- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
attól függ mennyit akarsz barkácsolni és mennyit fordítanál rá.
nekem van egy vezérlőpanelem 128*64-es grafikus lcd-hez kék/fehér inverz volt nekem.
ltp port nem árt ha van arra lehet a legtöbbet kitenni, ha grafikus akkor típustól függően kell nézni bekötést, ha alfanumerikus (csak karakteres) akkor is
szofverből én lcdstudiót használtam, ott lcd nélkül is össze lehet rakni amit akarsz, és ha megvan akkor be lehet tölteni, jaLCD, smartie, ilyenek jók.
döntsd el mi kell, minimális barkácsolással megoldható, vagy készen is meg lehet venni ha az kényelmesebb, összeszerelve, csak be kell forrasztani.
persze nálam egy bütykölés után kapott adatlábra szegény lcd 5V-ot és ezt nem tolerálta a beste -
törölt tag
válasz
Enszuke #3144 üzenetére
legyen hited szerint bár biztos hangos a gépem, gét 7V-on járatott venti van benne, meg a vinya. és nem a vinyó hangját hallom, hanem a gyári ventinek az alacsony fordulat miatt a kattogását. azt is orvosolom amint lehet.
nekem itt van mellettem most az asztalon kivezetve, ha felemelem az asztalról és kézben tartom kb 10 centiről lehet hallani. ha házon belül van akkor annyi sem.
-
törölt tag
válasz
baleee89 #3141 üzenetére
hááát akkor sem sanszos hogy a táp melege felfele szálljon. fent van a rács, de ha rendesen szereled be akkor pont a teli lemezes fele kerül a tápnak oda, bukod a szellőztetés felét mert kitakarja. ha lehet akkor érdemes fordítva feltenni, és akkor a meleg felfele szállhat, az még megoldás lehet, ha nem lehet (szerintem lehet) akkor van szívás, mert a benti meleggel "hűtöd" a tápot. a hűtőre szinte bizti kell valami venti, még alulfeszelve sem sanszos hogy elbírja, főleg ha a "természetes" szellőzésrebízod. kell egy pwm-es és csóka. 800 on fog úgyis forogni. ilyen rádióba beépített mókákból kettőt is láttam az oldalunkon, lehet ez volt
-
törölt tag
válasz
baleee89 #3138 üzenetére
imon vfd is tudja ezeket és ahoz van szoftver is, bár nekem az nem jött be. a távirányító korrekt, ki be lehet kapcsolni a gépet, a szoftver is jó lenne ha tudná kezelni a könyvtárakat rendesen. amikor teszteltem akkor otthon gyűrtem, nekem meg előadó/albumok szerint van rendezve a gyűjteményem, ezt a progi felülete nem tudta megjeleníteni 1:1 ben hanem az almappákat láttam abc sorrendben... használhatatlan volt.
dettó egyanez a win mce. persze van alternatíva ami kezeli pl media portal.
htpcnek szinte mindegy a ház, láttam már olyat aki ház nélkül a tv mögé tette be, és persze akad olyan akinek 200k sem sok egy jobbért.
a hw egész pofás, a ventit azért kéne használni, vinyónak procinak, tápnak nem lesz túl jó ha nem. egy másik topikban tárgyalták ki hogy passzív tápot csak szellőztetett házban szabadna használni, mert egy év után megborulhat
lehet szabályozni a ventiket, meg kell nézni hogy nincs már hang, nem tom milyet adnak hozzá, nekem a nexusok, noctuák 7V-on már némák, és mégis lesz légmozgás.off: jobb alsó sarokban van a "." nem kell mindig "!"-et használni, esetleg "," néhol?
elég furcsán "hangzik"
-
törölt tag
válasz
Enszuke #3137 üzenetére
hát egyik sem, nálam fanatikusabb csendmániás nem sok van asszem. eddig minden gépemben modolva volt a hűtés, tényleg néma volt mind (volt víz is, hangtompítás gyári is és házi is), elég rég foglalkozok ezekkel.
teszteltük is a drive-ot, még amikor kijött a raptort tényleg ki lehetett hallani, de ezeket nem. Valszeg nálad a rezonancia miatt hallattszik valami, próbáld ki asztalon szivacsra téve, garantálom nem hallod meg... csak jól kell rögzíteni. ha mégis meghallod akkor javaslom vedd le a füleg a borításról, 5 centivel távolabb garantálom hogy nem hallod meg. régi vinyókkal nem teszteltük, de az "újabb" modellekhez bárkinek tudom ajánlani.
a fülemmel nem sok gond van, még a táp magas frekis hangja is zavar amit még párom sem hall, szerintem nálad volt user error. a computermode egyik gépében is ez van, az full passzív minden szal hallanám ha hangos lenne, de nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hobby elektronika
- BlueGift @ Logout.hu
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen TV-t vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 3
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest