- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
Esik a hó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékesen 2 centi hó, közelben lakók mehetnek szánkózni
-
válasz
bambano #4298 üzenetére
Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy mivel a téli gumma más összetételű (puhább), és nagyobb a felülete, ergó jobban "melegszik" mint a nyári. Nem keményedik meg annyira, tehát puhább marad mint a nyári, és azért tapad jobban... de hogy ez nem 7foknál fog azonnal bekövetkezni, az tuti
az meg, hogy 240-re van hitelesítve egy téli gumi, az kb annyit jelent, hogy addig a tempóig nem fog lerobbanni a felniről, de hogy tartósabb haladás után egy erősebb fékezésnél úgy fog csúszni, mintha taknyon mennél, arra mérget vehetsz. Mivel a fentebb sorolt okok miatt túl fog melegedni. Az, hogy -30fokos úttesten nem fog túlmelegedni,az megint más kédés.
Csak a logikámat követem
-
7 foknál átvált a kapcsoló, és a nyári rosszabb lesz mint a téli? Ha közben elkezd sütni a nap, és lesz 8 fok, akkor visszacsere, mert a nyári ott már jobb?
Autópályához annyit, hogy 110-120felett annyira felmelegszik a téli gumibugyi (-5ben is), hogy fékezéskor taknyon fogsz csúszni.
Persze ez száraz úttestre értendő. Hó meg nem esik örökké ugye.
No mindegy, ne menjünk bele, csak gondoltam megemlítem ezt a perspekítvát is.
-15ben már kétségtelen, hogy jobb a téli. Csak nem értem, honnan szedték a 7 fokot.
De a jégen akkor is tök mindegy, hogy téli, vagy nyári. Ugyanúgy lerepülsz a kanyarban...na. íme egy kedvcsináló a télhez. [link]
ezt tildy-nek
[link] -
válasz
(Kolombusz) #4262 üzenetére
Mennyivel rövidebb?
80ról 50méter helyett 47méter ha jól emlékszem egy új tesztre. Latyakban még jobb, mivel mélyebb a profilja. De mi értelme, amikor 20centis hóhoz mindenki hóláncot húz? Naugye.
Autópályán meg jobb a nyári, mint a téli. Tartós 110-120 feletti tempóban legalábbis.
Valami haszna van, ez kétségtelen, de én 80%ban a pénzlehúzást látom a téli gumiban.
Hóban pedig addig jobb egy fokkal a téli, amíg ki nincs jegesre taposva. Utána ugyanúgy elszállsz vele, mint a nyárival.
Jégen csak a szöges gumi, meg a lánc a tapad. -
télen szokott esni a hó. milyen meglepő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Milyen videókártyát?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Tesla topik
- VR topik
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- NEXT LEVEL RACING NLR-A020 - LITE Free Standing Monitor Stand
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest