- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
dellfanboy #9932 üzenetére
A lassú föző alacsony hőfokon főz, az enyém 70 vagy 90 fokon. Barna rizst még nem próbáltam benne, arra ott a rizsföző, de ha kipróbálnám akkor kezdésnek 70 fokon beállítanék neki 12 órát, és hadd szóljon.
-
törölt tag
válasz
dellfanboy #9927 üzenetére
Hogy csináltad pontosan?
Én rühellem a fehéret, úh csak barnát eszem, de nekem puha
Ha beáztatom, még jobb, de anélkül is simán megfő a kuktában, le sem ég, de idő bőven kell neki, ezért kicsit több a víz is.
Ezen meg kiakadtam, mert ez állítólag brassói: -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Mindig így készítem a barna rizst is, érdemes alaposan átmosni, ez is segíti a puhulásban, ha elfőtt róla a víz kóstold meg, ha keménynek érzed lehet még egy pici vizet hozzáadni és tovább főzni.
-
totron
addikt
válasz
Nincs ilyenem, de nem tudom mennyire vagy járatos nemfehér rizsekben. Elég nehezen adja magát a barna, makacs, s még barnák közt is akadnak különbségek e téren. Kemény maradt vagy mi a hibajelenség?
Idő, idő és idő, adj neki többet. Hozzájön még, hogy némelyik fajtát úgy is túl lehet főzni, hogy - a fehérhez képest - még keménynek érzed. Nem atomfizika azért, de egy más világa ez a rizsnek. Teszem hozzá, az én vércukromat úgy fölqrja, mint annak a rendje, de még a fehérnél is jobban. Mikor papíron meg alacsony glikémiás az index. Rejtély ez a javából.
-
válasz
dellfanboy #7446 üzenetére
Én most a lencsét áztattam majdnem 24 órát (és főztem vagy 2-3-at), de így is aldente lett (ha lehet ezt lencsére mondani
)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Többféle rizzsel próbálkoztál? Az is elképzelhető, hogy a rizzsel van gond. Korábban, amikor még nem basmatit használtam, én is tapasztaltam olyat, hogy egy része szétfőtt, a többi pedig kemény maradt. Nem volt egységes a puhulásuk.
-
Madoc
veterán
válasz
20perc kb de inkább kevesebb.
-
arcsin
senior tag
válasz
dellfanboy #5176 üzenetére
Nekünk a legkisebb rizsfőző van, párolóbetét nélkül. 2főnek szerintem ideális. 5ezer ftot megér kipróbálni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Sokszor volt ez itt már téma, keress rá a topikban.
-
törölt tag
válasz
5 perc pirítás olajon, utána kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntöd, félretolod 20 perc múlva kész.
Persze lefedve kell tartani.
Ez jó bulgurra, bármire, pergősek lesznek a szemek.Szerintem úri huncutság a riszfőző meg nem is lesz pergős, inkább ragadós.
Persze akinek olyan rizs kell meg pálcával tolja annak jó lehet a rizsfőző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest