- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Ez a topik le lett zárva, a következő topikban lehet feltenni a kérdéseket: F-Secure termékek
Aktív témák
-
andy83
aktív tag
Próbáltátok már az F-Secure Internet Security 2012 végleges kiadását?
Mik a tapasztalatok róla? -
sz.j
nagyúr
"Kivételeknél hozzá kellene adni a tárhelyet, plusz a tűzfalbeállításoknál az adott tárhely ip címére engedélyezni kellene az ftp kapcsolatot"
A kivételek-et hol találom? És a tárhely mijét, az ftp-jét?
A tárhely IP címét nem tudom (csak az ftp-jét), ezt hol találom?#100
Amióta az F-SIS-el nem tudtam a tárhelyemhez kapcsolódni (már hetek óta) a Comodo fala és az F-SIS AV része van fenn (tűzfal kikapcsolva) és semmi gond nincs velük, hiba nélkül teszik a dolgukat. (Pedig szándékosan egy két "meleg helyet" is meglátogattam) -
dudasj
tag
Az Fs egy komplett rendszer, ha csak részeket telepítesz fel belőle azzal kb. ott vagy mintha fel se raktad volna. Vagy csak ezt használod de teljesen vagy ne használd mert nem fog tudni normálisan működni. Az Fs amúgy inkább a megelőzést csinálja jól semmint a keresést, a lényege az hogy semmi nem jut be a gépedre ha rendesen felraktad és beállítottad. Egyébbként az FS kikapcsolja a win tűzfalát mert lecseréli azt a sajátjával.
-
dudasj
tag
Tűzfalbeállításoknál a másik gép ip címét be kellene írnia.
Beállítások - hálózati kapcsolatok - Tűzfal (mobilra vagy nyomtató és fájlmegosztás esetlewg irodára érdemes otthoni gépen rakni) itt hozzáadás, adsz egy nevet a szabálynak, engedélyező sz. lesz - Ip cím egyénire Szerkesztésnél beírod a másik gép ip címét vagy akár a helyi hálózat ip címtartományát is hozzá adhatod, Válaszd ki az all trafficot vagy ha van türelmed a mailwarek kivételével add hozzá az összeset amit itt találsz (ez biztonságosabb mert nem tudják e miatt megfertőzni egymást később esetleg) és készen vagy. -
McKane
senior tag
sziasztok
ismerősöm kért fél éves f-secure IS 2011 promót a face-n. meg is kapta,rendben működik a kulccsal a program.
de !mivel 2 gép van hálózatba kötve routerrel, azonos munkacsoportban, eddig, az f-secure telepítése előtt rendben látta a másik gépet,azonban mióta az f-secure van feltelepítve nem látja a másik gépet!
hogyan lehet ezt megoldani,hogy normálisan lehessen böngészni a hálózaton ?sürgős lenne..
-
sz.j
nagyúr
Akadt egy "kisebb" problémám az F-SIS-el, kérem hogy aki tud segítsen ....
Az F-SIS tűzfala nem engedi csatlakozni a Total Commander-t a tárhelyemhez, ha kikapcsolom vagy ha másik falat (pl. Comodo) rakok fel azzal nincs gond.
Amúgy az F-SIS nem jelez semmit csak a Total Commander "megáll" mert nem tud csatlakozni a tárhelyhez.
Más progiknál vagy a netten nem vettem észre hasonlót blokkolást.
(Megjegyzem, hogy régebben nem volt ilyen probléma az F-SIS tűzfalával)Hogy tudnám ezt a hibát megszüntetni?
Köszi előre is a választ.
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Ezek szerint felkínálja a választási lehetőséget? Mert mikor kb egy hónapja felraktam az FSIS-t, nem is figyeltem erre.
Mert most azon filóztam, hogy érdemes-e törölni az egész FSIS-t, majd csak az AV részét felrakni vagy csak a Beállítások útvonalon kapcsoljam ki a tűzfalat.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Ki szeretném próbálni a Comodo tűzfal + FSIS AV párost, kérdésem az lenne, hogy az FSIS telepítésekor ki lehet kapcsolni a tűzfal telepítését vagy pedig fel kell rakni a komplett progit és ezt követően a "Beállítások -> Hálózati kapcsolatok -> Tűzfal -> Tűzfal kikapcsolása" útvonalon lehet ezt csak megtenni?
Előre is köszi az infót.
-
Ge_Og
csendes tag
Szia!
Igazad van, én kevertem kicsit össze a neveket. Gyakorolnom kell még, hogy mi mihez tartozik és mi a jelentése. A Webtartalom-szűrést nem telepítettem fel.
De a kikapcsolt webvédelemnél sem akart feltöltődni az a fájl ha a FF volt megjelölve mint alapértelmezett böngésző. Ha a Crome-t tettem meg alapértelmezettnek akkor FF-ban már azonnal el tudtam küldeni azt a csatolt fájlt amit előtte nem. Ekkor meg a Chrome alatt nem ment.
Na mindegy meg lett oldva, sajnos más is használja a gépet a családban és ezt a "hibát" így nem tudták volna elfogadni.
F-Secure le és OSS free fel. Meglepően kevés a gépigénye (többre számítottam) és nagyon csendben is van a háttérben. -
sznorbi2
senior tag
Nem fog működni a kulcs mert most járt le a múlt héten a 6 hónapos promós kulcs érvényessége. Ha minden igaz akkor a promós kulcsok csak ahhoz a verzióhoz jók amihez kiadták, vagy legalábbis 2010-ben még így volt.
Ge_Og:
A 2011-es verziónak jól működik a webvédelme. Ezért mehetett volna a telepítés vele együtt.
Erre nem emlékszem, hogy van webvédelem varázsló.Viszont tartalomszűrés az van telepítéskor is arra kérdez rá és nem a webvédelemre.. Vagy ki, vagy be van kapcsolva a webvédelem. Ez furcsa, hogy ki volt kapcsolva és mégis gondot okozott?
Nem a tartalomszűrőt kapcsoltad ki? Attól még a webes védőfal aktív és ugyanazt csinálhatja az alapértelmezett böngészőben, mint amit leírtál. -
Ge_Og
csendes tag
Szia!
Elnézést a megkésett válaszért.
Próbáltam azt is amit írsz, hogy kikapcsolni a webvédelmet de akkor feldobódott egy ablak, hogy elindult a webvédelem varázsló.
Én a telepítéskor a két lehetőség közül (Teljes vagy Webvédelem nélküli) az utóbbit választottam. A Főablakban a Webvédelemnél a csúszka a KI állásban volt. -
GEPESZ66
veterán
2010-ben igényeltem még 6 hónapos promóciós kódot.Jó-e ez a 2011-es termékhez?Ha a lejárat előtt tudok igényelni még egy 6 hónapos kódot, akkor tudom-e ezzel tovább használni a feltelepített programot?
-
sznorbi2
senior tag
Kikapcsoltad volna a webvédelmet majd ha készen van vissza és utána rendben lett volna, de ezt te döntöd el, hogy mit használsz és mit nem.
Ha valami nem támogatott böngészőt használtál volna amin nem figyel a webvédelem pl.Firefox 4B9 vagy a Crome BETA valamelyik verzióját akkor nem nyúl bele a böngészésbe.Ennyi az egész.
-
Ge_Og
csendes tag
sz.j és sznorbi2
Köszönöm a válaszokat. Sajnos közben akadt egy kisebb problémám az F-Secureval így le kellett, hogy szedtem.
FF az alapértelmezett böngészőm és szerettem volna küldeni a g.mail címemről egy 5.2 MB nagyságú csatolt fájlt. Sehogyan sem akaródzott feltöltődni az a fájl, 10 perc elteltével még mindig nulla %-on állt a feltöltés. Átmentem a Chrome-ba ott azonnal feltöltődött és el is tudtam küldeni. A Chrome nem az alapértelmezett böngészőm.
Tettem egy próbát utána, és a Chromot tettem meg alapértelmezettnek és ekkor meg innen nem töltődött be az a fájl. Az FF alól meg, hogy most a Chrome lett az alapértelmezett böngésző azonnal feltudtam tölteni azt a fájlt amit előtte nem sikerült.
F-Secure uninstall után minden okés lett a FF-ban is. -
Ge_Og
csendes tag
Nálatok ilyen, kétnyelvű ez a felugró ablak? Egy hete tettem fel az F-Secure IS-t de akkor még teljesen magyar volt itt minden opciója. Maga a programban minden kezelőfelülete magyar, csak ez lett ilyen ha jobb klikkelek az óra melletti ikonjára.
-
sz.j
nagyúr
Az FSIS-nél van Sandbox vagy valami ehhez hasonló megoldás?
-
törölt tag
Ja ,de az egy gépes , én meg rosszat linkeltem
http://www.t-home.hu/uzleti/internet/kiegeszitok/internetbiztonsagSzóval a három gépes kerül 1000 Ft / hó -ba
-
sznorbi2
senior tag
Itt a német honlap linkje, gyakorlatilag 30 EUR az nem rossz ár érte ahhoz képest, hogy máshol meg 50-60 EUR az ára!
-
törölt tag
http://www.t-home.hu/uzleti/internet/kiegeszitok/internetbiztonsag_office
Ennyiért tényleg olcsó
-
tyccon
tag
Sziasztok.Segítségeteket szeretném kérni: Client Security-m van,de csökkentett módban nem indul el az ellenőrzés,csak "normálisan".
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Brekecs
senior tag
Szülői tartalom szűrés nincs benne
de már a gépemen sincs a progi ! Elkezdtem egy Blu ray filmet letölteni és 10 percenként Rootkitet talált benne és szakította a kapcsolatot, vissza tettem a Nis 2011-et és azzal simán leszedte a filmet semmi Rootkitet nem jelzett ! Mondjuk ahonnan töltöttem a filmet elég sokan leszedték de senki nem panaszkodott.
Kép : -
Brekecs
senior tag
Sziasztok !
Nos a fentebb említett Vodafonos F secure vírusirtóról röviden leírom a tapasztalatomat !
Elég olcsón jutottam hozzá ezért az egyiket ki is próbáltam először a Fis 2011-et telepítettem de a sorozat számot nem tudta értelmezni, ezért a Vodafon oldaláról leszedtem amit javasol,ezzel már egyből települt, a frissítés elég lassú volt de aztán észre sem vettem hogy a gépemen van ! Előtte a Nis 2011 használtam de szinte ugyan úgy észrevehetetlenül teszi a dolgát ez is ! Az ikonja más de teszek fel egy pár képet hogy mindenki lássa miről is van szó azt hogy miben külömbözik a Fis 2011-töl nem tudom de a képekből a hozzáértők majd eldöntik ! -
Brekecs
senior tag
Sziasztok !
Nem tudja valaki véletlen hogy amit a Vodafone árul vírusirtó licenszet azt elfogadja az F secure internet security 2011 ?
Erről lenne szó !
-
BigManus
addikt
Szia
-
RBJ
addikt
az f-sec av nál hol lehet file okat elemzésre küldeni ?
-
RBJ
addikt
nagy lett a csend az f-secure háza táján.
na most visszaraktam megint a F-sec. av.t. még mindig nem értem mi tart olyan sokáig míg leszedi a frissítéseket majdnem negyed óra ha nem több. szerintem már 2011 tájékán elég gáz egy ilyen telepítés. nem is tudom miért nem integrálják be a telepítő file ba időközönként a legújabb adatbázisokat . -
Nhorbee
aktív tag
-
Nhorbee
aktív tag
Bocsi, véletlen kétszer ment.
-
Nhorbee
aktív tag
Sziasztok,
Ti melyik formációt ajánljátok, az FS AV + Comodo vagy FSIS-t?
Előre is köszi a választ. -
Az F-Secure termékek e-mail és webes vírusellenőrzése másképpen működik, mint a többi gyártó vírusirtóinál, nem helyi proxy-t használ, hanem, hálókártya szintű adatelszívást.
Ez sajnos teljesítmény (időtúllépés) jellegű problémát okozhat nagy vagy erősen tömörített fájlok, levelek letöltési ellenőrzésekor, ezért került sor az F-Secure 2011-es termékben a változtatásra.
(A tömörített állományok helyi kibontáskor úgyis ellenőrzésre kerülnek és akkor riasztás történik, ha kártékony kód van bennük.)
Tudomásom szerint tömörített állományból mentesítést nem vállal a program, a felhasználónak magának kell kibontania az archívumot és a fertőzött állomány törlése után visszacsomagolni azt.
-
Nené Fiori
csendes tag
Na ezt már szeretem.
A legutolsó frissítéskor változott a SAS program verziója és amikor most (az előzőhöz képest megváltozottal) ki akart menni a NET-re FS máris rákérdezett. -
Kácsa
aktív tag
Nálam az F-secure kipróbálási időszaka véget ért.
Az oka : van egy 1 GB pendrive-om,amin csak vírusirtó programok telepítői vannak(semmi más),amit az F-secure védelmi motorja miatt több mint 10 percig tartott mire sikerült beolvasni.Plusz kipróbáltam egy adat dvd-t is,az eredmény ua..Több film egy dvd-n,dettó.
Most NIS van az F-secure helyett,így minden rendben .Gyorsan beolvassa az adattárolókat.Tudom be lehet rakni a kivételek közzé ,hogy ne vizsgálja,ki is próbáltam ,úgy jó.Viszont ha megadom ,hogy ne vizsgálja akkor hol marad a védelem ?
Fájdalmas búcsút kellet tőle vennem,pedig tetszett. -
sznorbi2
senior tag
Laca026:
Hagyd a francba ezt a portos témát, nincs értelme tovább lovagolni rajta.
Ha jól emlékszem a Real Player Plug-in megy ki azon a porton ami mindig nyitva van neki, csak én azt nem tudom, hogyan lehet konkrét portot bezárni.Fire:
Csak, hogy kerek legyen a történet nem a haverom, hanem egy fórumozótárs volt a privát beszélgetőpartner. Nincs ezzel semmi gond.
Az írásoddal azonos állásponton vagyok, hogy ha láthatatlan a port akkor is érheti támadás a gépet amit az általános antivírus fórumban le is írtam, mivel ugye a 80-as porton kommunikál a net.RBJ:
Ne a tűzfalat variáld, hanem az alkalmazásvezérlést.
Ha átállítod a gyári beállítást, hogy az alkalmazásvezérlés kérdezzen rá az ismert programokra is akkor még azt is megkérdezi, hogy ki akarsz-e menni pisálni! -
RBJ
addikt
Leszedtem az f-sec is t mert hiányzik a comodo nak a kérdezöskodése a hálozati forgalommal illetően.
hiába van szigorúra véve a tűzfal szabály így is rengeted progit automatikusan kienged.
megyen vissza a comodo. -
BlackSeven
aktív tag
Kicsit én is offolnék port ügyben.
A számítógép első vonalbeli védelme minimum az, hogy a portjai kifelé láthatatlanok legyenek. Azért, mert az automatizált támadások ellen a láthatatlan portok jelentik az egyetlen valamire való, első vonalbeli védekezési módot. De manapság már az van sajnos, hogy a hálózati kártevőket amúgy már közel sem érdeklik, hogy az adott portok állapota stealth avagy csak closed, mert már a válasz nélküli portokat is megszórják támadó csomagokkal.
A jobb tűzfalak rendelkeznek MD5-el. Ez az MD5 (angolul Message-Digest algorithm 5) függvény egy széleskörűen elterjedt és használt, 128 bites, egyirányú hash-függvény, amely egy egyirányú kódolású algoritmus. Ez a kódolás mivel egyirányú (de ez már felsőfokú informatika tárgya) ezért az MD5 hash-függvény visszafejtése nem lehetséges. Még a Pszeudó-kóddal sem.
Na az off vége itt van. -
RBJ
addikt
csak én kapcsolom ki a browsing protectiont az IS be. ? engem zavarnak az ilyen beépülő modulok.
-
RBJ
addikt
Tényleg csak januárig jó a promo sajna. na most teszteles az f-sec IS t. soha nem hagytam el még ezidáig a comodo tűzfalat . mindig csak AV +tűzfal volt.
-
Hali!
Nincs azzal semmi gond, csak a haverod is abban a cipőben jár, mint én. Én sem tudok ezeken az oldalakon portokat tesztelni(pontosabban tudok, csak az eredmény nem "rám" vonatkozik), teljesen mindegy milyen védelmi progit rakok fel, a Furkó ugyanolyan eredményt ad, mint a Comodo...
Ennek az az oka, hogy nem az én gépem IP-je(hálózati csatim) van ott, hanem a szolgáltatom valamelyik végponti eszközének a címe. Nézd meg a haverodnál is, szerintem nála is ez a helyzet.Fire.
UI: A láthatatlan portokról meg akadjunk már le, mert manapság csak reklámértéke van, tényleges védelmi szerepet nem tölt be...Tiltsd le pl a 80-as portot (HTTP), akkor valóban nem jön be semmi a netről, de neked sem kell kimenni/böngészned a neten. Szóval egy hacker sem hiszi el, hogy a gépeken nincs/le van tiltva 80-as port (vagy más alapvető működéshez szükséges, ám támadható port), nem érdekli, hogy az adott tűzfal láthatatlannak jelzi, az akkor is betámad rajta, mert a nnak a portnak mennie kell és azon kommunikációnak kell zajlania...
Elnézést az offért...
-
sznorbi2
senior tag
Akkor a fórumtársnak hogyan lehetett nyitva mindig ugyanaz a port, többféle programnál is?
Ja, meg a haverjánál is ugyanaz a port volt nyitva pedig még a Windows sem egyezett.
Ezt én is nagyon furcsának tartom, de a történet igaz!
Másra én nem tudok gondolni.
Ennyire nagy a véletlenszerűség lehetősége?
Én a véletlenekben nem hiszek!Az igaz, hogy a programok tűzfalai nem egyformák, de mind ugyanúgy ugyanazt a portot hagyta volna nyitva?
Sőt, most jut eszembe, hogy még az Outpost Pro 6.7.3 is ugyanazt csinálta, pedig leírtam neki, hogy amikor felugrik a figyelmeztető ablak akkor tiltsa és ennek ellenére mégis nyitva volt a port.Hát én is gyomroztam már néhány IS-t(Kaspersky, Quick Heal, eScan, Panda, F-Secure, Vipre, Outpost SS, Virusbuster, stb.) és eddig szinte mind azonos működéssel bírt, kivéve a Vipre mert az bekapcsolt tűzfalnál is olyan volt mintha nem is lett volna tűzfal benne!
-
BigManus
addikt
" Ezek szerint szolgáltatótól is függhet a portok kérdése. "
Ezt nem igazán osztom!
Egy egyszerű példával élek. Windows gyári tűzfal.
Ha be van kapcsolva, mindegy melyik szolgáltatónál vagy.Nekem t-online a szolgáltatóm, de program függő, hogy alap beállításokon mi van nyitva, zárva és láthatatlan.
Sok programot kipróbáltam már és nagyon nem egyformák a tűzfalaik. ( ez végül is természetes ) -
sznorbi2
senior tag
Már egy jó ideje használom az F-Secure termék(ét-eit). Persze ezt ti is tudjátok.
Igen a tömörített fájlokra nem jelez letöltés közben és jobb klikkes keresésnél sem távolítja el a kártevőt sem az IS, sem az AV, mivel ha egy kártevő tömörítve van akkor nem tud tevékenykedni és főleg nem aktiválódni. A Kaspersky azért alkalmazza a tömörített fájlban levő kártevőírtást is mert így nagyobb biztonságérzetet mutathat a program.
A zárt port, láthatatlan port kérdés egyébként szolgáltató függő is(gyári beállításon), ugyanis valamelyik fórumtaggal privátban kommunikáltam és neki is ez volt a baja, hogy csak zárt portok vannak a gépén az F-Secure IS-el, sőt még 1 vagy két port nyitva is volt.
Erre variáltunk a beállításokkal és a nyitott portok továbbra is nyitva voltak.
F-Secure uninstall, fel a Norton IS, ugyanaz a helyzet.
Norton le, ESS fel, helyzet változatlan.Azt hiszem a KIS-el is ez volt a helyzet. Megkérdezte a haverját ha jól emlékszem neki is valamilyen IS(talán ESS) volt és ugyanazok a portok voltak nyitottak. A net.szolgáltatójuk azonos volt.
Ezek szerint szolgáltatótól is függhet a portok kérdése.
Ha meg a hálózati kártyát megbizhatónak adjuk meg neki akkor úgy veszi, hogy nincs gond a portokkal és csak az alapbeállításokat használja a portokkal kapcsolatosan, vagyis ha alapon van nyitott port akkor azt a megbízható hálózati adapterrel nem is fogja bezárni.
Nem szabad ezt a beállítást átállítani mert nyitott portok is lehetnek a gépen ezzel a megbízható adapteres beállítással. A Viprénél nekem is ez volt a gondom, hogy nyitva maradt 3 portom a megbízható adapternél! -
BigManus
addikt
válasz
Nené Fiori #35 üzenetére
Persze. Jelez a port scannre. Addig jó, míg kapod a riasztást.
-
Hali!
Ez jó, ez tetszik.
A saját support nem ismeri az FS-t, de a Kasperky-t eltalálták, az ugyanis valóban nem "használ" láthatatlan portokat, utoljára a 2009-esben volt ilyen lehetőség. Ennek ellenére láttam már én is ilyen tűzfaltesztet, amit a KIS 2010-el végeztek és láthatatlan voltak a portok...No comment...
Parancssort indítsd el, aztán add ki a netstat -a parancsot. Ahol azt látod hogy LISTEN/FIGYEL az a port nyitva van és láthatod, hogy melyik portokat lehet vagy kell(ene) elrejteni. (Ha ezt a védelmi progi nem tenné meg)
Fire.
-
Nené Fiori
csendes tag
Hallelúja!
Köszi, hogy ez volt a téma mert nálam sem volt eddig okés, de most már nálam is minden stealth!
Nekem ezt dobja fel azonnal az F Secure IS amikor elindítom ezt a grc.comot. -
Ezt megnézné más is lacán kívül:
[link] -
R.Danel
csendes tag
A Tűzfal szigorú módban van elejétől fogva. Én állítottam át azonal.
Megoldottam közben.
grc.com és Wigwam.
Nem tudom mi az összefüggés de itt a Megbízható hál. adapternél átállítottam Nincs-re és most már jó lett.
Alapból, a telepítés után a másikat állította be a program magának és eddig azon is volt. -
R.Danel
csendes tag
Tegnap reggel telepítettem.
Itt az F-Secure support válaszleveléből egy részlet: ... A legtöbb gyártó már abbahagyta a stealth mód használatát, mert sok kompatibilitási és teljesítménybeli gondot okozhat intenzív hálózat-használattal járó programok futtatásakor - a hálózati kártevőket pedig amúgy sem érdekli a stealth, a válasz nélküli portokat is megszórják támadó csomagokkal.
Tudomásunk szerint az általunk képviselt antivírus gyártók közül az F-Secure
és a Kaspersky cég is hagyományos, zárt portokat mutató személyi tűzfalat
épít a biztonsági termékeibe. -
Akinek FSecure 2011 IS-e, vagy F-Secure AV 2011-e van, annak a vteszt.szunyi.com oldalon lévő zip.elt mintákra sem jelez letöltéskor az F-Secure?
Jelen esetben azt láttam, hogy a Client Security jelez a zip-el fájlokra, a 2011-es IS, vagy AV már nem. Ja, és nem mindegyik zip-ből távolítja el a jobklikkes kereséssel a fájlt ill. kártevőt. -
BigManus
addikt
Egy grc-s eredmény kellene...
" Akkor ez most hogyan is van? "
Valószínűleg úgy van, hogy nem tudod a védelmi programodat helyesen konfigurálni!
Mi lenne, ha talán leírnád, hogy milyen op rendszered van, 32 vagy 64 bit, stb.
Ha csak azt kérdezem, hogy milyen gyertya kell az autómba, az kb. ilyen. Nem fog tudni válaszolni senki. -
R.Danel
csendes tag
Nálatok a WIGWAM teszt milyen eredmény hoz? Nálam ezt. Csak öt port az ami stealth a többi az mind csak zárt.
Ha bekapcsolom pluszban még az XP saját falát is akkor már mindegyik láthatatlan lesz!
Akkor ez most hogyan is van? -
OanteS
csendes tag
Kivételeket hol lehet megadni benne?
Ha egyáltalán van ilyen lehetőség mert én eddig még nem leltem rá. -
R.Danel
csendes tag
Nem. De ettől még nem kellene ennek ilyen lassúnak lennie. Még régebben amikor futtattam időnként az A-Secure OnlineScannert hát az is sokáig molyolt a gépemen. A másik többi ilyen onlinescanner többszörösen gyorsabban végzett mindig.
Egyébként Nektek meddig lett érvényes ezzel a kulccsal az F-Secure?
Nálam 2011.01.15.-ig csak. Ez nem 180 nap de gondolom már régebbről ketyeghet a visszafelé számolás. -
R.Danel
csendes tag
Hát akkor nem értem. Igaz, hogy nálam 987 ezer valahány fájlt írt ki a végén amikor végzett a vizsgálattal. De mint már mondtam is, ezt a mennyiséget az ESS 50 percen belül mindig lezavarta. Maxra volt abban is állítva minden.
Nálam így volt/van beállítva a vizsgálat előtt. (de azóta sem állítottam el) Kép -
Kácsa
aktív tag
Teljes vizsgálat 15 perc,38500 fájl átvizsgálva (minden fájl átvizsgálás bekapcsolva,heurisztika bekapcsolva).Ugyanez KIS-el kb.1 óra,viszont kb.150000 fájlt vizsgál meg.
-
R.Danel
csendes tag
Nos nálam a teljes vizsgálat (mindössze) 6 óra és 34 percig tartott.
(karórám szerint) Másnál mennyi időt vett igénybe a teljes vizsgálat?
Ezt az adathalmazt az ESS eddig általában 50 percen belül mindig levizsgálta.
Talált az F-Secure összesen egy valami - általa kémprogramnak azonosított- cookiet a Firefoxomban és annak az eltávolítás mindössze 12 percig tartott "csak".
Hát nem valami kapkodó idegbolond ez a program az egyszer már biztos.
De az is biztos, hogy teljesen észrevétlen a gépen az ESS vagy NOD32 általam már megszokottjához képest is. És mintha gyorsabban is bootolna be a laptopom. ESS-el átlagosan 75-80 sec között szokott lenni de ezzel az F-Secure IS-el most ez lecsökkent 60-65 sec közé. -
Kácsa
aktív tag
Kipróbálás céljából feltelepítettem a 2011 FIS-t.Egyelőre alatta fút eddig leggyorsabban a rendszer,Norton meg Kaspersky után.Negatívumként tudom felhozni,hogy 9 folyamat fut a feladatkezelőben ami a progihoz tartozik (Kaspersky-nál 2 fút).Csak a Firefox van megnyitva és több mint 50 MB-ot fogyaszt a memóriából (KIS-nél ez 20 MB).Mondjuk manapság ez mindegy a min 2GB memóriás gépeknél.Pozitívum ,hogy tényleg nem fogja a gépet,a böngészőt sem.Beállítása egyszerű és gyors.A GUI egyszerű és átlátható.
-
RBJ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #5 üzenetére
én az f secure av hoz keresnék promo t
-
ZCoyote
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #5 üzenetére
Szerintem ez egy nagyon jó kis progi.
Köszönjük a hitközség nevében! -
Hali!
Ha volt már másik topic-ban, akkor sorry. Egy működő promoció(most próbáltam és meg is jött a kód nagyon gyorsan)
F-Secure Internet Security 2011 - 180 napos kulcs
Az oldalon ez az infó is megtalálható
"The license key you get will works with both F-secure Internet Security 2010 and F-secure Internet Security 2011."Azaz ez a kulcs a 2011/2010-es IS-hez is jó.
Fire.
-
RBJ
addikt
mikor frissít akkor csak az ikonon látszik egy kicsi letöltő csík.
mondjuk telepítés utáni frissítés időtartalma nem igazán tetszik.
Az úgymond utilities szerű kezelőfelület nekem se igazán jön be , de összeségében pozitívak a tapasztalataim.
már csak valami promo t kellene levadászni. érdekes csak az IS t sztárolják rendesen ilyen téren. -
R.Danel
csendes tag
Én is felraktam a laptopomra egy próbára, ESS-t cseréltem le (ideiglenesen). Hát ahhoz képest igen csak puritán a beállításoknak meg egyéb más lehetőségeknek a "tárháza". Betöltési idő legalább annyira jó vagy még talán kicsivel jobb is mint az ESS-é. Teljesen észrevétlenül fut a háttérben is. Full scan alatt sem terhelte a gépet. Azért amikor frissít azt szeretném látni egy feldobott ablakban, de ezt sem tudom sehol beállítani benne. Vagy csak már a megszokás beszél belőlem és azért hiányzik?
Valahogy nekem túl leegyszerűsítettnek tűnik az egész kezelőfelülete és (talán ezért is?) de nagyon hiányérzetem van. Ettől még remek program és a felismerése is átlagon felüli de ...
Na de majd talán még mások is írnak róla véleményt. -
RBJ
addikt
na meglátom mi sül ki ebből az f-sec dologból. eddig gépigény rendben. böngésző sebesség rendben.
-
Itt szeretném ha megbeszélnénk az F-Secure 2011-es termékek újdonságait, problémáit, stb.
Nekem nagyon tetszenek az új kiadások. Leváltottam velük az általam nagyon szeretett Kaspersky termékeket!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Furcsán, de elstartolt a GeForce RTX 5050 Laptop GPU
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ASUS TUF Gaming F16
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest