- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stimpy001
aktív tag
Iszonyatosan hülye vagyok!!
A házimozi erősítőn kellett átállítani az OPT3 bemenetről az OPT1-re.....
Így már szépen szól a surround, AC3-al és DTS-el tesztelve!
Ráment egy napom de végre már majdnem minden tökéletes -
Stimpy001
aktív tag
-
Stimpy001
aktív tag
Még egy gyors kérdés:
Ha kiléptem az XBMC-ből, parancssorból hogyan kell megint elindítani? -
Stimpy001
aktív tag
válasz
Bitlisz #7469 üzenetére
Nah, felment szépen a vinyóra az XBMC Live, néhány "apró" hibával.
- ssh-n csak kulccsal lett volna hajlandó beengedni, ez a kulcs viszont a vinyón van..ügyes
- samba service egyáltalán nem volt hajlandó elindulni, rosszul volt configolva az smb.conf file...ehhez is gratulálok a készítőknek
Ezeket megoldottam, be tudok menni SSH-n, és SMB protokollon keredztül elérem a vinyó tartalmát.
Transmission torrent kliens szépen megy, bár a konfig fájlon még finomítgattam.
Gyönyörűen működik a hardveres gyorsítás is, reccenés nélkül viszi a legmagasabb bitrátájú HD anyagokat isAmit viszont nem tudtam megoldani és rettentő lényeges dolog lenne, alapból HDMI-n vinné át a hangot, így most a TV beépített hangszóróin szól, nem a házimozi erősítőre kötött hangszórókból..
Hogyan tudom megnézni hogy egyáltalán működik e az optikai audio kimenet? -
Stimpy001
aktív tag
Nah összeállt a vas, meló után megyek érte!
Dual Atom+ION+2GB RAM...fincsi lesz
Szoftver tekintetében mindenképpen Linux+XBMC-ben gondolkozom. Olvastam hogy egyszerűbb ha az XBMC Live-ot installálom egy vinyóra. Viszont file server és torrent kliens is lenne a gép, meg nem ártana ha nagyritkán a TV-n akarok megnézni egy Youtube videót az is menne, szóval webböngésző sem ártana. Ezek megoldhatók XBMC Live telepítéssel vagy inkább egy full Ubuntut rakjak fel és arra az XBMC? -
Stimpy001
aktív tag
Erről mi a véleményetek:
ASROCK A330ION
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A330IONEzen van optikai audio kimenet is, ion-os, dual atomos, és még olcsóbb is. Mennyire jó márka ez az Asrock? Mondjuk a Zotac-hoz képes. Csak a DDR3 ram foglalat ami lelomboz, elég húzós árba mérik ezeket a ramokat...
-
Stimpy001
aktív tag
válasz
Bitlisz #7427 üzenetére
Köszi az infókat, akkor az Asus AT3IONT-I Deluxe ugrott, amúgy is drágábban jönne ki mint a másik konfig.
A távirányító egy Pinnacle MCE Remote Kit lenne, több helyen is olvastam hogy kiválóan működik XBMC-vel.
Feltétel lenne a dupla magos atom és az optikai hang kimenet is. Az IONITX-G-E-n egyik képen rajta van, a másik nincs, most mi az igazság? -
Stimpy001
aktív tag
Üdv a topiclakóknak!
Nemrég adtam el a Popcorn A110-emet, és azon gondolkozom hogy mi lenne ha az új A200 modell helyett inkább egy HTPC-t építenék. Eddig főleg 1080p MKV lejátszására, torrentezésre, FTP szervernek, NASnak volt használva. Jó a popcorn, csak most érett meg a lecserélésre, most először szaggatott be az Avatarnál, nem kap még egy esélyt..
Van egy 1.5TB 5400rpm 3.5" vinyóm, így az adott.
2 konfig közül nem tudok dönteni:
1.
ZOTAC IONITX-B-E 34k
vagy
ZOTAC IONITX-G-E ION ITX-G Synergy Edition 37k
(a kettő között egyáltalán mi a különbség?)
JCP GEH-JCP-MI-105.B Mini ITX Case 120W ház+táp 11k
2x1GB 667MHz DDR2 RAM 6k
Pinnacle MCE Remote Kit távirányító 7k
Összesen: 58k2.
ASUS AT3IONT- I Deluxe (integrál táp,WIFI,BT, távírányító) 47k
viaLAN EPC2 mini-ITX ház tápegység nélkül 7k
2x1GB DDR3 1600MHz 13k
Összesen:67kMelyiket javasoljátok? Linux+XBMC lenne a kiszemelt platform. Használ valaki a 2. konfigban említett alaplapot? A hozzá adott távirányító mennyira kompatibilis az XBMC?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG OLED 65 C1 4K 164cm 120Hz
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Schiit Magni 3 fejhallgató erősítő
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest