- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Aktív témák
-
Az említett deszkához egy 2009-es All in One AMD Chipset csomag tartozik(~80MB), erre értettem, hogy ha ez mindenestül felkerült, akkor lehet újrahúzni a rendszert(vagy legalábbis igen ajánlott, a benne lévő AMD AHCI biztosan nem támogatja a TRIM-et sem, stb...)
Az általad említett AMD Chipset(amiben a legfrissebb AHCI driver is található) teljesen más kategória, bár azt sem célszerű mindenestül feltenni, ugyanis egyes deszkákon "megöli" az USB portokat. Egyéni telepítést kell alkalmazni és az USB Filter elől kiszedni a pipát, azt nem engedni települni."Mivel tudom megnézni, hogy naponta mennyit ír/olvas a rendszer az ssd-n?"
Ezt csak külön progival lehet, mármint hogy naponta mennyi olvasás/írás zajlott. Ilyen progi a Hard Disk Sentinel is(persze ennél lényegesen nagyobb tudású szoftverről beszélünk, nem utolsó sorban magyar fejlesztők terméke)
Azt, hogy összesen mennyit írt/olvasott egy meghajtó, azt ingyenes progikkal is meg lehet nézni, pl Crystal Disk Info(de csak akkor, ha ezt az infót visszaadja a SMART infóban a meghajtó, pl a Samsung 470-esem nem ad vissza ilyen infót, de 830/840 igen, meg számos más meghajtó is. Ritkábban fordul elő, hogy ne adjon vissza ilyen infót egy meghajtó) -
zseko
veterán
Újraolvastam és látom kissé benéztem a célpontot
, de sajnálni akkor sem tudok olyan boltokat/kereskedőket akik lényegesen drágábban akarják rásózni a vásárlókra a cuccaikat. Gondolok itt olyanra, hogy pl. a Corsair CSSD-F90GB3-BK itt az egyik boltban 30e, én meg 22,5-ért vettem nem sokkal messzebb. Vagy kaptam volna sata2-es OCZ-t akciósan 27.5-ért, máshol meg 23-ért sata3-asat adtak.
-
Csak eredeti/érintetlen MSDN-es ISO-kkal működik, minden más esetben nem, még akkor sem, ha egy nyomott(gyári) lemezről készítesz egy ISO-t, mert a legtöbb CD/DVD író alkalmazás "PR tevékenysége" révén beleír az ISO-ba, olyan területekbe(információs blokkba beleírja, hogy pl NERO akármennyivel lett készítve stb stb), amelyek telepítés szempontjából lényegtelenek, viszont az említett gyári tools "eredetiség ellenőrzésén" már nem megy át ez miatt...
telepítési gondot okoz(hat) az is, ha amúgy egyébként egy eredeti MSDN ISO-ból, de ilyen-olyan segédprogi segítségével "varázsolnak" telepítő pendrive-ot...
Amit linkeltem, Vista óta működő módszer, minden esetben működik, akár W8 esetén is (XP kizárt) -
zseko
veterán
Már nem tudtam módosítani mert lehalt a net:
A boot időm is jó lett, Time to Logon - 8s, Time to Desktop - 15.796
Ezek után már kíváncsi vagyok linuxon mennyit gyorsítana, az alapból 15-17s volt hdd-ről.Így már elfogadható az egész, már csak a progik visszaállítása van hátra...
(#46586) Fire/SOUL/CD, Bocsánat, valószínűleg nem voltam egyértelmű: a gyerek csak ATTO-val mért két képet rakott be a fórumba, semmi egyéb mérőprogisat nem.
tettél be egy képet, ahol a 0,5-től kezdődő szegmensben(meg egy darabig afelett) olyan mérési eredmények születtek, amik nem lehetnek...
amint a mellékelt ábra mutatja mégis lehetnek... -
"Az első mondatodat nem tudom teljes mértékben értelmezni"
tettél be egy képet, ahol a 0,5-től kezdődő szegmensben(meg egy darabig afelett) olyan mérési eredmények születtek, amik nem lehetnek... Ez azért fordulhat elő, mert a W7 automatikusan pakol fel drivereket, amit jó akarva tesz, csak nem kellene..."...ahol a gyereknek hasonló gondjai voltak, ő tett be egy ilyen összehasonlító mérést,..."
Nem kellett volna, mert a "gyerke" nem tudja, hogy 2 teljesen más megközelítést használó mérőprogiról van szó, azaz a 2 progi mérését nem lehet összehasonlítani, mert nem lehet.All 0x00 Fill volt a lényeg, úgy meg teljesen jók az eredmények.
xxSanchez
Akkor nagyon alaposan barátkozz vele, mert backup-ot(ami ér is valamit "baj" esetén) nem fogsz készíteni a W8-al, külső progival meg még nem próbáltam(az is lehet, hogy elvérzik az összes) -
A W7 "jó akarva" bizonyos chipset-ekhez automatikusan telepít AHCI driver-t adott esetben. Mivel az ATTO mérése elsőre biztosan valami súlyos anomáliára utal, ezért írtam, hogy chipset-et ne. Olyan mérési eredményekkel eddig még sosem találkoztam(ahol a az alsó szegmensben minősíthetetlen eredmények voltak)
xxSanchez -nek nem tudom milyen SSD-je van (nem olvastam vissza). Ha tömörítést használó SSD, akkor nem mindegy, hogy All 0x00 Fill vagy sem. (Tiedét sem tudom mi, töltsd ki az adatlapod)
Amúgy meg ne 2 különböző sebességmérővel mérj, mert az teljesen értelmetlen és megtévesztő(ATTO meg a CDM teljesen más elven mér)UI: Igen, azt lefelejtettem, hogy a W8 telepítését követően (W7 mellé) a W7-t indítva a W7 "RAW-ra javította" a W8 adatpartícióját (ami volt adat esetleg azon, annak kampeca, pontosabban lehetett Partition Recovery stb alkalmazásokkal operálni)
-
1. A kulcsszó a az All 0x00 Fill(keress rá a topicban és lőn világosság)
2 . nem tudom mit telepítettél, de az biztos, hogy nem az OS-nek megfelelő legójabb AMD SATA vezérlő drivert. (Vagy ha igen, akkor már korábban kinyirtad az egész gépet a "bináris hulladék" chipset telepítésével...
Ha ez utóbbi, akkor reinstall... csak akkor ez alapján, "hátha" akkor nem lesznek ilyen anomáliák: [link])
-
zseko
veterán
Feltettem az amd oldaláról letöltött legfrissebb ahci/sata drivert, változott a helyzet egy picit, most ezt kaptam:
Ahogy látható, a 4KQD32 Write mód jelentősen feljavult az előzőleg kapott 9.213 értékről 117.6-ra. Ám még mindig elmarad a seq/512k érték a másoknak kapott 200 fölötti értékektől.
Egy külföldi fórumon hasonló problémát írtak mint az enyém, alacsony érték és lefagy a win hosszú percekre. Az Atto programmal lehetett látni miért, nem jól kezelte le a 8k alatti fileokat. Sima win7 driverrel a következőt kaptam, jól látható, hogy igencsak rossz értékeket ad 8k alatt:
Az alaplapi drivereket feltéve pedig ez lett:
Meglátjuk fagyni fog-e még, elvileg ez okozta a problémámat. Azért örülnék nagyobb értékeknek, ez az ssd ennyit tud, vagy az alaplapom tud ennyit? Mert elvileg, a honlapján azt írják, 550 MB/s sequential read - 500 MB/s sequential write.
Jah, sata2-n van természetesen, most még nem fogok alaplapot-procit cserélni.
Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest