- HTC U11 - újra a szorítóban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- És egy Tecno Pova 7 Ultra 5G is felbukkant
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Esik a hó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7 foknál átvált a kapcsoló, és a nyári rosszabb lesz mint a téli? Ha közben elkezd sütni a nap, és lesz 8 fok, akkor visszacsere, mert a nyári ott már jobb?
Autópályához annyit, hogy 110-120felett annyira felmelegszik a téli gumibugyi (-5ben is), hogy fékezéskor taknyon fogsz csúszni.
Persze ez száraz úttestre értendő. Hó meg nem esik örökké ugye.
No mindegy, ne menjünk bele, csak gondoltam megemlítem ezt a perspekítvát is.
-15ben már kétségtelen, hogy jobb a téli. Csak nem értem, honnan szedték a 7 fokot.
De a jégen akkor is tök mindegy, hogy téli, vagy nyári. Ugyanúgy lerepülsz a kanyarban...na. íme egy kedvcsináló a télhez. [link]
ezt tildy-nek
[link] -
fokukac
nagyúr
Korrekt??
Kedves Tildy, szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy március 14. van. gyerekkoromban ilyenkor már általában rövidujjú ingben szoktunk megjelenni a március 15-i ünnepségen az iskola udvarán...
most lejöttem Szegedre, itt kb. 15 centi hó van.
igazi március idusa, b.ssza meg. -
fokukac
nagyúr
vetkőzz le, b+.
nekem (és még sokan másoknak is) ritkán van melegem a piros 7-esen október és március között, mivel általában fagypont körüli hőmérséklet van.
és nem tehetünk róla, hogy Te izzadós vagy.
komolyan szinte nincs fűtés a régi buszokon, a meleg csupán attól függ, hogy hányan zsúfolódnak össze. ha sokan, akkor belehelik. -
fokukac
nagyúr
a meterológiai tavasz kezdete március 1.
a csillagászatié pedig márc. 21.
én már szeretném, ha tavasz lenne, ma, ahogy a margit hídról végignéztem a városon, hogy nem látszott a túlpart a havazástól, majdnem elsírtam magam.
hát ilyen nincs.
húzzon már el a tél a sunyiba!
csak azért ilyen hosszú, mert idén nem mentem sielni... -
Slax
senior tag
-
Dilikutya
félisten
Ez a hó nekem már ne maradjon meg egy fél pillanatig se, sőt a legjobb, ha nem is esik. A hét elején marhára élveztem a napos, meleg időt, erre most megint csupa szar minden. Vannak helyek, ahol bizony se út, se járda normális, és néha nekem is keresztül kell verekednem magam ilyeneken. Bezzeg decemberben, január elején nem volt képes hideg lenni és havazni.
-
Algieba
őstag
Azért a nyártól elvárható néhány olyan nap, amikor 30-35 fok környékén szaladgál a meleg. Ah, szikkasztó nyári forróság, mikor esténként egy szál semmiben aludhatok, és zümmögnek, ciripelnek a sáskák, kabócák, szöcskék.
És magasan ragyog a Lant, a Hattyú és a Sas.
De a legjobb hónap a június! Marékszámra falom az epret és a cseresznyét, és a rétre kimegyek májusi pereszkét és erdő széli csiperkét szedhetek. És minden annyira friss, és tele élettel. És a Nap, az ablakommal szemben nyugszik le.
Kell az a meleg, mert nem lesz jó a sütőtök, meg a dinnye. A tökfélék igénylik a meleget. Meg én is.
2002. nyár végi jegyzet a Naplómból
''A május, milyen vad hónap! Aztán jött a fülledt és tartózkodó június, mely szeszélyes nőként dobta rám csókjait és kápráztatott el a hosszú napok végén a lebukó nap narancsszín korongjával. Azok a fülledt, meleg, testiségtől izzó éjjelek! És még ezután mondja nekem bárki azt, hogy nem a nyár a legjobb évszak! Aztán jött a július, mely még fülledtebb lett és egészen titokzatos. A hajnalok ködleple, harmat, melytől ezüstös vízfátylat kapott minden bokor, fa és a fű. Micsoda titok lappangott a július pirkadatait elborító ködben! Trópusok távoli látképét és lényeinek neszét idézte fel előttem. Szinte kihívón bukott a látóhatár alá az Antares vörös pöttye. Egy távoli nap, oly messzi horizonton, amit én sosem fogok meglátni. Érzéki éjszakák örök körforgása, fülledt nappalokkal. Távoli trópusok, kalandok, örökké életem horizontja alatt maradtok. Csak az itteni nyári éjek ege suttogja a titkos ígéreteket. Látod, amott a Vegát, oly tájakat lát ő, melyekre vágysz, és most feletted ragyog, pont feletted, fehér pöttye izzó csók homlokodon.''
Na, most már senki se inzultálja a Nyarat.Imáááááááááádom.
-
escie
őstag
''Viszotn pár éve, nyírségben votl nagy hó, jó egyméteres legalább, le is voltak zárva az utak, helikopterrel vittek kajákat sok helyre.''
bizony.
a magyar honvédség összes lánctalpas típusa közlekedett az utcánban, akkoriban.najó, a T-72-esek csak kint a 4-esen, ami egy köpésnyiere van tőlünk.
tiszta hadiállapot volt.
--
jelenleg, szél, meg bőven plusz van, a hónak már nyoma sincs, nem is úgy néz ki, hogy lesz. legutóbb karácsonykor esett...(jó, okés, nyoma az van, de ilyen olvadt f*s.)
[Szerkesztve] -
Ráczkölke
tag
A surranóra gondolsz?
Errefelé szinte senki sem szereti a telet, de én csak a strandolást hiányolom egyedül. Jó is ez, mert ha a busz megint belefordul az árokba, akkor egy ideig nincs suli. Meghát a szesz télen felmelegít, és másnap reggelig tart, viszont az icetea 40°C-ban jó ha 10percig húzza.
Még mindig eeeesik! -
-
pweisz
senior tag
az a baj hogy szoktam én is utazni, de vonatok kegyetlen lepukkantak, meg hát néha az arcok se semmik, akik a vonaton utaznak. Multkor néztem a tv-ben mikor a MÁV igazgatójával vonatoztak, persze a MÁV-osok választották a vonatot, tök jó volt, meg minden, még sose láttam ilyet(mármint sima gyors, illetve személyben, mer asszem az volt), aztán utána volt egy ahol csak a riporter utazott, azt elégg levolt pukkanva, de az is ilyen ujabb volt. Aztán végén mutatták a legkorszerübbet, az tényleg állat volt, olyanok lennének a vonatok simán örülnék ha olyannal kéne vonatoznom. Mondjuk lehet ic-vel is menni, ha az ember kulturáltan akar utazni, csak kicsit huzós az ár. Mifelénk személy/gyors az elégg lepukkant. Szóval jó lenne a vonat, ha kulturált körülményeket biztosítanának, jó áron.
Errefel jó egyébbként az idő, a hó is majdnem teljesen elolvadt. -
Hequila
őstag
Velorex, a bőregér, a Csehszlovák(?) ipar remeke! Igaz, hogy 2 személyes, de gazdaságos, kicsi, és könnyen fenntartható.
Bővebben: link
Egyébként vannak burkolt mutorok (robogók) csak nem teljesen buroltak, tehát nyáron nagyon jó, télen viszont csak mazohistáknak ajánlott.
[Szerkesztve] -
pweisz
senior tag
Ezekel az a gond, hogy a legtöbbnek család van meg minden, lehet csak hétvégén ülnek benne 3-4-en de akkoris, a legtöbb ember nem tud mégegy autót megengedni magának. Egyébbként vannak ilyen jármüvel, pl Smart(nagyon drága). Meg most a Németeknél vannak ilyen kis köcentis szarok amit már 16éves kortól lehet vezetni, két személyesek, max aszem 40km/h, és úgy törik mint a papír
-
pweisz
senior tag
Nem mindenki szereti a koszt, a kényelmetlenséget, esetleg tapló embereket. Mondjuk ezt meglehet kapni autóban is, a kosz kivételével ha takarítja az autót, viszont akkor megy amikor akarja, nem kell várni következő buszra, kényelmes, meg nem tudom
Én Pécsett buszozni szoktam általában, jobb mint az autó, mert parkolót találni egy két helyen gázos, ha van, akkor fizetős.Pestre meg nagyon be se mennék autóval,esetleg egy UAZ-al, elöl-hátul galytörövel
De egyébbként nekem is a motor tűnik a tömegközlekedés mellett a legjobb eszköznek, csak hát ahoz is kell pénz, meg emeletes háznál nehéz hova eltenni.
-
-
Arhquis
aktív tag
Akkor költözök pestre. Ott legalább nincs hó.
A hóembereket is eredetükből adódóan hentelném pici darabokra most. Egész este sajgott a combom az eséstől. Alig tudtam aludni.
Bár hóemberben vannak szép példányok. De... Elég már ebből a fehér (nek már nem mondható ) sz@rból. Essen amcsiban meg irakban. Oszt hógolyózzanak, ne háborúzzanak. -
fokukac
nagyúr
figyelmetlen volt, meg az út is csúszott.
araszoltak a dugóban, közben kereste a hátsó ablaktörlő kapcsolóját és így későn lépett a fékre...
végül is nem olyan súlyos kár, de szvsz így is lesz egy 100 e Ft a javíttatása. minimum. vagy inkább 150. Suzuki Swift, lökhárítócsere, lámpacsere, meg egy kis kalapálás motorháztetőn....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest