Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gilfoyle

őstag

Nem tudom mennyire HTPC/kábel és mennyire linux probléma...

Van egy HTPC (ubuntu 16.04, Kodi 17), ami HDMI kábelen egy 1366*766-os tv-re kötve szépen ment. TV csere után simán átdugva volt is kép.
    Kodiban átállítottam a felbontást FullHD-ra, közben a linuxban csináltam egy frissítést (sima apt update, apt upgrade - mint eddig bármikor).
    Közben látom a kodin, hogy kinagyította a képet, tehát megjelenítette az 1366-os méretű részt a fullhd-ból.

Mivel kernelfrissítés is volt, PC restart. Innentől nincs kép a HDMI-re kötött tv-n, sőt átdugtam, a monitoromon sincs kép. SSH-n simán be tudok lépni a gépre, az megy, a torrent megy, a "top" szerint a kodi fut, minden szépen fut, de kép az nincs.
    A furcsa, hogy még a bios boot képernyő sem látszódik, pedig ott kéne legalább a logónak és pár infónak feljönni mielőtt a linux átveszi a hatalmat.
    Ebből gondolom, hogy ez nem kábelgond, h az nem viszi át a fullhd-t (bár még nem próbáltam másik kábellel, majdnem éjfélkor jött ez a hiba). Sőt még csak nem is linux (bár hozzáteszem, az xrandr nem talál megjelenítőt, az lspci látja a VGA-t).
    Van valami tippetek, vagy cuccoljak inkább át ezzel a linux topicba?

Új hozzászólás Aktív témák