Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Nem ragaszkodom a plazmához, sőt az egész kde felület nagyon idegen tőlem. Viszont ezt lehet legjobban, legszebben testre szabni. Én pedig imádom az OSX kinézetet.
(#5238) csendes
Addig nem jutottam el, hogy widgeteket telepítsek
Telepítés/újraindítás után, amíg vártam hogy lejöjjön a ~800 mega update, addig nézegettem a beállításokat. Meg az asztalról akartam eltüntetni a kukát és a saját mappát.
Manjaro KDE VirtualBox-os próba letudva. Install, reboot, login és amikor kiírta hogy x db frissítés van hátra, azzal a lendülettel eltűnt a tálca
Pedig régen használtam manjaro-t (xfce), szerettem, csak az iszonyatos tearinggel nem tudtam megbírkózni. -
Syl
nagyúr
válasz
gery2123 #5233 üzenetére
Én is keresgélek, mert az elementary Freya-val nem vagyok elégedett. A Luna volt eddig nálam A Leg (kb, mint a win2k a microsoftnál).
Sajnos már többször előfordult, hogy úgy befagyott a VirtualBox, hogy power gombbal kellett lelőnöm a gépet. És amikor ezt egy nap, munka közben kétszer is eljátssza, kezdek ideges lenni
A youtube tearinget se sikerül megszüntetni rajta, pedig már mindent kipróbáltam. Felraktam azt a két libet is, amit másik topicban javasoltál, meg szerkesztgettem a 20-intel.conf fájlt stb. Éppen csak kakast nem áldoztam teliholdkor éjfélkor
És a legújabb, nem lehet rá telepíteni a wine-t -
Syl
nagyúr
válasz
gery2123 #5231 üzenetére
Igen, ez a NAS-ról videólejátszás nálam is kulcsfontosságú és ez a mostani már másolgatás nélkül megbirkózik a feladattal.
(#5230) ViZion
KDE nekem sem a kedvencem, de gondoltam az új, 5-ös plazma sokkal fejlettebb.
>Ne a Fedorát okold egy szarul összerakott spin miatt...
Minden ubuntu alapú disztrót lebuguntuztok, akkor én minden fedora alapút okolhatok -
Syl
nagyúr
Kipróbáltam a javasolt Kororát (kde). Hááát ez valami szörnyű! Ehhez képest az Ubuntu egy atomstabil OS.
Egy óra alatt dobot négy vagy öt plazmabiszbasz összeomlásról üzenetet és a frissítés utáni újraindításba frankón belefagyott.
Asszem most egy ideig kerülni fogom a fedorát -
Syl
nagyúr
Például:
1)
Nem tudom működésre bírni a Rainlendar programot. Letöltöm, kicsomagolom, indítanám terminálból erre:
./rainlendar2: error while loading shared libraries: libwebkitgtk-1.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
Ráguglizok erre a libwebkitgtk-1.0.so.0 valamire, innen kiválasztom a Fedora 22 for x86_64-es rpm-et, szépen települ, de a terminálba továbbra is ugyanazt a hibát kapom.
2)
Hogy a retekbe kell témát telepíteni? Mondjuk ezt: [link]
Leszedem, kicsomagolom, bemásolom a helyére (/usr/share/themes), gnome-tweak-tool-lal kiválasztom, egy pillanatra megvillan a tálca, de semmi változás: [link] -
Syl
nagyúr
Nos, kedves gyerekek
Nem tudtam kivárni a hétvégét, ezért (clonezilla után) lebombáztam az elementary-t és ezt már fedora alól írom.
Majd jönni fogok a kérdésekkel -
Syl
nagyúr
Köszi mindenkinek a tippeket! Asszem hétvégén install lesz
-
Syl
nagyúr
válasz
gery2123 #5213 üzenetére
Update, rpmfuson repo, gnome-tweak-tool megvoltak.
Chrome-ot így akartam telepíteni. Elsőre nem fogadta el a jelszót. Most elfogadta, de mégsem megy fel. Bejön a szoftverközpont, rálépek a telepítésre, jelszó, és percekig ott áll, mint tehén a lucernásban. És kidobja, hogy kapjam be:Az ablakok vezérlőgombjait (min,max,close) vajon át lehet pakolni bal oldalra? Három éve bal oldalon használom (ubuntu, elementary, osx) és csak a virtualbox-ban futó windowson vagyok hajlandó elviselni a jobboldali gombokat
-
Syl
nagyúr
Eddig VirtualBox-ban találkoztam a szoftver bolttal (nem sok minden van benne) meg a terminálos yum-mal.
Manjaro-s dolgokat már elfelejtettem, pedig ez mintha arra hasonlítani.
Google Chrome-ot próbáltam felrakni, de beletört a bicskám. Kérte a jelszavat, de nem fogadta el, se a user (ami admin persze), se a root jelszót.Nézegetem a cikkedet is. Nem mai gyerek. Fedora 17
Amiket ott írtál (yum extender, fstab ssd discard,noatime) az még a mostani verzióknál is áll?
Ápdételni kellene azt az írást, nem? -
Syl
nagyúr
A sleep-ből ébredés valami szoftveres sz*r lesz. Sima 1000 forintos bill, sima drótos MS egér. Régebben soha nem művelt ilyet (se elementary luna, se ubuntu, se manjaro, se win8 alatt).
Ha napközben valamiért van shutdown vagy restart, akkor nincs probléma a szlíppel.
Ám ha a gép egész nap megy, akkor este egy sleep-nél két másodperc után ébred.(#5209) whbear
Köszönöm a tanácsokat, de tudod mennyit értettem belőle?
... a grafikus mindent beállító csodaprogramokat kerüld el, mint pl ........, ................ Ne kapcsold ki a ................., inkább ......................................, segít a hibaüzenet. Attól függ melyik .............. telepíted, szükség lesz kis gyomlálásra mert sok felesleges csomag van benne. Csak a ............... használd, azt szokd meg... -
Syl
nagyúr
Ne ijesztgess már
Három dologgal tol el magától az elementary:
- Tearingelnek a youtube videók
- A második monitoron minden nagyon tearingel (még az ablakmozgatás is)
- Sleep-be helyezve a gépet, párszor előfordult hogy azonnal felébredt
Intel i3-3250 a benne található HD2500-zal, meg persze SSD, RAM. Más nincs a gépben. -
Syl
nagyúr
Nincs valami jó összefoglaló kezdőknek?
Két évem van ubuntu alapon, és most elkezdtem nézegetni (egyelőre csak virtualboxban) a fedorát (gnome).
Ha megtetszik, a hétvégén lecserélném az elementary-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest