- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutkut
addikt
válasz
Ixion77 #125620 üzenetére
Én is valahogy így érzem, túlélesítés helyett egyszerűen kellemes ránézni a képekre. Számomra ötvözi a Gcam-ek sötétebb képvilágát (mintha napszemüvegen keresztül nézném a világot) azzal, ahogy a Sonyk képesek játszani a fényekkel. A másik ami tetszik benne, hogy a legerősebb napsütésben sem lesz minden növényzet egy neonzöld valami.
Azért tud ez is éles lenni, majd hozok olyat is.Oppo Find X6 Pro
Ui.: Parci, köszönöm a szerkesztést.
-
Ixion77
addikt
válasz
kutkut #125613 üzenetére
Tényleg nagyon jók. Nem is annyira az optikai minőség, hanem a kidolgozás. Elég jól találja már el az AI a látványos, de még nem túlzott szaturációt, kontrasztot, színegyensúlyokat. Az élességet szerintem teljesen jól állítottad be, ami ennél élesebb ott már elkezdenek tenyészni az artifactok.
#125617 Drakmusz
Elsőre én is meglepődtem hogy a 6. és 7. mennyivel gyengébbek mint a korábbiak, de aztán rájöttem hogy azok a zoomoltak. Aminek még persze nem szükségszerű következménye hogy kidolgozásban is ennyivel rosszabbak legyenek, de ezek szerint mégis. -
kutkut
addikt
Én azt hiszem, megérkeztem. Nem tudom, nekem mikor kell ennél jobb.
A képek mindegyike Master módban készült, ahol a gyárinál alacsonyabbra vettem az élességet. Így utólag visszanézve, belenagyítva, lehet, hogy kicsit visszább kéne állítani, de színekben, természetességben nekem nagyon adja!
Majd még hozok képeket, lassan utolérem magam, és van időm ilyesmikkel foglalkozni.Oppo Find X6 Pro
[ Módosította: Parci ]
-
rtrace
junior tag
válasz
t72killer #125611 üzenetére
Igen, ilyet szoktam én is a telével. Amúgy is érdemesebb így csinálni a panorámát annak, akinek van hozzá jó progija, sokkal szebben el lehet készíteni, mint amit a telók szoktak kiköpni.
Meg igazából nem is sok plusz munka. Ezt is még egy régebbi GCam-mal csináltam, amiben nem voltak manuális beállítások, 3 különböző expo és fehéregyensúly... És tök szépen összedolgozta full automatikusan a Camera RAW egyetlen kattintással.
-
válasz
rtrace #125610 üzenetére
, szuper köszi! Ritkán vannak nagy igényeim, de néha befigyel egy soha vissza nem térő szitu, na arról a maxot szeretném megörökíteni. Ezért is igyekeztem pl mindenáron egy periszkóp-telekamerás telót beszerezni, még ha az egyéb telefon-funkciókban alul is marad a (nekem jóval drágább) iphone pro vagy samu ultra sorozathoz képest. Fogom akkor próbálgatni a raw-t és vadászok hozzá PC-s progit.
Utóbbin amiatt is gondolkodtam, mert a telós kameraszoftver pl nem tud a telekamerával "panorámát" fotózni, ami azért gond, mert a 110mm ekvivalens néha kicsit szűk, és bár szeretném látni a részleteket, az egész téma nem fér bele, 2 képből már össze lehetne varrni. Viszont összevarrásnál előfordul, h bele kell nyúlni az expóértékekbe, ez jpegnél necces lehet.
-
rtrace
junior tag
válasz
t72killer #125606 üzenetére
Szerintem ugyanannyi értelme van mobillal is raw-ban fotózni, mint bármilyen másik kamerával. Inkább a fotóson múlik, hogy ő tart-e igényt arra a szintű kontrollra és flexibilitásra, vagy csak nyűg lenne vele foglalkoznia.
Sőt, inkább még azt is mondanám, hogy mobilokkal lehet a legnagyobb hasznát venni a kis szenzorok miatt az Adobe AI zajszűrésének például (ez pont egy 9 Pro volt).Van egy olyan Google-specifikus probléma is gyári Pixel és portolt GCam appokkal egyaránt, hogy a beágyazott színprofil borzalmasan kezeli az erős fényforrásokat, a kiégett fehér részek után bármiféle átmenet és falloff nélkül jön egy egyszínű clip-elt paca.
De néha még egy sötét kontúr is megfigyelhető a kettő között, mint az alábbi példán is látszik, ami végképp természetellenes.Raw-ban ez sincs beleégetve, le lehet cserélni. Felül default Google profil, alul Adobe color:
A nagy kontrasztú, ellenfényes szituációkat meg tipikusan úgy szokták kezelni a mobilok, hogy minél nagyobb dinamikatartományt hazudjanak a képre, lehúzott csúcsfényekkel.
Erről Stauffenberg írt sokszor. Jó régi komment, de a mai napig valid, gyakorlatilag minden telóval ilyen agyon tone-mappelt eredmény születik szembefényben még mindig.De látod, a másik topikban pont 2 ilyen képet kaptál példának arra, hogy milyen jól oldotta meg és fölösleges a raw, más meg épp az ilyenek miatt használja...
Úgyhogy ezért mondom, hogy elsősorban a saját igényekkel és elvárásokkal kell tisztában lenni, aztán abból már tudni fogod a választ is. -
bigmasterg
addikt
válasz
t72killer #125606 üzenetére
Egyéni preferencia kérdése.
Nekem nem éri meg a belefektetett energiát, főleg úgy hogy nincs akkora mozgástered, mint egy fullframe érzékelő esetén.
Megfelelő telefonnal szetinem a jpeg-ek is elég jók dokumentáláshoz.Rendes fényképezőgép esetén, meg számomra nem éri meg jpegben fotózni. Most van egy új milcem a dslr-ek mellé, próbáltam a jpeget, egész okésat is tud, de úgyis úgy vagyok vele, hogy ha már pc-re rakom a képeket, akkor az értékelhetőbbekhez úgyis hozzányúlok, akkor meg nincs sok értelme a jpegnek.
-
válasz
Elit3Zotya #125607 üzenetére
Jó a PC, nagy monitoron könnyebb dolgozni
. Csak egy ideje leszoktam már a fotószerkesztésről, a MILC képeit meg a nikon saját szoftverével cuppantom be. A felhízlalt PC-s Adobe cuccokhoz (+a velük járó folyamatos perkáláshoz) nincs sok kedvem.
-
Érdemes raw-ban fotózni telefonnal? (pixel 9próm van) Ha igen, mivel dolgozzátok fel a képeket?
Nagy kontrasztú szitukra gondolok pl, napsütéses tengerpart kontra portré és hasonlók -
Aryon87
félisten
Németország, Bajor rész, 22 fok, és asszem olyan 25-27 volt ma max borúsan
2 hét szabi indul, Erdély 1 hét, majd hazafele Hallstatt és Dolomitok. Előrejelzés szerint bőven 35+ fok lesz. Remélem az X14U jól bírja majd (meg úgy a többi cucc is mellette: 12X, P40Pro, Mate50Pro, Nikon D7100 meg Mini2 és párom Magic5Pro-ja
)
-
natë
nagyúr
Nemtom milyen minőségű, nem is annyira érdekes, inkább, hogy mennyivel több a hal, mint mondjuk amit eddig láttam az Adrián : link
Motorola Edge 60 Pro
-
F.tibooo
junior tag
válasz
vezeralmos2 #125588 üzenetére
[link] Szinte ajándék.
-
natë
nagyúr
Ha valakit érdekel: Törökország, 39 C, Moto Edge 60 Pro kézmeleg (folyamatos fotó, videó), sőt néha hűvösebbnek érzem. Ennyit a MA tesztről...
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
bigmasterg #125589 üzenetére
Hát igen, sajnos egy alap milc gép is ott kezdődik hogy fél millió, és akkor még 1 millió egy obi aminek olyan fényereje van hogy este is lehet vele fotózni.
Ennyi erővel veszel egy Galaxy S9-et 20 ezerért, és tessék ott a változó rekeszes F1.5 Sony kamera, leteszed állványra és bumm, elfogadható képeid lesznek. Nappal meg 1/24000 záridőig elmehetsz vele. -
bigmasterg
addikt
válasz
vezeralmos2 #125588 üzenetére
Mondjuk az asztaligéppel kicsit kalandos jó fotót csinálni, hát még zsebre rakni.
Amúgy ha fényképezőgépes irányból nézi az ember ezeket a telefonokat, akkor 4-500ezerért egészen korrekt amit tudnak. Azt is figyelembe véve, hogy egy aktuális csúcstelefont is kapsz mellé.
Nyilván egy rendes fullframe gép, fényerős fixxel teljesen más kategória. (De árban is és akkor még 1 obid van, 2x-3x-4x ennyi pénzért).De a kompakt gépeket, utazó kamerákat bőven kiváltották.
Sőt, sok helyzetben még jobb képeket készítenek.Pl sötétben az utóbbi pár évben nagyon sokat javultak a telefonok. Ha fullframe gépen utazózoom obid van és már lement a nap (és nincs nálad állvány), akkor telefonnal jobb képet lehet készíteni.
-
Raisen1989
csendes tag
válasz
bigmasterg #125575 üzenetére
köszönöm a választ. akkor ez a Gcam azért gcam, mert gogle cam.
világos. gondolhattam volna XD -
bigmasterg
addikt
válasz
vezeralmos2 #125576 üzenetére
Milc jellegű tanulmányok már voltak: [link] +
(jé ez a yt videó beágyazás új feature? teszt jelleggel raktam ide)
A tükrök elhelyezése + optikai kereső viszont már egészen vad elképzelés.
Persze tudom hogy ironizálsz,mert te ilyen menő vagy hogy idejöttél beszólni. -
F.tibooo
junior tag
válasz
vezeralmos2 #125576 üzenetére
Addig is használd az alábbi 3 telót, amit èn is: Oppo Find X8 Ultra, Vívo X200 Ultra, Vívo X200 Pro.
-
vezeralmos2
senior tag
Én nagyon hiányolom azokat a mobiltelefonokat, amiket DSLR kamerával szereltek.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Raisen1989 #125573 üzenetére
A gcam eleve egy moddolt valami, ami a gyári pixel kamera app továbbfejlesztett verziója.
Minden különböző telefonra valakinek külön xml filet kell gyártania, amivel az adott kamerához lehet állítani. Ha ez nem jó, akkor nem lesz stabil az app, carselhet, sőt, rosszabb képeket is lehet vele készíteni, mint a gyári.Nem lesz fent google playen.
-
Bagoly01
senior tag
válasz
Raisen1989 #125573 üzenetére
Csalás, töröld.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Raisen1989 #125571 üzenetére
Dehogy fizetős a gcam. Itt egy gyűjtő oldal: [link]
-
Raisen1989
csendes tag
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Thom! #125566 üzenetére
Az a baj, hogy a Samsung magával versenyzik.
Elegendő fény esetén elég egy 1/1.3"-es szenzor is, de ha mellé kerülne egy x200 ultra gyenge fényben, akkor látszódna a különbség.
Ha az ultraszéles kamerát hasonlítanánk(1/1.28") vagy a samuban lévő 3x zoom kamerát a hp9 szenzorhoz, szerintem orbitális különbségek lennének.
Szóval ja, fejlessze csak a szenzort a samsung, mert nagyon le van maradva.
És nem azzal van baj, hogy ne lehetne vele jó képeket lőni(videóban meg az egyik legjobb), de hamar eléri a korlátait kevés fénynél. -
Merseyside
tag
Urak, a segítségeteket szeretném kérni. Honor 200-ra felraktam a Gcam 8.4-et, nate configgal. A beállításokban mit és hogy kéne szöszmötölnöm, hogy jó legyen minden? Teljes felbontást (50 mpx) hogyan lehet elérni? Minden tanácsot szívesen fogadok, előre is köszönöm!
-
Drakmusz
addikt
válasz
Raisen1989 #125567 üzenetére
Csak annak köszönhetőek, a gyári nem tud ilyet.
Kétféle port van fent nálam, 12 és 50 megapixelre.
Pixelen sokkal egyszerűbb GCamot használni, ezért is működik olyan jól. -
Thom!
veterán
S25U gyári jpeg auto nem is annyira rossz, de jó se bizonyos esetekben.
Expertrawot probálva szigorúan auto mode jpeg klasszisokkal jobb a kép az esetek 60-70%-nál és ugyanaz a hardver..(van még rajta csiszolni de határozottan pozitív a véleményem)
A szoftver nagyjából 70-80% teszik a jó képnek a többi az optika és a szenzor, ergo melyiket éri meg fejleszteni? -
válasz
Elit3Zotya #125564 üzenetére
Hagyjátok legyetek szívesek az egymással való foglalkozást, csak felesleges veszekedés lesz belőle. Ez a fórum nem arra való, hogy személyes ellentétek vég nélküli terepe legyen, hagyjátok abba az egymás minden szavába belekötést és a felesleges kötözködést, mert topikrombolás lesz a vége.
Ez mind a kettőtöknek szól, légyszi ha nem fértek össze egymással, térjetek ki egymás elől. -
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #125562 üzenetére
- Így néz ki egy szintre húzva (az expót), jel/zal arány tekintetében elhanyagolható a különbség
• Miért ugyan olyanra szerkeszted, akkor már miért nem jobbra.?
- Az expót vettem csak lejjebb...
•ma: nincs meg köztük az az 1 FÉ-nek megfelelő különbség zajszint tekintetében
Nyilvánvaló, hogy nem erre utaltál "megszerkesztés" alatt, ahogy nyilvánvaló az is, hogy a különbség mértékéről beszélek, nem az abszolút létezéséről.
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #125560 üzenetére
Hogy "így"? Mit szerkesztettem rajta az expón kívül?
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #125554 üzenetére
Van egy olyan rossz hírem, hogy már itt is "tudta" az UHCG-t, mivel ahogy azt a hozzászólásodban is kimásoltad, ez magának az áramköri technológiának az elnevezése, amit meg nehéz lenne készüléktől függően kiiktatni.
Csak akkor még nem hallottál róla és más volt a narratíva, pedig tisztán látszott ott is, hogy nincs meg köztük az az 1 FÉ-nek megfelelő különbség zajszint tekintetében, aminek a méret miatt kellett volna lennie.TCG vs DCG valójában a különbség az X200U és Pro között, aminek meg az a lényege, hogy a szenzor akár 3 külön jelerősséggel is ki tudja olvasni ugyanazt az expót, amikből így kevesebbre van szükség a HDR képekhez, de a Pro "csak" 2-vel használja.
Illetve hardveren túlmenően, ahogy Levoy papa is ismertette nemrég: "The laws of physics say that imaging noise goes down as the square root of the number of images that are added together, so if the camera combines 9 images, noise is reduced by a factor of 3."
Ilyen többelemes képrögzítést meg minden gyártó alkalmaz már, akár raw-ban is. Az, hogy mennyi kép van összeillesztve milyen módszerrel, simán jelenthet a végeredményt tekintve nagyobb különbséget, mint az 1" vs 1/1.3", tehát az eredeti kérdésre visszakanyordva, én nem ez alapján választanék telefont.
-
Ixion77
addikt
válasz
Elit3Zotya #125554 üzenetére
Fontos, hogy a Terminátor jól lásson majd sötétben is, mert a Connorok feketében járnak
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Parci #125548 üzenetére
...azért ez az 1"-os alapkamera odaver, elszoktam már ettől a színvonaltól mobilban.
Igen, nagy előre lépés volt az imx 989 1"-es szenzor..
12s ultrában volt elsőnek és akkor sok összehasonlítást csináltam más telefonokkal, eléggé rongyosra verte a mezőnyt.
Ezt váltotta a Lyt900-as 1"es szenzor(oppo x7 ultra, xiaomi 14ultra) itt nem éreztem semmi előre lépést.
Akár mennyi összehasonlítást csináltam, egyszer se tudott nyerni az 1"-es szenzor ellen semmi, pedig direkt raw-ból kinyert jpg-ket is néztem.
Pont idén van egy előre lépés ezen a téren, a vivo x200 ultra-ban lévő LYT 818-as 1/1.28"-es szenzor, amin már nem éreztem hogy gyengébb lenne mint az egy 1"-es szenzorok.(jobbnak sem)
Nyilván a fizikát nem lehet kikerülni így egy újabb hardveres fejlesztésről van szó, ez pedig az UHCG miatt van, a lényege hogy az ultramagas konverziós erősítésű (UHCG) áramköri technológia jelentősen csökkenti a véletlenszerű zajt gyenge fényviszonyok között, lehetővé téve a téma tiszta képalkotását.
Kisebb a fogyasztása, folyamatos előnézeti hdr képet tud megjeleníteni, már látni a kattintás előtt, hogy kb milyen lesz a kép.
Elsőnek már az x200 pro-ban felbukkant ez a szenzor, de ott nem tudta még az UHCG-t. -
Ixion77
addikt
válasz
Parci #125548 üzenetére
a top 1"-os alapkamerákhoz képest nagyon elmaradnak az 1/1,3"-asok?
Ha jól rémlik, a Vivo X200 Ultra épp idén váltott kisebb méretre. Annak a szériának extra fontos a top képminőség, ezért biztos hogy nem váltottak volna, ha a kisebb nem lenne legalább olyan jó mint a nagyobb volt. Magyarán nem csak a méret számít.
-
játszottam picit este itthon a find x6 próval setét beltérben...
...azért ez az 1"-os alapkamera odaver, elszoktam már ettől a színvonaltól mobilban.
és nagyon érdekes, hogy az uwa/tele mennyivel gyengébb, holott 1/1,56" sem vészes, direkt -1 fé-vel alálőttem (felére vettem az érzékenységet), hogy jobban "pariban" legyenek.viszont a péklapát telóhoz kicsit kicsi a jobb kezem
szóóóóóval, kérdés a tudorokhoz, újszületett bárányként: ezekhez a top 1"-os alapkamerákhoz képest nagyon elmaradnak az 1/1,3"-asok? (pixel, iphone stb.)
(bocs, h nem rakok fel képeket, lusta vagyok keresni full felbontásos helyet, meg vacakolni vele, anno túltoltam a fotós korszakom és kiégtem, mint egy kis szenzor a direkt napfényben
. egyébként dehogy, imádtam, de akkor arról szólt egy-egy utazás, most meg a gyerekekről)
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Raisen1989 #125543 üzenetére
Ha a P8P hozza azt a szintet, amit a P7P (márpedig hozza zoomban meg jobb is állítólag) akkor jó lesz. Én vettem fel a Papp Lászlóban koncertet 5x zommal és elégedett voltam vele, hangban is. Viszont iphone a legjobb videóban ez sajna igaz. Az androidos telefonok akadoznak videók közben(pl mikor forogsz vele) és a zoom átmenet is halovány/darabos.
Sima i15 jó, csak nincsen benne zoom. -
Ixion77
addikt
válasz
Raisen1989 #125543 üzenetére
Bár a topic címében benne van a "videók" is, jellemzősen csak fotókkal folgalkozunk. Videóban szeintem nem olyan erős a P8P mint egy aktuális iPhone. Viszont nem is kerül annyiba.
A Honor 200-ból a simának jobb a képminősége mint a pro-nak, és meg is spórolsz némi pénzt vele.
-
Raisen1989
csendes tag
Sziasztok! Most találtam rá a topicra, gondoltam akkor már itt is megkérdezem, lévén itt olyanok vannak, akiknek fontos a telefonos fénykép készítés és látom, többség jó is benne.
Van egy 6-7 éves Huawei Mate 20 pro telefonom. Használtan vettem kb 2 éve, mert akkor is egy minőségi kamerás telefont kerestem, s akkor az is volt. DE mára kijöttek már a hátrányai sajnos.
Alkalmanként koncerteken is szeretnék jó képeket, videókat készíteni az előadókról. Pénteken voltam egy szabadtéri koncerten, relatíve közel voltam a színpadhoz, egy oldalsó állványszerű részen. Lime, sárgás volt a háttérvilágítás általában, azzal aléggé meggyűlt a baja a telefonnak - sajnos. 2-3x-os zoomnál. Viszont jobban is rámentem, 10x-esig pl, ott furcsa mód már jobb lett, mert a sárgás háttérszín már nem zavarta a képkészítést.
Rengeteg videót, véleményt, fórumot, egyebet olvastam már a témában.
Sajnos azóta már elszálltak a telefonárak, úgyhogy ha jót szeretnék, akor jobban bele kell nyúlnom a zsebembe. DE! A lényeg, hogy kb 200e körül nézelődök.Láttam az iménti Pixel 8 Pro képeket is, egyszerűen lenyűgözőek. 220-230 körül már kapható, ahogy láttam. Kamerán kívül nem sok extrára vágyok, telefonálni, emailek, netezni, fb, szóval az alap. Nem akarok én játszani telefonon....
Eddig a Honor 200 prot és a Xiaomi 14 T prot is néztem.
Koncerteken körülöttem mindig rengeteg iphone van, és irigykedek.
Ahogy néztem az iphone 14 pro árukeresőben megszünt létezni, Alzában és pár helyen lehet kapni ugyan, de irriálisan magas áron vannak. 15 pro szerintem irreálisan magas áron van: 400e. A 13 pro 290e körül, de az már rosszabb kamerás, mint az ujabbak, nem? A sima Iphone 15 meg csak 2 kamerával bír. Iphone 14 pro pedig furcsa mód még mindig borsos áron van pár oldalon (Árukereső már nem adja ki). Felújítottat nem nagyon szeretnék, tartok tőlük.Most ezek a Pixel képek elbizonytalaíntottak, páran ajánlották már nekem a pixel telefont, mint olyat, ami tökéletes lehetne nekem a jó kamera miatt. Rosszab / esti fényviszonyok mellett is jó? Én is szoktam utazgatni, arra ahogy látom jó lenne - a belinkelt fotókból kiiindulva.
Egy szó mint 100. Ár érték arányban jó fényképező képességgel bíró telefont keresnék. Honor 200 pro
Xiaomi 14 T pro
mostmár a pixel 8 pro is bejött a képbe.
Iphone meg ahogy látom túl drágák, sima 15ös meg gondolom nem olyan jó, mint a fenti 3 telefoné. -
Ricardo
titán
válasz
sifu91 #125536 üzenetére
Igen
Most csak felemeltem, és kattintottam.
A gyárinál Touch fókuszt használva, picit visszább véve a fényerőt nagyjából orvosolni lehet ezt a túlvilágosítást.
Például az ég a gyárin jobban tetszik.plusz lehet még Beállíásokkal játszani a camera assistntban is. ott van lehetőség a képlágyításra. Még nem teszteltem hogy melyik opcoó mnnyit vesz le a túlélesítésből, és hogy ezért cserében ront e a minőségen.
-
Ricardo
titán
-
Bertiee
senior tag
Xiaomi 14T-hez tudnátok ajánlani megbízható gcam linket?
-
Ricardo
titán
válasz
Parci #125529 üzenetére
Most megint elkezdtem használható Gcam verziót keresni. Feltettem a BSG 9.4 V3- samsungra optimalizált változatát (Scan 3d). Most nem "hisztizett" mint az elődök, hogy régebbi droidra való, és biztonsági kockázat. Úgy néz ki ezen is reszeltek.
Most tesztelem
A remény hal meg utoljára. -
válasz
Elit3Zotya #125525 üzenetére
kifejezetten sokat vagyok erdős közegben, mert a hobbim is oda visz
, meg ha a gyerekekkel nyaralunk, az is többnyire ott zajlik. amikor anno megvettem az s22-t (xiaomi mi9 se után), örültem, hogy van tele kamera egy kompakt készüléken, plusz hamar megszoktam a sokkal jobb szoftveres oldalt. mostanra viszont meggyűlöltem a samsung képfeldolgozását, meg hát volt is azért fejlődés, még kompakt méretben is vannak nagyobb tudású cuccok.
nagyon a pixel vonalra hajlok hosszútávon most. közben meg játszom az oppóval, bár már nem hiszem, hogy a banki appokat nekiállok átállítani rá (mindegyikhez kell ügyintéző stb.), szóval valószínűleg nem költözök át.
-
válasz
Elit3Zotya #125523 üzenetére
dehogy oldja meg, ránézel a részletekre, szarrá van élesítve a nemlétező részlet stb.
(ezzel együtt ez még kb. vállalható, bár a növények leveleinél, a vízfröccs-növény találkozásoknál látszik a samsung-féle fújfúj) -
urak, én új vagyok a topikban, viszont a személyeskedést kéretik abbafejezni. húzok is nektek itt egy szép vonalat, utána roppantul tilos!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
leslien
nagyúr
válasz
F.tibooo #125508 üzenetére
Igen. Bizony a tele tudás. Kevés telefon tudja, és azt meg kell fizetni.
S25 Ultrát is megfizettem ,de nem ült ki a homlokomra "D" betű, visszont a Oppo Find X8 Ultra képein néha csodálkozok én is..
Ma olyan magas életszínvonal van itthon, hogy meg lehet engedni egy Svájcot érintő körutazást majd mindenkinek.
Ezt baromságot te meg honnan a cerkából vetted ?!
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #125513 üzenetére
"vagy csak mi nem érdemeljük meg, hogy egyet is lássunk"
Nem kell a többes szám, aki régebben van itt mint te, az láthatott eleget.Azzal a 3 évvel ezelőtti (!) nate konfiggal kapcsolatban már elmondtam, hogy miért hibázott este, exif-ből láthatod te is, hogy tényleg így volt. Leírtam rá a megoldást is, meg tudnál róla győződni, ha kipróbálnád, de ahelyett azóta is ez a fő hivatkozási alapod, hogy miért *nem lehet* beállítani rendesen a GCam-et. Amit természetesen minden alkalommal fel kell hozni, amikor valaki GCam képet tesz be, vagy csak beszél róla.
Aztán csodálkozol, hogy "beléd kötnek", mintha nem ez lenne a célod az egésszel, mintha nem pontosan ez vezetett volna már egyszer az oly' gyakran és büszkén emlegetett sikeredhez.
A baj, hogy sokszor úgy van beállítva, mintha a legegyszerűbb dolog lenne a világon — na itt is ugyan kikre gondolhattál és tudnál-e mutatni példát, amikor tényleg ezt mondta bárki is, vagy csak egy újabb szándékos félremagyarázása valaminek, ami 600x volt tisztázva.A privátos megjegyzés is egy tök fölösleges provokációja és belerángatása másnak, arról nem beszélve hogy sikerült úgy megfogalmazni, mintha rólam beszélnél.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
rtrace #125509 üzenetére
Már rég elengedtem a gcam kezeit, mert soha nem lett végül igazán jó, 16Th kivétel volt, mert ott szépen lehetett mindent állítani és működött is ahogy kellett.
De az tette be végül a gcam nek a kaput nálam, mikor a pixel 6 pro és Nate kombó hibázott nagyon sokat gyenge fényviszonyok között, pedig kb az is tökéletesnek volt kikiáltva.
Okos tojás vagy azt látjuk, csak azt nem tudtuk még megnézni, hogy ezt hogy kamatoztatod pl a képeiden, mert az nyilván való hogy egy sincs, vagy csak mi nem érdemeljük meg, hogy egyet is lássunk.
Várható volt hogy megint belém kötsz, ezt már megszoktam, folytathatod életed végéig, de azért remélem ez lesz a legnagyobb örömöd az életedben.
Ja igen, ha majd megint segget csinálsz a szádból a kijelentésid miatt, és nem lesz mit írni végül a védelmedre, nehogy megint jöjjenek privátba az alpári stílusú személyeskedések, mert el sem olvasom. -
F.tibooo
junior tag
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #125505 üzenetére
Ez amúgy igaz, csak rosszul ismered föl, hogy a kettő közül melyik csoportba tartozol és úgy teszel róla általánosító kijelentéseket.
Nemrég például még azt hitted, hogy a záridőlimit beállítása az valami olyan, amivel hetekig kell szenvedni.
Ilyenek után szinte látom lelki szemeim előtt, ahogy az xml dokumentumban manuálisan white list-elsz Camera ID-kat, pötyögsz be custom patch-eket, gyártod és konfigurálod a noise modelleket, a merge method-ok közti különbségeket ismerve tudatosan készíted hozzájuk a külön profilokat, átfogóan ismered a teljes lib patcher-t, hogy melyik paraméter mit csinál, melyik másiktól függ, mit ír felül...Mert kb így néz ki az, amikor "tudjuk mikor mit kell állítani hogy jó legyen". A random próbálgatás nem érdemi tapasztalat, 200 különböző teló után sem.
-
F.tibooo
junior tag
válasz
gretzky77 #125506 üzenetére
Igen. Bizony a tele tudás. Kevés telefon tudja, és azt meg kell fizetni. Kereslet, kínálat. Az biztos, hogy a Vívo, és az Oppo flagship telók fotózás terén köröket vernek a tradicionális márkákra. Az iPhone sem kivétel. Ma olyan magas életszínvonal van itthon, hogy meg lehet engedni egy Svájcot érintő körutazást majd mindenkinek. Nem lehet tétel ez manapság.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
Elit3Zotya #125505 üzenetére
Nem lehet azzal vádolni,h technikai zseni lennék,de amióta Nate megosztotta a pixel 6 pro-hoz a gcam beállitasait, nalam azota is hibatlanul megy,már vagy 3 éve.A gyari kamera annal tobb hibat produkalt. Illetve ha nekem sikerult megcsinalni,akkor normalis leiras alapjan barkinek sikerulhet.
-
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Bagoly01 #125504 üzenetére
Persze ez így van, aki keni vágja, az össze tud hozni egy elég jól működő kombót(tökéletes nem lesz, nekem nem sikerült olyant összehozni) én is csináltam anno.
A baj, hogy sokszor úgy van beállítva, mintha a legegyszerűbb dolog lenne a világon.
Persze nekünk akik már próbálták sok telón és tudjuk mikor mit kell állítani hogy jó legyen, már egyszerűnek tűnik, de valójában egy átlag felhasználó, a cfg-t nem tudja betölteni, nem hogy azokat még szerkeszteni is. -
Bagoly01
senior tag
válasz
Elit3Zotya #125502 üzenetére
Az alkalmazás leállása az a nem megfelelő beállítás miatt van. Értem hogy senkinek nincs kedve bajlódni vele, laikus meg nem is érti. De az nem az alkalmazás hibája, csak tököm bonyolult. Ha egy szaki kreál egy konkrét típusra cfg-t, az hibátlan többnyire.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
rtrace #125501 üzenetére
De szerencsére a gyáriakkal nincs ilyen és nem az a leggyakoribb komment itt, hogy "hol ez, hol az oldotta meg jól".
Azok sem tökéletesek, olyan nincs
, de egy csúcs Vivo-t elég nehéz olyan helyzetbe hozni, míg egy gcam-os telót kb 10ms alatt, az alkalmazás leállt, fehéregyensúly nem megfelelő...stb. helyzetbe tudok hozni.
Egyébként meg 100. alkalommal volt elmondva, hogy ne reagálj a hozzászólásaimra ha lehetséges..
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #125490 üzenetére
"Gcam sajnos soha nem lesz tökéletes, valami mindig pont nem jó, vagy egyik szituba nagyon jó másikban pedig elvérzik nagyon."
De szerencsére a gyáriakkal nincs ilyen és nem az a leggyakoribb komment itt, hogy "hol ez, hol az oldotta meg jól".
Parci:
Ha nem sürgős, akkor ezen a ponton én már lehet megvárnám a 10-es szériát a TSMC chip, magasabb PWM és telemakró képesség miatt.
Viszont akkor GCam mod-ra is várni kell majd kicsit, mert Pixeleknél úgy szokott lenni, hogy alapból azzal a verziószámúval kompatibilis, amivel gyárilag kijött (+ az újabbakkal).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest