkót. Nulla jüanból megcsinálhatták volna rendesen.
Azt is értem, hogy 2W sokmindenre elég, de most 300mW-ról van szó (BAL), SE még 150-ről sem. -
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #112146 üzenetére
Sok szabad tér nincs ezekre, a vékony pici USB dróton is duplázna egy ferritgyűrű. Asztali szettben persze használom, mobilnál már zavaró lenne egy extra henger a dróton, beakadna a zsebbe, stb. Ha lenézel a billentyűzetedre, 3 billentyű meg egy pici az egész játszótér méret.
Ez az RU7 bele:
Ez meg a 6-os, a régebbi multibit R2R: -
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #112142 üzenetére
Nem ront, csak hozzáadja az összes indukált zajt is. Ha túl közel teszem a wifi/5g antennához, akkor cicereg, zizeg, ésatöbbi. Belsős emberük szokott irogatni a head-fin, ott fejtette ki bővebben, miért lesz AKM az RU9-ben a NuTube előtt, meg miért kellett sokpaneles szendvicsre tervezni az 1 bites balanced ujjnyi donglét.
Persze a ROHM a hang mellett ezt is jobban csinálja, elzenéli nekem a fotocellás ajtó nyitását, csukását, ha vékonyabb, puhább USB dróton lóg. Az ultraportable formátum áldásai. -
Beri
addikt
válasz
bkercso #112074 üzenetére
nyilván foglalkoznak vele; az nem normális, hogy zúg
Telibeszarják. Minden játékos pc berreg (csak mindegyik más-más hangon, meg ütemben), csómó vga olyan szinten, hogy a füleddel kihallod (coil whine).nem a fogyasztás miatt zúg
Nem a fogyasztás miatt zúg, hanem a fogyasztás miatt zúg annyira. Nyilván meg lehetne csinálni jól, de nagy táp, nagy felár.a ferrit potenciálisan megoldhatja. Ha az audio eszközök tápkábelére teszel (akár többet is, lehetőleg az eszköz oldalára
Az audio eszköz jelen esetben az audio interface, annak a tápja meg az usb madzag (nincs külső tápja, valszeg nem búgna, ha lenne - valaki írta is, hogy az új dacampja nem búg, valami nagyobb "asztali" fiio)? Arra én szívesen rárakom a világ összes ferritjét. -
Beri
addikt
válasz
bkercso #112046 üzenetére
használtan nézz, hogy ha az se oldja meg, ne legyen bukó
Én inkább fordítva próbálkozom, újat veszek, aztán ha nem működik, elállok.A ferritet és a másik PC-tápot is kipróbálhatod
Ha segít, én rakok ferritet bárhova, de pc tápban ennél feljebb nem igazán van semmi (ax1200i-m van).a komponensek egyenként nem "hibásak", vagyis más rendszerben tudhatnak jól működni, csak együtt nem
Együtt is jól működnek, csak a zavarszűrés - gondolom - soha nem volt szempont. Egy játékos vga sokat fogyaszt, alacsony feszültség mellett. Nem csoda, hogy zúg, csak sosem gondoltam volna, hogy ezzel ennyire nem foglalkozik senki.Az is lehet, hogy az USB-kijáratod érintkezőit kéne megtisztítani! Az simán okozhatja mind a cicergést, mind azt, hogy az izolátoron nem lát keresztül.
Az összes port ugyanúgy cicereg, vattaúj kábellel is. Az izolátorral valszeg az volt a baj, hogy csak simán nem jött át rajta elég áram az eszköz számára.Egy blokkvázlat továbbra is sokat segítene átlátni a problémát.
A PC-re USB-n fel van kötve egy focusrite audio interface (erre vannak kötve a ki és bemenetek, tehát a stúdiómonitorok, mikrofonok, dobok, gitárok, szinti, etc.). Az interface usb-n eszik, nincs saját külön tápja és optikát sem tud. Ha be van kötve minden föld (konnektorból), akkor cicergés van, ha vagy a pc-t, vagy az interface-re kötött valami (pl. fejeserősítő) földjét elvágom, teljes a csend, minden tökéletes. -
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #112046 üzenetére
...Vagy a kábelét.
Én hegyes csipesszel szoktam finoman(!) megkapargatni, jó sokszor, de nem erősen, nehogy lenyúzd a bevonatolást.
Ha az aranyozott érintkező közepén fekete csík van, az gyanúsan oxidáció. (Hogy oxidálódik az arany? Nem tudom, talán úgy, hogy vékony; de nálam a 20eFt-os USB-kábelt is kb. évente meg kell tisztogatni. -
Beri
addikt
válasz
bkercso #112026 üzenetére
Én szívesen kipróbálok bármit, mint a zenetáborban
, csak nem tudom, mi létezik termékként. Nálam legalább egyértelmű, hogy a pc-ből jön a berregés, nem is egyedi problémáról van szó.
powerd USB HUB, USB-kártya, USB-izolátor, optikai jelátvitel, ferrit szűrők a kábelekre
Hubot próbáltam, minden zúgott rajta.
USB kártyát szívesen kipróbálok. Van olyan, amin van valami rendes táp? Gondolom, az a lényeg.
Izolátort próbáltam, az interface fel se jött rajta át. A focusrite meg nem tud optikát.
Ferrit szűrőkkel nem próbálkoztam.Nagy gyártók hogy csinálják ezt? Vagy totál le van vágva a táp az usb-ről egy külső tápos dac-ban?
-
Beri
addikt
válasz
bkercso #111957 üzenetére
Kábeleket próbáltam mozgatni hallgatózás közben, nem segített, usb portokat is végigpróbáltam. Optikára váltani jó lenne, de nem arra vagyok berendezkedve (egy focusrite audio interface-re van madzagolva a mindenség). Jelenleg föld nélkül (vagy laptopról) üzemel a buli, csak szeretném rendesen csinálni. Ferritgyűrűket nem próbáltam még, de az a szűrős elosztó jól hangzik (bele tudok dugni több dolgot is). UPS nem segítene? Vagy azok nem igazán törődnek a föld szűrésével?
-NoVa-: A Q15 tud PD-t, de mondjuk van is értelme a nagy akku miatt.
-
Beri
addikt
válasz
bkercso #111954 üzenetére
[link] ilyesmi valamire gondolsz? Nem tudom, mi számít komolynak, zajszűrős elosztót sosem próbáltam még.
Alapvetően a laptopok (legalábbis az én thinkpadem is) tök zajmentesek, van egy kis coil whine, amikor meló van, de nem hallatszik bele az usb tápba. Az asztali pc-k se nagyon problémásak alapból, csak ha beraksz egy 300 wattos vga-t, az zenél, mint egy rezesbanda
-
Beri
addikt
válasz
bkercso #111943 üzenetére
Próbálkoztam pd-s usb hubbal, mert majd én jól feldugok rá mindent, aztán egyetlen typeC a laptopba és puff, már kész is a setup. Volt olyan hub, ami annyira cicergett idle-ben (amikor a laptop nem töltött), hogy simán, mellette ülve KIHALLATSZOTT a dobozból!
Változatos töltőkkel változatos hangon szóltak ezek a hubok, de mindegyik játszott valami népzenét
Lehet valami régivágású trafós táp fix 5v-on lenne a megoldás egy y kábellel az usb-n parasztba' -
Beri
addikt
válasz
bkercso #111924 üzenetére
És ha az erősítő földjét kötöd le, ugyan úgy csendes, mintha a PC-ét?
Igen.van-e egy csendesebb föld a házban az erősítőnek
Minden fali aljzat egy ágon van, amit reálisan használni tudnék, úgyhogy ez sajnos nem opcióA fejhallgatóerősítők ground lift gombja is csak elvágja a földet és kész? Ez már inkább villanyász kérdés, de mit reális földelés nélkül használni érintésvédelmi szempontból? Ha a fejeserősítőmnek el is vágom a földjét, a monitorokét is el kell, az meg nem tudom, mennyire jó ötlet... Bár a pc-ét elvágni se túl okos dolog, az igaz
-
Beri
addikt
válasz
bkercso #111922 üzenetére
A zavar a pc-ben képződik, nagyrészt a vga-ból jön. Áthallatszik az usb tápon át a dacba, behallatszik az integrált hangkártyába, stb. AX1200i-m van, annál nem igazán van feljebb. Másoknál sokkal rosszabbat is hallottam már. Ha nem kötöm be a falból a földet, síri csend van.
Fogalmam sincs, a falban mi hogyan van kötve, nem tudok módosítani sem rajta. -
Beri
addikt
-
lapalapa
senior tag
válasz
bkercso #111870 üzenetére
"Az S/PDIF viszont nem olyan jó audióra szerintem, mint egy jó USB"
Biztos így van, de akkor még nem hallottam jó usb-t, szűrt reklokkolt állapotban sem.
Viszont reklokkolt leválasztott spdifet hallgatok, ami egy teljesen más kategória hangban az általam hallott usb-khez képest.
Fejestalin lehet, hogy megdől ez, de addig szilárdan tartja magát a véleményem. -
btraven
őstag
válasz
bkercso #111778 üzenetére
Hol lehet ilyen "vintage" forrasztóónt szerezni? Egy füles anyagainak leírásánál olvastam:
Forrasztás: Vintage csúcsminőségű forrasztóanyag (mint a klasszikus McIntosh és Telefunken audio felszerelésekben használtak)
Még a forrasztási összetétel is befolyásolja a végső hangzást. A vintage forrasztóanyagok gyakran olyan egyedi fémkeverékeket tartalmaztak, amelyeket a modernek nem, így egyedi hangjelleget kaptak. -
Lovecraftian
csendes tag
válasz
bkercso #111769 üzenetére
A hangerő teljesen normálisan változik ahogy tekerem a hangerőszabályzót - ilyen téren nem tapasztaltam semmit amit problémának látnék.
Emlékeim szerint nem sokkal korábban kezdte produkálni ezt a tünetet az erősítő. Talán 2-3 hete? Eddig elvoltam vele, mert ha nem tekergetem, akkor zenehallgatás közben minden rendben van de mondjuk halkabbra kevert zongorafelvételeknél csúnyán rontja az összképet. Maga az erősítő az tavaly november végi beszerzés volt újonnan egy leárazáson, szóval nem régi/használt cucc.Az elmúlt 2-3 hétben nem igazán változott semmi. Maximum annyi, hogy találtam itthon egy jobbfajta és kicsit hosszabb Monster stereo RCA kábelt, egy ideig azzal voltak összekötve a DAC és az Amp, de aztán végül túl hosszúnak ítéltem és visszakötöttem a rövidebbet. Ezen kívül más nem ugrik be.
-
válasz
bkercso #111716 üzenetére
Emotiva legnagyobb procija nekem zenével sem volt rossz.
Szóval azért vannak jó példák.Sedwick26:
Nekem Matrix Audio mini-i3 Pro van, azon van XLR kimenet is és táv is van mellé, asszem IR-es, de még sosem használtam, mert fejesezek mellette asztalnál.Matrix Audio mini i4 az utódja, mostanában érhető el nálunk is. Abban már sokoldalú a streamer rész is (korábbi csak Roon Ready volt) és van rajta HDMI Arc házimozihoz, sztereóban.
-
Sedwick26
tag
válasz
bkercso #111715 üzenetére
A PC kimenetre tudnék, a 3. DAC-nál nem lenne bekötve mindkét csatorna. (centerhez vezető)
Viszont amit azóta olvastam, hogy rövid távokon, 1-2.5 méteren nagy esély van, hogy nem lesz problémám az RCA bekötéssel, ezt jól olvastam?
Sima RCA sztereónál van veszteség 10-13 méteren? -
Sedwick26
tag
válasz
bkercso #111701 üzenetére
Nincs még tapasztalat zajjal, mert nincs meg a "megálmodott" doboz egyelőre. Tudom, ez lenne a legegyszerűbb, ha kipróbálnám, csak épp nem olcsó
Tehát, ha biztosra akarok menni, akkor egy olyan külső DAC kéne, ami:- XLR csatis,
- IR távirányítós (nem bluetooth-os)
- kiváló hang, ami legalább a meglévő szintet hozza
- árban sem a csillagos égbolt.Kiegészítésnek írom, hogy mivel 5.0 kell így megoldani, így 3 ilyen DAC kellene
-
Sedwick26
tag
válasz
bkercso #111699 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, nagyra értékelem.....
Az asus meglepően nagy szintet ugrott meg, saját rendszerben, Arcam AVR600-at váltott le, persze mindennél van jobb, tudom....
A problémám, amire választ is adtál, miszerint nem tudom egyszerűen RCA-RCA kábelekkel összekötni a PC-t az aktív monitorokkal várható probléma nélkül.
A kérdés azért fontos, mert sajnos az említett aktív dobozok még nem állnak rendelkezésre, így kipróbálni sem tudom, és csak akkor vágnék bele a teljes szett cserébe (végfokok, hangfalak, kábelek) ha egyszerűen és nagyszerűen működne az új felállás, zajok, interferencia nélkül.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #111543 üzenetére
Jah, notebookokon jack/optikai hibrid a gyakori. DAP-on az iBasso cuccok szoktak 3.5mm-en SPDIF-et kiadni, a DX160 - Gryphon között sima jack patchkábellel működött a digitális átvitel is. Mások, pl HiBy, az USB-n vezetik ki. A legelvetemültebbek persze raknak rendes csatlakozót, extrémebbek BNC-t.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #111526 üzenetére
Ilyet (ilyesmit) végül nem vettem, hanem építettem. (De valóban tervben volt konkrétan ez is, mert olcsóbb mint megépíteni őket).
Gyári tápom csak egy picike 12V/1A-es Studer van a kábelmodemhez, illetve egy kis 5V/1,5A-es a PC-be szerelt PaulPang USB kártyámhoz. Persze mindkettő "felkondizva", zavarszűrve rendesen. A többihez csak NYÁK-lapokat, dobozokat és trafókat vettem. -
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #111523 üzenetére
Mintha valamikor vett volna valaki egy hasonlót és szét szedte és tényleg tranyó, de ezek csak emlék foszlányok. Hűtés jó kérdés mennyire elég.
Nekem van 12V táp reggel, 12V trafóról, azon egy borda volt, igaz az sem volt túl nagy, de az is melegedett rendesen már 2A-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest