- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Poco F7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Kedvcsináló videó is jött a Vivo X300 szériához
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
Mivel nem tudom, hogy a valós feladatban hány terméked van, aminek az alkatrészeinek az "átfedését" látni szeretnéd, próbáltam olyan megoldásban gondolkodni, ami több 10 (vagy még több) termék esetén is működhet, de a feladatnak csak egy részére sikerült viszonylag könnyen használható megoldást találnom.
A gondolatom az volt, hogy első lépésben az összes előforduló cikkszámot és hozzá tartozó nevet egymás alá teszem 2 oszlopba, majd eltávolítom az ismétléseket. (Ennek az időigénye mondjuk 100 termék esetén már igen jelentős lenne kézzel, makróhoz viszont nem értek. Képlettel pedig nem tudtam megoldani.)
Második lépésben azt kerestem meg, hogy az adott alkatrész szerepel-e az adott termék alkatrészlistájában. Ezt követően a sorbarendezés már tetszőleges.C2 cella képlete:
=HA(DARABTELI(K$2:K$23;$A2)>0;$A2;"")
D2 cella képlete:
=HAHIBA(FKERES(C2;$A$2:$B$20;2;0);"")
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- 1MII B03PRO+ Receiver, Transmitter LDAC
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest