Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
Hm, nézegetem... a várható értékek az kb 1500-2500 féle szöveg, azt próbáltam egy-egy gyakran ismétlődőt ha végigfuttatok, legalább azokra tudok cserélni.
Az hogy beillesztem szövegként az oké, de a 7500 sorból csak pl 4100 adatot kéne cserélni, random hogy melyikeket, nem egybefüggő.Azt hiszem az lehet a leggyorsabb, ha sima cserével egyesével cserélem ahol többször ugyanazzal keverte el (mert a hibás szöveg nem cserélhető mindenütt, mert van ahol az a jó text)
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, nem biztos hogy van erre megoldás, de hátha van valami ötlet.
Van egy HMI kijelző fájl, valamiért a referenciák elromlottak. Így sajnos jobb híján a 7500 sort ismétlődési referenciák nélkül, egyesével exportáltam, és javítom az elcsúszásokat (kb 60% hibás).
Van amikor az E oszlopban lévő magyar szöveg után jó érték van az F-en, van amikor nem. Akár több százszor is ismétlődhet adott szöveg, így ha van rá mód azt szeretném valamilyen cserével, vagy bármivel, ha az E cellában adott szöveg van, akkor ennek megfelelőjét rakja az F-be.
Képlet így gondolom nem mehet az F-be, és a keresésnél nem sikerült ilyet. Az lenne a legjobb, ha tudnék úgy cserélni, hogy ha ez az E és ez F (általában ugyanaz van ott rosszul), akkor erre cserélje az F-et.
Van erre bármilyen megoldás? Kézzel, mindent több tucatszor/több százszor cserélgetve ez 2-3 nap lesz (az import közben fellépő hibákban nem sikerült rendszert találni).
[kép]
szerk: Alapból google sheets áll rendelkezésre, de szükség esetén a privát notinom van office, ha abban van valami plusz amit fel tudnék használni.
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
Újra hozzátok fordulnék egy kis segítségért.
Van egy oszlopnyi adatom, amiben van egy adag üres sor.
Jelenleg szűrök az oszlopra, kiszedem a pipát az üres elől, vágólapra helyezem az adatokat, kikapcsolom a szűrést és beillesztem.
Nem találtam egyelőre olyan módszert amivel ezt automatizálni tudnám, ha csak nem ezt kéne begyógyítanom a fájlba
-
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Nem találom hogy tudnám megvalósítani azt, hogy egy sorban jobbra növelném a képletben az oszlopcímet, 31esével. Lefele 30 adatsor van, következő oszlopban 31-61ig, következő oszlopban 62-92ig, stb.
A cím fügvénnyel próbálkoztam, de nem sikerült
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Anime filmek és sorozatok
- Nintendo Switch 2
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- VGA kibeszélő offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Vadiúj AM5 procik! Több darab kèszleten! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő