- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcz
csendes tag
válasz
#48613632 #50404 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Igen, simán lehet, hogy átgondolatlan.
Azért NAS és HTPC egyben, mert egyrészt a NAS-t mint HW-t megspórolom, másrészt az esetleg torrenttel letöltött filmeket, zenéket, nem beszélve a telefonról szinkronizált fényképekről bármilyen eszközön le tudom játszani a hálózaton.
Nyomtatószerverrel ugyanez a helyzet, már ami a plussz hardvert illeti. Maga a szerver pedig azért kell, mert ha a csajom a saját laptopján csinál egy CV-t, az ugyanúgy könnyedén ki tudja majd nyomtatni, mint én azt, amit CAD-ben csinálok. Nem kell gépet odavinni, átdugdosni, mittudomén.
Ami pedig a média lejátszást illeti, sajnos - vagy szerencsére nem vagyok audiofil, nem nagyon hoz lázba a 4K, a fullHD, meg ilyenek - sima, koca filmnéző vagyok, a kényelmesebb fajtából. Vagy egy csomó avi, mpg, flv és ilyenek. A 2 terás külső HDD most a tv-re van kapcsolva (valami nagy LCD TV, de még nem okos), így viszont a többi file-t nem érem el, csak ha az usb-t átdugom.
Én azt gondolom, vagy legalábbis remélem, a fenti konfiggal el fog döcögni. Emlékszem, anno az XBMC-t még az öreg laptopom is majdnem vitte :-)
OS tekintetében a Win-t preferálom, ahhoz értek valamennyire, de ha a Linux valamiért lényegesen jobb, hajlandó vagyok abba is kicsit jobban belemerülni.
-
mcz
csendes tag
Sziasztok,
új vagyok itt. Bevallom, talán lustaság miatt nincs ingerenciám végigolvasni 50.000 hsz-t, ezért kérdeznék.
Egy htpc-t akarnék építeni, de egyúttal NAS és nyomtatószerver is lenne.
1. elég ez: Acer Aspire x1700, Core2, q8300, quad 4x2.5GHz, 4G RAM
2. mi lenne az alap os? Win? Linux? Más?
3. mi lenne a ht sw? Kodi? Windows media player?
4. szeretnék alkalmasint YouTube-ot, Vimeo-t, Videa-t is lejátszani.
5. Google Drive, Google Photos szinkronizálás
6. érdemes videokártyába invesztálni, vagy jó az integrált?
7. NAS sw?
8. irányítás távolról (nem lenne rajta monitor és billentyűzet). sw?Előre is köszönöm, bocsánat, ha már lerágott csont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest