Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    válasz Bocimaster #40572 üzenetére

    Ha egybefüggő a tartomány, akkor nem kell (egérrel) lehúznod a képletet, hanem elég, ha a képletet tartalmazó cella jobb alsó sarkához mész az egérkurzorral. Ha az egérmutató egy kis fekete keresztté változik, és duplán kattintasz a bal egérgombbal, akkor lemásolja a képletet/cellatartalmat az összefüggő tartomány aljáig. Ha az 10 sor, akkor 10 sor, ha 50000, akkor 50000.

    Ha nem egybefüggő a tartomány ("szakadás" van benne), de az egyszerűség kedvéért egyben akarod lemásolni a képletet, akkor ctrl+C-vel tedd a vágólapra a képletet tartalmazó cellát. A ctrl+nyilak segítségével fel-le, jobbra-balra tudsz ugrálni. Az ugrálgatással keresd meg az utolsó sort (pl. ctrl+le, majd egyet balra, és ctrl+fel nyíl, ezzel elvileg megtaláltad az utolsó sort), majd vissza a képletet tartalmazó sorba (a jelen példánál maradva egyet jobbra), majd ctrl+shift+felfelé nyíl (a shift ugye azért kell, hogy kijelöld a cellákat, amikbe le akarod másolni a képletet). Addig nyomd a felfelé nyilat, amíg el nem éred a másolt cellát, majd ekkor vagy ctrl+v-t, vagy entert nyomsz, és kész is van. (Ha a képletet tartalmazó oszlop a legszélső, és nincs az oszlopban semmi más, akkor nem kell többször megnyomnod a felfelé nyilat, mert kapásból a másolt cellára kell ugrania.)

    Leírva talán bonyolultan hangzik :B, de ha kipróbálod, akkor majd rájössz, hogy milyen egyszerűen működik. Kezdetnek nyomkodd a ctrl+nyilakat össze-vissza, aztán az ugrálásokra ráérezvén majd meg tudod egyszerűen oldani a képlet, vagy bármi másnak a másolását.

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák