- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Fotók, videók mobillal
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz AlyrArkhon #24911 üzenetére
1.09-es fw mutatta másnak, nekem 1.08 a verziója. Frissítsem? Egyszerű? Nem tudom tönkretenni?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
dugo_
veterán
válasz AlyrArkhon #24911 üzenetére
Itt leírta, hogy mi a helyzet az Adata SSD-kel és mi okozhatja azt, hogy hol ki tud olvasni a program adatokat, hol nem.
-
Redneck
nagyúr
válasz AlyrArkhon #24907 üzenetére
Ezt most nem értem. Másnak miért jelzi?
Nem vagyok otthon, majd megnézem a reportot, amint tudom elküldöm.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz AlyrArkhon #24876 üzenetére
Az Win 10, kicsit más tészta. A hangot és a LAN-t azért felrakom, USB3 egyelőre nem kell.
-
Redneck
nagyúr
válasz AlyrArkhon #24867 üzenetére
Akkor az IDE módban üzemelő vinyót ha visszadugom tiszta telepítés után, automatikusan AHCI lesz és formázható másodlagos tár?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz AlyrArkhon #24864 üzenetére
Plz ne javasolj olyat, ami nem működik!
IDE módban telepített Windows-t nem lehet 1 lépésben át klónozni SSD-re!6. SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t, utólag át lehet állítani SATA AHCI módra?
Igen, de biztonsággal csak akkor, ha nem telepítettél Chipset/INF- vagy külön IDE drivert. Ezekben az esetekben lecserélődik a Windows 7 alap IDE drivere és ezek konfigurációja is megtörténik, külön konfigurációs fájlok és több/számos registry kulcs módosítás formájában. Ebben az esetben az alábbiakban leírt módszer nem garantálja, hogy a rendszer el is fog indulni avagy hibátlanul fog működni.
Windows 7 esetén
# WIN gomb + R, írd be, hogy regedit és enter
# Navigálj el az alábbi kulcsig
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\msahci
# A jobb oldali panelon található Start nevű elemen duplaklikk és módosíts az értékét 0-ra
# Indítsd újra a gépet, azonnal be kell lépni a BIOS-ba, megfelelő menüpontban állítsd át a SATA üzemmódot AHCI-re és lépj ki a BIOS-ból a módosítások mentésével.
# Ezt követően hagyd, hogy a Windows 7 elinduljon, fel fogja ismerni újra az eszközöket(ODD/HDD/SSD), ez percekig is eltarthat, várd ki türelmesen, majd újraindítást fog kérni a rendszert, amit tegyél megRedneck: adatmentés előtt játszd el ezeket. Ha megy a gép rendesen AHCI módban, akkor mentsd át SSD-re!
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Magnat
veterán
válasz AlyrArkhon #24819 üzenetére
De ebben az esetben pont a gyári MS verziók nem mennek fel
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
válasz AlyrArkhon #24815 üzenetére
Köszi a választ, azt tudom, h megy a váltás 32 és 64 bit között, de sajnos pont azzal vmiért nem ment a kulcs. Nekem sem világos h miért, a kulcs elvileg HP géphez van, a lemez meg Lenovo Win 7 upgrade diszk, de a neve ellenére teljesen szűz és mindenféle Lenovo specifikus dologtól mentes installációt csinál - de ettől még lehet, h csak Lenovo kulcsokkal műxik.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
törölt tag
válasz AlyrArkhon #24681 üzenetére
Marmint ugy ures, hogy szepen kitorolgettem, mert sok szemet volt benne. Mivel magatol nem torli, igy en torolgetem
Mindenesetre ha valaki szivesen ranezne Teamviewerel az eroforrasfigyelore, nem-e venne eszre valami rendelenes programot, vagy akarmit ami ehetne az ssd-t, akkor azt megkoszonnem.Tegnap ota a bongeszom cache mappajat ( Chrome ) attettem a HDD-re, es most mar oda szemetel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AlyrArkhon #24679 üzenetére
Az teljesen ures baratom. Szoval csak nezhetek, es varhatom milyen hamar lefog rovidulni az ssd-m elettartalma
-
GEPESZ66
veterán
válasz AlyrArkhon #24635 üzenetére
SATA- kábellel van bekötve a HDD.
Ez jó lehet a SSD beépítésére, mert 2,5-ös helyem nincs a házban?
Vagy melyiket ajánljátok?
https://www.aqua.hu/ssdhdd-beepito-keret-35-25-fx0015-432638.html -
GEPESZ66
veterán
válasz AlyrArkhon #24633 üzenetére
Még egy kérdésem lenne.
Az SSD-nek ugyan olyan a csatlakozója, mint a HDD-nek, tehát a tápegység kábelkötegére csatlakoztatom? -
GEPESZ66
veterán
válasz AlyrArkhon #24630 üzenetére
Amikor korábban telepítettem a WIN-t , akkor azt tapasztaltam, hogy a pendrive-t nem tudtam a BIOS-ban beállítani BOOT-nak.
A gép indulásakor előhoztam F8-al a BOOT menüt, s kijelöltem a pendrive-t, s arról indult a telepítő.
Ez így nem jó? -
AlyrArkhon
senior tag
válasz AlyrArkhon #24343 üzenetére
csak hogy ne hagyjunk nyitva történetet: hiba igazolva, ma megkaptam a cserét, 3 év gari ujraindult mától. Ha jó lesz a meccs, be is teszem
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
FoLey-v
addikt
válasz AlyrArkhon #24524 üzenetére
Inkább újra raktam a rendszert könnyebbik megoldás. Később jövök több kérdéssel ha nem gond.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz AlyrArkhon #24518 üzenetére
Ha csak simán át teszem akkor nem lesz semmilyen hibajelenség?
varmi2 Köszönöm!
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz AlyrArkhon #24448 üzenetére
423 napot ír használatra és 11.73TB az írás......ez nagy érték vagy normális?
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
válasz AlyrArkhon #24416 üzenetére
A HDD-vel ellentétben az SSD-nek nem árt a sokszori ki/be kapcsolgatás..
Viszont nálam egy netbookban van, és az aksi üzemidejének jót tesz az alvás
hiszen még ssd-ről is lassan áll fel[ Szerkesztve ]
-
Fecus11
tag
válasz AlyrArkhon #24404 üzenetére
40x tuti nem kapcsolom be a gépet.mitől ir ki ennyit nem értem.?!
-
válasz AlyrArkhon #24406 üzenetére
Az enyim se semmi..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz AlyrArkhon #24406 üzenetére
Lehet az alvó módból felébredést is bele számolja...?
(laptopról van szó)⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz AlyrArkhon #24404 üzenetére
Szerintem a 6 nap az nem azt jelenti, hogy 6 napos az SSD, hanem 6*24 órát ment. Vagy ez a modell így számolná az üzemidőt?
⭐ Stella
-
AVarice
tag
válasz AlyrArkhon #24343 üzenetére
Engem a bolt a szervizhez irányított, ott azt mondták, hogy a Kingston-nál az SSD Life Left 0-ra csökkenése esetén csak akkor cserélik, ha ez 1 éven belül történik - és ugye másfél éves az SSD... Ennek ellenére rendes volt az ügyintéző, mondta, hogy vigyem be, megnézik és el tudják küldeni a gyártóhoz, de valószínűleg visszadobják.
-
jacint78
addikt
válasz AlyrArkhon #24271 üzenetére
Egyszerűen meghalt, garanciába vissza vele.
type your text here..
-
törölt tag
válasz AlyrArkhon #24271 üzenetére
Szia!
Nekem van egy ugyanilyen SSD-m, csak egy régebbi firmware-rel, azzal tökéletesen működik.
Van viszont egy másik, az 240-es, ez a firmware van rajta, mint a tiéden. Nálam is szarozik. Igaz, hogy nálam az SSD működik, de a használati statisztikái nálam is valótlan értékeket tartalmaznak. Néha jól mutatja, másnap már lenullázódik, és újrakezdi a számolást.
Szerintem ez a 603ABBF0 verziójú firmware a hiba oka, de a legújabb 608-ast meg nem engedi feltenni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- WD SN720 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe
- WD Red Pro és Plus NAS HDD-k! 2TB! bontatlanok!
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest