Új hozzászólás Aktív témák
-
Fedora 22 XFCE spint is használok (21 volt eredetileg telepítve, de később fedup-pal ápgrédeletm) az egyik tesztgép/rendszer párosomon és tökéletesen betonstabil (igazából az ilyen bleeding edge DE-k, mint a Unity, KDE5, Cinnamon, Gnome3 gyakran nem feltétlen hibamentesek) és tearingmentes, igaz 21 még csak compiz-xfce/emerald csomaggal volt az, de a 22-esben már a 4.12-es Xfce van amiben van rá opció (Synchronize drawing to the vertical blank) és egy kis 20-intel/radeon.conf szerkesztéssel tökéltesen tearingmentesíthető Intel vagy Ati/Amd Vgak esetében, zárt Nvidia driverekkel továbbra is csak a Compiz megoldás a tearingre.
Egyébként Manjaro XFCE is már a 4.12-őt használja és szintén elérhető rá a compiz-xfce csomag. -
csendes
addikt
Plasma 5 még nem igazán stabil. Ha telepítettél valami nem standard widget-et, akkor meg pláne nem. Arch Linux-szal is vannak érdekes dolgai: a legfurább az volt, amikor az SDDM nem jött be kilépés után, talán mert engedélyeztem épp a desktop kockát. De én csak arra használom, hogy időnként megnézem, hogy áll. Egyébként, ha valaki kész stabil asztali környezetet akar, akkor MATE, ha meg gyorsat és memóriatakarékost, akkor valamelyik minimalista WM.
-
kovaax
őstag
Ha a Plasma 5 érdekel, próbáld ki az openSUSE Tumbleweed-et, vagy várd meg a stabil openSUSE-t.
-
gery2123
őstag
Hát nem tudom, igaz nem használok KDE, de Fedora Workstation (gnome) nálam nagyon stabil eddig. Nem igazán voltak hiba üzenetek.
Amúgy KDE alatt meg van már oldva, hogy ha nasról nézek valamit akkor ne töltse le először, hanem indítsa rögtön? Régen azért nem is próbáltam igazából, mert ez nekem nem tetszik. De most az 5 KDE nagyon tetszik külsőre....
-
Vladi
nagyúr
1.
Amíg ezt a programot tisztességgel be nem csomagolják fedora/red hat vonalon, addig szívni fogsz vele. Mert a készítők nem tettek bele shared libeket. Most feltettem centos alá, de egyből hiányolja a libjpeg.so.8 fájlt. Persze redhaton teljesen más nevezést használ. Most meg kéne keresnem, hogy melyik is az és tenni rá egy szép linket.
Mert csak ubuntu létezik, más disztró nincs. azért.
Attól óva intelek, hogy random rpm-eket szedegess le és telepíts. Ezzel szétgányolod arendszered. Az a webkit biztos, hogy van tárolóban.
Mi? Hogy ez amúgy egy sima naptár? Keress valami alternatívát, ezek szar munkát végeznek.
-
gery2123
őstag
Google repo
nano /etc/yum.repos.d/google-chrome.repo
[google-chrome]
name=google-chrome - \$basearch
baseurl=http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/\$basearch
enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pubdnf update
dnf install google-chrome-stabledconf telepít.,és org/gnome/wm/prferences button layout: close,maximize,minimize:
-
ViZion
félisten
Nem kell frissíteni, Vladi írja az újat, megbeszéltük anno...
fstab a csatolások miatt jól jön, nekem több partíció van, minden oda került, ahova akartam.Optimalizálni kicsit, csökkenteni az írásokat nem árt, de enélkül sem lesz baja. Trim-et lehet parancsal is kiadni, lehet van már gui cucc is rá, nem néztem.
Átmeneti fájlokat ramba rakni jó, ha van sok ram. Minek swappoljon, a ram picit gyorsabb.
Ablakgomb, meg ilyesmik nem téma, ráguglizol, kész. De van rá gui progi is. -
csendes
addikt
A szakadozó grafika, videó driver, illetve beállítás kérdése. Az Intel nyílt forráskódú videodrivereket ad ki a termékeinek 99%-ára (kivétel volt pl. a GMA 500 sorozat). A korábbi driverekkel voltak hasonló gondok, pl: [link], szóval érdemes megpróbálni vagy újabb vagy régebbi driver verziót. Ubuntu-n a PPA-kban lehet találni legfrissebb verziókat, pl.: [link] (én nem próbáltam ezt)
-
gery2123
őstag
telepítés után "dnf update" majd felveszed az rpmfusion repot, ha gnome akkor telepítesz egy gnome-tweak -et "dnf install gnome-tweak-tool" majd ami kell vlc, virtualbox.......
Google chrome a legegyszerűbben: chrome letöltési oldala, ott az .rpm letölt és a szoftverkezelő felrakja szépen. Amúgy [link], de ha googleba beütöd, hogy after install fedora, akkor elég sok minden meglesz.
Betűtípus: MS font, "freetype-freeworld" telepít, és gnome alatt nekem a /home -ba létrehozol egy .fonts.conf fájlt az alábbi tartalommal: [link]
Ja és a tweak toolban beállít a betűtípus Slight; Rgba
Ezután tényleg olyan csomagot raksz fel amit akarsz. Ha a sima áruház nem jön be akkor ott a yum extender ami az áruházból telepíthető.
-
ViZion
félisten
Majd látod, érted, amikor csinálod. Szal. van olyan progi, ami telepít és beállít mindent... Van, ami hasznos, van, ami kevésbé. Azért a home-ról legyen mentésed...
selinuxot szokás kikapcsolni, mert itt-ott hibát dobhat, de olyan mélyen a rendszer része, h megbabrálva több a gond. Amúgy sok bizbaszt lehet okosítani rajta, gyorsan indul. Nem kell spin, a "gyári" jó sztem.
dnf a csomagkezelő. Van rá sok alternatíva, grafikus felületek, etc... -
whbear
senior tag
Készülj fel rá hogy sokat kell csiszolgatni de aztán nagyon jó lesz. Ajánlom, hogy a grafikus mindent beállító csodaprogramokat kerüld el, mint pl Fedy, PostinstallF. Ne kapcsold ki a selinuxot, inkább kreáld meg a szabály, segít a hibaüzenet. Attól függ melyik spint telepíted, szükség lesz kis gyomlálásra mert sok felesleges csomag van benne. Csak a dnf-et használd, azt szokd meg. Mindezt csak tanácsként írom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged