Hirdetés
- BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Gear S3 - második kör
- One mobilszolgáltatások
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaliJoe
tag
Sziasztok, Boldog Új Évet kívánok!
A problémám egy hivatkozás megszerkesztésével van. Tartományt kellene átadni a MAX függvény számára.
Kicsit bővebben: Van egy - folyamatosan töltött - 7 soros, 24 oszlopos táblázatom. Az elején már vannak adataim, a végefelé még 0.0-s értékek vannak. Azt szeretném, elérni, hogy a MAX és MIN függvényeim mindig csak az utolsó 5 (nap) adataiból válasszanak MAX és MIN értékeket (tehát ne az összes 24 oszlopból). HOL.VAN függvénnyel megkerestem, hogy melyik az az első oszlop, ahol még 0.0 az érték, vagyis e nap előtt és még vissza 5 nappal kellene az oszlopokat átadni a MAX-MIN számára. Odáig meg is vagyok, hogy pl. meg tudom adni, hogy az egészből a P2:U2 tartományt figyelje.
Így az E9-ben: =CÍM(2;HOL.VAN(0;A2:X2;0)-1;4;1) és
így az F9-ben: =CÍM(2;HOL.VAN(0;A2:X2;0)-6;4;1)
G9-be meg összefűzöm őket: =F9 & ":" & E9; de ez így még csak karaktersor, nem pedig tartományhivatkozás!
Ott mondok csődöt, hogy ezt hogyan tudom úgy átadni a MAX és MIN függvények számára, hogy az - továbbra is - tartományhivatkozás legyen?!
Az INDEX és INDIREKT függvényekkel próbálkozom, de mindig hibához jutok, és a MAX nem eszi meg.Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50