Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    Üdv!

    Bocsi, hogy ide is besírom a dolgot, de nem akarok úgy járni, hogy én nem jártam végig minden lehetséges dolgot :D

    A megoldásra váró probléma a következő lenne:
    Adott egy Dell noti -az aláírásomban részletesen- és az a gond, hogy linux alatt a venti iszonyat mód pörög és hangos, melegszik minden és felére esik vissza az akku idő. Valamiért olyan, mint ha ezerrel járatná vagy a procit, vagy a vidi karit (esetleg mindet egyszerre). Pedig U-s procim van, ráadásként energia takarékos is.

    Tehát a linux meglétét úgy éli meg, mint ha extrém terhelés alatt lenne, mint pl egy játék futna.
    A laptophoz alapból az ubuntu 12.04 volt előtelepítve, de emiatt le kellett szednem és Win-t pakolni rá (az alatt semmi gond, szinte nulla melegedés és csendes).

    Futtattam a fedorát live usb-ről, a jelenség ugyan az, talán annyi különbséggel, hogy kevésbé melegszik, de azzal is iszonyat vadászgép hangja van. Fedora alap esetben az Intel HD4000-et érzékeli, ami nem is lenne probléma, mert linux alá bőven elegendő.

    Ubuntu közösség azt írta, hogy sajna erre nincs megoldás ha a switcheroo nem hoz változást (sajnos nem hozott), fedora alatt tudtok valamit?
    Szabadulnék a Wintől már nagyon, de így esélytelen :( Az élettartamát meg nem akarom a notinak csökkenteni, hogy még a szövegszerkesztés alatt is úgy jár, mint ha nyúznám. No meg idegesít is, főleg ha konferencia teremben előttem a noti és az egész terem az enyémtől zajos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák