- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccy88
senior tag
válasz
Stirlitz #1229 üzenetére
húúú azt hiszem igazad lesz. a bal 3 színes régebbről van, vszínű, volt ilyen feketém is, de mikor az kifogyott, az új feketét küldték, ott kezdődtek a gondok. Viszont a régebbi(bal3) patronok a v5.1-esek, az újak(a feketék is) v5.0-ásak.
Azt hiszem értem mit mondasz
viszont hol találok ezekhez a típusokhoz resetert? valamint tintát. -
laccy88
senior tag
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1176 üzenetére
Nem kell nagy befektetés a lamináláshoz, 3-5ezer Ft körül kapsz laminálót pl.a Tescoban, A4-es fóliát is lehet venni 10-30 Ft között, de van A6 és A5 méret is, néha szoktak lenni szettben A4-től névjegykártya méretig lamináló fóliák pár száz Ft-ért pl Aldi, Lidl meg ilyenekben is, azokat jobban megéri venni. Elég a 70-85 mikron vastagság körülit megvenni fotónak, az olcsóbb kicsit, mint a 100-125 mikronos, meg az olcsóbb laminálóknak nem is mindegyike szereti a vastagabbat.
Célszerű venni olyan karos papírvágó kést is hozzá, pár ezer ft-ért, nekem még a régi NDK-s időkben készült fotóvágó asztalom van ami A3-as méretig jó, pár éve vettem fillérekért, ezzel gyorsan és egyenesen lehet darabolni a fotókat, névjegykártyákat is. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1173 üzenetére
A papír súlyától csak a vastagsága lesz több. Ugyanabból a márkából árulnak több fajta súlyút is. Ha vékonyabbat kapok olcsón, akkor azt veszek, mert nekem a nyomtatómnak a papírtovábbító görgői, húznak egy csíkot már a 240 gr-osba mert vastagabb picit mint kéne, talán 220-230 gr-ig ajánlja az Epson. A vékonyabb papír csak könyebben gyűrődik, nekem nem nagyon számít, mert ált úgy is laminálom a fotókat, egyrészt a vízállóság, másrészt elzárja a fotót a levegőtől, emiatt nem fakul ki olyan hamar.
Én csak az ára miatt döntöttem emellett, hiszen csak vagy 12 Ft körül volt az A4-es darabja, ennyiért még A6-ost sem nagyon kapok, és ebből 4 db A6-os kijön egy lapból, de inkább A4-es, vagy A5-ös méretű fotókat nyomtatok. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1165 üzenetére
Én legutóbb az Aldiban vásároltam be A4-es 240 gr-os 9600 DPI-s Office márkájú fotópapírból, vettem vagy 4 csomaggal
, 600 valahány Ft volt 50 db, szerintem szép fotót lehet rá nyomtatni.
Régebben Green márkájút is használtam, ez az Epson C62-esemnél, és DX 4400-asnál kicsit pirosas árnyalatú fotót produkált, vissza kellet mindig venni a pirosból, más márkával nem csinálta olyan durván, de az SX200-asommal meg erre sem nyomtat pirosas árnyalatban. Vagy más a nyomtatóknak a színkezelése, vagy más tinta volt bennük, vagy mindkettő, kitudja. -
Kuter
senior tag
válasz
Stirlitz #1165 üzenetére
HI. Lidliben vettem legutobb AGFAphoto premium glossy inkjet 50 lap A4-est 240g/m2 9600 dpi waterproof 1200 ft volt.
Utángyártottpatronnal nyomtattam pár a4 képet a tesom kibukott a minőségen ő grafikus+ fényképész azt mondja a előhivó gép szem tud sokkal jobbat csak sebeségben, egyébként és águs szemel néz minden ilyent.
+ marad hp sima papírom 120g/m2 azon is szépek a képek
De probáltam egy lézerhez gyártott 165g/m2 papíron na azon szarok lettek a képek olyan mintha műanyagból lenne a papir. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1147 üzenetére
Az Itmedia árul Itmedia patront is és azok olcsóbbak és legalább olyan jók mint a g&g, és nagyon jól tölthetők. Nekem az ezPrinttel sosem volt problémám, több valakinek ilyet tettem a nyomtatójába, sosem volt gondom vele, de ha utántöltöd, akkor végképp nem számít milyen tinta van benne, mert úgy is a saját tintádat töltöd bele.
-
adam_
senior tag
-
Kuter
senior tag
válasz
Stirlitz #1113 üzenetére
INK-NARA és hp45 fekete patronhoz vettem ez pigmental tinta 40 mili 1200 és 1600 ft között szokot leni .szerintem mindenhol lehet kapni.Egyébként még a régi nyomtatomat töltötem vele aból maradt.Most kinéztem 1 literes kiszerelést 5000 ft ért az is INK-NARA csak a neten látam,de van és ez a lényeg .
Link
http://plaza.unas.hu/plaza_art.php?cat=668,4,0,Tintapatron_ujratolto_keszletha inne veszel literes a Deskjet 700,810,840,920-as tinta a pigmental.
van minden féle szín,kiszámoltam ha literest veszek mind a négy színből 162 ft a négy patron töltése szerintem nagyon király. -
Kuter
senior tag
válasz
Stirlitz #1106 üzenetére
HI.Amit én vettem ennél nem kell forgatni a patront, tipusa.YXD968 resetter.
Patron meg OR-INK T0711-714-ig Chip V6.
Az viszont nem tudom hogy a régi patront reseteli -e ,de a leírásában egyértelműen azt írták,hogy a régi T06 sorozathoz nem jó,ill.azt hogy már reseteli az eredeti T07-T08-as epson patronokat,na ezt nem probáltam ki mert fullra ki fogyasztotam az eredetit,meg meg sem lehet tölten,normálisan .Egyet szétkaptam,hát mit nemodjak ezek az epsonál rendesen belegabajottak a patron fizikai tervezésébe,hát nem is csodálkozom hogy ilyen kurva drága,(tipikusan a sony jut eszembe hogy menyit költöt az audio cd védelmére hogy ne lehesen másolni,de azok legalább 3-4 év és és pár milló dolcsi ablakon való kidobás(mivel hogy enyibe kerűlt mindig az új védelem kifejlesztése) után feladták a harcot.
Én már ara is gondoltam hogy az epson adja ki a kinaiakna mindig az uj chipet és részesedést kapnak belőle fűalatt.
Hát enyi volt igy hirtelen az eszmefuttatásom.
Üdv Mindenkinek. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1106 üzenetére
Nekem QE868 van, az is resetel mindent, a 7 és a 9 érintkezős chipeket is. Eddig még csak a gyári T0711-714-est nem sikerült vele resetelni, mert az a legkisebb dologra ami nem tetszik neki letiltja a patront. A régebbi gyáriakat is lehet gond nélkül resetelni, mert ezek még nem voltak úgymond fizikai kapcsolatban a tintával, csak odarakták a patron oldalára őket. A T0711-714-esnél meg van egy külön sensor ami bele lóg a tintába.
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1103 üzenetére
Feleslegesen rendeltél 2-őt mert amelyik jó a T07xx és T08xx patronokhoz, az jó az összes korábbi típushoz is, a korábbi típusokat rendesen kell resetelni, a 2 újabb tipust ami már 9 érintkezős chippel szerelt azt meg fordítva kell rátartani a resetelőt, ahogy fentebb leírtam (1069-es hozzászólás).
A régebbi, olcsóbb típus csak az újabb 9 érintkezős patronokat nem reseteli. -
mr_ricsi
veterán
-
maxxum120
csendes tag
válasz
Stirlitz #829 üzenetére
Epson T0711 (5. gen) utángyártott patron
Használható a következö nyomtatókhoz:* Epson Stylus Office BX300F
* Epson Stylus CX7300
* Epson Stylus D120
* Epson Stylus D78
* Epson Stylus D92
* Epson Stylus DX4000
* Epson Stylus DX4050
* Epson Stylus DX4400
* Epson Stylus DX4450
* Epson Stylus DX5000
* Epson Stylus DX5050
* Epson Stylus DX6000
* Epson Stylus DX6050
* Epson Stylus DX7000F
* Epson Stylus DX7400
* Epson Stylus DX7450
* Epson Stylus DX8400
* Epson Stylus DX8450
* Epson Stylus DX9400F
* Epson Stylus Office B40W
* Epson Stylus Office BX600FW
* Epson Stylus S20
* Epson Stylus SX100
* Epson Stylus SX105
* Epson Stylus SX200
* Epson Stylus SX205
* Epson Stylus SX400
* Epson Stylus SX405
* Epson Stylus SX600FWTehát a T0891-894 kicserélhető T0711-714 patronra amik már garantáltan nullázhatók , tölthetők .
De én is azt üzenem amit már a fórumon rengetegen írtak , hogy ha valaki másik típusú patront cserél először mind a négyet cserélje azután lehet egyesével . -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #829 üzenetére
A T0711-es gyári Epson 7,4 ml tinta töltetű, a 891-es meg 5,8 ml.
Az SX nyomtató családba mindkettő jó. Szerintem csak a spórolás miatt csinálta az Epson, az SX100-105-ötöt ezzel adják ki, az SX200-205 és drágább nyomtatókat meg a T0711-714-es patronokkal, bár szerintem amit gyárilag adnak a nyomtatókkal abban alig van tinta, mert csak demo patronok.
Nekem amit vele adtak a nyomtatóval kb 15 oldalt bírt ki, ebben volt pár fotó, meg egész oldalas fénymásolás főleg, de pl. amit most használok után töltöttet, ezzel már jóval többet nyomtattam, és csak kb 6-oda fogyott még csak ki a patronnak -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #689 üzenetére
Akár ez is, bár az ablak tisztítóban ha jól emlékszem Isopropil alkohol van talán, vagy valami ilyesmi. nem tudom, lehet kísérletezni mi oldja jobban a megszáradt tintát.
Holnap lehet kipróbálom cseppentek pár cseppet 1 üveglapra, hagyom megszáradni, és pl megnézem melyik keverékből oldja jobban 1 csepp: desztillált víz+ ablak tisztító, vagy desztillált víz + mosogatószer, vagy desztillált víz+ tusfürdő
Az üveglapon ráadásul meglátszik melyiknek kisebb a felületi feszültsége, melyik terül szét jobban. 1 biztos, bármi van is benne, nagyon-nagyon hígított formában van, mert olyannak tűnik mint a "szagos" víz, és csak picit habzik -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #680 üzenetére
Nem Tescos volt, hanem 500 ml utántöltős tintát vettem azzal adták.
Szerintem meg az alkohol felesleges, sőt az is lehet, hogy káros, a sima csapvízzel olyan szépen és könnyen kimostam a felbontott patronokat, szóval szerintem jobb a desztillált víz, és némi felületi feszültség csökkentő anyag -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #678 üzenetére
Én is ki- be pumpáltam egy fecskendővel a folyadékot a fejbe, egész felhabosodott.
Az alkoholról azt írták az egyik fórumon, hogy a fej tönkremenetelét is okozhatja, mert bizonyos műanyagokat feloldja, megpuhítja, mindenesetre nem mertem megpróbálni vele.
Szerintem mivel az utángyártott tinták víz bázisúak, lehet, hogy jobb megoldás a desztillált víz is, mivel ebből kivonták az ásványi sókat, és csak tiszta H2O, sőt a gyári tintát is nagyszerűen oldja a víz.
Mondjuk kíváncsi vagyok miből csinálhatják a fejtisztító folyadékot, mert amit használtam az enyhén rózsaszínű volt és illatos, szóval lehet akár valami desztillált vízzel jól felhígított enyhe tisztítószer, vagy tusfürdő is akár, mert amikor kiszívtam a fejből a folyadékot és vissza pumpáltam mérsékelten habzott is. -
fiatalember
csendes tag
válasz
Stirlitz #667 üzenetére
Próbáltam már eredetivel, Spectrum, Q-ink, Ez-print, Procolor, GnG és sokmás 711-714 patronnál is, de mindegyiknél az a helyzet amit írtam.
csak akkor lehet resetelni a chipet, ha
NEM CSÖKKEN A TINTASZINT 25% ALÁ.a resetelés után
NEM MINDEN NYOMTATÓ FOGADJA EL A RESETELT PATRONTCHIP NEM RESETELHETŐ VÉGTELENSÉGIG (csak 1-2-szer)
-
F1girl
csendes tag
válasz
Stirlitz #619 üzenetére
Szia!
Próbáltam beállítani, amiket írtál, de inkább leírom, mijeim vannak, mert nem mindent találok. A fő beáll.-oknál van a min. típ. az szöveg, de van piszkozat, fénykép, szöveg és kép, legjobb fénykép. Papírbeáll.-nál típus norm. papírok (de vannak különböző epson fajták is), méret A4 és a szegélyek van bejelölve. A nyomtat.-i beáll.-oknál van photo enhance, fordított sorrend és nyomtatási kép, ezekből nincs semmi kiválasztva. Írásirány=>álló és van még a tintaszint kijelző. A speckó beáll.-oknál van, h gyors, az eddig is ki volt pipálva, mégis ilyen tetű lassan nyomtatott. És a karbantartásnál (ha ez a maintenance fül) vannak olyanok, h status monitor 3, fúvókák elllenőrzése, fejtisztítás, nyomtatófej beigazítása, tintapatron cseréje és papírvezérlő megtisztítása (verzió 6.51), de speed&progress-t nem találtam.....
-
F1girl
csendes tag
válasz
Stirlitz #617 üzenetére
Köszi a gyors választ! Win Xp-m van. Egyszer már újra telepítettük a nyomtatót, mikor most cseréltünk benne patront, ugyanis nem eredetit vettünk bele, hanem utángyártottat. A többit nem is nagyon értem, amit írtál, úgyhogy hétvégén jön az egyik ismerősünk, ő jobban ért a számítógépes nyelvhez, mint én. Ő majd megnézi, amit írtál, hátha az segít, de őszintén szólva nem nagyon hiszem...
Nem azért mert azt nem hiszem el, amit te írsz, hanem már ezen az egyen kívül mindent kipróbálunk és semmi. A szervízesek aranyosak voltak, azt mondták, vigyem be Pestre a gépet... Jó fejek, nehogy segítsenek így...
És ez a hülye gép még most is üresen dobja ki a lapot, ha az jelölöm be, h csak feketével nyomtasson. Ha előre tudom, h ez lesz abból, ha egyszer kevertetem a színeket, akkor inkább hagyom az egészet!
Egyébként meg fogy a fekete is, nem csak a színesek....És nekem tök lassú is a gép, nem hogy 1 perc alatt nem nyomtat 24 (fekete-fehér) v mennyi oldalt, hanem kb. másfél perc, amíg EGY oldalt kinyomtat! Ez normális?
-
F1girl
csendes tag
válasz
Stirlitz #610 üzenetére
Köszi a választ, megpróbáltam, de még így is keveri a színeket sajnos. De úgy volt, ahogy írtad, h tavaly kifogyott a fekete, megkérdezte, h keverje-e a színeket, rákattintottunk, azóta lett új patron, és még mindig keveri
Pedig visszaállítottam az alapértékeket. Most viszont már nincs tele egyik patron sem, holnap lesznek újak, azzal is megpróbálom, amit írtál, remélem sikerül! Ha nem sikerül, esetleg más megoldás is van?
Köszi
-
nesa
veterán
válasz
Stirlitz #561 üzenetére
Hy nekem R285 van es biztos ami biztos alapon megvettem az osszes szint de a vilagos magenta patront csereltem csak es siman elsore elfogadta
ugy hogy csak azt csereltem ki,eddig jonak tunik a dolog majd szep lassan kihasznalom oket ugy hogy negyedig legyenek azt elcsomizom hatha kell gariztatni 1x a gepet.
Ja es Orink patront vettem.
-
gibae
csendes tag
válasz
Stirlitz #584 üzenetére
Sziasztok!
Van egy EPSON DX500-es készülékem.
Nem tudom mi történt vele, este még nyomtatott, reggelre azt üzente kifogyott a tinta...
Csere, de nem volt hajlandó elfogadni az új patronokat sem...
Mozgatás, piszkálás, patron ki-be..
Az utolsó széria patron utángyártott volt,de még kb. félig voltak,mikor a hibaüzenetet kaptam.A készüléket nem egészen 2 éve vettem,3-4 alkalommal cseréltem benne patronokat,mindig szettben,felváltva használtam eredeti és utángyártott patronokkal.A patront cserét jelző lámpa pirosan világít, a sz.gép patron cserét ir ki...
A patronok félig vannak...Mit lehet vele csinálni? Kuka, vagy van valamilyen megoldás? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 7
- Windows 11
- Valami baja van a tápomnak
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest