- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Szoles
senior tag
Ezekhez a képekhez brutálisan hozzányúltak PS-sel vagy hasonló programmal. (vágás, kontraszt, megvilágítottság, szaturáció, mifene) Ez mondjuk természetes is, a legtöbb képen kell valamennyit igazítani utólag. A mértékén persze el lehetne vitatkozni, de nem érdemes, mert sok a szubjektív tényező. De nem baj, nem is kell, hogy mindenkinek ugyanaz tetszen. (Ha így lenne, már kihalt volna a emberiség, mert mindenkinek ugyanaz a nő kellene.
)
A zajt persze szűrni kell utólag, főleg ha a gép hajlamos a zajos képekre. Szerintem NeatImage, mások szerint esetleg NoiseNinja (ha jól emlékszem a prog. nevére). Ilyet mindenképpen szerezz be, ahogy látom, ISO 100-tól már gyakran szükség van rá.
-
BLOODSHOT
senior tag
"Csak 1 valami aggaszt hogy amikor fehér pólót vagy világos rész mellet egyböll sötétebb rész van akkor a széleken lilás jellegü csík."
kromatikus aberrációnak hívják, ezen nem tudsz változtatni. Magas megapixel, kis érzékelő, talán ez lehet az oka. Sajnos ezt nemtudom. De nekem is van ilyen. Kis méretbe (1024x....)be nem feltűnő.
Dehát látod, 2 hét után te is észrevetted az első bökkenőt a gépbe, lesz itt hamarossan több isCybergsm: Állítólag az S5700 az S5xxx sorozat feketebáránya, külföndön ezért is nevezik S700-nak, mert állítólag olyan sz@rra sikeredett a többihez képest, hát ki tudja milyenek voltak a többiek. Szerintem ne cseréld le.
johnjohn: Mac is van a világon
És nekem kellett hozzá CD, annó.
-
BLOODSHOT
senior tag
Optimális beállítás??
Mire?ISO-t tedd 64-re, csak ha nagyon sz@rok a fények akkor tedd 100-ra. Afölé eszedbe ne jusson.
Nincs optimális beállítás, attől függ mit akarsz fényképezni,milyenek a fények stb.Semmi baj nincs képeiddel. Attrax azthiszi mindenhez ért, de elginkább hülységeket írogat. Kezdésnek jók. Az élességen expókon ráérsz később aggódni, hamár bennevagy pár hete-hónapja. A lényeg h van szemed a dologhoz és semmi más nem számít.
-
attrax
aktív tag
Ezek olyan mintha manualban készültek volna rossz manualfocusszal.Ill.makroban.Nem elég élesek.A folyamatos AF-et kapcsold ki ha be van.Nekem ez segített.Ill az élességet keményre vettem.ISO 100-ban a legjobb ez a gép.Ha a fény rendben van akkor baromi jókat csinál.Most viszem énis nyaralni.Na amjd akkor kiderül.
-
Dare2Live
félisten
inkább a melyik fényképezőgépet vegyem topicba tedd fel ezeket a kérdéseket.
"Meg mit jelent ez a szám hogy F3.5 itt kezdődik a fujinak és az átlag meg F2.8 és a kodaknál is ez a szám szerepel."
F2.8 jobb mint F3.5ényerősebb az obi.
"ja igen meg mit jelenteken ezek hogy : raw meg DSLR meg ilyenek? "
RAW: Nyers képformátum.
DSLR: Digitális tüköreflexes gép.Mire jó? RAWban pl utólag is lehet fehéregyensúlyt állítani, dinamikát nagyobb tartományban lehet gond nélkül tologatni.
DSLR: Ez a profi gép 90KFt alatt iylen váz lényegében nem kapható és erre még kel 1-2-3obi ami szintén nem olcsó dolog.Itt pár alapdolgot elolvashatsz: [link]
Ja és ne kritizáld a hölyg frizuráját szerintem nagyon állat!
Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest