- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #44194 üzenetére
No igen, de bíztam benne hogy ha a 250-es EVO 850 14 GB alatt tartja a 330-as sebességet végig, akkor ez is fogja, ha már elvileg felsőbb kategóriába tartozik ez is. :S
Nem 50-100 GB-t szeretnék, csak azért 1 DVD felmásolása időnként előfordulhat céges környezetben is, ne engem szidjanak hogy szart vettem.
Maradok átlagos felhasználás terén az 500 feletti egységeknél ha valaki SSD-t kérdez tőlem.
A lényeg igazából annyi volt hogy garanciális-e a hiba ami miatt belassul vagy nem, mert ugye céges számla, nincs elállási jog.
Vagy hogy kell-e FW-t frissíteni...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
veterán
válasz Pyttawrx #44191 üzenetére
Szia !
WD Green nvme ssdn van a win,ennek semmi baja . Az Adata-n pedig a játékok (ez tűnik el )
Sajnos nincs az ismerősi körömben olyan táp amit rá mernék kötni a gépemre. Se másik m2 képes alaplap.
Adata firmware a legfrissebb a programja szerint.
Eseménynaplóban sok hiba van ezzel kapcsolatban .
pár példa :
-Eseményazonosító 50 :
"{Nem sikerült a késleltetett írás} A Windows nem tudta menteni a fájl (D:\games\Steam\config\DialogConfig.vdf) összes adatát. Az adatok elvesztek. A hibát hardverhiba vagy a hálózati kapcsolat hibája okozhatja. Próbálja máshova menteni a fájlt."
-Esemény 140
"
A rendszer nem tudta kiüríteni az adatokat a tranzakciós naplóba. Sérülés történhet itt: kötetazonosító: D:, eszköznév: \Device\HarddiskVolume8.
Hiba állapota: Nem létező eszközt adtak meg.
Eszköz GUID-ja: {249c63c2-7255-16b5-f1ee-a4ac699af730}
Eszköz gyártója::
Eszközmodell: ADATA SX8200PNP
Eszköz alverziója: 32B2T6TA
Eszköz sorozatszáma:: 2L0129AB6HFD _00000001.
Busztípus: NVMe"
-Esemény 11 (storenwme )
Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\RaidPort2.-Esemény 51
"Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk2\DR2) a lapozási művelet közben."
-Esemény 1 ( WHEA logger)
"Végzetes hardverhiba történt. Az esemény adatszakasza tartalmazza az állapotleíró rekordot."Most kikapcsoltam a lapozófájlt ami a HDD-re volt rakva ,hátha ez megoldja
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz UnSkilleD #44187 üzenetére
Féltem ettől a választól, a paraméterek alapján akkor ezt benéztem. Teljesítményben ezek szerint kb az Adata SU630-al lehet egyszinten ez a 256-os Transcend 430S egység. Mert az Msata-s 256-os 850 EVO legalább 330-at tudja tartani ugyanígy 14 GB felírása alatt...
Tehát az 512-est kellett volna venni...sejtettem mindig is hogy nem szabad ilyen kicsi egységet venni, mondtam is mindig, dehát amikor a pénz az úr...
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
HARDVERAPRÓD
válasz abridabri #44190 üzenetére
Szia.
Most ez melyik ssd? mert van szó egy a2000-ről, meg egy 2. ssd-ről, most melyik melyik?
Meelyik túnik el?
- Nézd meg hogy a másik ssd slotba is fennáll-e a hiba (persze ha az is kompatibilis az ssd-vel és bele lehet tenni),
- szerezz be próba tápot, mert attól hog máshol nem jö elő a hiba, az is lehet a bűnös.
- Esetleg nézd meg, hogy tudsz-e firmware-t frissíteni az ssd-n.
- tedd be másik gépbe/eszközbe az ssd-t, hogy ott is jelentkezik-e a jelenség.
- eseménynaplóba van errről valami? -
veterán
válasz ledgeri #44188 üzenetére
Nem használok semmi progit a hwinfo /msi AB-n kívül , wint se piszkálom . Tápont már kizártam, akkor nem 1db m2 ssd tünne el random ,hanem újainulna a gép /kékhalál /kikapcsolna stb . Lehet inkább eladom az m2 ssdket és veszek 1db nagy SATA3 at amire rámegy a win meg a játékok is ,mert ez így használhatatlan.
-
-kdM-
senior tag
Sziasztok!
Van egy Kingston 480GB A1000 M.2 ssd-m, ami egy bios update (MSI B350 mortar) és processzor csere (ryzen 1200 -> 3600) után úgy néz ki megadta magát...illetve nem teljesen. Mivel ezen van a win10, tudok róla bootolni, látok minden fájlt, viszont semmi módosítás nem marad meg, ugyanazt az állapotot tölti be újraindítás után.
Próbáltam windows 10 telepítővel törölni a particiókat, amiket elvileg töröl, gyakorlatilag megmarad minden.
Próbáltam diskpart, "clean" és "delete partition override" parancsokkal törölni (windows telepítőből és másik ssd-n lévő windowssal), azt írja sikeres művelet, de a partíciók és fájlok ott maradnak.
Próbáltam linuxos disk managert, az alapból nem is látja.
Próbáltam gparted bootolható editorral, az fsyncing errort dob.
Próbáltam kingston ssd managerrel, ha a szóban forgó ssd-ről bootolok, azt mondja tökéletes állapotban van, de teljes törlést onnan nem indíthatok, másik ssd-ről bootolva pedig nem is látja.
Próbáltam több 3rd party cuccot, utólagos belátásom szerint egyik sem ér semmit, csak lehúzásra megy (nem fizettem érte).Valakinek valami ötlete/javaslata?
Szerencsére még garanciás, csak nem szívesen küldöm el gariba, így, hogy tele van személyes (letörölhetetlen) adatokkal. -
ledgeri
nagyúr
válasz abridabri #44186 üzenetére
Hmm... Akkor táp, Te, meg a programok.
Állítottál valamit win-en belül, vagy van valami game booster, vagy háttértár progid fent?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
PROTRON
addikt
Ügyviteli kérdés:
Irodai gépbe veszünk egy SSD-t, de mivel ebbe az AIO-ba M.2-ből csak 2242-esek mennek és abból is csak sata-sok, így a topicban visszaolvasottak alapján egy TRanscend MTS430S-re esett a választás, van dram cache, de mivel csak irodai környezet ahol csak videót néznek youtubeon, meg acrobat professionalt és excell-wordot használnak, így ár tekintetében csak a 256 GB egységet szereztem be.Na most gondoltam ha gyári hibás, nehogy az AIO-val szívjak, hát beleraktam másik gépbe.
A diskmark körülbelül hozza az adatlap szerinti 480MB/s olvasás és 400 írás értékeket(csak az 512-es tudná az 500 körüli sebességet). Szal megnyugodtam.Aztán megláttam hogy 61 fokra felmelegszik, heatspreader nélkül. Nu akkor próbáljuk ki egy 14 GB-s videó file átmásolásával...az első 6 GB alatt tartja a 330-400 írási sebességet, de aztán beesik 110 alá.
Lehetséges hogy a 60 fokra melegedés miatt van ez? Pedig adatlap szerint 70 fokig bírnia kéne.
Vagy egyszerűen a 256 GB-s változat kicsike DRAM cache-e miatt elfogy a lendület 5 GB írása után?
Ha a második a tényállás és ezt előre tudom akkor az 512-est veszem, pedig felesleges pénzkidobás mivel van cégnél NAS, szinte semmi adatot nem kell lokálisan tárolni.
De ha a hőmérséklet a gond akkor viszont kaki van a palacsintában, AIO-ba lesz....még nem néztem meg egyáltalán elférne-e heatspreader.Frissítés: ráraktam egy vékony heatspreadert, amit nem használtam fel az Adata sx6000pro-hoz, tényleg csak kb 2 mm vastag fém lap thermal pad-el ragasztva...53 fokra melegedett így fel és ugyanúgy beesik a sebesség kb ugyanannyi %-nál...
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz abridabri #44183 üzenetére
Nem az eredetisége végett, hanem a "valamilyen fájl félremegy" végett kérdeztem...
(A telepítő állomány is újra lett szedve? Bár ezt nagyon OPnak érzem.... )Az SSD-k is mások? Mert ha nem... akkor te és a táp maradtl (Csak találgatok... ). Emellett, ha a táp is lenne, akkor mind a kettő alaplapon átmegy ugyanaz a hiba ezt sem hinném...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
veterán
válasz ledgeri #44181 üzenetére
Igen eredeti win10 friss install volt. Több BIOS verzió, chipset driver is ki lett próbálva. Tápegység hibát kizárnàm ,akkor elszáll a a gép is ,nem csak eltűnne a 2. Ssd hirtelen. Mondjuk már minden cserélve lett a táp kivételével. Kontakt hiba se lehet ,már többször ki -be csavaroztam.
-
Ciccuka
veterán
válasz abridabri #44177 üzenetére
Kontakt vagy kompatibilitási probléma is lehet akár (vagy ha valamit nagyon elállítottál, vagy instabil tuning esetleg hibás tápegység eredménye is lehet).
Alapon Bios a legfrissebb? Milyen SSD?Isopropyl alkohollal próbáld megtisztítani az érintkezőket. Persze statikusan ne legyél feltöltődve, jó ha van ESD védelemmel ellátott kesztyű.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
ledgeri
nagyúr
válasz abridabri #44177 üzenetére
Volt fullos winreinstal, ugye?
#44178 Win-T NFS: heat.... hát na...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Win-T
senior tag
Üdv!
Van nekem egy Kingston SA2000M8/1000G típusú M2 SSD a gépemben 1TB kapacitással, erre szoktam telepíteni az egyre inkább elhízó játékokat. Általában 40-42 fokon üzemel, de tegnap beleszaladtam egy programba (NFS: Heat) ami nem tudom mit csinál vele, de felfűti jó 50 fokra ami a HDD Sentinel szerint már lehet kicsit sok lesz.
Kellene nekem aggódni emiatt vagy az 50 fokot azért még ki kell bírnia a cuccnak? Mennyinél mondjam, hogy ez már tényleg sok? -
veterán
Anno a régebbi gépemben volt olyan problámám, hogy a 2. nwme ssd random eltünt játék közben(ezen volt az összes játék ) és visszadobott asztalra . Pár újraindítás /power on után megint látszódott ,működött hol pár percig hol napokig. Na azóta új alaplap / cpu / ssd /win van , és most ugyanez a problémám. Mi lehet a gond ? (SSD anno és most is 100% kondíciós )
Esemánynaplóban ezeket találtam :-{Nem sikerült a késleltetett írás} A Windows nem tudta menteni a fájl (D:\games\Steam\logs\cef_log.previous.txt) összes adatát. Az adatok elvesztek. A hibát hardverhiba vagy a hálózati kapcsolat hibája okozhatja. Próbálja máshova menteni a fájlt.-Event 50 "
-"Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk2\DR2) a lapozási művelet közben. - Event 51"
-A rendszer nem tudta kiüríteni az adatokat a tranzakciós naplóba. Sérülés történhet itt: kötetazonosító: D:, eszköznév: \Device\HarddiskVolume8. -Event 140"
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Hogy szoktátok kideríteni, hogy egy ssd haldoklik-e ?
Adott egy Gigabyte m.2 512gb ssd.
Már lassan 2 éves, de ma bekapcsolásnál egy évtizednek tünő idő alatt töltött be egy nord vpn programot is, még egy játék betöltésre 3 percet vártam. (nem volt update se semmi a háttérbe)
Pár újraindítást követően jobb lett a helyzet, anno hasonló dolgokat produkált egy ssd-m ami meghalt, ez most lesz 2 éves lassan.Sebességre mértem egyet(nvme mód, 0fill):
ssdok nem listázza ki csak a sata-s ssdimet, win10-es driverek vannak fent.
[ Módosította: #40993792 ]
-
Zlin50
senior tag
Sziasztok!
Azon nvme ssd-k közül amivel találkoztatok melyik gyártó/kapacitást tudnátok említeni amelyik a legnagyobb random sebességet adja?
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
King Unique
titán
válasz gyapo11 #44169 üzenetére
Leírják a program weboldalán + kezelőfelületén is világosan, hogy mit értenek optimalizálás alatt. Vagyis ezeknél a 3rd party defrag programoknál is az optimalizálás SSD esetében alapértelmezetten = TRIM futtatása.
[ Szerkesztve ]
-
-
gyapo11
őstag
SSD-n ugye nem jó a defrag meg nem is gyorsít.
Erre kapom az O&O hírlevelet, benne a legújabb defrag programjukat kínálják és "Optimize hard disks and SSDs", "sustainably extend the life of the SSD". Mire gondoltak amikor ezeket leírták?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ispi
tag
Válaszolt a HDS fejlesztője a jelzett esettel kapcsolatban szinte azonnal, részletes magyarázatot adott a feltételezett problémákkal kapcsolatban (ezúton is köszönet érte! ), amelyeket az engedélyével bemásolok ide idézet formájában, hátha valaki szintén belefut ezekbe a dolgokba.
#230 Media Wearout Indicator: "Semmi gond nincs sem az SSD-vel, sem a programmal, minden pontosan úgy működik, ahogy kell. Ahogy látható, az SSD kondíciója 100%, semmilyen jele nincs problémának, ahogy a szöveges értékelés is írja. Alul a kondíció azért 1%, mivel vélhetően egy korábbi program-verzió volt telepítve korábban, ami még ezt a típust nem pontosan ismerte. Régebbi hasonló WD SSD-knél a szöveges értékelésben is hivatkozott attribútum (230 Media Wearout Indicator) 100-ról indulva CSÖKKENT ahogy az SSD elhasználódott, míg ez a típus pont fordítva működik, az érték növekedni fog. Emiatt régebbi program-verziók még 1%-osnak mutathatták ezt a típust és mivel (ahogy a súgó is írja) az alsó grafikon a minden nap mért LEGALACSONYABB értéket mutatja, ezért látható ott is 1%, még ha időközben új verzió is lett telepítve.
Azaz: holnaptól a grafikon már 100%-ot fog mutatni, amíg nem lesz csökkenés/változás."#232 Available Reserved Space: "A "kritikus" nem azt jelenti, hogy gond lenne vele, hanem azt, hogy a kérdéses attribútumdöntően határozza meg az SSD állapotát, kondícióját, azaz ha normálistól eltérő értéket jelezne, akkor a jelzett állapot, kondíció (és szöveges értékelés) is annak megfelelően módosulna.Probléma most nincs (ezért is van "zöld pipa" az érték mellett, megerősítendő, hogy az rendben van). Nem mindegyik attribútum ilyen: a S.M.A.R.T. oldalon számos statisztikai érték (pl. működési idő,összes bekapcsolás, stb...) is található, melyek nem játszanak ilyen fontos szerepet az állapotmeghatározásában. A jelzett "Available Reserved Space"viszont igen: ez mutatja meg, hogy a hibás szektorok által használt tartalék terület mekkora része szabad meg.Jelenleg itt 100 található, azaz 100% szabad - nincs hibás szektor.(Igen, SSD-k esetén is lehetségesek hibás szektorok természetesen). SSD-k esetén általánosságban az állapotot a hibás szektorok száma (ill. a fent említett tartalék terület nagysága)és az elhasználódás (amit ennél az SSD-nél az előzőleg tárgyalt 230 Media Wearout Indicator érték) határozza meg."
#ledgeri: köszi a tippet, bejött, így már nyugodtabban alszom.[ Szerkesztve ]
Csak az normális, akit nem ismersz eléggé.
-
ispi
tag
válasz ledgeri #44166 üzenetére
Elküldtem a teszt riportot és linkeltem mellé a hozzászólásom, kíváncsi vagyok az eredményre. A tesztek közül csak a rövid öntesztet tudtam megcsinálni, a többihez meg kell vásárolni a programot, de az mindent rendben talált. Amúgy bennem is az gyanú merült fel a SMART adatokkal kapcsolatban, amit olyan jól megfogalmaztál, de jobb lenne biztosra menni. Hátha pontosabban kiderül, hogy mi folyik itt...
-
ledgeri
nagyúr
HDS-ben fent Riport, Teszt riport küldése fejlesztőnek opció mellett leírhatod pár sorban mit tapasztaltál, akár ezt a HSZ-ed linkelve (vagy csak képeit linkelve), ha nem férne. Ilyenekből táplálkozik a progi! A fejlesztő örömmel veszi -egyszer kérszer el is beszélgettem vele emailben
Ránézésre nekem SMART adatok programok általi értelmezési problémája, és nem hiba SMART általi jelzése... De majd kiderül. (Ment önellenőrzés, meg olvasásos felület teszt? Menjen amíg további válaszra vársz!)
-
ispi
tag
Sziasztok!
Tegnap új SSD-t raktam a gépbe (WD Blue M2. WDS500G2B0B) és gombot kellene varrni az ellenőrzés során kapott értékekre, mert nekem nem megy. A HDS a #230 Media Wearout Indicator értékét egynek jelöli, a teljesítményt és a kondíciót 100%-osnak írja a kis érték sávban, de a nagy grafikonon a kondíció már csak 1%-os, az #232 Available Reserved Space értékével is gondja van, kritikusnak jelöli, de összességében meg hibátlannak írja a meghajtó állapotát. Mindezen felbuzdulva, megnéztem az SSD-t a gyártó saját programjával (Dashboard) és a CrystalDiskInfo-val is. Mindkét progi 100%-osnak írja a meghajtót, de a Media Wearout Indicator értéke mindegyiknél szintén 1 (CrystalDiskInfo), illetve 0,00% (Dashboard). Az SSDOK nem tud S.M.A.R.T. adatokat kiolvasni belőle. Így most nem tudom, hogy hibás-e a meghajtó és kezdjem igényelni a futárt jópénzért, hogy visszaküldjem, vagy ez is egy WD érdekesség. Próbáltam kideríteni és olvastam furcsa esetekről, de nem tudom, hogy ebben a konkrét esetben most miújság. A meghajtó egyébként működik rendben, gyorsban tettem rá egy Linuxot próbaképp és megy szépen, nem döcög semmi. Amíg üres volt, lefuttattam a CrystalDiskMark legfelső sorát és hozta a gyári értékeket. Ha valaki tud közelebbit a jelenségről, vagy esetleg tud róla, hogy ez a széria ilyen és a cseredarabok is ilyen értékeket hazudnának magukról, előre is köszönöm!
-
gya/352
tag
válasz King Unique #44156 üzenetére
King Unique, Doky586, köszönöm!
-
zsombor22
aktív tag
válasz Graphics #44161 üzenetére
Köszi.
Arra rakom!Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Samsung 840 EVO 256GB-s SSD-m 100%/96%--s (16.21 TB írt adattal)
Vettem most egy Kingston A2000 1TB-s M.2 SSD.
Először úgy terveztem Samsung 840 EVO ki,marad az Kingston A2000 rendszernek és pár játéknak.
A kérdésem az lenne,érezhető különbség van ha M2-s SSD-n van az Windows?
Ha nem hagyom az 840EVO-n a rendszert az A2000 re pedig a játékokat rakom.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
golyani
őstag
Sziasztok!
Gondoltam futtatok már egy Crystaldiskmarkot, mi a helyzet SSD fronton, ami már csak az A400-am miatt is érdekes(amin amúgy nem vettem észre semmi furcsát mióta megvettem). Az a két írási sebesség gyanúsan alacsony.
Játékok vannak rajta, BF1 gond nélkül fut, Fallout4-nél épület ki-be lépésnél van gondolkodás,de az kb általános hiba, minden más frankón fut. Ha most nem nézem meg, normál használatnál nem tűnik fel semmi, másolások is gyorsak.
Ilyenkor mivan, döglődik?
ui.: 1 éves múlt, az elkövetkezendő ~2 évben megdögölhet van még gari[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz gya/352 #44154 üzenetére
USB-s csatlakozásnál az UASP ≠ SCSI UNMAP (ATA TRIM), az UASP csak az UNMAP működésének a feltétele, mivel az utóbbi SCSI parancs. Nem mindegy! Meg ebből következik értelemszerűen az is, hogy attól mert UASP-s a külső ház, még nem feltétlen támogatja csak emiatt az UNMAP-ot is... Amiről amúgy már volt szó itt többsör (példa), meg hogy hogyan javasolt tesztelni a működést, stb. Az UASP és UNMAP akár USB 2.0 csatlakozásnál is működhet, de ilyen eszközt, azaz külső SSD-t nyilván USB 3.X porton van igazán értelme használni.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz CsengődiGeri #44153 üzenetére
Mással nem rögzítetted? Jól tartja?
[ Szerkesztve ]
-
gya/352
tag
Bocs ha volt már a kérdés.
Az UASP támogatás (és itt most engem a TRIM érdekel) az csak USB 3.0 és felette létezik, vagy USB 2.0 esetén is van? Magyarul, ha van egy 2,5-es külső sata ház ami elvileg tudja a UASP-t, akkor a benne lévő SSD-n USB 2.0 portra dugva is müködni fog a TRIM? -
válasz Ciccuka #44151 üzenetére
Azt lehet szerezni külön itthon is
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ciccuka
veterán
válasz MaxxDamage #44148 üzenetére
Arra figyelj majd, hogy idővel ezek a O gyűrűk elöregednek.
-
Graphics
Jómunkásember
Addig beszéltetek itt a hűtésekről, hogy valamit én is veszek a 970 Evo-ra. habár nekem valami nagyobb hűtő kell a SFF gépbe
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
válasz DonDragonka #44147 üzenetére
2mm vastagot (x4 db) választottam
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
DonDragonka
őstag
válasz MaxxDamage #44146 üzenetére
A nettó hőleadó terület, és a jobb "átjárhatóság" miatt talán a csoki minta az idálisabb, de nyilván ez már csak okoskodás ezen a szinten. Én csokit rendeltem.
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
válasz Pyttawrx #44145 üzenetére
Levegőt csak annyit kap, amit a noti hűtőpad rátol (szellőt), nem többet
SSD-nek annyi is bőven jó/elég.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #44144 üzenetére
Végül is igen, gondolom nagy jelentősége, max a levegő áramlási útja, de ezt nem igazán tudom, még nem foglalkoztam ilyennel
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pyttawrx #44140 üzenetére
& DonDragonka:
Majd rendelem is be!
Mintázata mind1 igaz?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Raymond #44138 üzenetére
Most jót mosolyogtam
-
DonDragonka
őstag
válasz MaxxDamage #44133 üzenetére
Ez kb. ugyanaz a bóóót csak nem Amazon közvetíti hanem Ali...
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #44136 üzenetére
Akkor igen az is jó lesz, ha elfér
-
Raymond
félisten
válasz MaxxDamage #44137 üzenetére
Nem olcso a maratas, de akkor lehetne olyan hutod amibe a fin-ek helyett (vagy kozott) bele van maratva hogy MaxxDamage
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
válasz Graphics #44135 üzenetére
MSI GT laposon (3db M.2 SSD-n) "b*sz*ttnagy" volt és vastag borda gyárilag
Maratás költségesebb megoldás (jóval)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Pyttawrx #44134 üzenetére
Van 4mm vastag is
Szerintem az is bőven jó/elfér 😁😊◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MaxxDamage #44132 üzenetére
Te jó ég ennyi NVMe-t egy rakáson.
Ide én már CNC maratnék valami bordát
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #44133 üzenetére
Igen neked ez lesz a jó, ez elfér, de az orico-s tuti nem fér el, már látszik
DonDragonka által linelt is jó. Bármelyik a 2 közül -
válasz DonDragonka #44131 üzenetére
Köszi!
Erre gondoltam. [link] /választható vastagság is, anyag ugyanaz, sok pozitív értékelés/eladás /◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Pyttawrx #44130 üzenetére
Olyat rendelek ami tuti jó, elfér és marad is
/rendeltem réz lemezt is (100x100x1.5mm) amit átmunkálva méretre vágva, hajlítva stb... készre dolgozok, de lehet lemondom - hazai beszerzés - gyárilag alu lemez van az ssd-k felett, viszont a 4. SSD felett (ami egy WD Blue 3D 2TB M.2) nincs semmi/A hőfokokkal nincs gondom, mert 30-40c közötti, de a Samu 970 EVO Plus az eléggé meleg (többihez képest) és akkor már a gyári lemezt lecserélve "spécivé" tenném + WD-re is lenne külön
a 3 db egymás mellett
WD Blue ezen a képen látható:◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
DonDragonka
őstag
válasz MaxxDamage #44128 üzenetére
Már bocsika de ezeket, vagy ehhez hasonlókat mind mind próbáltam még a TUF-ban. Röviden pénzkidobás mind. 1. nem fértek el 2. nem voltak hatékonyak. Amazon.de-ről kéne rendelned ezt: [link] Ebből is ezt a csoki szeletes mintázatút, jobb a szellőzése. Spéci Graphene bevonatú tiszta réz, kevés helyet foglal, és iszonyat jó notiba... (PEAK_Mix 5x16GiB háromszor futtatva egymás után, minek a végén a max hőmérséklet nem érte el még a 60 fokot se... a Sabrenteken... nélkülük 80 fölé is mentek...) A gumiktól tartok egy kicsit, hogy mennyit bírnak de 2020 októberében vettem és azóta tartanak hiba nélkül. Mikor átszereltem őket a ROG-ba akkor néztem, sehol semmi fáradás vagy szakadásnak jele... Szóval egyelőre jók.
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #44129 üzenetére
Te tudod, majd szolj lehet kellhet.
-
válasz Pyttawrx #44127 üzenetére
Egy próbát megérhet, ha nem férne be, max. eladom
-
válasz Ciccuka #44126 üzenetére
Köszi!
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #44121 üzenetére
Axagonnak van 3mm-es, de nem réz
-
válasz Cs1csó #44122 üzenetére
Hátlap levétel meg külön 4 pontos állvány és jó is lehet, de nem ilyen extrémre gondoltam... 😁😂
-
válasz Pyttawrx #44119 üzenetére
Tudsz ajánlani konkrét terméket? (nem aranyáron)
Ne legyen túl vastag se azért.
Azért gondoltam rézre, mert az hatékony is. /aluhoz képest biztos jobb/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #44118 üzenetére
-
HARDVERAPRÓD
válasz MaxxDamage #44118 üzenetére
Igen benéztem. Fáradt vok. Szóval. 2280-as kell oda és pl axagon
[ Szerkesztve ]
-
válasz Cs1csó #44116 üzenetére
Clevo X170SM-G laposba lenne, ahogy néztem, hátlap alatt van hely bőven.
Ez a flash topik[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz MaxxDamage #44115 üzenetére
Elfér bordával?
-
Nem találtam megfelelő topikot, de SSD-vel kapcsolatos és így felteszem itt.
Milyen bordát ajánlanátok m.2 SSD-re? (full réz jó lenne) Laptopba érdekelne, jó felfogatás előny! 4 db kellene.
Segítséget előre köszi!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #44111 üzenetére
Igen, emiatt is ódzkodom tőle, ezért gondolkodom a sima EVO-n, de ha elég egy sima 980-as annak még jobban örülnék.
Sokan szeretik félremagyarázni hogy "fillérbaszás", hisz az EVO PLUS nettóban csak 7k-val drágább (többet jár munkafeladatokon a gép mint nem, szal nem csalok csak a kezemet figyeld), de a sok kicsi sokra megy alapon, ha minden alkatrészen "csak 7k/10-15%" extra, akkor összességében már egy nagyon jó terasznyitásos buli árát hagytuk a pultnál...happy finish-el.
-
Graphics
Jómunkásember
-
ledgeri
nagyúr
válasz Bile Demon #44100 üzenetére
...(már nem aktuális)
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Na áthozom a témát, mert ez már több mint ajánlási kérdés.
A samsung 980 (sima) 1TB és a 970 EVO (sima) közötti különbségek terén találtam némi teszt összehasonlítást, csak érdekel a tényleges használhatóságbeli különbség:
980 (sima) vs 970 EVO PLUS : [link]
SX8200PRO vs 970 EVO (sima) : [link]
Az is szép azért hogy az "Average Sequential Write" méréshez képtelenek voltak ugyanazzal a programmal végzett méréseket bemutatni a 2 eltérő tesztelés során(egyik crystaldiskmark míg a másik tesztben diskbench adatok szerepelnek, jó nagy az eltérés ).
Ugyanakkor a verdictjük szerint az eredetileg kiadott 8200-as egy leheletnyivel jobb választás a 980-nál.Az már kiderült számomra, hogy az olyan egyszerűbb programok mint a 2D Autocad rajzolás is profitálnak abból ha egy SX6000pro helyett felsőbb kategóriából van alattuk az SSD.
Ugye a 970 evo sima is dram cache-l van szerelve, tehát azért érdekel a történet hogy az 1 GB-nál kisebb fileokkal történő operálást tényleg gyorsabban tudja-e végezni mint a más cache módszertan szerint működő 980-as(elvileg az sx6000pro és 8200-as is azt a fajta cachelést használja)?
Tehát hogy hol az a minimális szint amiért még érdemes pénzt kiadni munkafelhasználás terén, mielőtt túlzásokba esnénk?
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz Frawly #44107 üzenetére
+#44103 Ciccuka
Sokat használtam régebben, ezért már megvettem a HDS PRO-t. Az új verziót azért nem szoktam használni, mert képtelen vagyok a lemez statisztikákat a 4.40 portable verzióból migrálni, vagyis persze a fájlokat átmásolom, de akkor is csak a telepítés dátumáig visszamenőleg mutatja. Arra persze jó, hogy elindítsam és a pillanatnyi állapotot mutassa.Egyébként érdekes módon olvasási hibát nem jelzett. Volt/van .SFV a teljes meghajtóról és csak azoknál a fájloknál láttam eltérést, amik tényleg változotak. Mentés is készült róla búgócsigára, újraparticionáltam, teleírtam, ellenőriztem, visszamásoltam. Probléma nem jelentkezett.
Bruhe
-
Frawly
veterán
De! SSD-nél az egyik legfőbb szempont, hogy legújabb verziós szoftvereket használj!!!! A régi verziók még nem ismerhetnek egyes SSD modelleket, és emiatt rosszul értelmezik a SMART adatokat, és hibásnak érzékelik az SSD-t akkor is, ha nem az. Néha még régi SSD modellek is nagy késéssel kerülnek be az új verzióba. Megvenni se kell, lehet ingyenes verzió, csak legújabb verzió legyen.
A Crystal Disk Info viszont elég új verzió, ahogy nézem, úgyhogy az feltehetőleg nem téved. De 5 nem javított hiba még nem a világ vége, főleg, hogy reassigned block nincs, és már error mezők értéke is 0, így nem jelenti azt, hogy az SSD már nem megbízható. Aggódásra akkor adna okot, ha elkezdene a jövőben meredekebben emelkedni. Ennek ellenére, ha akarod gariztathatod, mert ez a konkrét SSD 10 éves garis, így gondolom még van rajta dögivel jótállás. Ha annyira megrendül a bizalmad benne, bármikor visszaviheted gariztatni.
-
zsombor22
aktív tag
válasz Pyttawrx #44105 üzenetére
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Rendeltem egy Kingston A2000 1TB M. 2 PCIe ssd-t. (ez az első m2-s ssd-m)
A lapom egy [Asrock Taichi Z390] (3db 3. gen. PCIe x4 M.2 foglalat van rajta)
A kérdésem az lenne hogy mindegy hogy a 3 közül melyikbe rakom az ssd-t?
Nekem az alsó a szimpatikus,mert azt nem takarja semmi + van hozzá egy hűtőborda.
Ha berakom az ssd-t az M2 3 ba akkor a sata3 4 és a sata 3 5 tiltódik?
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Ciccuka
veterán
Olyan hibákat jegyzett, amik nem javíthatók.
Nézd meg mindenképp a legújabb HDS-el is.
[ Szerkesztve ]
-
elbandi2
tag
válasz Raymond #44096 üzenetére
Nos megpróbáltam, és ha auto, vagy sata állásban volt a biosban, akkor ugyanúgy 2.0X2 módban ment, ha usb 3.1-re kapcsoltam, akkor nem is látta az M.2 ssd-t.
Pár ide-oda próbálkozás után már nem is bootolt a lap....
Ekkor betöltött egy default bios settingset, így újra bootolt, látta az ssd-t és a Crystal disk info 3.0X4 nek látja Sebesség mérve olvasás 2150-2200 között, de az írás eléggé hullámzik, 1800 és 300 között mindent mértem, de jellemzően 5-800 között van... nem értem miért.
Valamint most az eddig használt minimális overclock sem működik, ha a base clk -ot akár csak 0,1 MHz-el emelem, már nem látja az ssd-t.. Ez korábban gond nélkül ment.
Kicsit kezd elegem lenni ebből a lapból, elég érzékeny minden sz@rra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest