- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
válasz
Parci #125677 üzenetére
Sejtettem a kínaiságot, ugye ez nem EU modell, volt nekem is!
Ebben az esetben ajánlom a 9 Pro - t. Nekem mindig nagy méretű telefonjaim voltak a 9 Pro volt az első ami kisebb és kompromisszummentes volt, nagyon tetszett, viszont jött egy nagyon jó XL lehetőség és nem tudtam nem kihasználni. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Parci #125548 üzenetére
...azért ez az 1"-os alapkamera odaver, elszoktam már ettől a színvonaltól mobilban.
Igen, nagy előre lépés volt az imx 989 1"-es szenzor..
12s ultrában volt elsőnek és akkor sok összehasonlítást csináltam más telefonokkal, eléggé rongyosra verte a mezőnyt.
Ezt váltotta a Lyt900-as 1"es szenzor(oppo x7 ultra, xiaomi 14ultra) itt nem éreztem semmi előre lépést.
Akár mennyi összehasonlítást csináltam, egyszer se tudott nyerni az 1"-es szenzor ellen semmi, pedig direkt raw-ból kinyert jpg-ket is néztem.
Pont idén van egy előre lépés ezen a téren, a vivo x200 ultra-ban lévő LYT 818-as 1/1.28"-es szenzor, amin már nem éreztem hogy gyengébb lenne mint az egy 1"-es szenzorok.(jobbnak sem)
Nyilván a fizikát nem lehet kikerülni így egy újabb hardveres fejlesztésről van szó, ez pedig az UHCG miatt van, a lényege hogy az ultramagas konverziós erősítésű (UHCG) áramköri technológia jelentősen csökkenti a véletlenszerű zajt gyenge fényviszonyok között, lehetővé téve a téma tiszta képalkotását.
Kisebb a fogyasztása, folyamatos előnézeti hdr képet tud megjeleníteni, már látni a kattintás előtt, hogy kb milyen lesz a kép.
Elsőnek már az x200 pro-ban felbukkant ez a szenzor, de ott nem tudta még az UHCG-t. -
Ixion77
addikt
válasz
Parci #125548 üzenetére
a top 1"-os alapkamerákhoz képest nagyon elmaradnak az 1/1,3"-asok?
Ha jól rémlik, a Vivo X200 Ultra épp idén váltott kisebb méretre. Annak a szériának extra fontos a top képminőség, ezért biztos hogy nem váltottak volna, ha a kisebb nem lenne legalább olyan jó mint a nagyobb volt. Magyarán nem csak a méret számít.
-
Ricardo
titán
válasz
Parci #125529 üzenetére
Most megint elkezdtem használható Gcam verziót keresni. Feltettem a BSG 9.4 V3- samsungra optimalizált változatát (Scan 3d). Most nem "hisztizett" mint az elődök, hogy régebbi droidra való, és biztonsági kockázat. Úgy néz ki ezen is reszeltek.
Most tesztelem
A remény hal meg utoljára. -
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Parci #125496 üzenetére
15 pro és pixel 9 pro gyári képekkel tele a topik, azokat vissza tudod nézni hogy megfelelne e neked.
Én közepesnek mondanám őket, semmi kiemelkedő, de elég konzisztensen hoznak egy használható szintet.
Gcam eddigi pixeleken elég jól ment, valószínűleg a 9 pro-n is jó lenne, de mérget nem vennék rá azért, próba cseresznye.. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Parci #125491 üzenetére
de picit távolabbról nézve: ezek mind telefonos fotók, nagyon erős képfeldolgozásos belenyúlásokkal.
Végső soron, a fizikát csak nem lehet megerőszakolni.
Drakmusz gcames pixel 8 pro fotói nekem már simán okék, a hibákkal együtt is. de nyilván a csúcs vivo, oppo stb. is.
Ha konzisztensen tudná azt a minőséget minden szituban, akkor én is el lennék vele, de sokat kell vele nyűglődni és én még tökéletesen működőt minden szituban nem igazán láttam, a kamera alkalmazás további funkcióit sem tudja sok esetben (meizu16th volt a kivétel, ott valóban sokkal jobb volt mint a gyári, abban az időkben még én is szerettem a gcamot.
részemről amúgy szívesebben hasznék egy kompaktabb telefont, akár gyengébb kijelzővel, mint ezeket a 164x76 mm környéki pingpongütőket
Hááááát sok sikert..
nem tudtam eddig eldönteni, hogy egy iphone 15 pro például megfelelne-e. a pixel 9 pro
Rengeteg gyári kép van velük a topikban, azokat vissza tudod nézni, de gcam pixeleket eddig többnyire jól futott.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Parci #125488 üzenetére
A kérdés inkább az, hogy megéri-e a fáradságot?
Azért is írom sokszor hogy a Pixeles GCamokat nem lehet egy kalap alá venni a többivel, mert a megoldás házon belüli.
Van most fent egy olyan port nálam, ami konkrétan gyorsabb mint a gyári képfeldolgozás.
Itt soha nem lesz olyan mint az Oppo/Vivo párosnál, hogy tudnál a gyárin is finomhangolni....
Régóta vagyok tag ezen a fórumon, már mindent láttam.
A nyaralásokat továbbra is elhozom, mert szeretek fotózni.
De ezen kívül nagy csodákat már nem várok, mert valamilyen szinten el kell engedni ezt a sztorit.
Nincs ebben a topikban egy élő ember sem, aki egy ilyen Vivo Ultra féle tudást maximálisan ki tudna használni.
A másik tényező pedig a méret, irtózatosan kényelmetlenek ezek a mobilok.
Persze valahová el kell helyezni a cuccost, ezt értem. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Parci #125489 üzenetére
Gcam sajnos soha nem lesz tökéletes, valami mindig pont nem jó, vagy egyik szituba nagyon jó másikban pedig elvérzik nagyon.
Hardver tekintetében nem mindegy azért mi van, pl x200 ultra ultraszéles kamerája [link] , de van az a pont amikor már inkább egy jól megírt algoritmus az, ami jobban számít. -
hito
nagyúr
válasz
Parci #125443 üzenetére
RawTherapee-ben 3 dolgot (expozíció, fényerő, kontraszt) állítok az esetek 95%-ában és már meg is van.
sifu91: az nem kifejezés. A sok kínai cucc után igazi megkönnyebülés. Az olyan úri huncutságokról már nem is beszélve, mint a notch nélküliség, a jack csatlakozó, fizikai exponáló gomb és az SD kártyahely. Üzemidő is tök ok és végre nem erőltetik azt a buta távirányító képarányt. Az nálam kizáró ok volt eddig.
Drakmusz: ez igen, nem semmi!
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Parci #125412 üzenetére
megnéztem, lehet váltogatni a kamerák között videofelvétel közben. azt gondolnám amúgy, hogy a képfeldolgozással járó plusz dolgokat is beletették utólag a régibe is, talán, magyarán az x7-x8 3x-os kamerája sem biztos, hogy érdemben más, mint az x6-é. a fényerőkülönbséget leszámítva
Ez nagyon jó, mindig is nagy erőssége volt az oppo/vivo telefonoknak az frissítés, minden alkalommal kapnak valami új funkciót vagy javítás a kamerához.
Más.:
Ultraszéles kamera videó összehasonlítás, gyenge fényben.
Xiaomi 14T Pro 12 MP, 1/3.06", f2.2
Vivo X200 Ultra 50 MP, 1/1.28" f/2.0
[link] -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Parci #125404 üzenetére
Fő kamera pl egy újabb fejlesztésű lyt 900-as lett, de szerintem semmivel nem tud jobb képet mint az elődje.
Én amit nagyon sokszor használtam, az a 6x zoom a kamera, ezt mondanám a legnagyobb előnyének, de az meg hamar elvérzett gyengébb fényviszonyok között a gyenge fényértéke miatt.
Master mód jött az x7-el, de azt megkapta utólag az x6 pro is.
Ami nekem nagyon nagy előre lépés volt, hogy videó esetében lehetet váltani a kamerák között dedikált gombokkal, ezt nem tudom megkapta e végül az x6 pro. -
Elit3Zotya
addikt
-
Ixion77
addikt
válasz
Parci #125396 üzenetére
a képfeldolgozás legalább annyit számít, mint a vas.
DxoMark mintafotói alapján az Oppo szoftvere is nagyon jó már. Bár fel véltem fedezni néhány helyen az egyre terjedő "kitalálja az AI hogy mi lehetett ott és újrarajzolja" megközelítést. Ami nem baj mindaddig amíg nem hibázik feltűnően.
#125394 Elit3Zotya
Biztos, hogy az Oppo X8 Ultra kidolgozásának paraméterei nem állíthatók?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy Z Fold 5 (SM-F946B/DS) 512GB/12GB - Jégkék
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest