- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1189 üzenetére
kb így: [link]
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1189 üzenetére
én úgy szoktam hogy leszedem a livecd-jét, bebootolok róla, a kívánt disket jobb felső sarokban kiválasztom, és a partíciót amit össze akarok nyomni, vagy kézzel összehúzom, vagy jobklikk, és ott van valami properties, és ott beállítom a amit be kell, ha mindent megcsináltam, akkor van egy apply, akkor kezdi el csinálni ténylegesen a változtatásokat. aztán amíg csinálja addig tetriszezek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1183 üzenetére
Most elindul a zikszpé vagy sem?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1178 üzenetére
Jah ki kell tölteni a grub.confot
/boot/grub/menu.lst
Itt egy részletes leírás. Nekem amúgy 2 vinyó van. A sorban későbbi a wines ezért nálam átmapolás van. Amúgy meg sima chainloader kell. lsd: link. -
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1178 üzenetére
Gparted LiveCD, vagy ha F9-cel próbálkozol, abban az anaconda már tus NTFS átméretezést. A GRUBhoz pedig elvileg semmit nem kell hozzáadnod, mert a telepítésnél a Fedora felismeri Other OS-ként, és csinál neki bejegyzést a grub.conf-ban.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1176 üzenetére
Ezt most annyira nem értem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1172 üzenetére
Mivel a két leírás gyakorlatilag ugyanaz, így azon - értelem szerűen - nem fog múlni a sikerességed.
Egy logot kellene nézni, meg egy glxgears-t. De szerintem az atisok még mindig a compozittal szenvednek. Meg sem lepődnék.
-
válasz
Neil Watts #1172 üzenetére
-
szalaynet
csendes tag
válasz
Neil Watts #1170 üzenetére
vistáról. http://flickr.com/photos/choubistar/2439499170/
-
szalaynet
csendes tag
válasz
Neil Watts #1168 üzenetére
Wine a portok miatt nem vált be, telefonomon usb van és egyszerübb xp alól lekapkodni a képeket.
Macromedia cuccokkal is hegesztünk időnként ez megint nem linuxos.Hibernálást nem szoktam használni P4 2.8 Ghz 1 Gb RAM ez hamar bebootol.
Viszont fedora volt az első linux amin a Radon 9550 normálisan megmozdult. ;) -
szalaynet
csendes tag
válasz
Neil Watts #1102 üzenetére
Teljesen egyetértek,kiegészitve annyival,hogy debianban sem találtam igaz szerelemre.
Fedora és Xp lakik egymás mellett xp net nélkül néhány alkalmazás meg a kölkök játékai miatt,netre meg Fedora. -
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #1164 üzenetére
Inkább:
1. HDD 1. partíciója: hd0,0
1. HDD 2. partíciója: hd0,1
2. HDD 1. partíciója: hd1,0
2. HDD 2. partíciója: hd1,1(remélem)
-
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #1162 üzenetére
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1143 üzenetére
Azt Ext3 az Ext2-nek egy továbbfejlesztett verziója, naplózik meg átméretezhető azt hiszem. Gyanítom hogy ezért ír ki bootnál ext2-t (nálam is azt írja ki, pedig ext3) mert nem különbözteti meg a kettőt, de ha nem adtad meg direkt az installnál hogy legyen ext2, akkor valószínűleg ext3 az fs-ed, neked is. Ha belenézel az /etc/mtab -ba akkor ott látni fogod hogy mi a konkrét szitu nálad.
-
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #1143 üzenetére
Nézd meg /etc/mtab, /etc/fstab, lsmod | grep ext , nálam ext3 van, ext2 nincs, mivel alapból az ext3 -t kínálta fel telepítéskor a formázás előtt és azt is választottam.
Meg utána kéne néznem mi is történik akkor, mikor a kernel kicsomagolja magát, initrd betöltésénél.
Még nem próbáltam, de állítólag a tune2fs -sel az ext2 -> ext3-ra konvertálható. -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1139 üzenetére
Meg sem lepődök...
Nem van egy CentOS-em is.
najó... home serveren ubuntu 7.04 fut.
De csak, hogy nem maradjak ki a buliból én sem. -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1137 üzenetére
Há hun? Postoltam oda vagy ötöt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1130 üzenetére
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1125 üzenetére
Szerintem már jó ideje.
-
válasz
Neil Watts #1124 üzenetére
KDE akart lenni
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1120 üzenetére
Nem én találok ki hülyébbnél hülyébb kódneveket. Előbb a vérfarkas, utána meg ez...
Remélem a design legalább normális lesz.
(Gyk: 24 nap múlva adják ki a fedóra 9-et. Kódneve: sulphur azaz kén.)
-
válasz
Neil Watts #1117 üzenetére
Örömmel látom, hogy újból a régi vagy... (arcfelvarró műtét
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1115 üzenetére
Igen. Így csak 37 év az élettartama.
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1111 üzenetére
http://mhensler.de/swsusp/repository_en.php
elvileg ott leírja a dajcs pajti hogy hogyan kell. vagy az atrpms-ből vagy a saját yum repojából fel lehet tenni
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1112 üzenetére
uFF!
[link]
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1109 üzenetére
az a default :-) azt használod szerintem, és az nem megy. szóval az általad is belinkelt lapon lévő mathias hensler-est próbáld ki
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1106 üzenetére
majdnem:
ha szar a suspended, akkor fekete képernyő és semmi
ha bugos a suspended, akkor vagy bejön a kép, jelszót kér, vagy nálam pl egy nagy fehér képernyő jelenik meg (kb 5-ből 1-szer), ahol ha beírom a jelszót, visszatér a gnome.
Tapasztalatok: Intel alaplap 943GM chipsettel és intel gma950 videóvezérlővel a suspend nálam bug nélkül ment, ahogy kell.
Ugyanilyen alaplapi chipset de Nvidia GeForce Go-val az említett fehérképernyős elviselhető buggal.Tehát ahogy leírod, nálad szar :-) Próbáld ki a software suspendet hátha, vagy legyél kemény, és próbáld be a 9 Bétát, két hét múlva kijön, nálam megy egy asztali gépen, és azon kjvül hogy az 1.499-es Xserverhez nem jó a Livnás Nvidia driver, tökéletesen megy
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1104 üzenetére
suspend = suspend to ram
hibernate = suspend to disk
azaz :-)
ha suspendelsz simán, akkor proci, megminden periféria lekapcsol, de a memóri kap áramot, és megmarad a tartalma, felélesztésnél kb 2 másodperc alatt magához tér, folytatható a munkamenet
hibernate-nél a memória tartalmát kiírja a lemezre, és teljesen kikapcsol, amikor visszakapcsolod, akkor ebből a képből visszaállítja a memóriatartalmat, és úgy folytatja, legalábbis legjobb tudomásom szerint.
namost nekem 2 giga ramnál a hibernate 2-szer addig tart, mint a reboot :-) szóval az nem annyira jött be, lehet majd begyorsul, de most nem az igazi még.általános para, nem fedora specifikus, de sajnos nem minden gép képes rendesen visszaállni ezekből a suspend v hibernate állapototkból. A belinkelt cucc, a hensler féle az softare suspend, nem tudom már pontosan a különbséget a defaulthoz képest, de az nekem régen nagyon szépen működött, még core 5 -ön, de mivel a nyolcas defaultja megy nálam, ezért már nem használom azt a cuccot. szerintem megér egy próbát.
és van egy bug a default suspenddel, van hogy nem dobja be a bejelentkező boxot, vagyis a képernyőn nem látod, de ha beírod a passwördöt, és enter, akkor belép :-) vicces :-)
-
válasz
Neil Watts #1102 üzenetére
MOD:
Most nem azért de ez mi???
Ezzel menne a felélesztés? -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1098 üzenetére
Naja. Te két naponta imádsz valami új rendszert.
Agyrém dolgokkal nem találkozol, mert azóta 3* frissültek azok a csomagok és javították a problémákat. De lesz még váratlan gond. Frissítésekre ügyelj.
Ha hacket akarsz, akkor cibáld ki a csipogót az alaplapból.
Hivatalos eljárást nem tudom. Kb 1,5 éve állítottam be, azóta csak a rendszer változik, a beállítás marad.
-
válasz
Neil Watts #1098 üzenetére
MOD: Be lehetne azt állítani hogyha megnyomom a del gombot akkor ne sípoljon a gép?
Ugyanezt játsza a terminál amikor kicsit továbbnyomom a backspacet.... Ez ellen van valami hack?
-
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #1092 üzenetére
Ha megvolt a rendszer update, Livna-s fglrx install (yum kmod-fglrx és azzal telepít még pár hozzávalót), utána kellett volna egy reboot. Nekem semmi mást nem kellett vele tennem hogy menjen. Még a a 17"-os crt-met is jól beállította. Adj neki egy reboot-ot, utána kell hogy menjen az fglrx-config-display enable, bár ezt nekem nem kellet kiadnom hogy menjen.
fglrxinfo -ra valami ilyesmit kéne hogy írjon:
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3850
OpenGL version string: 2.1.7412 Release
Ahogy Vladi írta, nem kell túlspilázni.Ha igen, akkor ott valami nem kerek. Log meg itt van: /var/log/Xorg.0.log általában.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1093 üzenetére
elvileg enabledre telepíti a post install script. Szóval nem is kell.
fglrxszel feláll az X?Vagyis nem kell túlspilázni. Telepíted az fglrx csomikat. Beállítod, X restart. Örül. Vaaagy: logot néz.
-
válasz
Neil Watts #1092 üzenetére
MOD: A parancs nem található (ezt írta)
-
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #1089 üzenetére
V.box passz. Grub jól van beállítva? Nálam win.xp -re csak ez van a grub.conf-ban:
title Windows
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
De írt Vladi a Vista+grub-ra: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged