Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csendes

addikt

A 29 megérkezett és 30% kedvezménnyel az Öné lehet. Persze ingyen van, de milyen jól hangzik, hogy 29...30.
    Ismét egy gyönyörű tapétával, ez most valami térhálós műanyag vagy mi, fogalmam sincs :C
    Valamit babráltak a plymouth-tal, amitől állítólag kevesebbszer kapcsol képernyő módot UEFI-vel ha grub nélkül használják, de nekem így BIOS-sal ez baromi ronda, a grub háttérkép fele ott marad, valami 3 pötty világít, úgyhogy le is szedtem. Persze elérhetők a mára már legendás régi plymouth témák is (a solar-tól akkoriban teljesen leesett az állam), de én meg már lusta vagyok ezzel foglalkozni.
    Nagyon lassan jut el a login-ig, nem tudom, hogy miért... :U
    Gnome-mal és mate-val is pont ugyanúgy működik, mint az előző verzió, bár állítólag a Gnome-on valamit gyorsítottak, ez azért nem annyira érződik.
    A grub akasztott ki jó alaposan. Először is a configjaimat szó nélkül átnyomta .pacsave-nek, ami azért a grub-nál nem udvarias. Ami még nem lett volna olyan nagy baj, de ráadásul az os prober random összeakad a gvfs-sel (de tényleg) és a grub telepítésekor 1-2 OS-t az időjárástól (vagy ki tudja mitől) függően nem vesz észre. Mondjuk voltak ezzel már régebben is bajok. Visszaraktam az eredeti config-ot és így már be vannak drótozva a lényeges dolgok.
    Majdnem kihagytam a szuper fícsört. Itt a modularitás [link] . Nincs ezzel baj, csak akinek ez kell, az nem fog olyan OS-t használni, amit csupán 13 hónapig támogatnak. Dehát nyilván ez majd a következő RHEL-ben lesz nagy durranás, már megunták a vöröskalaposok a rendszergazdák sirámait a csomagfrissítések után. Én egyből letiltottam a két modular repót, minek vigyen el az életemből értékes perceket, hogy azokat is frissítgeti a dnf. Bocsi :DDD
    Szóval, nem érdemes elkapkodni a telepítést, lesz ez még jobb is, ha javítják a hibákat.

Új hozzászólás Aktív témák