- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Esik a hó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza környékén 10 centi hó, gyenge váltakozó irányú széllel. Végre!
Legyen még több!!
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza. Valamikor az éjszaka elkezdett esni a hó, jelenleg 4 centi vastag, 0 fok van, és még esik. Hajrá.
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza -5 fok, szélcsend, DNy-i légáramlás. És esik a hó!
Végre valahára. És remélem sok.
-
Slax
senior tag
Kephamost csak igazolni tudom, Nyíregyen esik a hó. Végre! De vártam már, kellene pár szabad nap.
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza, szakad a hó, 8 centi, lassan ébredő szellőcske.De miért ilyen későn!
Hm, délelőtt kimegyek egy kicsit az Ignissel, még mielőtt indulnánk a talira, ki kell élvezni.
-
Slax
senior tag
Nyíregyházán esik a hó, fúj a szél, -3 fok van. Tehát hóvihar.
Király!
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza és környéke. -3 fok, 6 centi hó, benne eddig 4 mm csapadék. Király, megyek is az gyorsan kifelé a kocsival.
-
Slax
senior tag
válasz
Motion_Blur #3530 üzenetére
Jeah, király! Erre emlékszem, volt itt is ilyen.
És csak megerősíteni tudom, a hőguta rosszabb. Sokkal.
-
Slax
senior tag
válasz
Kephamos #3495 üzenetére
Nem napi 8 órában csinálom, de valszeg azt is élvezném, buli lenne! Szolgálati lakásban lakom, foglalkozásom gátőr. Az őrtelep és az itt lévő raktár megközelítését köteles vagyok megoldani, és ezt csak így lehet. Amúgy még lehet, hogy nem találkoztál ilyen figurával, mint én, mert egyszerűen imádok gépekkel dolgozni, a környezettől/időjárástól függetlenül (munkatársaim szerint nem is vok normális
). A hótolást egy fülkenélküli tz4k14b [link] kistraktorral csinálom (legnagyobb élmény tavaly télen hóviharban, hajnalban, sötétben, a gátkoronán meredek part mellett tolólapozni, imádtam
). Nyáron meg egytengelyes kaszagéppel [link] dolgozom, vagy bozótírtóval, vagy a kistrakival, vagy amit meg tudok csípni kipróbálni (pölö ezt [link].
Nna ez nagyon off lett, bocsi.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
válasz
Kephamos #3493 üzenetére
Én is remélem.
A lapátundoromból
kifolyólag én inkább tolólapozom az udvaromat (kb 200m2) meg a házhoz vezető bekötőutat is (450m). Régen lapáttal kellett csinálnom (igaz csak egyszer, de majd 3 napig csináltam, aztán rájött a főnököm, hogy nincs még egy ekkora baromság, és kaptam gépet).
Algieba, tél van, akkor min csodálkozol? -
Slax
senior tag
Nyíregyházától nem messze, napközben többször hózápor, de nem marad meg.
Havaseső, eső lett belőle.
Csak had essen jó sok! A kocsim még nerm látott havat, kipróbálom mit bír csúszni-mászni, kis csapatást is.A kistrakimat meg már tudom, hogy röhögve eltol 50 centis havat is.
Csak legyen.
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
válasz
Algieba #3201 üzenetére
Ha lett volna előrelátás az emberekben az elmúlt kb 75-100 évben, most tizedennyi pénz kellene csak, és alig lennének belvízkárok. És nem lenne min szórakozni (tehát, mérgelődni). Én laknék folyó mellett vályogházban. Csak megvétel után alápatkolnám, és leszigetelném a falakat (magyarul kapna egy kis alapot). Így a belvíz házra gyakorolt hatását minimalizálnám.
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
-
Slax
senior tag
válasz
Algieba #3195 üzenetére
Hát igen. Régen a gazdák tisztán tartották az elvezető csatornákat a földeken. De aztán volt a téeszesítés, sok helyen a nagy gépekkel beszántatták a kis csatornákat, mert a gépek a kis földeken nem üzemeltek hatékonyan (12 óra alatt 20ha, vagy 12h alatt 850ha). Aztán a földeket szétosztották, a gazdák nem foglalkoztak a csatornák kiásásával, mert nem akartak rá költeni (gép, idő). Aztán a tészek sokaktól megvették vagy bérelték a földeket, ha nagyon belvizes, akkor is. Nyáron kiszáradt, beszántották, raktak bele silókukoricát, ha betakarították, haszon, ha elvitte a víz, haszon (belvízkár). A törvény szerint a gátaktól 10m előteret kötelesek szabadon (bekerítetlenül, gyepgazdálkodással hasznosítva) hagyni a mentett oldalon, a csatornáknlál ez 3-5m. Ezeket már méréskor el kell hagyni, ezért a földmérő felel. De a csúszópénz beszél. A téeszeket, a gazdákat már nagyon nehéz rászorítani akár csak egy kis darab elhagyására is (tudom, mióta a cégnél dolgozom, nem egyszer fenyegettek már meg). Szóval ez nem ma kezdődött, ezt már hosszú évekkel ezelőtt elszúrták (nem ellenőrizte senki a földmérőket, nem szólt senki a földtulajdonosoknak).
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza(tól nem messze), szakad és szakad. Ma 5 óra hosszat takarítottam a havat kistrakival, tolólappal. Nem sámli hófalakat építettem. Bírtam nagyon.
Voltam közben gázolajért, aláztam az úton mindenkit. Drága nyugati autók, böszme terepjárónak nevezett járgányok csak araszoltak, én meg a Trabival előzgettem őket.
Ja a lényeg, reggel hóvastagság 8 centi, csapadék 11 mm, most 12 centi, 5.9 mm, -1 fok.
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
Nyíregyháza. Lassan egy teljes napja megszakítás nélül havazik. És egész nap mínusz van, gyenge széllel. Minden nap 3-4 órámba kerül eltakarítani a havat. Apám mi árvíz lessz itt.
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
Nyíregyháza, -3 fok, esik a hó! Szélcsend van.
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza, -4 fok, még mindíg esik, de most szélcsend van. Már csak arra leszek kíváncsi, kell e mennem melózni.
-
Slax
senior tag
válasz
Algieba #2833 üzenetére
Ilyenkor (bár amúgy szinte mindig
) imádok tanyán lakni. Hatalmas csend van, kristálytiszta, szó szerint sziporkázó levegő, és egyenletes szép hó, semmi latyak. Ha csúszkálni akarok a jégen, akár 1 km is mehetek egyenesen. Reggel lapátolás, aztán kistraki+tolólap, és úttakarítás (kb 650m-nyi
). Én szeretem az ilyen környezetet.
Nyíregyháza (tól nem messze), -5 fok, gyenge szálingózás, némi huzat (ÉNy).
-
Slax
senior tag
válasz
Motion_Blur #2725 üzenetére
Én a két kutyának inkább továbbfejlesztettem a kutyaházat. Kapott egy szövet bélést, új bejárati részt, és dupla tetőt.
Ja igen, Nyíregyháza, -19 fok, kellemes északi szellő (ha kiállok, érzésre csillió km/h
). Reggel négykor kelhetek tolólapozni, mert az ősöknek ki kell jutni a legközelebbi aszfaltútig (kb 500-600 m).
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
Nyíregyháza, 18 centi volt ameddig el nem kezdte hordani a szél, -9 fok. Kifejezetten nyárias az idő.
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza, esik a hó, rá a 13 centire
, -6 fok. Megint tolólapoznom kellesz a trakival.
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
Nyíregyháza. Esik most is, -4 fok, 3 centi, és fúj a szél.
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza. Kb 13h óta esik kissebb nagyobb intenzitással. Gyenge K-i szél, -4 fok, kb 5-8 centi hó.
Remélem nem lessz igazuk az időjósoknak, és nap közben sem lessz plusz. Szeretem a fehér karácsonyt.
-
Slax
senior tag
válasz
Bernardo20 #1751 üzenetére
Nyíregyházán se havazik, inkább folyik
-
Slax
senior tag
Nyíregyházától nem messze esik a hó.
Már három centi, és még mindíg esik.
Végre. De a járgányom meg kint áll a szerelőnél az udvaron és ázik.
-
Slax
senior tag
Nyíregyházán süt a nap, és +2 fok van. Meg szélcsend.
-
Slax
senior tag
Most erre mit lehet mondani? Nekem naponta kétszer kell begyújtani a cserépkályhákba, mert különben a konyhában csak 13 fok van. Így naponta legalább 50 kiló fával rohangászok, amit még egyszer össze is kellett vágni. A kondim jó, csak a hasam van még egy kicsit útban, de tavaszra megoldódik az is.
Hoppá, még csak most esett le!
Van jó oldala is a télnek és a hidegnek.
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
Nyíregyháza és környéke. Szépen hull a hó, átlag 3-5 centi vastag, némi széllel, -4 fok, 1 mm csapadék. Haj haj nem is tom mit gondoljak
.
-
Slax
senior tag
Itt is esik.
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza+15 km. Esik, egész jó kis hav van, 10-15 centi, meg olyan kis lengedező szellő (60 km/h
). Most tolólapoztam le az udvart, meg a rámpát, hajnalban már több eséllyel jut ki a járgány az útig.
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza. Apró, daraszerű pelyhekben esik a HÓ.
-
Slax
senior tag
Jahm, csillagos égbolt, -7 fok, szélcsend. Hajnalban marha hideg lessz, de még mesze van a 4 évvel ezelőtti -21 fokhoz. Akkor karácsonykor majdnem ráfagytam a drótszamárra (családi vacsora szenteste, aminek 23 óra után lett vége, irány haza 9 km).Király volt, nagyon élveztem, de ma már nem biztos.
-
Slax
senior tag
Nyíregyháza. Hólepel, olvadás, északi szél, borult ég, 0,2 mm csapadék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest