Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
+1
Magadnak veszed, vedd a Longinest. Egyébként egy méltatlanul mellőzött márka a Longines, pedig nekik is voltak apró mérföldköveik az óra történelem nagy könyvében. Befektetésnek meg amúgy sem jó egyik sem.
Sznob körökben meg holt mindegy, mert mindkettő márkát semmibe veszik. (Lásd exkluzív óra topik. De ide sorolható a Hublot is.)
Szulita28: Másnak kár imponálni. Egyrészt aki nem foglalkozik az órákkal, az nem is ismeri igazán egyik márkát sem. Ahhoz több pénz kell és legalább egy Omega vagy Rolex, hogy villantson az illető. De az is lehet, hogy simán hamisítványnak néznek utána is.

-
Valaki87
őstag
üdv
Érdeklődnék, hogy szerintetek melyik órának van nagyobb prestige ? Tag Heuer vagy Longines ? Kb egy kategória nem ?
-
belan
addikt
Hello tudnátok segíteni van nálam egy tag heuer óra , hol lehet a leghamarabb el adni ? Eddig hardverapron hirdetem csak .
-
Macyke82
tag
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
Nagyon várom már milyen modelleket jelent be a Tudor idén.
Ha az előzetesek illetve a spekulációk fele igaz ami a SUB-ot illetve a BB58-at illeti már nagyon jó a helyzet és akkor a dress vonalat még nem említettem, szerintem ott is bekerülhetnek az új werkek a Glamour vonalon túl. -
jugeen
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
3861
-
WiZARD
veterán
válasz
Anubris
üzenetére
A számlapon lévő au750 felirat miatt az az új, csak épp feketén tükröződnek a mutatók.
Fratello cikk képekkel (régi és új), infóval.
Amúgy valóban a réginek egy újra kiadása. -
Anubris
őstag
válasz
Deskdiver
üzenetére
Ez amit beraktál a régi változat a mutatókból ítélve..
-
Tulku
veterán
válasz
djeperto
üzenetére
Teljesen kézi gyártású, érdekes a koncepció...
Vesznek régi 2472-es ETA szerkezeteket és felujítják, azt teszik beléjük...de volt már rá precedens hogy épp 3035-os roller szerkezettel adták el némelyiket...Nyilván elemeiben (lünetta pl) hajazhat más búvárokra, de szerintem sok egyedi jelleg van benne...ezért tetszik...
Ebből megint pénzköltés lesz

-
Tulku
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Nem értem mit vagy úgy oda....kicsit egyszerűsített a tokformán...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fall-N
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Szörnyű. Lett belőle UFO Omega.
-
Tulku
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Ezért kell baromira vigyázni, kinek is adja oda az emberfia polírozásra az órát...ehhez szerintem sokkal kevesebben értenek egyébként profi módon mint tisztításhoz...
Az első szabály, hogy mindenki kerekít és gömbölyít....megőrülök tőlük...
Kirschner olyan éleket políroz, hogy már-már vágnak...
-
Macyke82
tag
Egyetértek veled nekem is jobban tetszik a sportos-elegáns vonal, egyértelműen siker modell lett a tavaly kihozott automata Aikon.
Én azt gondolom pont ezt a sikert akarták meglovagolni és csináltak egy ilyen diver öszvért, ami szerintem ellenkezőleg sült el, de majd az eladási számok úgyis megmutatják. -
squir
aktív tag
válasz
Macyke82
üzenetére
Képen tök jól mutat, de a stílusa nekem úgy sem jön be. A sportos-elegáns vonal jobban illik hozzá... szerintem
De azt értem, hogy miért hozták ki a búvár verziót. Divat a búvár és a heritage vonal (illetve a kettő együtt). A gyártók 90%-a ezeken a vonatokon robog, mert ezt veszik a népek. Profitrtivi: Genta stimmel, de leginkább az APRO-hoz szokták hasonlítani.
na igen, nem éppen olcsó, ch24-en és idehaza is 400-500e HUF között van az ára (illetve bármilyen kedvezmény nélkül itthon 550e HUF a teljes ár)
A hozzászólásokkal meg nem érdemes foglalkozni...
-
bbuffy
senior tag
Teljesen felesleges párhuzamot vonni, az egyértelmű homageokon kívül. Hasonló formavilág mindig lesz. Mivel mki egy divatirány felé megy, minden iparágban.
Iphone X homage akkor minden ami fél évre rá kijött.
Végtelen variáció egy óraformán belül sosem lesz, done. -
Fiúk... bocsi... de ez már a szó szerint buzulás amit végbe visztek... Elhiszem, hogy soknak a világon nem létezik más óra a rolex subm, dayjust... és az omega smpn kívül, de ha lupe alá raknánk az összeset, akadna hasonlóság egy II világjáború közben behalt márka modeljeivel... szerintem ez már tényleg csak sznobizmus. És ha csak az előbb felsoroltakra gondolok.. mi ebben az excluzivitás? Ebből van a legtöbb eladó a chrono24en is? Q..ra nem exclusive.. csak baromira sznob.
-
rtivi
csendes tag
"A homage egy másolat....A homage ugyanis felfogható egyfajta tisztelgésnek is a nagy elődök előtt. "
Sajnos nem tudom pontosan, hogy ez az óra minek a másolata, de mintha Genta Omega Constellation utánérzés lenne.Nekem nagyon tetszik, de itt a topikon a hozzászólások visszariasztanak - no meg különösen a hazai árak is.
-
Tulku
veterán
De órás összeszereléskor nem a szilikon hatszögre apellál amikor megszorítja a csavarokat...gondolom láttál már ilyen RO offshore-t aminél a fekete gumi szélei szépen el is kopnak...na gondold el, nagyobb erőhatásnál mit tartana ez a csavaron...igen is van éretlme szerintem ....ellentart csavarhúzóval....
-
Misi1979
őstag
Homázs-témához: azért kíváncsi lennék, 100 homázs-vásárlóból (davósza, sztejnhárt stb) mennyi lép "szintet" és veszi meg a "real deal"-t amiatt, mert kell neki az a kis extra, amit az nyújtani tud

Tippem szerint ez a szám bőven 10% felett van - és arra is tennék egy nagyobb összeget, hogy ezek az emberek amúgy nem mentek volna rá a nagyobb vadra, ha nincs a köztes lépcsőfokként a homázs, mint egyfajta kapudrog.
(Ugyanígy tapasztalom azt, hogy emberek megveszik az orient mako/skx24004240 aktuális darabját, mer' megtetszik és jön az igény, hogy kell azért egy komolyabb svájci.. Hogy ez van, akinél egy Steinyben csúcsosodik ki -lásd fentebb- vagy egyből Omega SMP? -embere válogatja. Az viszont tény, hogy nagyon kevés ember kezd bele az óragyűjtésbe egy olyan órával, amiért többhavi magyarországi havi átlagbért kell kifizetni.)
-
Vágom én is a "felépítményét" így képről, a hangsúly és az összefüggés szarkazmusa ezen volt:
"Képzelem, ahogy az egyszeri telepi rapper megveszi, és egy beszívott hajnalban nekiáll kitekerni a csavarokat."
Dizájnilag ha egy imbusz lyukat raktak volna a bevágás helyett, lehet még jobb lenne, természetesen értelme akkor sem.
Brumi : nem túl hangos, teljesen elviselhető
-
Brumi
senior tag
-
Főleg ennél

Ha a csavarok 6szögőek (hexagon) és bele vannak süllyesztve a lünettába hexagonális méretpontos helyre, akkor mi a francnak a bevágás a csavarhúzónak?

Vagy csak kihagytam volna azt az órát az egyetemen, ahol erről lett volna szó?

Nem, ez a 20k EUR design, mint a kamu kipufogóvég a mercinél és az audinál. Ott van, szép is csak épp semmire se jó, csak villantásra.
-
Ezt a formát már láttam valahol, ez HOMAGE? Kiről másolták?
Csak viczeltem... most ez az in a topikon.

Én ezt az egyszerűbb, olcsóbb változatot használom. 2 is van belőle és nagyon szépen teszik a dolgukat harmad árért (természetesen izlések és pofonok különböznek)
https://www.electronic-star.hu/Haztartas/Haz/Clover-forgo-oraallvany-4-ora-3-forgas-4-sebessegfokozat-LED.html
De azért vannak sokkal de sokkal komolyabbak is. Ötletnek:
https://www.youtube.com/watch?v=fEOCVjhojBo
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
FB-s csoportban próbáltam érdeklődni, de ott nem nagyon jött válasz, itt is próbálkoznék.
Kicsit fejleszteném a jövőben az órakollekciómat, amihez vennék egy normális forgatót, és ezt a modellt találtam. Erről valakinek van véleménye, vagy bármilyen tapasztalata? Esetleg valami hasonlót tudtok ajánlani?Előre is köszönöm!
-
resool
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Az unalmas kivételével igazad van, bár te másról beszélsz, mint Sinatra. A RO úgy jó ahogy van, nem kell azon változtatni nagyban semmit csak apró upgradek.
Új modellvonalakra van szükség náluk, de ezt érzik ők is, más kérdés, hogy eddig nem jött be a próbálkozás. -
pulutodurumo
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Mert unalmas. Ennyi.
Nyilván nem kell évente teljesen lecserélni a modellpalettát, de az elég ciki hogy ilyen hosszú ideje AP = RO. Az, hogy valakit ez nem zavar, előferdül. De ők is érezték hogy valami nem oké, nem véletlen a 11.59. Mondjuk azt meg jól elk*#ták, kivéve a tokot. -
squir
aktív tag
Hajrá, jöhetnek az unalmas ósdi kacatok

pikkubee: gratula

-
WiZARD
veterán
Hublot-nál is lényegében ugyanaz a tok, csak a színek, anyagok, méret változik.
Értem, hogy divat az AP-t szídni az RO formája miatt, de PP, VC, IWC, Omega, Rolex, stb esetén se rémlik túl nagy újítás, ténylegesen újnak mondható tok...
Code 11.59 -nél a tok az pont nem lett rossz.
-
Tulku
veterán
Dehogynem...pl a Hublottt....annál annyira egyedi minden modell...

Egyébként nem hiszem, hogy folyton váltogatni kell....japán autók voltak (vannak) ilyenek, minden új széria teljesen ismeretlen dizájn...míg merci és bömös azért mindig megtart egyet s mást...épp így az óráknál is lehetne kis igazítás esetleg a tokformán, nyilván a bevált formát lehet újra és újra kiadni...
AP-nál viszont azt hiszem mindenki látja, hogy még két külön formai elem sem létezik...már mint a tokon...
-
WiZARD
veterán
válasz
Szulita28
üzenetére
60900 USD a listaára, de jomashopnál csak 53k

AUDEMARS PIGUET ROYAL OAK PERPETUAL CALENDAR REF. 26574 IN STAINLESS STEEL. HANDS-ON
-
WiZARD
veterán
-
Tulku
veterán
Na ha már sub imitáció vagy homázs...nekem a Germano Walter tetszik....nevessetek ki, de van benne valami egyéniség mégis...szóval tetszik...
-
Hát egy nagyonpicike talán igen. 8 szögű lünetta és a csavarok. Esetleg a chrono gombok alakja még.
OPiiPO: egy elég szépen feltörekvő márka. Kidolgozása, minősége magasan kiemelkedő, valamint a számlap, mutatók is. Ez a saját fejlesztésű SH21 es kaliberű szerkezet. Olykor - olykor kidobnak egy "exclusive"-nek mondható darabot is (persze, ha tisztába vagyunk vele, mit is jelent az, hogy exclusive)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

32,000 CHF +áfa ... arra vagyok kiváncsi az acél 321 mennyibe fog kerülni? Főleg a "használt" ára lesz érdekes 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

na igen, nem éppen olcsó, ch24-en és idehaza is 400-500e HUF között van az ára (illetve bármilyen kedvezmény nélkül itthon 550e HUF a teljes ár)