Hirdetés
- Apple Watch
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- HarmonyOS Next rendszerrel érkezett a Huawei Mate X6
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kasya
nagyúr
válasz #01993216 #41694 üzenetére
Az elso baromi jo, de a masodik se kutya!. Az en parti kepem meg se kozeliti
Melyik hajon vagy, ha lehet kerdezni?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz #01993216 #41750 üzenetére
Minőségre szerintem egy fokkal jobb, mint a gyári appal, a színzajból mintha kevesebb lenne (bár nem sok M2-es képet láttam). Kicsit alul lett talán exponálva, illetve a fókusz is a zászlóra került, ha jól látom, a túlsó part nem annyira éles. Ha esetleg tudsz élességet állítani (mármint nem utólag, hanem a kamerabeállításokban), akkor szerintem egy kicsi mehet abból is.
[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz #01993216 #41750 üzenetére
Ha engem kérdeznél, azt mondanám, hogy az expozíció korrekt, talán egy kicsit lehetne kontrasztosabb. Az élességet pedig inkább utómunkában oldanám meg, mert az M2-n, 1-es értékű élsítés is kinyírja a képet. Az én szemem szerint.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
pikszel
addikt
válasz #01993216 #41796 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy másik féyképező alkalmazás után ezt elindítva hibaüzenetet kapsz (A kamera nem érhető el), akkor nem, M2-n még nem láttam ezt és a működése is teljesen stabil. Érintetlen 4.4.4 a rendszer.
Egyébként a kontrasztot utómunkában gondoltam megoldani a zászlós képnél.„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
pikszel
addikt
válasz #01993216 #41799 üzenetére
Témája válogatja. De azt mondanám leginkább, hogy a saját ízlésednek megfelelően paraméterezz! Vagy készíts több képet eltérő értékekkel (hosszan érintve a kijelzőt kapsz egy gyors menüt, amit balra "simítva" tudsz "kibontani"), majd valami épkézláb monitoron válogass, mert a telefon kijelzője még ha rendben is van, azért csalóka.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz #01993216 #41901 üzenetére
Köszönöm, végre valakinek a színek is bejönnek!
(#41904) Justreboot: Aranyos kis süni és a Nexus is jól alakít. Ha majd van lehetőséged, még dobhatsz fel N6-os képeket, nem igazán bővelkedik (még) a topik bennük.
Néhány kép maradt mára is. A kissé kiégett felhőkért elnézést kérek, sajnos a 808-ból még kispórolták a HDR üzemmódot.
Nokia 808 PV
-
BigBlackDog
veterán
válasz #01993216 #41911 üzenetére
Szóval akkor. Szerintem már javult a dolog. A színek és az expozíció számomra jónak tűnik. Nem tudom, hogy milyen appal lőtted a képet, de az ISO50 a Flickr szerint inkább ISO102. Élességre viszont nekem nem annyira jön be, némi élesítés szerintem még ráférne. Fókusz hova ment egyébként? Kamera előtti üveg nem volt maszatos, koszos, karcos?
Direkt link Flickr-ről: Innét a második fejezet lesz Számodra a lényeges. Röviden: Kép Flickr oldal megnyit, jobb alul lefelé mutató nyíl, majd "View all sizes" lehetőség. A megjelenő oldalon katt az "Original" linkre, majd jobb klikk a képen és "URL másolása" lehetőség kiválasztása.
[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz #01993216 #41969 üzenetére
Xperia M2-n, a bekapcsolt Denoise funkció a színzajt szűri. És ezért szeretem. Nekem kell a zaj.
Baloldal kikapcsolva, jobboldal bekapcsolva. Mindenféle politika nélkül.[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz #01993216 #41974 üzenetére
Ahogy írtam is, a színzaj hiányzik a jobboldaliról. A maradék nem zavar, celluloiddal kezdtem. Annál inkább zavar a részletgyilkos homogénre mosott kép, pláne ha valami gyík tömörítés is párosul vele.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz #01993216 #41990 üzenetére
Én azokat átállítottam, és a media_profiles.xml-ben is, azóta nem tömöríti annyira a képet, ez a méretén is látszik. Nagy javulást nekem az éjszakai beálltásokkal lőtt képeben hozott, részletgazdagabb lett sokkal a kép. Ha megtalálom a gépen a képeket, amit előtte-utána utána, akkor feltöltöm. Azokon nagyon jól látszik a különbség.
-
törölt tag
-
-
pikszel
addikt
-
TTommi
aktív tag
válasz #01993216 #42030 üzenetére
Az SW a probléma, illetve tehetnének bele optikai képstabilizátort is, nemcsak szoftvereset. HW tekintetében a Sony mindig is jó volt, most is az. Itt valaki(k) szerintem tudatosan rombolják a Sony-t, amit a hunyorgó jampók nem néznek elég ferde szemmel. Egyébként a fű és falevél grandtotalok minden Sony-n összemosódnak már nagyon rég óta, de manuálisan sok mindent lehet javítani, csak ehhez babrálni kell. pl itt van egy ilyen állatorvosi ló
SXZ2 és SXZ5c
-
kengyel
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest