- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- iPhone topik
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
snagyz
csendes tag
Ahogy én tudom, a "hozzáértő" mérnökök nagyobb része nem egyszerűen nem hisz az ilyen jelenségekben, hanem egyenes tagadják a létezésüket. Én - mivel nem tartozom a hozzáértők táborába (nem vagyok pl. villamos mérnök) - azok táborát gyarapítom, akik elfogadják a tapasztalati tényeket akkor is, ha (még) nics rá magyarázatuk. Vagy két évtizeddel ezelőtt az akkori HiFi magazin hatására és nem kis kiváncsiságból elkezdtem "hallgatózni" és főleg akkoriban külföldön volt alkalmam nívós berendezéseket is meghallgatni (fontos egy megfelelően "magas" szinvonal, ahol már az ilyen kis különbségek is "játszanak"), amiből az a lényeg, hogy igenis a kábeleknek van saját hangjuk (nem zárom ki, hogy akár a tápkábeleknek is, bár én személyesen ilyet nem érzékeltem) és még akár az is érzékelhető, hogy egy berendezést hova tettünk, milyen az alátámasztás, egészen olyan dolgokat is kipróbáltam, hogy a cd-k élét befestettem vagy az lp alá filccel borított üvegtányért csináltattam és ezeket a változásokat a zenei hangképben érzékelni lehetett. Az más kérdés, hogy a javulás - sokszor romlás - megérte-e a befektetett energiát, pénzt stb. De minden esetben, ha különbőzően kis mértékben is, de volt változás. Ebből adódóan, ha valaki jól "hangolja" a rendszerét, akkor relatív kis pénzből nagy lépéseket tehet a saját izlésének megfelelően. Csak sajnos sokat kell próbálgatni és a kudarc ellen sincs biztosítás. Megtanultam, hogy nincs eleve jó rendszer, ebből következően eleve rossz sem (bár ez utóbbianak azért nagyobb a valószínűsége). Mi is itt ebben a körben ezt a "játékot" folytatjuk: próbálkozunk és megosztjuk a tapasztalatokat.
@devastnak: hogy kipróbáld a szerinted nem létező felbontásban rejlő lehetőségeket egyazon felvétel különböző felbontásokban (nem egyikből a másikba konvertálással):
[link]
kiváncsi vagyok mi a vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Synology NAS
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen házat vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest