Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csendes
    addikt

Sziasztok!

Feltettem a deepin desktop-ot próba képpen, ami magával hozott egyrakás qt5-ös és kf5-ös csomagot. Elötte semmilyen KF5 vagy QT5 csomag nem volt fent.
    Uninstalláltam a deepin-t, mert nem tetszik, de nem szedte le a kf5 és qt5 csomagokat.
    Amikor megpóbálom én uninstallálni őket (qt5-qtbase vagy kf5-*), akkor olyan dolgokat is le akar szedni, amik elötte is fent voltak és nem kellett nekik qt5 se kf5 csomag.

Mi történik és miért?

Elvileg annyi, hogy: dnf group remove group "Deepin Desktop"
    Valóban így olyan csomagokat is le akar majd szedni, amik más, korábban telepített alkalmazások függőségei, és így az alkalmazásokat is le akarja majd szedni.
    Sajnos most már a hivatalos Fedora repo-ban van a Deepin desktop, így a régi módszer egy adott repo-ból telepített csomagok eltávolítására nem jó
    Vagy utána újratelepíted ezeket az alkalmazásokat vagy mazsolázol vagy szépen megnézed a /var/log/dnf.rpm.log-ot és csak azokat szeded le, amit most telepített.
    Ahogy nézem, a Deepin a lightdm display manager-t szereti, valószínűleg azt is állította be gdm vagy sddm helyett.

Új hozzászólás Aktív témák