- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
body007 #3668 üzenetére
Köszi a grafikont!
Bár az ilyen GT630 meg mittoménmik ezen sincsenek, de legalább látok valamit már. Ilyen idióta nevezéseket meg számozásokat... Komolyan tanulhatnának a linuxtól: év+teljesítmény+felszereltség lenne a jó számozás
GTS450 1 GB GDDR5 van ~30 körül, gondolom a HD4770-nál (512 MB GDDR5) erősebb, a teljesítménnyel sok bajom nem volt. Melegedés, fogyasztás is kérdés, majd utánajárok. -
ViZion
félisten
válasz
body007 #3661 üzenetére
...és ennyi? Minden működik nVidia VGA-val, nincs zárt drivert (köszi Vladi
), nincs több nyűglődés? Out-of-the-box lesz openGL, wine, meg HW gyorsítás? Ehh...
Rég nem volt már nV karim. HD4770-et amúgy is ~6850-7770-re akartam cserélni, de akkor lehet nVidia lesz. mi az ajánlott, mire figyeljek? -
csendes
addikt
válasz
body007 #3577 üzenetére
Preupgrade-del. A telepítés
kicsitsokkal tovább tart, mint Live CD-ről, viszont minden alkalmazás, beállítás megmarad (kivéve, ami nem kompatibilis az új verzióval). Első lépés az f16 teljes frissítése, utána, a preupgrade csomag telepítése, majd a "preupgrade" paranccsal a frissítéshez a letöltések indítása. Elég sokáig tart, de félbe is lehet szakítani és ez alatt lehet tovább használni a rendszert. Utána újraindításnál a grub-ba bekerül egy új menüpont, azt elindítva telepíti az új verziót, ami megint elég sokáig eltart, mert egyesével telepíti a csomagokat, és ezalatt nem lehet semmi mást csinálni. Annyi gondom volt vele, hogy a grub beállítás nem frissült valamiért nálam.
És persze mint mindig, a fontos adatokat előtte célszerű lementeni. -
ViZion
félisten
válasz
body007 #3194 üzenetére
Én sem értem
Ubuntu alatt símán megcsináltam, UrT indult, kész. Még a windózos beállításaim is megmaradtak...
Megcsinálom a symlinket, működik is, jó helyre mutat, etc. Erre le akarja tölteni a progit... watta fak. Mikor megnézem a könyvtárát a symlink már nincs ott. Ha nem indítom a játékot, akkor meg ott van, akár restart után is, ahogy kell. Ehh. -
aDM|RaL^
őstag
válasz
body007 #3125 üzenetére
Igen, azzal oldottam meg végül.
Egyébként tökre meg vagyok elégedve a fedoraval, munkara, bongeszesre hasznalom a gepemet vonaton, és egy 2,4-es C2D-vel, meg egy 2 giga rammal gyorsabb ezekre a feladatokra, mint az osx 4 giga rammal... windowst meg utkozben inkabb nem is hasznalnek...
-
rokefeller
senior tag
válasz
body007 #3078 üzenetére
"rpmfusion-free-release-14-2.noarch"
Ez nekem fura, miért 14-es az? Jól lement az upgrade? Nem lehet hogy fennmaradt egy régebbi rpmfusion package?
Én megnézném van-e fenn régi, ha igen, leszedném, és úgy próbálnám.
Ha nem ez a baj, és az upgrade nem tűnik elég sütinek, akkor szerintem netinstall -ról bootolj be, és úgy tolj egy upgrade-et anaconda-val -
csendes
addikt
válasz
body007 #3002 üzenetére
Az alacarte-ra van egy rakás bug report Fedora 16-ra. Az egyik végén le van írva egy "workaround", ami segíthet:[link]. Egyébként közvetlenül a legegyszerűbb úgy használni az alacarte menüt Gnome3 alatt, hogy az ember telepíti az avant-window-navigator-t vagy a cairo-dock-ot, elindítja és beteszi valamelyik sarokba (van intellihide, autohide, stb.), és engedélyezi a megfelelő menü applet-et (van több is).
-
rokefeller
senior tag
válasz
body007 #3004 üzenetére
valahol a linkelt cuccban is leírt helyeken csak meg kellene lenni annak :-)
menüszerkesztőt szerintem nem fognak csinálni, mert a shellben szerintem nincs értelme. minden alkalmazásnak követni kell a freedesktopos standardot, és aszerint kezelni a desktop file-okat :-) -
rokefeller
senior tag
válasz
body007 #3002 üzenetére
a gnome-shell-re gondolsz egészen pontosan? ott nem lehet ilyen direkt módon szerkeszteni a menüt. .desktop file-ok alapján rakja össze a menüt, ha valami hiányzik, akkor legyárthatod kézzel (nem egy nagy cucc átírni egy másikat) de leginkább riportold bugként az adott csomaggal szemben
a fallback módot nem ismerem, de szerintem az is erre épül.
a gnome shell esetében szerintem nincs értelme eltávolítgatni a fölös ikonokat a menüből, fallback esetén lehet hogy lenne értelme, de szerintem ha a .desktop file-okat elkezded irtani, azzal csak magad lövöd lábon
lenne ha nem halt volna meg az SSD-m. a közhiedelemmel ellentétben a gnome 3 siker, sok júzer van, csak hát ők vígan csendben használják a gépüket, a haterek meg telerinyálják a netet :-)
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #2939 üzenetére
Kapcsold ki az rpm fusion tárolót és úgy frissíts! Bár jobb is ha törlöd. Utána a rawhide ágat tudod használni.
-
csendes
addikt
válasz
body007 #2939 üzenetére
Nincs még 16-os release repo az rpmfusion-on:
Index of /free/fedora/releases
[ICO] Name Last modified Size Description
[DIR] Parent Directory -
[DIR] 8/ 13-Jul-2008 13:38 -
[DIR] 9/ 13-Jul-2008 13:44 -
[DIR] 10/ 22-Nov-2008 19:19 -
[DIR] 11/ 07-Jun-2009 12:38 -
[DIR] 12/ 16-Nov-2009 09:34 -
[DIR] 13/ 12-Apr-2010 09:19 -
[DIR] 14/ 03-Oct-2010 17:35 -
[DIR] 15/ 27-May-2011 16:26 -
Apache/2.2.15 (CentOS) Server at download1.rpmfusion.org Port 80
Használd helyette a development-et (Rawhide) [link]. A Fedora 16 hivatalos kiadását jelenleg november 8-ra tervezik, de lehet késés. -
csendes
addikt
válasz
body007 #2904 üzenetére
Hármas futási szinten (runlevel) indítod el. Itt leírják ehhez a három módszert: [link] (4. és 5. kérdés). Például indításkor a GRUB képernyőn beírni a "kernel" sor végére egy hármast (ha csak egyszer akarom), illetve a grub konfigurációt ennek megfelelően módosítani (ha mindig szöveges módban induljon). Illetve lehet a /etc/inittab állományban módosítani a "id:5:initdefault:" sort "id:3:initdefault:"-ra.
-
csendes
addikt
válasz
body007 #2898 üzenetére
Ugyanezt a gondot máshol is leírták, ugyanígy VESA: RV770-t ír ki a gnome3 "system info" [link]. De ez a Gnome3, pontosabban a gnome-shell hibája, nem a Catalyst rossz. Három dolgot ajánlanak kipróbálásra: 1.; a nyílt radeon driver-t; 2.; a gnome-shell git verziót; 3.; a gnome3 fallback (metacity) interfészt.
-
csendes
addikt
válasz
body007 #2896 üzenetére
Gnome3 alatt sajnos vannak ilyen renderelési gondok ATI kártyákkal, várhatóan néhány hónap alatt javítják a Gnome3-t. Az "fglrx" (Catalyst) és a "radeon" (nyílt forráskódú driver) kernel modulok szerintem nem jó, ha egyszerre mennek, módosítani kellene a kernel konfigurációt, pl. : [link], vagy feketelistára tenni valamelyiket. Az Xorg.log-ból látszik, hogy milyen driver-t használ az X, de ha széthullik a kép, akkor szerintem nem "vesa"-t.
-
csendes
addikt
válasz
body007 #2820 üzenetére
Milyen hangkártyád van?
Ami az 5.1-et illeti [link]:
"Sok felhasználónak van "surround" kártyája, de csak két csatornára tesznek hangszórót, ezért a PulseAudio-t nem lehet alapbeállításként surround (például 5.1) módba tenni. Az összes csatorna engedélyezéséhez szerkeszd az /etc/pulse/daemon.conf-ot. Aktíváld a default-sample-channels sort (vagyis vedd ki a sor elejéről a pontosvesszőt) és állítsd az értékét 6-ra, ha 5.1-es hangszórórendszered van, vagy 8-ra, ha 7.1, stb. Mentsd el és indítsd újra a pulseaudio-t." -
-
-
válasz
body007 #2508 üzenetére
Na én ezt feladtam... (nem, nem 4 napig próbálkoztam vele
) Inkább frissítek 15-re (az már ügye .38-as kernel-es) és használom a radeonHD-t, jóaz...
Namost, ahogy én elgondoltam: fgrlx le, radeonHD fel (vagy mesa?), ha van kép: frissítés 15re. Nagyából így lenne célra vezető?
-
rokefeller
senior tag
válasz
body007 #2490 üzenetére
akkor próbálhatsz egy 'yum update --enablerepo=rawhide kernel'-t, de ez elképzelhető hogy a fél világot magával rántaná a rawhide ágból dependency-ként, szóval éles gépen nem biztos hogy jó ötlet. Simán a kernelt ha update-eled, akkor az szerintem nem elég, mert a KMS óta a videokártya driver, kernel és X verzió eléggé szorosan kapcsolódik egymáshoz, ha jól tudom.
-
csendes
addikt
válasz
body007 #2342 üzenetére
Hírek az itcafe-n: [link]
Élő magyar fórumok (azon kívül, amit éppen most olvasol): [link] [link].
Cikkek, hírek magyarul itt: [link].
Természetesen már a telepítéshez is választható magyar nyelv, illetve a rendszer nyelve is lehet magyar, van magyar helyesírásellenőrző, szógyűjtemény. Ezzel együtt, az angoltudás nem árt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest