- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Galaxy Buds4/Buds4 Pro: demómodelleken az új szárkialakítás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic5 Lite - fiatalít az új ruhám?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
tomi_mod
üzenetére
Nem ilyen egyszerű a helyzet.
Sokat foglakoztam az utóbbi időben azzal, hogy utánaolvassak minnél több helyen, angol amerikai fórumokban is, milyen hardver az ideális az FSX-hez.Teljesen egyértelmű információkat sehol sem találni, de amit leszűrtem mindezekből az nagyjából így néz ki:
Sokat számít a processzor teljesítmény valóban, ezért mindenképpen olyan jól tuningolható processzort érdemes használni ami minnél magasabb frekvecián hajtható.
Szerintem egy dual processzzor már nagyon jó az újabbak közül ami 3500 körül, felett stabil, megfelelő száraz hűtéssel.
A RAM frekvenciája nem annyira sarkalatos kérdés. A videokártya nem baj ha gyors de fontosabb, hogy legalább 1 Gigás legyen! (Pl próbaképpen tuningoltam a kártyámat, semmit sem hozott FPS-ben)
Sokat jelent egy gyorsabb wincseszter a szakadozásmentes működés szempontjából, ezért a 10000 RMP-es WD Raptor szintén ajánlott, de leginkább kéz alól egy 150Gigás.
16-20e között lehet ilyet venniHa mindez megvan ezzel együtt is lehet nagyon siralmas az eredmény ha nem hozunk létre egy optimalizált rendszert, direkt az FSX-hez!
Ennek csak az alapjait írom le most: Egy WIN7 64 bites oprendszer (lehet RC) amiből ki vannak véve azok a szolgáltatások, amelyek nem kellenek az FSX-hez, de menetközben lassíthatnak. (Erről egyoldalas leírások vannak.) Ezen a wincseszteren egy partició legyen, ezen csak az oprendszer és az FSX és kiegészítői. A wincseszteren nem lehet több mint 60 százalék helyfoglalás, a kevesebb még jobb. Mindig legyen defragmentált, Ajánlott az O&O Defrag hozzá.
Nálam még virusírtó sem fut ezen a rendszeren. Ha az FSX-et futtam akkor erről indulok.Az optimalizálás eredménye az lett, hogy ahol ultra beállításokkal 6-9 FPS-em volt ugyanezzel a hardverrel (kivéve a wincsesztert) most minden grafikai és mesh csúszkát customban maximumra húzva 70 százalékra emelve a légiforgalmat 12-20 az FPS-em. (Bp 1.4)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik
- Temu
- További aktív témák...
- iPhone XR - 64GB - Független - Gyönyörű állapot - FACE ID OFF!
- iPhone XR - 64GB - Független - Hibátlan - Gyönyörű állapot
- DDR5 5600 Ramok eladóak 8 gb - 16 GB - 32 GB
- Eladó 4 db SZINTE ÚJ M.2 NVMe SSD (Gen4) 2 512GB + 2 256GB OEM
- Beszámítás! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Benq GW2480 24 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED87A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest