- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Yettel topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Gabcsika
üzenetére
Az 5222-es válasz arra az esetre igaz, ha a D oszlop értékeit az A oszlop értékpárjai között kell kereni. Ha viszont a teljes A oszlop értékei közül kell kiválasztani, melyik értékhez áll legközelebb a D értéke, akkor az 5236-os válasz a jó.
Könnyebben érthető a hosszú képlet, ha az E1-be beírod:
=HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A)
ezt lemásolod az adataid mellé.
A hosszú képlet így egyszerűsödik:
=HA(ABS(D1-INDIREKT("A"&E1))<ABS(D1-INDIREKT("A"&E1+1));INDIREKT("B"&E1;E1);INDIREKT("B"&E1+1))
Eredetileg így írtam, aztán a két képlet összevonásával az E oszlop külön képletét szüntettem meg.Szóval nekem még mindig nem tiszta, hogy értékpárok, vagy a teljes oszlop adatai közül kell kikeresni a D-hez legközelebb állót.
Tanulság, hogy pontosabban kell fogalmaznod a kérdést, és (bár erre az esetre nem vonatkozik) érdemes megemlíteni, hogy az Excelnek melyik verzióját használod.Mindenesetre jól elszórakoztunk a sok válasszal (legalábbis én).
Jó pihenést!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3800, 91% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Fferi50