- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor2010
tag
válasz tamasas0913 #33895 üzenetére
Teljesen rendben van.
-
Corsa02
őstag
@Frawly
Kérlek nézz rá a 33888-as hozzászólásomra, köszönöm
The Truth Is Out There --->
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kronos3000 #33896 üzenetére
Nem hinném. ( Amúgy ez nagyon lowcost SSD..)
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
tamasas0913
tag
válasz tibor2010 #33852 üzenetére
Feltelepítettem az NVME drivert és lefrissítettem a firmware-t a 970-en. Ugyan azok az értékek lettek. De igazából 4k tartalmakat soha nem nézek vagy töltök szóval az a része, mármint a gyorsasága nem érdekel.
Ezt mutatja a program. Nem tudom ebből kiolvasható e számodra valami.Mate 10 Pro
-
savior
őstag
Köszi a válaszokat.
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Adata SU800-ast. Beraktam a gépbe megnézni hogy működik-e egyáltalán, nem volt formázva vagy op rendszer telepítve rá.
Teljesen bontatlan volt a doboz, ezért nem is tudom hova tenni a dolgot.
0km-es az ssd, viszont már van rajta 254gb írott adat 0nap 0 óra alatt.
Ez hogy lehetséges?=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Corsa02
őstag
válasz Frawly #33867 üzenetére
Samsung Magican fel van telepítve és annyit ír, hogy Good az állapot. Vagy valami másra gondolsz amit néznem kellene?
Egyébként átdugtam másik portra de ott is irja az adatkapcsolati hibát és 144-ről 151-re növekedett...amit észre vettem, hogy ha naplót kiürítem akkor a teljesítmény visszaugrik 100%-ra. Kezd nekem is gyanús lenni hogy a Sentilben van valami gubanc....
-
-
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Tegyél hozzá 3db csörgős 200-ast, mert már csak olyan van, és úgy nézelődj.
Ha nem sikerül, akkor az fillérbaszás.
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Raymond
félisten
válasz savior #33878 üzenetére
Vannak controller tipusok ahol kell a spare area, a tied is ilyen. Van tajta 128GB nyers NAND, de csak 120GB-ot latsz mert kell a tobbi a rendes mukodeshez. Teleirhatod, de az igazsag az hogy barmilyen SSD lassabb lesz valamivel ha allandoan tele van (90%+). Meg mindig gyors lesz, de azert eszreveszed hogy nem annyir furge mint regebben mert mire ez bekovetkezik addigra hasznaltad par hete/honapja es megszoktal egy bizonyos reakciosebeseget. De nem kell panikolni miatta. Ha eszreveszed es idegesit akkor max csinalsz rajta egy picit tobb ures helyet.
Szerk: a 120 vs 112 viszont azert van amit a kollega itt elottem irt.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
King Unique
titán
válasz savior #33878 üzenetére
Vagy inkább azért, mert a bináris prefixumok miatt eleve nem is lehet 120 GB-os... Az csak a bruttó tárolókapacitás, amit a gyártó megad SI mértékegységrendszer szerint.
Az OP-hez elég általánosan a teljes tárolókapacitás 10-15%-át szabadon hagyni. De ha már gyárilag le van foglalva egy része, akkor elég az ideális működéshez 3-5%.
[ Szerkesztve ]
-
savior
őstag
Helló.
Nekem egy 120GB-s SSD-m van és 112GB-re partícionálta a windows.
Mennyire írhatom tele? Kell e üres helyet hagyni rajta?
Vagy azért lett 112GB, mert azt üres helyként fenntartja az élettartam megóvása miatt?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
TIT
veterán
Tudom a Kingston A-400 elég trutyi de úgy lement az ára,hogy ennyit simán megér nem?
-
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Olyan poroblémám lenne, hogy vettem egy ADATA SU900 -at és bedobtam a gépbe de nem látszik csak eszközelőben, sajtágépnél/fájlkezelőnél nem látszik. Driver elméletileg friss egyéb progit a weboldalukról feltettem de semmi. Mi lehet a gond? (van bene már win-ek egyébként egy agility 3, illetve 2 HDD)
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
AtHoS
nagyúr
válasz Szonyka #33869 üzenetére
Az új SSD miatt pl. Samsung Data Migration Software, de én pl. EaseUS programmal is sikeresen abszolváltam ilyen feladatot, ráadásul partíciók átméretezését is szépen lehetett vele végezni. Macrium proginak ez pl. nem erőssége, mivel pont akkora partíciót hoz létre amilyenről készül a lemezkép
read-only mode on the forum
-
Szonyka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer laptopom, amelyben van egy 96 GB-os M.2 SSD. Mostanában egyre inkább éreztem, hogy kevés, ezért vettem egy Samsung Evo 970 500 GB-osat. Van-e olyan módszer, amellyel M.2 SSD-ről M.2 SSD-re tudom egy az egyben átköltöztetni a rendszert? Tegnam a Macrium Reflect programmal megpróbáltam, hogy készítettem egy képet a merevlemezre, kicseréltem a 2 SSD-t, és visszaállítottam az újra, de indításkor hibaüzenet érkezett.
Köszönöm a segítséget.
-
Mikisys
őstag
válasz Frawly #33855 üzenetére
Hmm, nem tudjuk biztosan. A BIOS is problémás volt, újra kellett "tölteni", majd a boot-sorrendet átállítani és nem Pendrive-ról telepíteni, mert az rögtön beállítja magát elsődlegesnek és akkor már nem látja az SSD-egységet. (A régi CRT monitor hogyan zavarta meg a fejét a gépnek, ezt nem tudtuk kideríteni.)
Na, mára már sikerült, még pár program feltelepítése lezajlik és remélem, hogy remekül fog menni a gépem.Üdv!
-
-
Razor18
tag
válasz tibor2010 #33863 üzenetére
Ezen már túl vagyok, az alaplapon asszem defaultban RAID volt beállítva, nem vettem észre és úgy ment fel a Win10. Most tehát az SSD RAID-ben van, a Magician szerint is.
A kérdésem az volna, mit veszítek így az AHCI-hez képest, érdemes-e átállítani RAID-ből AHCI-be, mennyire bonyolult ill. kockázatos?
Csak mert a HDSentinel hisztizik, 80%-nak mutatja az SSD-t, az AHCI off miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Razor18
tag
Sziasztok,
véletlenül RAID módban telepítettem a Win10-et egy SAMSUNG EVO 860-ra. Jobb lenne bármivel, ha AHCI-ben volna?
Köszi
-
Corsa02
őstag
Sziasztok! Nem rég vettem egy 860 EVO 250Gb-t. Szépen megy is, de 2 napja észrevettem, hogy HD Sentinel írja rá hogy adatkapcsolati hiba 130x a lemez és a gép között. Utánaolvastam, kicseréltem a Sata kábelt. De mára már 144 az adatkapcsolati hiba kábel csere után. Persze így a szépen csökken a teljesítményre kapott százalék is.... Mi lehet még a gond? Lehet, hogy másik táp kábelre kellene át dugnom?
Köszi
-
tibor2010
tag
válasz tamasas0913 #33851 üzenetére
A Magician is kellene, jelzi, ha inkompatibilitást talál, meg ha új firmware-t
[ Szerkesztve ]
-
tibor2010
tag
válasz tamasas0913 #33848 üzenetére
Felraktad a Samsung NVMe driverét?
-
válasz tamasas0913 #33848 üzenetére
Próbáld úgy hogy semmilyen PCIe eszköz sincs a gépben. VGA se. Hátha úgy gyorsul a 4K sebesség..
-
tamasas0913
tag
-
tibor2010
tag
válasz tamasas0913 #33841 üzenetére
Alaplap BIOS frissítése megvolt?
-
margithid
veterán
Nem nagyon találtam infót róla, az intel 520-as ssd-nek mennyi a max tbw-je kbM
Érdekes, hogy az 530 kondiciója 21% 270 teránál, az 520-é meg 240 teránál 86% -
válasz tamasas0913 #33841 üzenetére
Jobban jártál volna sata3 ssdvel..
-
tamasas0913
tag
Üdv skacok.
Végre megérkezett az adapterkártyám a 970 EVO-hoz. Z97x-sli lapba ment.
Sima M.2 alaplapi slotban ennyit tudott:Második VGA slotban ennyi:
Sima M.2 Slotban vannak jobb értékek. Ez vajon mitől lehet?
Mate 10 Pro
-
Frawly
veterán
válasz JockeyEwing #33836 üzenetére
A Win10 Feladatkezelő Részletek fülén kapcsold be az I/O írás oszlopot, vagy mi a neve, akkor lehet látni, hogy melyik folyamat mennyit ír (általában Windows frissítések, és böngésző cache szokta rá írni a legtöbbet). De már a látatlanban mondom neked, hogy jól írták felettem, napi 30 GB egyáltalán nem sok, az egy elég megszokottnak mondható napi átlag. Plusz ez a napi átlag még csökkeni is fog tovább, anélkül, hogy különösebben spórolni akarnál az írásokkal, mivel nem fogsz rá minden nap Windowst újratelepíteni. Az első hetekben mindig nagyobbnak tűnik először az írásterhelés, aztán majd megállapodik egy szokásos ütem mellett.
Ezzel az ütemmel a garanciális limitet (nem a meghajtó végleges limitje) a 120-250 gigás 850 EVO-nál 7 év múlva, az 500-1000 gigás modellel 14 év múlva éred el, és ezek csak garanciális limitek, az SSD bírja efölött is, kb. a dupláját.
-
Frawly
veterán
válasz Mikisys #33824 üzenetére
Ilyen problémával találkoztunk régebben. Az szokta okozni, hogy mikor futó rendszer alatt próbálod ki az új SSD-t, akkor a Win10 létrehozhat rajta valami hitelesített tárolót, most nem tudok linket adni, de ennek olvass utána. Ahogy sikerül rajta ezt a hitelesített tárolót kikapcsolni, utána mennie kéne a telepítésnek.
-
varmi2
nagyúr
válasz JockeyEwing #33836 üzenetére
Napi 30Gb az nem sok, főleg telepítés után. Ne aggódj az ssd-ért nem fognak a nand cellák elromlani, hamarabb fog a vezérlő elpusztulni, mint a nand cellák irási limitbe ütközzenek.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Win10 x64-em van, egy Samsung SSD 850 Evo -val. Az SSD új, túl vagyok egy Win és egy Office telepítése, frissítésen, illetve egy Win update-en (1809-re). A HD Sentinel szerint az eddig írt adatmennyiség 526 Gb. Én ezt egy kicsit sokallom. Pláne, hogy 1 héttel ezelőtt kb 310 Giga volt emlékeim szerint. Napról napra növekszik, és nem értem, hogy miért. A letöltések egy külön fizikai meghajtóra mennek, ami egy HDD. qBittorrentet használok, az ideiglenes fileok is a hdd-re kerülnek, letöltéskor előre lefoglalva a lemezterületet.
Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi írt az elmúlt 1 hétben az ssd-re? Van esetleg erre valami program, amit ha feltelepítek, utána tudom vele monitorozni? Ha visszamenőleg nem tudom megmondani, de legalább a jövőben tudnám vele figyelni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Dorozsmano #33833 üzenetére
NEm tudsz ilyen lapra szerintem már Win7.et rakni
-
válasz Dorozsmano #33833 üzenetére
XP esetén is problémád lenne.. Használj w10-et.. Vagy cseréld be sata3 ssd-re..
-
Dorozsmano
csendes tag
válasz margithid #33829 üzenetére
Segítségre lenne szükségem.
Van egy 950 pro m2 250GB nvme ssd-ém, MSI Z270-A Pro lapban.
Az a problémám, hogy a win 7 -et nem tudom telepíteni bios látja de telepítéskor nem kínálja fel telepítésre.
Előtte win 10 volt fent azt sikerült telepíteni.
Telepítéskor pendriv-ról betallózom a samsung meghajtó sys inf fájlokat de nem fogadja el.
Mi lehet a problémaÜdv
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz margithid #33829 üzenetére
Esemenykezelo, miért épp az SSD? Millio oka lehet
-
margithid
veterán
A napokban a win10 kétsze ris lefagyott, kétszer újra kellett indítanom ,egyszer most éppen nem, de a böngészőket újra kellett indítanom, a win10 idő megállt 14 órakor. Ez már az sse halálának az előjele?
-
Rolibácsi
csendes tag
válasz Doky586 #33826 üzenetére
bocsi félreértehtően írtam.. "sajnos" achi-ba volt... :S és úgy dobált ki a játék tiszta telepítés után..még az előtt h áligatam vna...
minegy,sztem holnap újrahúzom a win-t.. utána az ssdok-al csinálok képet és beteszem ide...ha ott mindent okénak találtok majd akk legalább tudom h más problem vanX99
-
-
Mikisys
őstag
Segítségre lenne szükségem:
Van egy HP8300-as konfigurációm, ami 500GB-os HDD-vel jól működik, Win10 alatt. Vettem egy Samsung EVO860-as 250GB-os SSD részegységet és erre szeretném a rendszert áttelepíteni, de valamilyen kompatibilitási problémát ír ki, amit nem értek, hogy mi lenne az, mert felismeri, de mégsem látja az eszközt.
Mi a teendő?Üdv!
-
-
Rolibácsi
csendes tag
válasz varmi2 #33820 üzenetére
Szia!
Nos ez teljesen friss win 10 a gépen.Telepítés után jött az alalplapi driver majd a videókártya és utána már töltöttem is le a World of tanks-ot....utána jött a csalódás..már az első indításnál kidobott... 10-ből 8x megcsinálja. Amikor tölti be a játékot és a netet használja h szinkronizálja a játékban lévő cuccaimat utána a helyett h a menübe dobna egyszerűen kidob...semmi hibaüzenet,mintha mi sem történt volna.(ez a leg bosszantóbb benne)
Másik amikor már benn vagyok akkor mikor csatába lépek és tölti a pályát amikor betöltötte kidob és olyankor elindítom újra de aztán meg azzal nem enged vissza h "már be vagyok lépve" persze a tankom ott is van a csatában tétlen....Amit írtál h a win 10 mindent megold...nos ja ezt is várnám el így h több mint 10 éve kinn vannak az ssd k a piacon... bedugom feltelepítem a dolgokat és örülök...nem ilyesmikkel szarakodni...
Nos akkor kérdés
Remélem ezekszerint nem sata módban telepítettem. ???
Köszönöm válaszod!X99
-
Graphics
Jómunkásember
-
varmi2
nagyúr
válasz Rolibácsi #33819 üzenetére
Ez már régi elavult dolgok. A windows 10 ezt mindet megcsinálja, minden beavatkozás nélkül. Továbbá, nem kell letiltani a virtuálus memóriát. Hiszen az ssd-t azért vetted, hogy használd. Továbbá vannak benne tévedések. Pl:
Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra, ugyanis a TRIM parancsot csak az AHCI meghajtóprogram képes továbbítani. ez nem igaz, ide módban is van trim.
Ha szétt állítottad, akkor telepítsd újra a windows10-et. És csak arra figyelj, hogy ha sata módban telepítsd. Minden másról a win10 gondoskodik.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Rolibácsi
csendes tag
Tiszteletem az uraknak! Segítséget szeretnék kérni ssd beállításhoz.Ugyan én már álligattam de csak rosszabb lett. https://people.inf.elte.hu/szzuaci/ssdinstall.html Az itt leírtakat használtam fel és volt kis OC is a gépen utána már fagyott is és "oc faileddel indult újra" Anno már segítettetek rajtam itt és akkor jó is lett. (komolyan mondom ebből az "ssd beállításból" már olyan szinten elegem van h azt elmondani sem tudom... )
Az elsődleges hiba h a WOT kidobál hibakód nélkül... már új az összes hardver szinte a gépben...(alaplap,proci,ram,táp,ssd) előző gépemen is ugyen ezt csinálta amióta win10 et használok... másoknak érdekes mód nem,legalábbis google kereséssel nem találkoztam ezzel kapcs semmivel h másnál is lenne ilyen...
Az alaplapot ugyan nem ismeri fel ami érdekes.... (asus R5 e10)
Remélem tudtok segíteni
Szép napot![ Szerkesztve ]
X99
-
Corsa02
őstag
válasz Frawly #33813 üzenetére
Még egy kérdés felmerült:
Az alaplapom oldalán van egy chipset driver ami ~240Mb és 2012-es az utolsó verzió(meglehetősen öregecske) --> feltettem, de baromira belassul az SSD, gyakorlatilag felét tudja mindenben mint a windows-os driverrel.
Az AMD oldalán ki lehet választani ezt a chipsetet és az 2018-as 64Mb-os, friss driver. Ezzel is ugyan ezt produkálja, belassul, nem lesz jó. Nem is akar egyébként telepítéskor mást felrakni, legalább is csak két dolgot ír, az AHCi driver és az USB drivert.
Érdemes ezekkel szenvedni? Felrak még valamit a chipset driver az usb-n és az ahci -n kívűl ami fontos?The Truth Is Out There --->
-
Ez gondolom teljesen normális egy ilyen SSD- től (írt adat mennyiség / %)
A működése teljesen normális. Majd szeretném lecserélni PCIe M.2 SSD -re, mert ez a nem PCIe-s M.2 port a VGA alatt van és zavar az 50c+ feletti érték, ha pl. gamelek◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Corsa02
őstag
Szia!
Köszönöm szépen. A MB/s értékek szinte teljesen ugyan ezek nálam is, viszont az IOPS 40-45e között van, amit kicsit keveslek, az SSD adatlapja szerint 98e körül tud, bár érdekes, hogy nálad sem sokkal több mint nálam. Az én lapom+procim azért egy régebbi darab ( AMD Phenom II X4 970BE 3,6GHZ , Gigabyte 890GPA-UD3H).
Befolyásolhatja a CPU ezt? Neked milyen processzorod van?
-
wollnerd
aktív tag
-
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 840 EVO 250GB-os SSD-m a gépemben már pár éve.
Az elmúlt napokban friss rendszer, win10 került fel, új vidikarival (1080Ti)
Most is felvetődött bennem a kérdés jobban hogy hány százaléknyi helyet érdemes szabadon hagyni? Évek múltán úgy emlékszem hogy azt mondták hogy 20% (25%?). És ami jobban érdekel: 250 GBos, de mint tudjuk, a valójában kevesebb, csak 232 GB-os. Ebből kell felszánnom 20-25 %-nyi szabad helyet mindig vagy gyáriból is jó?
Ugyanis feltelepíteném a Ghost Recon Wildlands-ot, de alapból is vagy 72 vagy több helyet igényelne és most 101 GB szabad hely van...[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest