Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
őstag

-
blueboi69
őstag
válasz
eattila
üzenetére
A spa-nál talán mélyebb kicsit a víz és mivel az privát rész, lehet talán jobb is, de alapvetően szopó van. Vmi 63cm volt a vízállás pár hete, ami totális negatív rekord

Jellemzően 180-200cm körüli volt eddig a tó legmélyebb pontja, átlagosan 150cm. De látni a partfalon is, hogy legalább 60-80cm-vel magasabban kéne lennie a vízszintnek.Amikor idejöttünk 4éve, még csomót strandoltunk, volt, hogy nyáron 5után még lementünk a partra fürdeni. A szomszédaink már akkor mondták, hogy nekik koszosnak számít a víz, esetleg csónakkal bemennek a közepére, ott tisztább, de inkább a Balaton. Végülis 60km siófok 100% autópálya, optimális esetben szabályosan közlekedve is fél óra. Simán megéri.
Úgyhogy most amíg ilyen fos a víz, nem fogunk bemenni itt Velencén. Agárdnál vagy Gárdonyban amúgy sztem tisztább sokkal, ott mélyebb is a víz még most is. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
A kutya meg arra van, hogy szétszedje a robotot, meg a drótjait...

-
WiZARD
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Az a 349es tej már 379.
Ismét +8.5% 1.5 hónap alatt
Tesla is emelt árat, már 21.7m az M3RWD, amit 1 éve még 15-ért adtak.
Térkép frissítés is jött a Teslára. Felénk van egy kis országút szakasz, ahol naponta járok és rohadt idegesítő volt eddig, hogy az offline térkép adatok alapján 60as táblát fantáziált oda, így mindig lelassított az AutoPilot.
Na az új adatok alapján már 40es táblát képzel oda
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Ja, azt mondja, hogy kilométer hosszan kábelezik be a cuccokat egy adott vonal mentén és elég csak a kb. milliméteres pontosság, pedig tudnák precízebben is. Most meg már központi dobozok gyűjtik a telemetriát és egyik utóra BTvel megy át. Ő meg holtidőben Diablózik azon az occsó űholdas neten :-D
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Csirkéből csakis igazán boldog csirkét!
-
-NoVa-
veterán
-
-
blueboi69
őstag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Az a baj, hogy ez kicsi és akárkinél láttam ilyet, mint szétesett.
Nálam rengeteg fűnyesedék van réadésul megmetszek egy bokrot és már fullon is van.
Egy időben gyűjtöttem halomba a cuccokat, konyhában is rendszeresítettünk a konyhában külön kis kukát a komposztálható cuccoknak. -
Samott
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Igen, nalunk is van ket "godor" erre (bar ennel azert nagyobbacskak), belekerul minden haztartasi zold hulladek meg tragya (van egy tucat tyukunk). Es evente felvaltva teritjuk szet a kerben a komposztalas eredmenyet. De sok az ex- varosi kikoltozo, azok zsakoljak a cuccot es elvarjak hogy elvigyek. Ja meg nyilvan egetni mar evek ota tilos. Szoval ok a tuzre valo galyakat is kirakjak.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
2 ilyesmi ződ műanyagdoboz valami sarokban nem túl helyigényes, és túlgondolkodni sem kell. Ződségpucolás maradéka bele felül, meg a fűnyíró, és némi egyéb ződ, évente 1-2 alkalommal megszurkálom vasrúddal, ennyi a törődés. Lehet túlgondolkozni, meg rétegelni, azzal valóban hatékonyabb lesz, akad beleönthető lé is, ami felpörgeti a folyamatot, de ráérek, működik így is. Az egyik most tiszta föld még kb harmadáig tele, a másikat töltöm, aztán mire elhasználom virágföldnek meg kertbe az egyes ládát, a másik alja már ugyanúgy használható földdé érik. Járulékos haszonként épp elég vitamin és zsírdús pajort termel egy agáma teljeskörű üzemeltetéséhez.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Ez is olyan, mint amikor a patkányirtást áttolták valami kormánybarátabb cégbe, akik addig max szúnyogot láttak, de aláígértek a Bábolnának (akik évek óta azt mondták, hogy kicsit emelni kéne a kereten mert az evolúciónak utána kéne menni, ha hatékonyan szeretnénk irtani a lassacskán egyre immúnisabb populációt). Haver jól jár, mindenki más megszívja, és a végén még drágább is lesz, de lehet fotózni mosolygó öltönyös arcokat akik megoldották.
Ja, azóta a boltok/magánlakások maguk veszik a mérget saját költségen, ami eltűnt az állami grafikonokból, szóval profit. Ne nevezzük rejtett adóemelésnek, elvégre nem kell költeni rá, ha nem akarunk.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Én is néha próbálkozom komposztálással, de nincs rá elég helyem, szóval megy zsákokba, aztán elviszik.
Viszont a málna megtáltosodott, már simán 170cm magas vagy lehet több is. Ez folytontermő, az ilyet vissza kell vágni ősszel tövig, aztán tavasszal kinő. 1 tővel indultam 2éve ősszel, most már lett belőle vagy 10-15.
-
blueboi69
őstag
válasz
Samott
üzenetére
Itt eddig igen. Szelektívet ma kellett volna, de még nem jutottak el ide.
Mondjuk itt minket mással ver a sors, a parton lévő korzót üzemeltető patkány mindent kitalál, amit a helyiek utálnak. Vurstli, óráskerék, fizetős parkolás, és tegnap még a strand egy részét is lekerítették valami ocsmány hulladék kerítéssel, mondván,hogy az VIP strand lesz
de inkább néz ki majomketrecnek.
A víz meg szerintem pocsék, idén is inkább a kertben medencézünk. -
-NoVa-
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Ja, a műanyag mostanában simán megy landfillbe, papírt még újrahasznosítanak.
Egyébként gyanítom olyasmi lesz a gond, mint itt volt XV. ker, meg a városon kívüli nagyobb régióban, hogy az önkormányzat - fő - közép - al - al-alvállalkozó láncban mindenki addig húzta a kifizetéseket a törvényes határon túli limitekig, hogy a legvégén a kukásautók tankolásán kellett húzni az időt, és napokat/heteket csúsztak az elszállítással mert a garázstól a legközelebbi kútig volt elég a tankban lévő maradék lé, a cégnek meg nem volt már miből megtölteni. Aztán egyszer valamelyik szinten beleöntöttek némi lét, és azóta megint megy.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Nem voltam tisztában ezzel. De csak viccelődtem

-
Samott
addikt
válasz
npera
üzenetére
Lazan kapcsolodik, de a szelektiv hulladekgyujtes egy par eve az egesz vilagon problema lett. Mert korabban annyibol allt, hogy az osszegyujott szemetet elkuldtek kinaba az amugy uresen visszakuldendo kontenerekben. Es meg fizettek is ezert a kinaiak. Nem nagyon kellett ezzel foglalkozni. -> Piling Up: How China’s Ban on Importing Waste Has Stalled Global Recycling
-
Samott
addikt
Feletek elviszik rendesen a szemetet? Nalunk kezd eleg ocsmany lenni a helyzet, mert bar a kukakat rendben uritik, de se a zoldhulladekot se a szelektivet nem viszik mar el hetek ota. A nepek meg kint hagyjak az utcan, mert korabban volt hogy kesobb meglepetesszeruen vittek el.
"Tisztelt Lakosaink! Itt lakóként mi is tapasztaljuk, de folyamatos észrevételek is érkeznek hozzánk a szemétszállítással, különösen a zöldhulladék szállítással kapcsolatban. ... Sajnos, mint ezt a cég képviselője a személyes megbeszélés alkalmával jelezte, forrás-, és ebből adódóan munkaerőhiánnyal küzdenek, így nem tudják tartani a szállítási határidőket. Mindent megtesznek a problémák mielőbbi megoldása érdekében, de a személyi és tárgyi feltételek hiánya komoly akadályt jelent."
Ugy nez ki itt is beutott a rezsicsokkentes.
-
-NoVa-
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Gyakorlatilag a mezőről kapkodták fel az itt-ott földbe szúrt rudakat jóhiszeműen, nem értették hogy az ott bonyolult, aztán sűrű bocsánatkérések közepette visszaadták. Mondjuk olyan részletes nagy felbontású adatmennyiséget azóta sem gyűjtöttek paradicsomföldről, szóval valami haszna így is lehetett.
-
eattila
őstag
válasz
npera
üzenetére
Szép, csak passzol e

Én tegnap a leánynak vett bringán levő markolatokat küzdöttem le este. Fehér az alapszín de igen koszos volt. Jól megsikáltam, atomszép lett.
Holnap meg egy ha minden jól megy, és nem változik semmi, akkor egy cca 70km-es "hegyi" túrára megyünk. Felsőtárkány-Répáshuta-Cserépfalu-Bogács-Noszvaj-Eger-Felsőtárkány -
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Szonár, csak a víznél kissé macerásabb közegben. Olajipar játszik ilyesmikkel sokat, Sátoraljaújhely felől hallottam olyat, hogy a helyi gazdák lopkodták a kihelyezett adatgyűjtő szenzorrudakat mert paradicsomkarónak pont jó méretű volt, de ennél sokkal rosszabb dolgokat is köszönhettünk az Exxonnak. Amikor az egyik ilyen hangelemző, a hullámtorzítások és egyéb zaj letisztításáért felelős programozó/mérnök (Andy Hildebrand) felesége benyögte poénnak még a 90-es években, hogy annyi hangot kijavított már, hogy az ő énekhangját is ki tudná korrigálni... Na ebből lett az auto-tune, ami teljesen embertelenné tette az egész zeneipart és élvezhetetlenné/üressé az énekhangokat. Addig jó, amíg csak földrengéseket generálnak, nem efféle mellékhatásokat.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Az már tűzifa nem?

-
npera
addikt
válasz
Jahno
üzenetére
Ó, álomszép!
Erről olvastam korábban. Szinkronizált jelgenerátor gyakorlatilag, ha úgy tetszik talajban szonár. Apám a KFKI-ban hasonló elvű műszerekkel foglalkozott, erőművekben mértek vele csöveket és tartályokat, hogy hol fog elrepedni. Akusztikus emissziónak hívták akkor.
-
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Igen, sejtettem, hogy ez nem az én világom. A vicc az, hogy odafelé (nincs 10 km) már éreztem, hogy ez nem piskóta, hanem tiramisu. Aztán miután hazaértem elkezdett érzelegni a seggem úgy rendesen. Most olyan érzés, mint a 170 km-es futam után, csak ezt picivel 20 km alatt sikerült megalkotni
Nem locsolom, inkább elteszem, aztán ha a bringát eladnám, akkor van hozzá zsír új Brooks nyereg
-
Jahno
veterán
Na, akarjuk még rágni a gittet az orosz Garminos navigáción? Sikerült pár sort beszélni haversráccal, aki a földkerekség legpénzesebb navigációs iparágában melózik és ezen azért én is meglepődtem (éppen valami világ vége után kettővel mocsár közepén sír, hogy nincs helyi rendes net):
"leszoktak a garminokról: mindenkinél telefon és azon az Avenza fut: rámegy az alaptérkép, a vonalhálózat, könnyű adott helyhez fotózni, más nem is kell."
Aztán kész, csitrilliárd dollár/óra árfekvésben sincs semmi hasonló célcucc. Kedvenc elfoglaltsága, hogy mini földrengéseket generál és kicsit odébb a visszaverődő hullámokat elemzi. Igazi hülye. Igaz ezt csak 14 másodpercig csinálja, utána odébbáll 40 méterrel és kezdi előről :-D
Tök jó, úgyis bírom a nagyvasakat: "sok" 25 tonnás autó, közepén egy fém talp, amit lenyom és rátehénkedik a teljes tömegével. Utána: "pontosan egy frekvencián üt, egyszerre indul el valahonnan 10 Hz környékéről és fut fel 4-8másodperc alatt 100-150Hz-re.
Mégegszer mondom: mindegyik. Egyszerre. "Ha valaki bírja az érdekes cuccokat, akkor némi videó: [link]
És persze van belőle vízjáró, meg lánctalpas meg mindenféle is. "money maker" a beceneve, hát azért
Na mindegy, csak szédüljön megint haza 10 éven belül, akkor tuti megfejtjük a világot és iszunk egy sört.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Grillekkel atom jól állok, már csak hajtani kellene. Pincefolyosón pont fetreng egy ilyen kerámia, nem tudom mennyi idő alatt repeszteném szét. Tavalyi akciós grill vásárlásaim jól sikerültek.
Van mit tanulni, padlizsánnak viszont közvetlen hő kell és sok, másikból még indirekt módon nem sikerült jót kicsikarnom, de még próbálkozom. Halnak is parázs kell, majd nekifutok még párszor.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Lehet valami másik univerzumban, de akkor arra azt mondom, hogy dícsértessék
-
-
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
Sipi-
üzenetére
5 év? Nálam van 3 smaragdfa, mindhárom öt éve lett ültetve, egy éves oltványként (vagy mi fasz) 20centisként, kettőt érte baleset az első évben, a sértetlennek már olyan 30 centi az átmérője lent, a két satnyábbnak olyan 20+ cm. Olyan évi egy métert nőnek legalább és szépen vastagodnak.
-
-igu-
veterán
válasz
npera
üzenetére
Én mondtam, hogy fogod szeretni.
A régi Brooks-okkal lehetett olyat művelni, hogy belocsolod vastagon minden kör előtt, és néhány száz, erősen megszenvedett km után van egy seggreszabott nyerged, amit úgy nagyjából soha nem akarsz majd lecserélni.
Nem tudom, hogy ezt az újabbakkal is meg lehet-e csinálni - akkoriban még bőr volt a bőr... -
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Mondvacsinált modell leányzókkal nem bírtunk el, maradt a természetjárás. Igaz ahhoz meg néha picsa drága cuccokra lenne igényem, de majd küzdök mással és nem érdekel :-D
Szakcsoportban ha ránézel a "Gödöllői dombság, szombatos álmos madaras" albumba, akkor azért nekem lett egy közeli bíbicem, míg repülő gólyapöcs nem annyira, de ha megnézem a képeim kivágását és színét, akkor szerintem eléggé mérvadó, hogy nekem kb. 260ezer pénz volt a kezemben, Neki 1.5millió. Így megy ez, de nem adjuk fel, faszák voltunk csak túl korán keltünk feleslegesen
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Az újaknak elvileg nem jó a csepptöltés, mert folyamatosan konyul lefelé. Én sem mindig használom, az a baj. Ha meg igen, akkor nagyon. És persze összevissza. Kis vacak LED lámpák ne dögöljenek meg rövid idő alatt, akkor már boldog leszek. Fénykardoknak elég rendesen csökkent az üzemideje, annak folyamatos töltő kell. Van olyan lámpa amit 1800-ért vettem Aliról extra kedvezménnyel, most 10ezer alatt nincs az átlagos ára, +mambójambó dupla vámáfa, nem ér ki vele a futár, bigyó.
Sosem jó semmisem, na
Ja, egyik töltőkábelem eladtam egy arcnak, elég érdekes dolgot hozott tesztelni. 2 darab USB A port, USB-C és egy sima 230 voltos, 80 wattig terhelhető dugalj:
Mellékesen meg ez is fos, mert túl kicsi terhelésen nem indul el.
-
npera
addikt
-
Jahno
veterán
-
Samott
addikt
-
Jahno
veterán
Ja, leteszteltem a Groupamát, hogy milyen egy koncert. Elég szar. Össevissza jön a hang, hátulról a fémszerkezetről visszhangos és csetteg a egész. Néha nem is nagyon lehetett érteni a szöveget, aztán kis hümmögés után átálltunk a delay-tornyok sávjába, ott legalább előről hallható volt valami. Ehhhh.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest