- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
tgabi333 #395 üzenetére
Szerintem a következő egy elég jó tanterv:
1. Pascal. Csak röviden. Azért nem rögtön C, mert még a standard C szintaxisnak is van néhány buktatója, ami igen kellemetlen tud lenni, ha az ember csak a strukturált programozás alapjait tanulja. Helyettesíthető Basic-kel, de a QBasic túlságosan merev és elavult, a Visual Basic illetve hasonlók már erősen építenek OO-ra és újabb nyalánkságokra.
2. C. Igen nagyon érdemes a pointer-mizériákat, függvényhívásokat, érték- és referenciaparaméter-átadást, függvénypointereket, típusokat, struktúrákat, stb... itt kitanulni (egy kis ASM-mel megfejelhető, hogy az embernek legyen róla fogalma, hogy a fordító tulajdonképpen mit is csinál, hogyan ''néz ki'' a processzornak egy függvényhívás...)
3. C++. Ebből szerintem inkább negatív hozzáállással kell tanulni: ez egy olyan nyelv, ami rengeteg lehetőséget, egyúttal rengeteg hibalehetőséget rejt magában, tehát aki komolyabban ezzel foglalkozik, az élete hátralevő részére produktív munka helyett debuggolással fogja tölteni ideje nagy részét, az biztos. Egy erős elméleti OO áttekintés után inkább a buktatókra kell figyelni, úgymint: többszálú öröklődés, virtuális függvények, destruktorok (memóriaszivárgás rulez), stb...
4. Java vagy C# (illetve mazochistábbaknak VB.NET). A C#-t én flexibilisebbnek és jobban átgondoltnak tartom a Javánál, rengeteg problémára szállít gyári megoldást, amiért korábban száz sorokon keresztül kellett izzadni. Célszerű egy windows alapozóval kezdeni (handlerek, message loop, eseményvezérelt programozás, szálak) még standard C alapon, utána nyakig lehet ugrani a C#-ba. Szerintem ezzel a csoporttal érdemes a legvastagabban foglalkozni.
Ajánlott irodalom (ez itt a reklám helye): Bővebben: link
-
Brian16
csendes tag
válasz
tgabi333 #395 üzenetére
Jaja...arra gondoltam...
Nem, nem most kezdtem...(voltam országos döntőben pascal-lal /Nemes Tihamér verseny/ )
Csak nem tudom, hogy c++ előtt a szimpla c-vel is foglalkozzak-e....? A végén szerintem vc++ lesz belőle
Ténleg komolyan akarok ezzel foglalkozni, nem mesés könyvnek kell a prog könyvProgramozó vagy mi a fene akarok lenni
Ja és még egy...mejik jobb c++ könyv:''Teach Yourself C++ in 21 Days'' vagy a Bjarne Stroustup féle könyv?
Aktív témák
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest