- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Újabb tanúsítványt kapott a Poco X8 Pro Max
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
bence2000
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy SSD-t, OCZ 60GB SATA3 Vertex 3 VTX3-25SAT3-60G. Kicsit utánaolvastam a vásárlás után (lehet, hogy előtte kellett volna
, és kiderült, hogy bizony eléggé ajánlott AHCI támogatás. Az én alaplapom viszont (Gigabyte G31M-S2C) nem támogatja úgy tűnik. Windows 7-et szeretnék majd telepíteni, ezért az volna a kérdésem, hogy mi volna a legjobb megoldás:
1. Ne aggódjak, mert a vezérlő és/vagy a W7 IDE SATA módban is támogatja a TRIM-et
2. Ne aggódjak a TRIM miatt, nem fog működni, de kisebbre formázva az SSD-t (mondjuk 50GB) nem lesz problémám vele
3. Vegyek egy PCI-e-es plusz vezérlőt?
4. (Bár ezt nem igazán szeretném), Vegyek egy másik alaplapot, ami támogatja az AHCI-t?Kb. a fenti 4 alternatívát találtam a neten való olvasgatások után, de nem világos, melyik a helyes.

Köszi & üdv,
BenceU.I. bocsi, hogy másodszorra ide is postolok, úgy tűnik a "Windows 7 telepítés más szemszögből" topic nem annyira forgalmas.

Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modul Samsung
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, és kiderült, hogy bizony eléggé ajánlott AHCI támogatás. Az én alaplapom viszont (Gigabyte G31M-S2C) nem támogatja úgy tűnik. Windows 7-et szeretnék majd telepíteni, ezért az volna a kérdésem, hogy mi volna a legjobb megoldás: