Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gilfoyle

őstag

Még 2015 decemberében raktam össze egy htpc-t n3150 DC lap, ubuntu 15.10 szerver + fritsch 4.4 kernel és kodi 17 beta - akkor ezek voltak elérhetőek. A tv-vel HDMI-n van összekötve.
    Azóta csak az ubuntu security frissítéseket kapott, mást nem. Szépen ment is mostanáig a rendszer, kb. 2-3 hónapja vettem észre először, hogy néha nincs kép, ezt egy újraindítás megoldotta. Érdekes, hogy csak akkor tud képet kiadni a tv-re már az összerakás óta, ha induláskor a tv-n a htpc képe van, más esetben "Nincs jel" üzenet van a tv-n... Ezt betudtam annak, hogy a tv sem mai gyerek, egy 8 és fél éves LG lapostv, a HDMI is 1.2 talán...
    De kb. 3-4 napja olyan jelenség van, hogy 10-15 perc után elmegy a htpc képe. A gép maga fut rendesen, hálózatról elérhető, ssh-val be tudok rá lépni, minden folyamat megy (torrent, stb).
    Mi lehet ez, láttatok már ilyent?

Most hogy írom az jutott eszembe, hogy lehet sikerült rá fölvarázsolnom más frissítést is securityn kívül? Valami energia takarékos mód kapcsol be, ami lekapcsolja interakció hiányában kijelzőt?

(Mondjuk úgyis tervezem újrarakni a 16.04-es ubuntuval (LTS és nem kell béta kernel), új kodival, mert a jelenleg benne lévő 3,5-ös 2TB WD RED-et lecserélem SSD és 2,5-ös vinyó kombinációra. Így kb 2 cm-rel vékonyabb is lesz a ház :D )

Új hozzászólás Aktív témák