-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz
bajnokpityu #110091 üzenetére
Köszi, ez így abszolút korrekt.
HiVoxtól nekem szén IC, valami alap táp volt, de egyáltalán nem volt meggyőző egyik sem.
Fapacitól y-USB volt, de PC-ről is el-elvesztette a DAC-ot, a készítôje meg csak a vállát rángatta, így elengedtem.
Valhallám még a CU2 volt, meg a mostani előfokomban van talán CUAG4 (?), azzal nincs semmi bajom, de vsak ott érzi jól magát, a lánc többi eleménél nem volt jó. Egy régi Filkor digit IC-m van még, az a leggyengébb elem a fejhallgatós láncban (két kábel között épp).
De a TMP XLR pl. bejött, ahogyan a Schmidt Feri kábeleit sem volt annyira könnyű kiváltani (valahol van meg egy pár IC tőle emlékben, sokat tanultam tőle: legyen neki könnyű). -
bajnokpityu
félisten
válasz
bitrograde #110086 üzenetére
falótól az ezüst volt .
hivox szén
Filkor 5 évvel ezelőtt a teljes paletta, vagy 6-8 kábel. érti mit csinál, de olyan hulladék alapanyagból dolgozik, hogy szarból várat még neki se sikerül.
Valhalla: cu 2-4-6 ag 4-6 cuag 2-4, agpt, agpt-R 2-4- aura 1-2. Ezekkel meg csak az a bajom, h olyan kábelt csinál, ami az aktuális saját láncához tökéletesen illik. Jó alapanyag, jó izlés, jó tudás, de nem tudod máshol abszolút értékűnek használni, mert anyira erős saját hangja van némelyiknek, hogy a mikrofonkábel megváltás utána. aki benne van a belső körben, nekik minden évben jön egy újabb, kedvezményes áron megvehető még jobb kábel.ilyen óriási erdő, és körbekörbe keveredés néha összejön gyári kábelekkel is, egyébként, de jóval ritkábban. minden DIY kábelem helyett találtam hasonló áron jobb, kiegyensúlyozottabb, de hasonlóan élvezetes kábelt gyáriak között. és valahogy az óriási erdő is elkerült azóta
-
zoltanz
nagyúr
válasz
btraven #108317 üzenetére
"nekem a lemezbutikban vették fel nyugati bakelitről egy új kazettára. Azok nagyon jól szóltak. Jobban mint bármelyik CD."
Mostmár egy Cd is szólhat úgy mint egy Mc. (R2R vagy 1 bites ellenállás network-ön 64DSD-n) sőt ha kevés hangszer szól egyszerre, még jobb is, de nem mindegyik lemezen, csak ahol figyeltek a hangra felvételkor.
1 bitesen 64DSD felett megszűnik ez érzet. -
exciplite
tag
Ha már kábelek: a Neotech NEMOI-1220 -al akinek van tapasztalata, nagy tisztelettel kérem ossza meg.
-
bala6120
senior tag
válasz
Dorien #110087 üzenetére
Elégedett vagyok a LuXor kábeleimmel: USB, coax, szimmetrikus, nem szimmetrikus 3 méteres fejhallgató kábelek. PI4 használatakor USB hub kell, mert nem ismeri fel a DAC-ot, PC-nél nincs gond. XLR, RCA összekötőket eladtam, mert nem volt rá szükségem. Viszont XLR most jól jönne, mert hamarosan érkezik egy Apos x Community Gremlin Tube Amp.
-
Dorien
veterán
válasz
bajnokpityu #110085 üzenetére
Köszi. Nem nagyon szoktam befürödni (kopp-kopp) a vásárolt dolgokkal, max. kicsit áll bennük a pénzem, de szinte mindig kijövök nullára vagy pozitívra a végén.
Ez a LuXor minőségre (külsőleg) irtó profi RCA kábel, vastag, hajlékony, kellemes tapintású harisnyával, aranyozott Amphenol csatikkal. Az egyik drót pár cm-rel rövidebb, de ez gondolom nem oszt-szoroz. A fülem fog dönteni, illetve az, hogy ez mennyire szedi össze a zajt a jelenlegi Bordor-féle (Van Damme Pro Grade Classic XKE 268-084-080) RCA-val szemben. Bala6120 fórumtárs használt ilyen LuXor gyártmányú XLR-t, nem írt rosszat róla.
A Van Damme meg a Mogami Neglex Quad 2534 RCA kb. ugyanúgy szólt és mindkettő verte az AudioQuest Tower RCA-t. Nálam eddig ennyi a tapasztalat.
-
bitrograde
senior tag
válasz
bajnokpityu #110085 üzenetére
Elegánsabb lenne, ha leírnád, konkrétan mely kábeleket hallottad így, mint az univerzális kvantort bevetni.
-
Dorien
veterán
válasz
bajnokpityu #110083 üzenetére
A chAMP még mindig egy remek erősítő. Azt vettem észre, hogy jobban szeretem vele az Aeon Flow Open X hangját, mint az A30 Pró-val. Valahogy a magas tartomány kap egy kis plusz pezsgést és az amúgy melegbe hajló hang így kellemesebb összképet ad.
Most szerváltam hozzá új RCA kábeleket (LuXor), mert múltkor valami torzítás lépett fel. Hamisan szóltak a fúvósok, meg ilyesmi. Szerencsére csak a kábelek rendetlenkedtek, átrendeztem őket és helyrejött a hang.
-
Dorien
veterán
válasz
stellaz #110081 üzenetére
Nálam meg egy Asus Xonar U7 Mk2 kötött ki ideiglenesen.
Filmezéshez, Youtube-hoz lesz majd használva mini Genius fa hangfalakkal. Az Alessandro MS1-et (G cushion) szépen meghajtja, szellős, artikulált, bár kicsit magasba húzó a végeredmény. (A gitárhang baromi jó vele.
) Ilyen Fiio FT1, Denon D5200, AudioQuest Nighthawk, Meze 99 Classics, Sony MDR-1A fejesekhez simán el tudom képzelni, hogy jó párosítás lehet...
Sheryl Crow - Everyday Is A Winding Road (Official Music Video)
Jesse Cook - Best of (Spanish Guitar Music) Vol.1
Porcupine Tree - Arriving Somewhere But Not Here (live) -
stellaz
veterán
Vettem ma Novától egy Creative X-FI külső hangkártyát (THX minősítéses, AKM chipes cucc) a kisfiamnak és azt kell, hogy mondjam, a Supernova fejessel baromi jól szól, kb mintha egymásnak találták volna ki őket.
-
stellaz
veterán
válasz
zoltanz #110079 üzenetére
Vettem egy fiio otg kábelt az ipadhez, azzal működik rendesen.
Azért az apple biztosra megy, most a könnyed használhatóság jegyében van egy külön kábel tölteni, ami nem alkalmas a dachoz és egy külön kábel, ami jó a dachoz, de nem alkalmas tölteni... de legalább az 50 centis került annyiba, mint usb-c-ből a 150 centis.
-
zoltanz
nagyúr
Olvasom sokan szenvednek iPhone-nal, lighting porton kersztűl Dac-ot használva. Pl Cayin Ru7-tel. Otg kábel kell vagy kameradaapter. (még Dsd 64 -re állítva a Dac-ot sem nagyon megy.)
Témánál maradva egyébként a Mikro Usb -s teló sem tud annyi ampert szolgáltatni mint az Usb-c-s. Pl E1DA PowerDac+Hifiman 400Se-vel. -
stellaz
veterán
Volt itt szó róla nemrégen, hogy valamelyik fejeshez bika erősítő kell.
Most apróban van jó áron SMSL-SH8S erősítő, ami az adatlap szerint 160 ohmon tud 6 wattot.
-
válasz
CoroStar86 #110071 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom szinte semmivel fejhallgató témában
Réges régen volt egy a30, d30 és Final sonorous IV, de ki emlékszik már arra
Nálunk a fő vonal az autohifi -
Sziasztok. No végülis lett egy set-up
Egy tuningolt Teac UD-501 Dac, ugye a Topping a70 pro erősítő és a Sennheiser 660S2. Szerintem ez így elég jó
-
btraven
őstag
Nehézkes a Loxjie P20-at flathead earbud-okhoz használni. -60 dB a nulla hangerő és -50 dB alatt kell használnom annyira érzékenyek a flathead-ek. Viszont így nehezen melegszik fel a P20. Akkor szól igazán jól amikor már tűzforró. Kéne venni alá valami kis villanyrezsót
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Gijon #110065 üzenetére
Aliexpresszről. Sajnos most nagyon drága lett, a nyáron még az Accusilicon órás is megállt 43 ezer körül...
-
zoltanz
nagyúr
Ebay-en kapható készre szerelt fejhallgató erősítő lapok milyenek? Ez egy Class A darab
Köszi!
[link] -
J.C.G.
aktív tag
válasz
J.C.G. #110055 üzenetére
Esetleg ez a [1 Mii DS220]
-
J.C.G.
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek az mennyire lenne jó megoldás, ha egy Fiio Bluetooth vevő + DAC eszközt rákötnék egy AUDIOENGINE A2+ (bluetooth nélküli) aktív hangfalra és így kötném össze a tévémmel? Nagyon tetszik ennek a hangfalnak a hangja és első körben egy ilyen megoldásra gondoltam. A DAC miatt mertem ide írni a kérdésem. Vajon lerontaná a jelenleg megszokott hangot? Egy asztali számítógépre van kötve.
FiiO BR13
FiiO BTA30 Pro -
soldi3r
veterán
Szevasztok! Gyanitom tonkrement a hangkartya a gepemben es idonkent azert szuksegem lenne ra. Mennyier erdemes a PCIE-es valtozat helyett USB-set vennem? Pl a Sennheiser EPOS GSX 300 jo lehet? Lattam meg pl a BEHRINGER UMC22-t, de az nekem semmit nem mond.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
lapalapa #110047 üzenetére
5,5V fölött, ugyanis a DC aljzat egy soros diódával folytatódik, fordított polaritás elleni védelemként - ebből állít elő a kismillió stab IC. 3,3V-okat, minden egyes részegységnek külön-külön.
Én 6,5V-ról etetem, így még nem túl melegek a dolgok rajta.
#110050sailon: fogalmam sincs, hogy van-e hozzá mac-es driver, utána kell nézni.
A Win 11-ben alapból benne van, a 10-hez le kellett tölteni. -
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sailon #110044 üzenetére
Nekem egy ugyanilyen dolgozik a rendszeremben: PaulPang V2-ről kapja az USB jelet, lineáris táp látja el árammal, és koaxon keresztül megy a jel a Fiio K11 R2R-be, illetve optikán a kínai Sabra DAC-omba. Nekem nagyon bejött a hangzása, lineáris táppal lényegesen jobb, mint a szokványos, olcsó Amanero-k szoktak lenni. Egy régebbi kép, most lusta vagyok lefotózni:
-
Dorien
veterán
válasz
CoroStar86 #110041 üzenetére
A mélyek nekem is túltengtek néha a mostani Aeon Flow Open X-en. Eszembe jutott, hogy a Topping D30 Pro PCM filter beállítása a "Slow roll off linear"-on van. Átraktam "Fast roll off linear"-ra és egyből jobb lett az egyensúly.
Majd még próbálgatom - van 9 féle - de ezzel most tetszik. A "Fast roll off minimum (default)" nem volt jó.
-
-
Exodius
őstag
válasz
CoroStar86 #110037 üzenetére
Azt tudod, hogy hány kondi lett cserélve?
Izgalmasan hangzik amúgy. Kíváncsi vagyok, hogy szilveszterre tényleg eléri-e a kívánt hangzást! -
-
sailon
csendes tag
Sziasztok!
Volt itt említve az újrarázás fontossága.
Jelenleg Mac mini és momentdac mk2 között egy douk audio u2 pro ddc helyezkedik el, amit eredetileg nem is ide szántam, szerencsés véletlen, hogy most pont szükség volt egy ilyenre a momentdac és a Mac közé.
Az lenne a terv, hogy egy nagy amanero kártya kerülne a dac elé accusilicon órákkal.
Hozna ez hangban annyit amennyibe kerül (kb. 50k HUF), vagy felesleges plusz költség? -
CoroStar86
senior tag
válasz
Exodius #110020 üzenetére
Nem értek hozzá pontosan, de egy jó Mundorfról váltottam piszok jó Mundorfra...
Amikor beszerelték, pocsék hangja volt (bár erre figyelmeztettek is), azt hittem, főbe lövöm magam. Aztán kb 3-400 óra környékén már beérte a hang a korábbi kondis szett hangját. Most olyan 450-500 óránál tarthatok, de még mindig változik a hang. Pár napja volt "szintlépés" valahogy nyugodtabb és részletesebb lett a hang, a kissé érces magas és a kissé brummogó mély szinte teljesen megszűnt, viszont most annyi a mély, hogy már nekem kellemetlen. Jelenleg pl. metállal pocsékul szól (persze csak általánosságban, master függő), de szimfonikus filmzenékkel remekel. Amíg melózom, folyamatosan megy a bejáratás, szerintem Szilveszterre már kb meglesz a végleges hang. Azért a biztonság kedvéért még azután is járatom kicsit...
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Ajándékozni tervezek egy Wiim Pro / Pro Plus-t, Spoti / Tidal / Apple Pplay-hez (jelenleg a TV van használva, mint "vevő"). A többi komponens adott, nem cserélendő. Az erősítő egy Cambridge Audio Azur 551r AV receiver, a benne lévő (sztereó) DAC Cirrus Logic CS43122 (van benne egy multi-channel is a videókhoz). Szerintem a TV eddig HDMI-n nyomta a zenét (is), azaz a kevésbé kifinomult DAC-ról ment.
Szerintetek melyik lenne a jobb kombináció: Wiim + optikai kábel + Azur DAC, vagy Wiim DAC és szrtereó RCA kábel? Wiim-ből a Pro Plus lenne, ami rangsorban elöl állna, vagy a sima Pro is labdába rúghat? Próbálgatni szerencsére lesz lehetőség (mindkétféle Wiim lesz nálam, kábelek, stb.) - csak nem akarok teljesen tanácstalanul odaállítani, hogy "hoztam valamit, de még nem tudom, mi is lesz a végső megoldás"... de persze az sem baj (sőt!), ha csak tapasztalati úton tudjuk megállapítani a végső konfigot.
-
Dorien
veterán
válasz
fojtviki #110030 üzenetére
Én igyekszem magam érzelmileg "elidegeníteni" az adott audio cucctól, mielőtt felteszem apróra. Ehhez általában kell valami más helyette, amiben 100%-ig biztos vagyok, hogy jobban szeretem hallgatni / használni nála. Más véleménye itt teljesen irreleváns. Meg az árat is úgy érdemes megválasztani, hogy "ennyit biztosan megér nekem, hogy eladjam". Ha valami a nevetséges kategóriába kerülne, annyira nincs rá kereslet, akkor inkább elajándékozom. Ezek alapján azt hiszem, eddig semmit nem bántam meg, amit eladtam.
A HD660S2 meg az Aeon Flow Open X azért eléggé gondolkodós volt, jó sokáig A-B-ztem őket. Végül az utóbbi melegebb, hátradőlősebb hangzásvilága nekem pihentetőbb élménynek bizonyult, mint a HD660S2 élesebb, pontosabb, középorientáltabb produkciója. Ettől függetlenül ezt a modellt a Sennheiser nagyon eltalálta szerintem. Elismerésem.
-
Dorien
veterán
válasz
fojtviki #110027 üzenetére
Persze, valami Klotz vagy Cordial jó lehet erre. Pl. [link]
2019 végén mutatta be az ESS ezt a DAC-ot, biztosan jobban szól, mint a Realtek HD Audio csodákkal szerelt lapok. Nekem ES9218P van a Shanling Q1 DAP-ban, és laptophoz / utazásokhoz nekem annál nem kell jobb hang. Persze a körítés, árnyékolás legalább annyit számít, mint a DAC chip. Lehet jó alaplapi hangot is csinálni, ha akarnak, de sajnos nem ez a jellemző. Ezért van általában új fejeshez egyből ajánlva valami belépő szintű DAC/AMP is, hogy ne az alaplapi hangkártya legyen a (nagyon) szűk keresztmetszet.
-
Sziasztok. Járható út az, hogy a számítógépről egy jack---2 RCA kábellel kötöm be a jelet egy Topping A70 pro fejhallgató erősítőbe? Egyébként még erősítő nélkül is elég korrekt egy 660S2-vel az alaplap
Alaplap audio:
- ESS SABRE9219 DAC for Rear Panel Audio (130dB SNR)
- Individual PCB Layers for R/L Audio Channel
- Direct Drive Technology on Front headphone port (Supports up to 600 Ohm headsets)
- Nahimic AudioKöszönöm
-
bitrograde
senior tag
Itt közben takarító járt, és eltüntetett egy hozzászólást?
-
nobela
senior tag
Na egy kis update az Eversolo A6 kapcsán: járattam 3 napig egyfolytában, de nem nagyon lett jobb...
Lapos, unalmas, élettelen, tér és dinamika nélküli hangzás
Külső DAC-cal és a sajátjával is így szólt, úgyhogy végül mégis visszaküldtem. Az én fülemnek ez vállalhatatlan, hallgathatatlan.
Beraktam helyette egy Silent Angel Munich M1T-t, és BOOOOOM visszatért az élet
-
Exodius
őstag
válasz
CoroStar86 #109997 üzenetére
Miről milyen kondikra váltottál? És miben hallottad a változást?
-
pulutodurumo
őstag
válasz
domedee #110018 üzenetére
"Rendes" dobozos nem nagyon van ilyen kicsi, hirtelen ami eszembe jut, az a Fiio K3. Meg számtalan Izé AliExpressen, de abból nem mernék ajánlani. Lehet jó is, de alaposan utána kell járni. Valószínűleg egy dongle lesz a barátod, ahogy már szó volt róla. SMSL, Fiio, TempoTec, iBasso, lehet választani amelyik szimpatikus.
-
Polllen
nagyúr
válasz
domedee #110015 üzenetére
Az usb c miatt feltételezem, hogy csak dongle-t szeretnél és nem valami kisebb dobozt, igaz?
A legolcsóbb az apple dac lesz, notiról könnyen hajtható fejessel remekül szól.
Drágábban én a moondrop dawn pro-t ajánlanám, ha külföldi rendelés is szóba jöhet.
Tengernyi egyéb cucc van, de azokat nem hallottam, uh várd meg a többiek véleményét is, az ibasso-nak is sok jó cucca van.zoltanz
Nem szükséges, de vehetsz hozzá, ha szeretnél. -
zoltanz
nagyúr
Cayin Ru6 R2R usb hordozhatr Dac-hoz, szükséges valmami szinkronizáció, reclock hardver külön? Nem Apple eszköz forrás.
Aliexpress-ről. rendelném.
Kösz! -
domedee
senior tag
Sziasztok!
Laptop mellé keresnék USB-C-s DAC-ot zenehallgatáshoz, keret ~40eFt, lehet olcsóbb is.
Amivel használnám: Sony MDR-7506.
Műfajok: Vangelis, Queen, Nightwish, Ákos, Edda,... mindenevő vagyok zenében. Semleges hangzást keresnék.Miket éri meg megfontolni?
-
olle
senior tag
Üdvözletem. Balanced DAC-ot keresek. Első sorban Monitor hangszórókhoz hangerőt szabályozni. De ha mar keresek akkor szükségem lenne egy olyanra ami tud fejhallgatót is erősíteni jelenleg egy EPOS I Sennheiser GSP 600-at kéne kiszolgálnia. A későbbiekben pedig egy Bayerdinamic CT 770/880 stb-t kéne életre keltenie.
Létezik ilyen kicsit univerzálisabb eszköz?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Dorien
veterán
válasz
fehér_ember #109968 üzenetére
-
-
válasz
bajnokpityu #110000 üzenetére
MFA4 PrePROTO a hivatalos neve. (MFA3 helyett most már ez van.)
-
zoltanz
nagyúr
Ezeke a TorAudio csőves dac, fejhallgató erősítők jó ár értékarányúnal minősűlnek?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Hobby elektronika
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest