- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
-
Acheron
őstag
Sziasztok, kisebb segítséget kérnék. A lányomnak rakok össze egy gépet régebbi elfekvő motyókból, de a rendszer alá egy új 980 -as m2 SSD -t teszek.
Nomost ha ezt az alaplapon (Asus B470-F Gaming II) a második, hűtőbordás m2 slotba rakom, akkor az 1. PCIe x16 foglalt (ahova alapból a VGA, egy GTX 1080 menne) az csak x8 sebességgel fog dolgozni.
Ha a hűtőborda nélküli m2 slotba rakom a 980 -at, akkor marad az x16, csak néhány (egyébként sem használt) SATA csatlakozót tilt, viszont ekkor az m2 SSD -nek nincs hűtőbordája, és kb a VGA alá kerül (kisebb szellőzés).
A kérdés, hogy a 980 -as (nem PRO) m2 SSD mennyire érzékeny a hűtésre, megkockáztassam -e, hogy külön hűtőborda nélkül szerelem be?
Másik feloldás, hogy az x8 és x16 közötti különbség egy 1080 esetén nem okoz nagy difit - ez esetben maradhat hűtve az SSD és mehet az 1. slotba a VGA (de ez inlább VGA -s kérdés)
Köszönöm eléőre is a hozzászólásokat. -
Acheron
őstag
válasz Raymond #33956 üzenetére
Valami nem kerek, a Magician valamennyi meghajtóra (SSD és HDD) azt mondja, hogy "This drive is not supported". Próbálom megkeresni az okát, ha lesz kép, beteszem.
(#33961) Raymond: Én inkább azt találtam, hogy a Samsung szerverrel való hitelesítéssel van gondja az 5.x verzióknak. Megpróbálom leszedni és feltenni egy régebbit, meglátjuk. Az SSD egy sima 840 sorozatú darab, újonnan vettem anno hivatalos forgalmazótól.[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Sajnos rossz topicba dobtam be először, inkább itt a helye.
A hozzáértőktől kérdezném:
A Hard Disk Sentinel szerint a rendszerért is felelős Samsung 840 SSD -m kondíciója 54%, ugyanakkor a visszajelzés szerint
"A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak. Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez."
Jelenleg folyamatban van egy új gép építése, amibe vaci új SSD -k kerülnek, de ez a régi is valószínűleg megmarad. E szerint a visszajelzés szerint esedékes már ennek a majd 6 éves rendszer meghajtónak a cseréje is egy újabb 12(x) GB meghajtóra, ha még jó pár évig életben szeretném tartani? (A HDS azt mondja, hogy a becsült hátralévő működési idő 423 nap (eddig szerinte 374 napot ment))Megvizsgáltam a Samsung Magician programjával is, de abban nem láttam infót a kondícióról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- További aktív témák...
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD Red és Red Plus NAS 2TB hdd-k 100/100% hibátlanok!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest